Šitas puslapiukas tikra aukštoji kulinarija
. Kol kas susigundžiau medaus tortu su citrusu nata. Pradėjau skaitinėti, lyg ir viskas aišku kas prie ko. Tačiau norėčiau smulkesnio paaiškinimo apie kurdą: kiek virti, kaip virti (plakant, maišant), kokia konsistencija turi gautis ir pan.
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 11 10, 09:35)
kaip skanu ir labai gražu, o kaip tu ir su kuo papuošei?
puosta, tai cukatom is citrusu uogienes. jos receptura parasyta prie torto. as dar idejau konjake mirkytu razinu, nes man truko spalvos
QUOTE(Makarska @ 2006 11 10, 10:02)
Šitas puslapiukas tikra aukštoji kulinarija
. Kol kas susigundžiau medaus tortu su citrusu nata. Pradėjau skaitinėti, lyg ir viskas aišku kas prie ko. Tačiau norėčiau smulkesnio paaiškinimo apie kurdą: kiek virti, kaip virti (plakant, maišant), kokia konsistencija turi gautis ir pan. 
atsakysiu as, gal gleese nesupyks
kurda as viriau ilgai ir nuobodziai. net pagalvojau ar nepaprasciau tiesiogiai ant plytkos virt
Panos, aš labai-labai trumpam
tik bučkius ir padėkas išdalinti
o į klausimus atsakysu vakare
Ar nesupyksit?
kisule
Ačiū labai, kad apsilankei
man tikrai labai malonu ir tikiuosi tave dar čia matyti 
lanaa
tortas atrodo superiniai
Bravo! Aš be galo džiaugiuosi, kad tu buvai tokia drąsi ir iš karto ėmeisi reikalo, džiaugiuosi, kad tortas jums patiko. Jis reikalauja tam tikrų pastangų, bet rezultatas, manau, to vertas. Ačiū tau labai!
Dėl kurdo - aš jį verdu tiesiai ant plytos, bet duodant receptą vadovavausi tuo, kad gal kas nors mažiau patyręs tiesiog pridegins... visaip būna... o garuose tai tikrai nesusvils
Tiesiog dėl tikrumo 
gutyte
Nome
Makarska
Nu susigėdijau.... šiaip aš propaguoju gal labiau ne aukštąją virtuvę, o tiesiog gerą, skanią, pagal poreikį sveiką ir labai įvairią. Bet man žiauriai malonu
Negaliu nupasakoti, kaip... dabar šypsausi iki ausų
kisule
Ačiū labai, kad apsilankei
lanaa
tortas atrodo superiniai
Dėl kurdo - aš jį verdu tiesiai ant plytos, bet duodant receptą vadovavausi tuo, kad gal kas nors mažiau patyręs tiesiog pridegins... visaip būna... o garuose tai tikrai nesusvils
gutyte
Nome
Makarska
Nu Lanaa
aukštasis pilotažas.
Kaupiuos torto darymui
Kaupiuos torto darymui
QUOTE(Glacee @ 2006 11 10, 11:09)
lanaa
tortas atrodo superiniai
Bravo! Aš be galo džiaugiuosi, kad tu buvai tokia drąsi ir iš karto ėmeisi reikalo, džiaugiuosi, kad tortas jums patiko. Jis reikalauja tam tikrų pastangų, bet rezultatas, manau, to vertas. Ačiū tau labai!
Dėl kurdo - aš jį verdu tiesiai ant plytos, bet duodant receptą vadovavausi tuo, kad gal kas nors mažiau patyręs tiesiog pridegins... visaip būna... o garuose tai tikrai nesusvils
Tiesiog dėl tikrumo 
tortas atrodo superiniai
Dėl kurdo - aš jį verdu tiesiai ant plytos, bet duodant receptą vadovavausi tuo, kad gal kas nors mažiau patyręs tiesiog pridegins... visaip būna... o garuose tai tikrai nesusvils
tai cia tau aciuks
QUOTE(tavi @ 2006 11 10, 11:07)
oj, tavi, toli dar iki to aukstojo pilotazo
Labukas
O aš vakar iškepiau cukinijų šokoladinį pyragą. Labai skanu
O kaip tuos baklažanų liežuvėlius daryti
, kažkaip nepastebėjau šitoj temoj recepto
O aš vakar iškepiau cukinijų šokoladinį pyragą. Labai skanu
O kaip tuos baklažanų liežuvėlius daryti
QUOTE(Smiltis @ 2006 11 10, 10:39)
Labukas
O aš vakar iškepiau cukinijų šokoladinį pyragą. Labai skanu
O kaip tuos baklažanų liežuvėlius daryti
, kažkaip nepastebėjau šitoj temoj recepto 
O aš vakar iškepiau cukinijų šokoladinį pyragą. Labai skanu
O kaip tuos baklažanų liežuvėlius daryti
Jei temos šeimininkė nesupyks,aš padėsiu
http://www.supermama...?...t&p=6368135
lanaa
taigi tiesiog šaunu, kad tortukas "prisirašė" pas tave šeimoje ilgesniam laikui
O dėl vandens vonios, tai tikrai nesuk sau galvos ir daryk tiesiai ant plytos 
smiltis
Štai!!!!!!! Kaip aš laukiau, kad kas nors pabandytų pagaminti šitą keksą. Jis man toks skanus, paskutinis hitas pas mus namuose
Ir man labai džiugu, kad jis patiko ir tau
Ačiū tau labai
@asta
juokauji, kaip aš galiu pykti
ačiū tau labai
O štai ir baklažanai
Baklažanų liežuvėliai su sūriu

2 vidutinio dydžio baklažanai
100 g majonezo
50 g smulkiai tarkuoto sūrio
2 skiltelės česnako
smulkiai supjaustyti bazilikai, petražolės
aliejus kepimui
druska
popieriniai rankšluoščiai arba servetėlės
baklažanus supjaustyti išilgai nestoromis riekelėmis. Abibarstyti baklažanus druska ir palikti pusvalandžiui. Druska barstome ne dėl kartumo - dabar jau nėra karčių baklažanų rūšių, o dėl to, kad kepant mažiau įsidertų riebalų.
Tuo metu padaryti padaryti sūrio padažą - sūrį sutarkuoti smulkia tarka, sumaišyti su majonezu ir česnakais.
Baklažanus nusausinti servetelėmis ir kepti įkaitintame aliejuje kol gražiai paruduos. Nusunkti ant popieriaus. Karštus aptepti padažu ir pabarstyti žalumynais.
Skanaus
taigi tiesiog šaunu, kad tortukas "prisirašė" pas tave šeimoje ilgesniam laikui
smiltis
QUOTE
Labukas
O aš vakar iškepiau cukinijų šokoladinį pyragą. Labai skanu
O kaip tuos baklažanų liežuvėlius daryti , kažkaip nepastebėjau šitoj temoj recepto
O aš vakar iškepiau cukinijų šokoladinį pyragą. Labai skanu
O kaip tuos baklažanų liežuvėlius daryti , kažkaip nepastebėjau šitoj temoj recepto
Štai!!!!!!! Kaip aš laukiau, kad kas nors pabandytų pagaminti šitą keksą. Jis man toks skanus, paskutinis hitas pas mus namuose
@asta
juokauji, kaip aš galiu pykti
O štai ir baklažanai
Baklažanų liežuvėliai su sūriu

2 vidutinio dydžio baklažanai
100 g majonezo
50 g smulkiai tarkuoto sūrio
2 skiltelės česnako
smulkiai supjaustyti bazilikai, petražolės
aliejus kepimui
druska
popieriniai rankšluoščiai arba servetėlės
baklažanus supjaustyti išilgai nestoromis riekelėmis. Abibarstyti baklažanus druska ir palikti pusvalandžiui. Druska barstome ne dėl kartumo - dabar jau nėra karčių baklažanų rūšių, o dėl to, kad kepant mažiau įsidertų riebalų.
Tuo metu padaryti padaryti sūrio padažą - sūrį sutarkuoti smulkia tarka, sumaišyti su majonezu ir česnakais.
Baklažanus nusausinti servetelėmis ir kepti įkaitintame aliejuje kol gražiai paruduos. Nusunkti ant popieriaus. Karštus aptepti padažu ir pabarstyti žalumynais.
Skanaus
Paprastas obuolių pyragas
Svarbu - beveik nereikia plauti indų, du puodai ir viskas


3 kiausiniai
150 gr cukraus
100 ml aliejaus
160 g miltu
šaukštelis kepimo miltelių
1 sutarkuota citrina
6 - 7 nulupti ir supjaustyti plokštelėmis vidutiniai obuoliai
Orkaitę ikaitinti iki 180 C. Aš kepu PYREX ovalioje formoje, tešlos išeina maždaug du litrai, tad ir formos tokios reikėtų.
Obuolius sumaišyti su citrina. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki vienalytės šviesiai gelsvos masės, plakant įpilti aliejų, dar paplakti, įberti persijotus miltus su kepimo milteliais, gerai išmaišyti. Tešlą išmaišyti su obuoliais, sukrėsti į formą, kepti apie 40 minučių. Patikrinti mediniu pagaliuku.
Iškepusį pyragą penkias minutes praaušinti formoje, baigti aušinti ant grotelių.
Svarbu - beveik nereikia plauti indų, du puodai ir viskas


3 kiausiniai
150 gr cukraus
100 ml aliejaus
160 g miltu
šaukštelis kepimo miltelių
1 sutarkuota citrina
6 - 7 nulupti ir supjaustyti plokštelėmis vidutiniai obuoliai
Orkaitę ikaitinti iki 180 C. Aš kepu PYREX ovalioje formoje, tešlos išeina maždaug du litrai, tad ir formos tokios reikėtų.
Obuolius sumaišyti su citrina. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki vienalytės šviesiai gelsvos masės, plakant įpilti aliejų, dar paplakti, įberti persijotus miltus su kepimo milteliais, gerai išmaišyti. Tešlą išmaišyti su obuoliais, sukrėsti į formą, kepti apie 40 minučių. Patikrinti mediniu pagaliuku.
Iškepusį pyragą penkias minutes praaušinti formoje, baigti aušinti ant grotelių.
QUOTE(Glacee @ 2006 11 10, 19:47)
O štai ir baklažanai 
Druska barstome ne dėl kartumo - dabar jau nėra karčių baklažanų rūšių, o dėl to,
Druska barstome ne dėl kartumo - dabar jau nėra karčių baklažanų rūšių, o dėl to,
atrodo tikrai liuksiškai
dėl to teiginio, kad karčių baklažanų rūšių nebėra - neteisybė
valgiau panašias salotas kaip šie liežuvėliai. Tik ten buvo naudojamas ožks sūris, toks neįprastas rūgštus skonis, bet
QUOTE(Virdzinija @ 2006 11 11, 03:33)
atrodo tikrai liuksiškai
aš baklažanų gerbėja
QUOTE
dėl to teiginio, kad karčių baklažanų rūšių nebėra - neteisybė
man jau senokai nepakliūna nekarčių baklažanų, visus tenka mirkyti
Kiek matau iš profailo, gyveni Meksikoj? Tada taip
QUOTE(Glacee @ 2006 11 11, 10:46)
Kiek matau iš profailo, gyveni Meksikoj? Tada taip
Svelniausi baklazanai yra baltieji, tik zmones pas mus nelabai juos zino ir perka. Galvoja neprinokia.






