QUOTE(_Kere_ @ 2007 07 03, 15:13)
O tai kas buvo blogai su sios firmos orkaite ir kaitlente?

Mums kaip tik siandien montuoja ir Hansos orkaite ir kaitlente. Kai isbandysiu, butinai parasysiu, kaip man - patinka, ar nelabai
Ko norėti iš lenkiško produkto..
info cia
QUOTE(oztoko @ 2007 07 13, 21:50)
O jeigu esi tikra, kad niekas iš artimųjų niekaip negalėjo jos įskelt, tai pabandyk nunešt pas pardavėją ir aiškint, kad nieko nežinai ir nenori girdėti, tegul nustato, kaip atsirado tas įskilimas (nejau nėra net menkiausios galimybės, kad tai gamintojo brokas). Aišku reikėtų būti užtikrintai savo žodžiais ir būti tvirtai įsitikinusiai, kad tai ne tavo "darbelis", o tiesiog savaime
manau po metų laiko atnešus kaitlentę į servisą niekas nepatikės, kad įskilimas atsirado savaime arba tai gamyklinis brokas.
QUOTE(Vikusia @ 2007 09 07, 09:20)
Gavai skirtingą informaciją, nes skirtingų gamintojų pirolizė yra skirtinga. Tarkim AEG pirolizė reiškia, kad orkaitė pati kažkaip užkaitina, nešvarumai atlimpa nuo sienelių, sukrenta į blėką ir bereikia pačiai išvalyti blėką. O , pvz gorenje pirolizė reiškia, kad į blėką pripilį vandenį, jį kaitini kokias 4 val, riebalai atitirpsta ir lengviau išvalyti orkaitę, bet visumoj tu tą orkaitę vistiek valai pati. Tai nežinau ar verta primokėti vien tik už tai, juk vandenį pripilti ir užkaitinti galima ir paprastoj orkaitėj
pirolizė yra vienas vienintelis dalykas - kai orkaitė įkaitinama iki 500oC ir visi nešvarumai ir riebalai per porą valandų sudega, ir tereikia išvalyti pelenus iš orkaitės su drėgna kempine. Visi kiti valymo būdai (su vandeniu, katalitinėmis sienelėmis) yra
ne pirolizė, o tiesiog kitoks valymo būdas.
QUOTE(KriuKriu @ 2007 11 05, 21:52)
Ieskom dujines virykles ir akys uzkliuvo, kad kai kurios turi dviguba degikli. Na, liepsna dega dviem ratais. Kam jis reikalingas? Ar verta toki tureti? Vienas konsultantas patare, kad tai kinieciu maistui ruosti.
vėlgi neteisybę konsultatas sako - kiniečių maistui skirtos kaitvietės turi kitokius puodų laikiklius, ant kurių galima uždėti puodą išgaubtu dugnu. Kitos kaitvietės su dujų padavimu keliais lygmenimis tiesiog užtikrina galingesnį dujų padavimą = galingesnį kaitinimą.
QUOTE(orlando @ 2007 11 07, 21:36)
ketinam pirkti dujine kaitlente ir elektrine orkaite. man idomu, kokius pavirsius rinktis, kad butu kuo maziau valymo. ir kokios geresne groteles virs degiklio ( na kur puodas pasistato) dazytos ar spyzines.
grotelės vienareikšmiškai špižinės (=ketaus) - paprasčiau valyti, niekada nepasikeis forma (pvz. metalinės po laiko gali nulinkti), niekada nesurūdys (metalinės nusitrynus dažams gali surūdyt). Vienintelis dalykas - kaina, kaitlentės su ketaus laikikliais bus 100-150 lt. brangesnės.
QUOTE(Rusmenė @ 2007 11 07, 23:50)
Aišku, susisvaigau dėl AEG. Nulėkiau į Elektromarkt. Ten paporinau, ko noriu, kas man gražu, tai viena faina konsultante liepė man išsiplauti galvą.

Pasirodo, kaitvietės būna su metalo apvadu ir be. (Na, čia jau aš į ją kaip kumelė į naujus vartus žiūrėjau...) Tai va, bemetalė kaitvietė labiausiai tinka, jei ji įleidžiama pilnai į stalviršį, geriausia į akmens masės. Na, lieka viename lygmeny su paviršiumi. nes, atseit, tie krašteliai labiau pažeidžiami nei su metalu (tą šiandieną patvirtino ir kitas dėdė iš topocentro).
3 stiklai, 4 stiklai - koks skirtumas, kad tik nekaršta būtų.
Booster įkaitimas - elektrinės orkaitės ir be jo puikiausiai greitai įkaista.
Įsmeigiamas termometras. profesionalus reikalas, naudojamas konvekcinėse krosnyse. Nejaugi negalėsime įsmeigti šakutės ir pamatyti, ar teka skaidrios, ar ne sultys (turiu mėsą omeny).
Dizainas - skonio reikalas. Bet prieš perkant geriau pačiupinėti orkaitę - ar lieka pirštų antspaudai ar ne. Prekybos centruose kai kurie modeliai tokie nučiupinėti... brrr...
Elektromarkt konsultantė pati galėtų išsiplaut galvą

kaitlentės būna su metalo rėmeliu ir be jo - visos jos skirtos montuoti normaliai, ant stalviršio. Į stalviršį įleidžiamos būna specialios kaitlentės, su nenugludintais stiklo kraštais, yra turbūt rinkoje vienas ar du modeliai. kaitlentė be rėmelio nėra taip saugu kaip su metalo rėmeliu, tačiau daug kas renkasi jas dėl dizaino - jos "lengviau" atrodo
3 stiklai, 4 stiklai - skirtumas didelis - durelių stiklo temperatūra išorėje skirsis ~15oC, kas reiškia skirtumą tarp "vėsaus" ir "šilto" stiklo.
booster greitas orkaitės įkaitinimas - skirtumas taip pat yra: orkaitė su šia funkcija įkaista per 7 minutes vietoj įprastinių 12, t.y. bemaž dukart greičiau. na, bet jei turit laiko, nieko tokio.
įsmeigiamas termometras yra puikus dalykas, ypač jei kepat kokį šaldytą kepsnį, ir kai jau išorėje jis atrodo iškepęs, pačiame viduryje bus žalias

mėsos termometras tikrai patogus dalykas, bet viskas priklauso nuo to, ką dažniausiai gaminsite orkaitėje.
dėl nučiupinėjimo - su tinkamomis priemonėmis bet kurį plieno paviršių atnaujinti užtruks maks. 3 minutes
QUOTE(Rusmenė @ 2007 11 08, 14:30)
Aš pati pasirinkau Gorenje orkaitę. Ilgai laksčiau po prekybos centrą tai vieną, tai kitą čiupinėdama ir niurkydama.

Ir galiu pasakyti kodėl pasirinkau ją:
1. garantija 3 metai. (elektromarkte duoda 2 - o už papildomą 1 primokėk). AEG-2.
2. Aqua clean, o ne pirolizė
3. 4 kaitinimo elementai (tenai), vienas aplink ventiliatorių, AEG - 3
4. šlifuotas neteplus paviršius, AEG taip nesiteplioja (mano akimis) tik 8 klasė
5. 2 negilios ir 1 gili skarda
6. eco emalis
7. už mažesnius pinigus nei AEG gauni daugiau kepimo programų
7. už mažesnius pinigus nei AEG gauni teleskopinius bėgelius
8. mano nuomone pažangesnis dizainas. Man asmeniškai AEG ar tai būtų 5 ar 8 klasė šiek tiek trenkia kaimu.
1. 2 ar 3 metai - nelabai didelis skirtumas. Mano nuomone, jei prietaisas nesugedo per pirmuosius 2 metus, tai sėkmingai tarnaus ir toliau dar 5 ar daugiau metų

2. "Aqua clean" galite turėti su bet kuria orkaitė - įjunkite apatinį kaitinimą ir nustatykite 50oC temperatūrą
3. AEG tik vienas pigiausias modelis neturi kaitinimo elemento prie ventiliatoriaus, visi kiti turi.
4. na, čia pakankamai subjektyvu - "tepliojasi" ar ne. man pavydžiui baisiausi yra gorenje modeliai su stiklu - išvis baisu prisiliesti, lieka VISKAS.
5. kam gali reikėti iškart trijų skardų?
6. esu tikras, kad eco emalis nebus niekuo geresnis nei bet kurioje kitoje brangesnėje orkaitėje (nekalbant apie beko ar kokia hansa) naudojamas emalis
7. ar visos tos "papildomos" kaitinimo programos reikalingos?
8. AEG dizainas yra "klasikinis", t.y. jis ok atrodys ir po 5 ir po 10 metų, tuo tarpu "šiuolaikinio" dizaino prietaisai dažniausiai po metų kitų atrodo "klouniškai", mano asmenine nuomone
Papildyta:
QUOTE(omni @ 2007 04 17, 18:03)
O as noriu toki klausima uzduoti

Na, mes norime pirkti kombinuota elektrine orkaite su dujiniu pavirsiumi.Bet pinigeliu kol kas uztenka tik pavirsiui,tai ar galima pirkti ji atskirai,o orkaite veliau,kadangi ji kombinuota galvoju dabar gal negalima??Nelabai cia gaudausi,bet gal atsakysit
įsidėkit dujinį paviršių, o apačioje palikite spintelę - kai turėsite pinigų, nusipirksite elektrinę orkaitę ir viskas
QUOTE(SoJa @ 2007 05 23, 10:56)
Nu va, o aš nuo informacijos pertekliaus ir vėl ieškojimų pradžioj

jau buvom lyg ir apsisprendę dėl AEG, bet nuvarėm į Ogminą, o ten mums pasiūlė vis gi neimti AEG, nes susijungus su Elektroliuxu, jo kokybė labai stipriai pagedo. Kaip pavyzdį pasiūlė prieiti prie AEG skalbiankės ir pažiūrėti kaip ji surinkta. Nu tai tikrai visa šleiva, kreiva, kai kurios detalės akivaizdžiai atsikišusiais šonais

Nu tai ir atbaidė mus

Siūlė rinktis Siemensą arba Bosh. Nu bet jų kaina ženkliai didesnė už AEG'o
viskas labai paprasta - Ogmina pati importuoja bosch siemens, todėl yra suinteresuoti parduoti būtent tą techniką (analogiškai topopcentre "geriausia" bus beko, gorenje ir blomberg, senukuose - hansa, ir t.t.). O rinktis orkaitę pagal skalbyklės kokybę (dar klausimas, ar nebus ji specialiai "pakoreguota" kad baisiau atrodytų prieš reikiamą parduoti siemensą?

)... bet kuriuo atveju, juk visiškai skirtingos gamyklos.
QUOTE(segtukas @ 2007 06 12, 18:56)
Pasidomejau indukcinemis kaitlentemis. Pasirodo yra visokiu pvz. 2-duju.+2-indukcines kaitlentes. Tarp kitko uzdavus paieska google forumuose dalyvaujantys vyrai labai giria ir rekomenduoja del mazu ekspluatacijos sanaudu, del saugumo. Puslapyje gorenje, elektroliuks apie jas taip pat idomiai raso. Gal is ties kiek daugiau sumokejus, geriau ekonomiskesne?
yra kiek žinau tik 2 dujinės + 2 paprastos elektrinės (ne indukcinės) kaitvietės.
QUOTE(SoJa @ 2007 06 14, 14:59)
Nežinau ar labai argumentuotas bus mano pasisakymas. Bet aš domėjausi apie pirolizę 3 parduotuvėse. Visur gavau skirtingą info. Vieni sako, kad pirolizės trūkmė 2 val, kiti - 4, treti - 7. Nu atsiprašau, bet jei 7 val. tai kiek per tą laiką išdegs elektros

Bet kuriuo atveju išdegs tik sieneles, o iš orkaitės apačios tuos sudegusius produktus teks išvalyti patiems. Vieni sakė, kad pirolizę reikės įjungti po 7 gaminimo kartų, kiti, kad maždaug kas mėnesį, treti - kada pats nori

. Vieni sakė, kad jei pirolizę nesinaudosi kas 7 kepimus, tai paskui viskas užkirmys, ir kai ją paleisi bus baisi tų degančių riebalų smarvė. Kiti sakė, kad ta smarvė bus kiekvienos pirolizės metu nepriklausomai nuo to kaip dažnai ji atliekama. Visi konsultantai raukėsi ir sakė, kad nieko blatno iš tos pirolizės. Nu bet ir kaina su pirolize apie 250 litų brangiau nei be jos.
Pirolizė trunka 2-3 val., o naudoti reikia priklausomai nuo to, kiek kartų ir ką kepat - juk kepant pyragą ir mėsą orkaitė užsiteršia skirtingai. jokių "produktų" po pirolizės nelieka - tereikia išvalyti pelenus nuo apatinės sienelės. taip, kvapas svilėsių bus - juk nėra ugnies be dūmų