Įkraunama...
Įkraunama...

Katės ir augalai

QUOTE(Meilė @ 2006 11 14, 18:19)
Va va, būtent. Neseniai nusipirkau iš šio forumo viksvuolę. Tai mūsų katė, kuriai jau 4-5 metai, baigia ją visą suvalgyti verysad.gif Va, šefleros, krotono, alijošiaus negraužia, o vargšė viksvuolė tuoj "kojas pakratys" unsure.gif
Ką daryti? mastau.gif

mano viksvuole irgi yra "megstamiausiu pagriauzti geliu" virsuneje biggrin.gif nesvarbu kiek bekeitaliociau vieta - visur susiranda bigsmile.gif as tai, kai jau buna visai kudai ir lieka tik keli stiebeliai, visus juos nukerpu ir paslepiu, kad atsigautu nuo kates
Antroje vietoje yra dracena.
Atsakyti
QUOTE(daimar @ 2006 12 03, 23:55)
mano viksvuole irgi yra "megstamiausiu pagriauzti geliu" virsuneje biggrin.gif  nesvarbu kiek bekeitaliociau vieta - visur susiranda  bigsmile.gif  as tai, kai jau buna visai kudai ir lieka tik keli stiebeliai, visus juos nukerpu ir paslepiu, kad atsigautu nuo kates
Antroje vietoje yra dracena.

Labai norėčiau draceną įsigyti, nes, sakė, kad maximoj jas pardavinėja po 4 Lt. Bet va, matau, kad ir josios laukia toks pat likimas, kaip ir viksvuolės.

Nupirkau net tokios žolės sėklų (miežiai ten lyg tai), tai katė, net nežiūti į tą pusę unsure.gif Ir ką man su ja daryti? mad.gif
Atsakyti
QUOTE(china @ 2006 11 21, 12:22)
o as dar didesne beda turiu. mano katyte ne grauzia, bet mazesniuose vazonuose zemes iskasa kiek sugeba, o du didelius paverte savo tuolestais doh.gif  nebezinau ka daryt, buvau apkrovus, bet visa laika apkrautu vazonu nelaikysi, dabar vyras izoliacija apvyniojo, tai beveik savaite ramu buvo, o dabar kasdien vel balos. isigijom varga verysad.gif

Matyt katei nepatinka jos tualetas: jo vieta, kraikas ar švarumo lygis. Sutvarkius šiuos rodiklius galima būtų pradėti auklėti, kad į gėles neitų.
Tam tinka visi čia išsakyti patarimai: apdėti vazonus apelsino žievelėmis, akmenukais, aprišti tinkleliu, prismaigstyti pagaliukų kad įsilipus į užpakalį įsidurtų – peno fantazijai tikrai yra. Ir taip pat parodyti katei, kad toks elgesys Jūsų netenkina. Turėjau vieną katiną, kuris kol neišbandė visų vazonų ir neįsitikino, kad už kiekvieną gauna velnių, tol nenurimo. lotuliukas.gif

QUOTE(Meilė @ 2006 12 04, 11:15)
Labai norėčiau draceną įsigyti, nes, sakė, kad maximoj jas pardavinėja po 4 Lt. Bet va, matau, kad ir josios laukia toks pat likimas, kaip ir viksvuolės.
Nupirkau net tokios žolės sėklų (miežiai ten lyg tai), tai katė, net nežiūti į tą pusę unsure.gif Ir ką man su ja daryti? mad.gif

Kažkodėl katėms patinka gėlės su siaurais lapais. lotuliukas.gif Mano nolina kartais irgi kenčia.
Bet, merginos, nejuokaukite – nemažai kambarinių augalų yra nuodingi ir pavojingi katėms, gydykloje kartais tenka gaivinti lašelinėmis tokias augalų mėgėjas. Todėl būtinai turite katėms parodyti, kad taip elgtis negalima.
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2006 12 04, 11:42)
Kažkodėl katėms patinka gėlės su siaurais lapais.  lotuliukas.gif Mano nolina kartais irgi kenčia.
Bet, merginos, nejuokaukite – nemažai kambarinių augalų yra nuodingi ir pavojingi katėms, gydykloje kartais tenka gaivinti lašelinėmis tokias augalų mėgėjas. Todėl būtinai turite katėms parodyti, kad taip elgtis negalima.

Esmė ta, kad mano katė kuo puikiausiai supranta, kad negalima, bet jai užplaukia bzikas ir kramto, norėdama atkreipti į save dėmesį (ypač mano vyro, nes jį labiausiai myli unsure.gif lotuliukas.gif ). Pas mus yra ir šeflera, ir krotonas, kuris yra nuodingas katėms, bet ji tų gėlių neliečia (supranta, rupkė, kad nuodingos laugh.gif ).
Atsakyti
Pas mus labiausiai kenčia smulkiažiedė rožė (šita garantuotai gera, jūrų kiaulė desertui šakelę kartais gaudavo) ir fikusas (tačiau tas smulkiais lapais, kaip medelis). Laužyti šakelių neleidžiu, nes baltas skystis, kuris išsiskiria, yra nuodingas, o lapų kartais pagraužia (floristė sakė, lyg nieko labai baisaus?).
Dar mėgsta apkramtyti avokadų lapus (bet labiau į juos "pasikaso), ačiūdie, neliečia orchidėjos.
Atsakyti
Pas mane irgi buvo ta pati problema - katinas suede puse geliu doh.gif Azalija, kuri skaitosi katinams nuodinga, suede vienu kartu su visais ziedais ir net nezaktelejo blink.gif Bet as radau toki sprendima - visa pavasari, vasara ir rudeni kasdien ar kas antra diena parnesdavau zoles is lauko (kai karvei smile.gif )ir vat davar jis net sdavo mylimu dracenu nekramto - matyt vitaminu prisikaupe visai ziemai biggrin.gif tikiuosi uzteks iki pavasario biggrin.gif
Atsakyti
O mano kate alijosiaus sakeles zinda kaip ciulptuka lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos,
mano kate irgi ilga laika valge visas mano gelias, labiausia nukentejo papirusas sad.gif Jo nebera gyvuju tarpe. Taciau man patare pirkti zolyte, kuri parduodama visuose supermarketuose i specializuotose parduotuvese gyvunams. Nusiperki ta indeli, po keliu dienu laistymo isdygsta lapeliai ir kate pukiausiai valgo ta zolyte, o geles jau nebeidomu. Daba ji beveik visiskai nevalgo gelyciu. Dar yta specialus sausas edalas katems su zolyte. Kiek rprisimenu is Advans firmos
Atsakyti
QUOTE(Ficia @ 2007 02 02, 12:47)
Sveikos,
mano kate irgi ilga laika valge visas mano gelias, labiausia nukentejo papirusas sad.gif Jo nebera gyvuju tarpe. Taciau man patare pirkti zolyte, kuri parduodama visuose supermarketuose i specializuotose parduotuvese gyvunams. Nusiperki ta indeli, po keliu dienu laistymo isdygsta lapeliai ir kate pukiausiai valgo ta zolyte, o geles jau nebeidomu. Daba ji beveik visiskai nevalgo gelyciu. Dar yta specialus sausas edalas katems su zolyte. Kiek rprisimenu is Advans firmos

Reikės ir man pabandyti žolę. Nes nei vienos gelytės nėra namie, o taip norisi.
Atsakyti
QUOTE(Teresa @ 2007 02 02, 13:06)
Reikės ir man pabandyti žolę. Nes nei vienos gelytės nėra namie, o taip norisi.

Ji tikrai nera brangi. Bet reiketu, kol uzaugs, paslepti nuo kates. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ficia @ 2007 02 02, 13:33)

Nuo jos paslepsi. Viską ji atidaro, visur ilenda. lotuliukas.gif Šiandien net kolidoriuje šviesą įjungė.
Balkone tai sušals. g.gif Reikės ką nors sugalvoti.
Atsakyti
QUOTE(Ficia @ 2007 02 02, 12:33)

Aš tai pirkau zoo parduotuvėje tokias sėklas, iš kurių išaugusi žolytė yra duodama papūgoms bigsmile.gif Bet pardavėja mane patikino, kad jos labai tinka ir katytėms biggrin.gif Daba nepamenu, ar tai miežiai ten, ar dar kažkas mastau.gif
Kaina buvo apie 3-4 Lt rolleyes.gif
Atsakyti