Įkraunama...
Įkraunama...

Dėl vaiko pašalpos Airijoje

Na idomu kaip su ta pasalpa LT, jie taip lengvai pinigu nedalina.
Man cia buvo toks ivykis. Kai atvykome mano dukrytei buvo dar nesueje trys metukai, todel LT dar priklause vaiko pasalpa iki 3 metu. Pries isvykdama is LT visas institucijas perskambinau ir pasakiau,kad isvykstu is LT, bet nelabai kas domejosi manimi. Gal po poros metu, gaunu grasinanti laiska i Ireland, kad esu skoloj Lietuvai !!!!! Tipo, as apsivogiau, nes isvaziavau ir vis dar gavau kelis men tuos 91 Lita. Todel esu skoloj 91Lita*3men ir jei as ju neatiduosiu per artimiausia men, tai mane paduos anstoliams lotuliukas.gif Pasirase, gal kokie 5 pareigunai ir uzanspaudavo kokiais 5 anspaudais. Pasijutau nusikaltele bigsmile.gif Atsisedau, pervedziau tuos pinigus jiems atgal ir dar paskambinau ar viskas tvarkoj thumbup.gif

Tai dabar ir keista man, kad jei cia gauni pinigucius,kazi ar LT duos, nes tai cia prades duoti tuos 160 ar 170eu/men ir dar 1000 per metus iki 6 metu, todel kaip ir Ireland to netoleruoja jei dauni keliose salyse. Pildant formas yra toks klausimas ar dar gauni kur kitus pasalpas, i tai atsizvelgia.

Arba as kazko nezinau .... rolleyes.gif
Atsakyti
O man lietuvoje pries isvykstant socialiniam del pinigu uz vaikus,sake taip tipo kai pradesite ten gauti juos informuoti,ir viskas bus sutvarkyta,tipo kol jus te dar pradesit gaut.....
O cia pridavem lapkricio 24d,tai dar laukiam,vyras skambino balandi tai paake kad po 6 meneiu ziuret,jauciu grysim is atsostogu ir vel juos klibinsim.
O sakykit,ar gavote koki tai pranesima kad tada ir tada bus pervesta tokia tai sua i jusu saskaita ar tiesiog patikrinot kortele ir radote pervedima... g.gif
Atsakyti
gavom pranesima pastu
Papildyta:
o, beje, mums kaip tik baigesi dar vieneri metai,kai pratesia pasalpas (visa info gauname pastu) . Bet sykart man liepe atsiusti laiska is mokyklos kaip irodyma,kad mokosi, anksciau to nereikejo. Turbut sugrieztino tvarka del visokiu pasalpu prasytoju g.gif
Atsakyti
ieskau mamyciu bendrauti is co.louth?????? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Svarune @ 2008 06 08, 20:30)
ieskau mamyciu bendrauti is co.louth?????? biggrin.gif

Nueik čia, bus daugiau mamyčiu iš Airijos mirksiukas.gif
Atsakyti
p.s. mes kalbejom kad gali lietuvoj vienkartine gaut, o ne uz vaika kas menesi, airijoj ir lietuvoj, uz vaika pasirenki viena sali, o vienkartine viena karta..
Atsakyti
Cia tai geras, aciu uz info reiks bandyti, tukstantelis neprosal ax.gif
Atsakyti
o lietuvoj nesikabineja, kad atseit airijoj gyveni, tai ko cia dar nori???
Atsakyti
QUOTE(Svarune @ 2008 06 10, 16:48)
o lietuvoj nesikabineja, kad atseit airijoj gyveni, tai ko cia dar nori???

Dėl vienkartinės išmokos nesikabinėja, jei vaikas Lietuvos pilietis, jam priklauso, o vat visi kiti mokėjimai jau nebe schmoll.gif Ta prasme renkiesi kur tau geriau pinigus gauti: Lietuvoje ar Airijoje 4u.gif
Atsakyti
niu jo supratau tada aciu, reikes tik pasirupinti kad airijoj viska gayciau, nes pas mane keista situacija..as tai gyvenu ir dirbu airijoje, bet kompanija mano tai uk seip jau yra, tai aisku kai prisigalvos tas anas, reiks ty ilgai gilintis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Svarune @ 2008 06 10, 17:13)
niu jo supratau tada aciu, reikes  tik pasirupinti kad airijoj viska gayciau, nes pas mane keista situacija..as tai gyvenu  ir dirbu airijoje, bet kompanija mano tai uk seip jau yra, tai aisku kai prisigalvos tas anas, reiks ty ilgai gilintis g.gif

"Kompanija" čia kas: vyras ir vaikai ar pagrindinis darbo ofisas? mastau.gif Jei turi Airijoje PPS nr., čia dirbi, vaikai čia vadinasi ir pašalpas čia gausi.
Atsakyti
O mergaites, kaip su tai, kad mes jau cia virs 5 metu, girdejau,kad automatiskai duoda airijos pilietybe??? Ir dar turbut jau ir dvigubai ir LT pilietybe duoda, kas zinot? rolleyes.gif g.gif
Atsakyti