Norėčiau ir aš pasidalinti savo kuklia patirtimi ir pastebėjimais apie elektrines orkaites ir kaitlentes.
Paskutines savaites intensyviai domiuosi, skaitau, krapštau galvą , lakstau po pardes, kad tik rasčiau geriausią, praktiškiausią ir pigiausią variantą.
Iš pat pradžių nusprendžiau rinktis tik iš AEG/Electrolux, Gorenje, Jan Kolbe, Bosch ir pan. rimtų firmų.
Aišku, susisvaigau dėl AEG

Nulėkiau į Elektromarkt. Ten paporinau, ko noriu, kas man gražu, tai viena faina konsultante liepė man išsiplauti galvą.

Pasirodo, kaitvietės būna su metalo apvadu ir be.

(Na, čia jau aš į ją kaip kumelė į naujus vartus žiūrėjau...) Tai va, bemetalė kaitvietė labiausiai tinka, jei ji įleidžiama pilnai į stalviršį, geriausia į akmens masės. Na, lieka viename lygmeny su paviršiumi. nes, atseit, tie krašteliai labiau pažeidžiami nei su metalu (tą šiandieną patvirtino ir kitas dėdė iš topocentro).
Kišenės per siauros akmens masei, todėl išsirinkau kaitvietė su metalo krašteliu.
Orkaitės
Kas dėl savaiminių valymųsi. Viena mano draugė turi orkaitę su pribumbasais ir pirolize (kišenės plačios

). Kvapas jaučiasi kai įjungia, ypač buvo tik pradėjus naudoti, Kaitina apie 2 val. Jos žodžiais tariant - "aš ir pati pigiau valyti moku".
Kitos orkaitės turi Aqua Clean. 30 min. pagarini ir viskas. Tereikia išvalyti skudurėliu. Paprasčiau manyčiau už pirolizę ir elektros mažiau "suvalgo".
Teleskopiniai bėgeliai - nuostabu, bet ar numirtume be jų?..
3 stiklai, 4 stiklai - koks skirtumas, kad tik nekaršta būtų.
Užraktas nuo vaikų. Na, ne vienas mažas giminaitis nustebina genijaus sugebėjimais ką nors užrakintą įjungti - išjungti... bet manau, kad geriau lai būna, negu po to nagus graužti.
Booster įkaitimas - elektrinės orkaitės ir be jo puikiausiai greitai įkaista. Juk ne dujinės...
Įsmeigiamas termometras.

profesionalus reikalas, naudojamas konvekcinėse krosnyse. Nejaugi negalėsime įsmeigti šakutės ir pamatyti, ar teka skaidrios, ar ne sultys (turiu mėsą omeny). Be to ne karaliui gaminam, kad užtikrinti pasterizaciją viduje.
Laikmatis - tik už.
Konvekcija - čia jau kaip 2x2.
Energijos klasė - tik A. Taupykime (ir Žemės išteklius).
Įspaudžiamos rankenėlės. Aš pati nusprendžiau sumokėti geriau 400 Lt daugiau, bet tik nusipirkti teleskopinius bėgelius ir įspaudžiamas rankenėles (dažnai gaminu ...

)
Dizainas - skonio reikalas. Bet prieš perkant geriau pačiupinėti orkaitę - ar lieka pirštų antspaudai ar ne. Prekybos centruose kai kurie modeliai tokie nučiupinėti... brrr... Bet, nors taip pamatai.
Tiesa, kai šiandien jau galutinai išsirinkau kaitvietę ir orkaitę, pasitikrinau kainas el. parduotuvėje. Ir ką jūs sau manote? Susumavus visokiausias nuolaidas ir pristatymo kainas, 3 galimų pardavėjų kainos tesiskyrė maks 39 Lt.
Taigi, geriau neskubėkite, ieškokite ir raskite tik JŪSŲ BT.