Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee

QUOTE(Katu @ 2006 11 27, 13:32)
AŠ formelių neklojau popierium, nes kepiau silikoninėse.
Konkrečiai kepiau šitose formelėse

user posted image



o jos karščio nebijo, neišsilydys? blush2.gif blush2.gif kokioj temperatūroj kepei?
Atsakyti
QUOTE(kriziukas @ 2006 11 27, 15:43)
o jos karščio nebijo, neišsilydys? blush2.gif  blush2.gif  kokioj temperatūroj kepei?


Nea, jos karščio tikrai nebijo smile.gif
Aš kepiau apie 210-220 laipsniu orkaitej.
Siaip tas formeles galima naudoti nuo -60 iki +230 laipsniu smile.gif
Daugiau apie jas rasi čia.
Dar gana plačiai apie silikonines formeles aprašo Tupperware puslapyje - čia

Man Tupperwaro yra geresnės ,ale žymiai brangesnės, todėl naudoju ir tas pirmasias smile.gif
Atsakyti
Glacee,
recepte "Marinuoti kopūstai" kaip daryti su česnaku- ar jį susmulkinti ir dėti į jau užpiltus marinatu kopūstus, ar nesmulkinti ir dėti į marinatą, ar dar kaip kitaip? Nutariau pasigaminti pagal šį receptą, bet suabejojau dėl česnako.
Ir dar. Kur kopūstai su nevirtais burokėliais ruošiami- burokėliai stambiai supjaustomi?
Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2006 11 27, 15:30)
Nea, jos karščio tikrai nebijo smile.gif
Aš kepiau apie 210-220 laipsniu orkaitej.
Siaip tas formeles galima naudoti nuo -60 iki +230 laipsniu smile.gif
Daugiau apie jas rasi čia.
Dar gana plačiai apie silikonines formeles aprašo Tupperware puslapyje - čia

Man Tupperwaro yra geresnės ,ale žymiai brangesnės, todėl naudoju ir tas pirmasias smile.gif



aciuks.gif o tu jas pirkai parduotuvėj ar parsisiuntei? jei parsisiuntei, kiek kainuoja?
Atsakyti
QUOTE(kriziukas @ 2006 11 28, 11:59)
aciuks.gif  o tu jas pirkai parduotuvėj ar parsisiuntei? jei parsisiuntei, kiek kainuoja?


Aš pirkau parduotuvėj, nes mano darbas šalia tos parduotuvytės. O siuntimo kainos nežinau, turetų būt parašyta tame puslapyje. Lyg girdėjau, kad apie 11 Lt...
Jei esi ne kaunitė, paprašyk, gal kas parveš. O šiaip ta parduotuvė nuo gruodžio man atrodo, kad dirbs ir šeštadieniais pusę dienos...
Atsakyti
[quote=Glacee,2006 11 27,

Katu
Darau-darau koldūnus, nes mano chebrytė labai mėgsta smile.gif O tešlą darau paprastai:

Į stiklinę 250 ml dedu du trynius, įpilu du šaukštus aliejaus, žiupsnelį druskos ir pripilu iki pilno šilto vandens. Viską sumaišau ir supilu į miltus. Užmaišau minkštą tešlą ir leidžiu jai pagulėti ne mažiau pusvalandžio. Miltai išbrinksta, tešla pasidaro labai elastinga ir smagi smile.gif
Glacee,o is sios teslos ar gautusi pyrageliai su grybais,kur reikia virti aliejuje?

Atsakyti
o gaminant koldūnų tešlą, kiek daugmaž reikia pilti miltų?
Atsakyti
špokulia
net nepažinau iš karto smile.gif užvakar kitu vardu buvai smile.gif dėl medaus torto, tai gal gali įdėti į tą porciją torto, kurią aš nurodžiau, du nubrauktus arbatinius šaukštelius kepimo miltelių. To pakaks smile.gif O dėl snaigių tai, kai turėsi ūpo smile.gif pabandyk ne per antgaliuką, o tiesiai iš tutelės papaišyti smile.gif
Koldūnai smile.gif Miltų tai paprastai apie dukart tiek, kiek skysčio, gal kiek daugiau - šiuo atveju ne daugiau trijų stiklinių. Labai svarbu, kad tešla pagulėtų smile.gif

lanaa
O, pas tave net visas krokembušas gavosi smile.gif Net nežinau, dėl ko jie taip neiškylo. Aš dar į saviškius pažiūrėjau, tai jie kaip bokšteliai išdygo... gal temperatūra? Gal pabandyk pagal savo receptą padaryti plikytus? Kitas variantas - kartais į plikytus dedama truputį kepimo miltelių, ypač kai daromos "karpatės", kad būtų aukštesnės.
O tahini tai aš mėgstu lengvai smile.gif - dviem vidutiniams baklažanams kokį vieną valgomąjį šaukštą maksimum smile.gif

gutytė
Labai džiaugiuosi, kad keksas patiko smile.gif Smagu smile.gif 4u.gif

Gricė
smile.gif Į kopūstus aš dedu česnaką nesmulkintą arba perpjautą pusiau ir tiesiai į kopūstus, ir viską užpilu marinadu. O burokėlius žalius dedu ir supjaustytus storais griežinėliais, kad lengviau būtų išimti smile.gif

gytenis
manau, kad kepti fritiūroje nebus pats geriausias variantas. Fritiūroje geriau kepti mielinę tešlą arba tokią čeburekinę (aš čudu darau iš jos). Dar yra labai gera varškinė tešla fritiūrai, bet ji Kučioms netinka smile.gif

Moonlit
maždaug dvi su puse stiklinių (tokių pat, kaip ir buvo pilamas skystis) smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 28 lapkričio 2006 - 19:31
Žadėtas
Obuolių sambukas
Gaivus, lengvas ir laaaaaaabai skanus desertas smile.gif

1 l obuolių košės*
2 pakeliai citrinų skonio žėlė
200 ml šalto virinto vandens žėlė išbrinkinimui
2 baltymai
50 g cukraus
1 citrinos nutarkuotas geltonasis žievelės sluoksnis

*Obuolius nulupti, supjaustyti plonomis skiltelėmis, sudėti į puodą, įpilti pusę stiklinės vandens ir lengvai sušutinti. Reikia stengtis nepervirti obuolių. Kitas variantas - paprastai iškepti obuolius ir, juos nulupus, pertrinti minkštimą per sietelį arba sutrinti blenderiu.

žėlę užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti, po to ištirpinti ir supilti į obuolius. Baltymus su cukrumi išplakti vandens vonelėje. (galima plakti ir žalius, bet man geriau patinka šiltuoju būdu. Jie pasiekia t-rą daugiau nei 75 C. Matavau smile.gif)))))) . Obuolių masę su žėle sumaišyti su plaktais baltymais, citrinos žievele ir plakti iki purios masės. Supilti į formą ir palikti sustingti.

SVARBU. Žėlė išėmimas iš formos.

Į praustuvą prileisti karšto vandens (t.y. tokio, kuriame galima laikyti ranką, bet tik keletą sekundžių. Neverdančio!!!!!!). Žėlę formoje lengvai apspausti ranka palei kraštus ir formą įdėti į vandenį. Išimti ir lengvai pakratyti formą. Žėlė turi lengvai sudrebėti. Tada pridengti formą suvilgyta vandeniu lekšte ir apversti. Formą nuimti.

Žėlę išimti, pageidaujant papuošti vaisiais
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 28 lapkričio 2006 - 18:59
Labas Glacee 4u.gif

Šiandien kepiau čudu - labai skanūs pyragėliai. Ypač patiko tešla - minkšta, lengvai kočiojasi, ir labai skani. Sekančiam kartui vyras užsakė čeburėkų iš tokios tešlos biggrin.gif Ačiū už receptą 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Pagaliau pribrendau biggrin.gif siandien darysiu medaus torta su citrusu nata bigsmile.gif
vaziuoju susipirkti ingredientu biggrin.gif

Atsakyti
Glacee, o tas medutis labai saldus? galvoju, gal cukraus sumazinti g.gif nes nei as, nei vyras nemegejai labai saldziai g.gif
Atsakyti