Gal žinote kokių patiekalų iš šių kruopų,saldžių ar sūrių.Vieną kartą bandžiau virti košę,bet nesigavo,Į šiukšlinę iškeliavo .
Lauksiu receptų
QUOTE(yyla @ 2006 11 12, 15:00)
Gal žinote kokių patiekalų iš šių kruopų,saldžių ar sūrių.Vieną kartą bandžiau virti košę,bet nesigavo,Į šiukšlinę iškeliavo .
Lauksiu receptų
Lauksiu receptų
Kas Tau nesigavo - neskanu buvo? Esu mokyta, kad soras reikia nuplikyti verdančiu vandeniu, kaip ir grikius.Virti pasūdytam vandeny ar piene, pridėti kiek riebalo, ant mažos ugnies arba šutinti orkaitėj. Aš supilu jas, į verdantį vandenį, nukeliu nuo ugnies, porą minučių palaikau ir išverčiu duršliakan. Tada užvirinu naują vandenį (arba sultinį), įdedu druskos, sviesto kokį šaukštą, ir verdu, kaip visas košes. Dažniausiai verdu vištos sultiny, tai jokių priedų ne nebereikia. Košių knygoje radau, kad galima iš virtos košės pagaminti saldžius apkepus:
1.išvirtą košę (200g sorų, 2 stiklinės pieno, pusantro šaukšto sviesto virimui, druskos) paaušinti, sumaišyti su 3 šaukštais sviesto, ištrinto su 4-5 šaukštais miltinio sukraus ir 2 tryniais, įmaišyti 50g razinų, įberti malto cinamono, sukrėsti į riebaluotą ir trupiniais išbarstyta kepimo formą ir pakepti orkaitėj.
2.Su obuoliais - prie išvirtos košės to pačio kiekio 400g obuolių, 2 kiaušiniai, 3 šaukštai sviesto,5 šaukštai miltinio cukraus, sutarkuota apelsino žievelė. Obuolius nulupti, perpiauti per puse, supiaustyt plonom riekelėm, sviestą ištrinti su cukrum, pridėti trynius, ištrinti, įberti apelsino žievelę, išmaišyti su koše.Baltymus išplakti standžiai, įmaišyti, apkepti orkaitėje.
3.Su slyvom - 150g džiovintų slyvų, 50g migdolų, 150g varškės sūrio, 8šaukštai miltinio cukraus, cinamono. Slyvas numirkyti, išvirti, pertrinti, sumaišyti su maltais migdolais, cukrum ir cinamonu, viską sumaišyti su išvirta koše, sukresti formon, užtarkuoti sūrio, apkepti.
4.Su bruknėm - 300g uogų ir 100g cukraus (arba indelis uogienės, arba kompoto), 2 kiaušiniai, vanilės, tarkuotos apelsino žievelės. Uogas pavirti su cukrumi, kad gautųsi uogienė. Trynius sumaišyti su išvirta koše, supilti žieveles, vanilinį cukrų, po to sudėti išplaktus baltymus. Sukrėsti pusę į paruoštą kepimo formą, užtepti bruknes, sudėti likusią košę, apkepti.
Teisingai,buvo neskanu
AČIŪ už receptus būtinai būtinai išbandysiu
AČIŪ už receptus būtinai būtinai išbandysiu
Pirma karta girdziu apie soru kruopos
Čia pateikti saldžių patiekalų receptai su sorų kruopomis. O ar galima šias kruopas naudoti kaip garnyrą prie mėsos ar vištienos? ar derės?
QUOTE(liniokas @ 2007 04 13, 15:32)
Čia pateikti saldžių patiekalų receptai su sorų kruopomis. O ar galima šias kruopas naudoti kaip garnyrą prie mėsos ar vištienos? ar derės?
Aišku, kad galima, aš pati tik nesaldžiai ir tevalgau. Tai ir yra įprastinė košė. Pažiūrėk dar kartelį, ką surašiau, gal praslydo nepastebėta - virš saldžiųjų, kuriuos kaip egzotiką pateikiau, aprašiau, kaip kosę pati verdu - nagi tikrai nesaldi
man skanu sorų kruopų košę pagardinti tarkuotu fermentiniu sūriu, sūriu, sojų padažu....
QUOTE(Amalia @ 2007 04 14, 10:05)
Aišku, kad galima, aš pati tik nesaldžiai ir tevalgau. Tai ir yra įprastinė košė. Pažiūrėk dar kartelį, ką surašiau, gal praslydo nepastebėta - virš saldžiųjų, kuriuos kaip egzotiką pateikiau, aprašiau, kaip kosę pati verdu - nagi tikrai nesaldi
Tai aš tą mačiau, vištienos sultiny. Vat galvoju, gal galima kokį apkepą mėsišką su šiom kruopom iškept Jaučiu kol neišbandysiu, tol nesužinosiu Nesėkmės atveju kažkas liks alkanas
niu va, išsikepiau Gavosi labai gerai.
Sorų kruopas išviriau vištienos sultinyje, tik vandens per mažai įpyliau. Pakepinau faršą su svogūnais ir morkomis. Į skardą supyliau kruopas, ant viršaus faršo masę, apibarsčiau fermentiniu sūriu ir 20 min. pakepiau orkaitėj. Skanu.
Manau, ateity šias kruopas drąsiai pateiksiu kaip garnyrą prie kotletų
Sorų kruopas išviriau vištienos sultinyje, tik vandens per mažai įpyliau. Pakepinau faršą su svogūnais ir morkomis. Į skardą supyliau kruopas, ant viršaus faršo masę, apibarsčiau fermentiniu sūriu ir 20 min. pakepiau orkaitėj. Skanu.
Manau, ateity šias kruopas drąsiai pateiksiu kaip garnyrą prie kotletų
O man pati skaniausia soru kose - ir labai sveika.
Niekad neplikau kruopu, tik nuplaunu po tekanciu vandeniu. Tada i verdanti vandeni. Paverdu 1 min. ir isjungiu, palieku kelioms minutems isbrinkti, ipilu siek tiek pieno, pasudau. Niekad kose nebuna karti. Kas nesibaimina kaloriju, gali imesti gabaliuka sviesto.
Niekad neplikau kruopu, tik nuplaunu po tekanciu vandeniu. Tada i verdanti vandeni. Paverdu 1 min. ir isjungiu, palieku kelioms minutems isbrinkti, ipilu siek tiek pieno, pasudau. Niekad kose nebuna karti. Kas nesibaimina kaloriju, gali imesti gabaliuka sviesto.
labai daug receptų iš sorų kruopų paskelbta http://www.valstieti...oses/Soru-koses.
yra ir įvairiu kosiu receptu http://www.valstieti...paslaptys/Koses, isbandykite moliugu, niam niam
yra ir įvairiu kosiu receptu http://www.valstieti...paslaptys/Koses, isbandykite moliugu, niam niam
Sorų kruopų kosė yra labai skanu su džiovintomis slyvomis
reikia :
sorų kruopų,pieno pora stiklinių,
sviesto ,džiovintų slyvų ,riešutų cukraus pudros,varškės sūrio ,druskos cinamono,džiuvėsėlių sviesto indui ištepti.
Išverdame košę.
Slyvas išmirkome ir pertriname per sietelį.
Susmulkintus riešutus sumaišome su slyvomis,cukrumi,koše, cinamonu.
I sviestu išteptą ir džiuvėsėliais pabarstytą indą sukrėsti košę,išlyginame paviršių,užbarstome sūriu ir kepame orkaitėje.
Skanaus.
reikia :
sorų kruopų,pieno pora stiklinių,
sviesto ,džiovintų slyvų ,riešutų cukraus pudros,varškės sūrio ,druskos cinamono,džiuvėsėlių sviesto indui ištepti.
Išverdame košę.
Slyvas išmirkome ir pertriname per sietelį.
Susmulkintus riešutus sumaišome su slyvomis,cukrumi,koše, cinamonu.
I sviestu išteptą ir džiuvėsėliais pabarstytą indą sukrėsti košę,išlyginame paviršių,užbarstome sūriu ir kepame orkaitėje.
Skanaus.