QUOTE(Jazira @ 2012 02 02, 09:47)
man Berio aliejus patinka labiausiai. kiti turi prieskoni ar siaip kaitinami kvapa skleidzia. gal extra virgin ir turi buti tamsiame butelyje, bet kepimui tokio nenaudoju, mano galva jis tinkamas tik salotoms.
"kokybiskas vynas irgi turbut negali buti uzsukamame butelyje "
zodziu, siulau pasidomet
savo aliejaus nekeisciau i sita
"kokybiskas vynas irgi turbut negali buti uzsukamame butelyje "
zodziu, siulau pasidomet
savo aliejaus nekeisciau i sita
Dėl vyno nesutinku, domiuosi šiais dalykais, taigi puikiai žinau apie užsukamus kamščius
bet va dėl alyvuogių aliejaus tai deja deja, jam tiesiog kenkia dienos šviesa (oksiduojasi), apie tiesioginius saulės spindulius net nekalbu. Alyvuogių aliejus turi būti laikomas tamsiai, vėsiai, toliau nuo šilumos ar šalčio šaltinių (ne šaldytuve).
O į ką keistumėte ar ne, tai čia jau jūsų reikalas. Paskaitykite mano aukšiau šioje temoje įdėtą straipsnį apie al. aliejų, suprasite kodėl kartais verta pagalvoti ką iš tikro perkate.