Įkraunama...
Įkraunama...

Sorų kruopos

Gal žinote kokių patiekalų iš šių kruopų,saldžių ar sūrių.Vieną kartą bandžiau virti košę,bet nesigavo,Į šiukšlinę iškeliavo doh.gif .
Lauksiu receptų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(yyla @ 2006 11 12, 15:00)
Gal žinote kokių patiekalų iš šių kruopų,saldžių ar sūrių.Vieną kartą bandžiau virti košę,bet nesigavo,Į šiukšlinę iškeliavo doh.gif .
Lauksiu receptų smile.gif

Kas Tau nesigavo - neskanu buvo? Esu mokyta, kad soras reikia nuplikyti verdančiu vandeniu, kaip ir grikius.Virti pasūdytam vandeny ar piene, pridėti kiek riebalo, ant mažos ugnies arba šutinti orkaitėj. Aš supilu jas, į verdantį vandenį, nukeliu nuo ugnies, porą minučių palaikau ir išverčiu duršliakan. Tada užvirinu naują vandenį (arba sultinį), įdedu druskos, sviesto kokį šaukštą, ir verdu, kaip visas košes. Dažniausiai verdu vištos sultiny, tai jokių priedų ne nebereikia. Košių knygoje radau, kad galima iš virtos košės pagaminti saldžius apkepus:
1.išvirtą košę (200g sorų, 2 stiklinės pieno, pusantro šaukšto sviesto virimui, druskos) paaušinti, sumaišyti su 3 šaukštais sviesto, ištrinto su 4-5 šaukštais miltinio sukraus ir 2 tryniais, įmaišyti 50g razinų, įberti malto cinamono, sukrėsti į riebaluotą ir trupiniais išbarstyta kepimo formą ir pakepti orkaitėj.
2.Su obuoliais - prie išvirtos košės to pačio kiekio 400g obuolių, 2 kiaušiniai, 3 šaukštai sviesto,5 šaukštai miltinio cukraus, sutarkuota apelsino žievelė. Obuolius nulupti, perpiauti per puse, supiaustyt plonom riekelėm, sviestą ištrinti su cukrum, pridėti trynius, ištrinti, įberti apelsino žievelę, išmaišyti su koše.Baltymus išplakti standžiai, įmaišyti, apkepti orkaitėje.
3.Su slyvom - 150g džiovintų slyvų, 50g migdolų, 150g varškės sūrio, 8šaukštai miltinio cukraus, cinamono. Slyvas numirkyti, išvirti, pertrinti, sumaišyti su maltais migdolais, cukrum ir cinamonu, viską sumaišyti su išvirta koše, sukresti formon, užtarkuoti sūrio, apkepti.
4.Su bruknėm - 300g uogų ir 100g cukraus (arba indelis uogienės, arba kompoto), 2 kiaušiniai, vanilės, tarkuotos apelsino žievelės. Uogas pavirti su cukrumi, kad gautųsi uogienė. Trynius sumaišyti su išvirta koše, supilti žieveles, vanilinį cukrų, po to sudėti išplaktus baltymus. Sukrėsti pusę į paruoštą kepimo formą, užtepti bruknes, sudėti likusią košę, apkepti.
Atsakyti
Teisingai,buvo neskanu schmoll.gif
AČIŪ už receptus bigsmile.gif būtinai būtinai išbandysiu biggrin.gif
Atsakyti
Pirma karta girdziu apie soru kruopos blush2.gif
Atsakyti
Čia pateikti saldžių patiekalų receptai su sorų kruopomis. O ar galima šias kruopas naudoti kaip garnyrą prie mėsos ar vištienos? g.gif ar derės?
Atsakyti
QUOTE(liniokas @ 2007 04 13, 15:32)
Čia pateikti saldžių patiekalų receptai su sorų kruopomis. O ar galima šias kruopas naudoti kaip garnyrą prie mėsos ar vištienos? g.gif ar derės?

Aišku, kad galima, aš pati tik nesaldžiai ir tevalgau. Tai ir yra įprastinė košė. Pažiūrėk dar kartelį, ką surašiau, gal praslydo nepastebėta - virš saldžiųjų, kuriuos kaip egzotiką pateikiau, aprašiau, kaip kosę pati verdu - nagi tikrai nesaldi mirksiukas.gif
Atsakyti
man skanu sorų kruopų košę pagardinti tarkuotu fermentiniu sūriu, sūriu, sojų padažu....
Atsakyti
QUOTE(Amalia @ 2007 04 14, 10:05)
Aišku, kad galima, aš pati tik nesaldžiai ir tevalgau. Tai ir yra įprastinė košė. Pažiūrėk dar kartelį, ką surašiau, gal praslydo nepastebėta - virš saldžiųjų, kuriuos kaip egzotiką pateikiau, aprašiau, kaip kosę pati verdu - nagi tikrai nesaldi  mirksiukas.gif

Tai aš tą mačiau, vištienos sultiny. smile.gif Vat galvoju, gal galima kokį apkepą mėsišką su šiom kruopom iškept g.gif Jaučiu kol neišbandysiu, tol nesužinosiu lotuliukas.gif Nesėkmės atveju kažkas liks alkanas lotuliukas.gif
Atsakyti
niu va, išsikepiau bigsmile.gif Gavosi labai gerai.
Sorų kruopas išviriau vištienos sultinyje, tik vandens per mažai įpyliau. Pakepinau faršą su svogūnais ir morkomis. Į skardą supyliau kruopas, ant viršaus faršo masę, apibarsčiau fermentiniu sūriu ir 20 min. pakepiau orkaitėj. Skanu.
Manau, ateity šias kruopas drąsiai pateiksiu kaip garnyrą prie kotletų tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liniokas: 15 balandžio 2007 - 16:17
O man pati skaniausia soru kose - ir labai sveika.

Niekad neplikau kruopu, tik nuplaunu po tekanciu vandeniu. Tada i verdanti vandeni. Paverdu 1 min. ir isjungiu, palieku kelioms minutems isbrinkti, ipilu siek tiek pieno, pasudau. Niekad kose nebuna karti. Kas nesibaimina kaloriju, gali imesti gabaliuka sviesto.
Atsakyti
labai daug receptų iš sorų kruopų paskelbta http://www.valstieti...oses/Soru-koses.
yra ir įvairiu kosiu receptu http://www.valstieti...paslaptys/Koses, isbandykite moliugu, niam niam smile.gif
Atsakyti
Sorų kruopų kosė yra labai skanu su džiovintomis slyvomis


reikia :

sorų kruopų,pieno pora stiklinių,
sviesto ,džiovintų slyvų ,riešutų cukraus pudros,varškės sūrio ,druskos cinamono,džiuvėsėlių sviesto indui ištepti.

Išverdame košę.

Slyvas išmirkome ir pertriname per sietelį.
Susmulkintus riešutus sumaišome su slyvomis,cukrumi,koše, cinamonu.

I sviestu išteptą ir džiuvėsėliais pabarstytą indą sukrėsti košę,išlyginame paviršių,užbarstome sūriu ir kepame orkaitėje.

Skanaus.
Atsakyti