Mano dukra labai mėgsta balandėlių sriubą

1 vidutinis pekino kopūstas
faršui:
500 g faršo (pas mane kalakutiena)
100 g ryžių, išvirti *
1 šaukštas pomidorų pastos
2-3 česnako skiltelės
sutrintas(sutarkuotas) svogūnas
2 šaukšteliai sutrinto džiovinto baziliko
5-6 šakelės petražolių, smulkiai supjaustyti
druska, juodieji pipirai
svogūnas, džiovintų pomidorų dribsniai, džiovintų daržovių mišinys (arba galima naudoti normalias darzoves - kokios patinka - morkos, pomidorai, paprika)
Visus faršo ingredientus sumaišyti, pripilti dar apie pusę stiklinės vandens. Vanduo - labai pageidaujamas dalykas farše, nes gaminiai iš jo buna sultingesni. Kopūsto lapus nupjauti ties tą vietą, kur baigiasi baltoji dalis. Kiek jos liko ant nupjautų lapų - lengvai sumušti mėsos plaktuku, kad būtų minkštesne ir galetų susisukti. Nors vistiek truputuką lapai lūžinėja, bet man tai įtakos nedarė


* išvirti ryžius. Išvirkite ryžius, arba bent užmerkite juos ne mažiau kaip 2-3 valandoms, nes tokie ryžiai nesugers per daug mėsos sultinio is faršo, ko pasekoje faršas gali būti sausas.
Taip tiesą pasakius, vos išsaugojau tuos du balandėlius nufotkinti






