Įkraunama...
Įkraunama...

Dėl vaiko pašalpos Airijoje

QUOTE(airara* @ 2006 07 20, 16:25)
Labutis  4u.gif
kaip jūms sekėsi susitvarkyti pašalpas už vaikus, kurie negimę Airijoj? kažkaip diskusijos nutilo , pasidalinkit patirtim  4u.gif

Mano abu vaikai gime LT. Su pirmu atvariau i Airija, kai jam buvo 4.5men. Pasalpas gavom iskarto, nes vyras dirbo legaliai (tada\dar reikejo darbo leidimu). Su antru grizau gimdyt i LT, bet paskui grizau cia ir pasalpa gavau be jokiu problemu. Viskas.
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2006 07 28, 14:09)
Mano abu vaikai gime LT. Su pirmu atvariau i Airija, kai jam buvo 4.5men. Pasalpas gavom iskarto, nes vyras dirbo legaliai (tada\dar reikejo darbo leidimu). Su antru grizau gimdyt i LT, bet paskui grizau cia ir pasalpa gavau be jokiu problemu. Viskas.

o Lietuvoj Jūs gaunat pašalpą vaikams? Aš gaunu Lietuvoj už mažę pinigus, o vienai pažįstamai Airijoj sustabdė mokėjimą pašalpos, nes ji gauna Lietuvoj. Dabar dar kažkokius popierius pildė, tai gal ir vėl pratęs. Sudėtinga kai šaraškino kontoros principu čia veikia doh.gif
Atsakyti
Visu pirma, imant pasalpas, nereik meluoti. Jei gaunat LT, taip ir sakykit, tada airiai isminusuos skirtuma ir vsio. As dariau paprasciau- atsisakiau pasalpos LT ir cia gaunu pilna suma.
Atsakyti
o mes irgi jau apie menesi laukiam vaiko dokumentu unsure.gif ,bet dar abu oficialiai nedirbam tai itariu nieko ir negausim verysad.gif
Papildyta:
Mamytes, kiek auklytemes uz valanda mokat? dirol.gif
Atsakyti
QUOTE(odryte @ 2006 08 14, 16:03)
Mamytes, kiek auklytemes uz valanda mokat?  dirol.gif

aš už diena mokėau pradžioj 20eu, po to 25eu, o kai buvo vis negana nusprendžiau, kad geriau pati sėdėsiu namie su vaiku kol atrasiu geriau mokama darbą, nes dirbt tam, kad atiduot viską auklei,o kitas islaidas susijusias su darbu dengt iš vyro pinigų pamaniau, kad neverta. Aš dirbau tik 5 val.
po to susiradau darbą namie, tai auklių nebereikėjo smile.gif

Papildyta:
QUOTE(laurechka @ 2006 08 07, 23:22)
Visu pirma, imant pasalpas, nereik meluoti. Jei gaunat LT, taip ir sakykit, tada airiai isminusuos skirtuma ir vsio. As dariau paprasciau- atsisakiau pasalpos LT ir cia gaunu pilna suma.

aš juk nesakiau, kad ji apsimelavo ax.gif
gavo laišką, atsakė į jį, kad gauna ir Lietuvoj ir sustabdė mokėjimąAirijoj, dabar jiems reikia įrodymų, kad jie tikrai Airijoj. Atvažiavo jie irgi dar iki ES. Bet jei moka vaikams pašalpą jei ir vienas iš tėvų yra Airijoj, o kitas Lietuvoj, tai nesuprantu tokių niuansų, kad sustabdo mokėjimą ir reikalauja įrodymų apie gyvenimą saloje g.gif
Atsakyti
pasalpa vaikui priklauso net jei jis ir lietuvoj likes viskas aiskiai yra cia

http://www.welfare.i...tions/sw42.html

http://www.welfare.i...milies/ecs.html

ai merginos ar visos zinot apie FIS pasalpa?
Family Income Supprt.

jei jusu seimos i rankas pajamos mazesnes nei sios:
Size of family

Income limit

1 child €465

2 children €510

3 children €565

4 children €630

skaiciuojam taip:

pvz sakykim jusu seima gauna 300euru i rankas. turit 2 vaikus tai limitas 510 euru.

510 - 300 = 210 skirtumas. tai gausit 60% nuo sios sumos.

daugiau info cia
http://www.welfare.i...tions/sw22.html

ir dar mokykliniams vaikams

http://www.welfare.i...tions/sw75.html

drinks_cheers.gif
Atsakyti
sveikos mamyte,as esu is dublino,as kiek zinau kad pasalpa gauna ir tos mamos kurios nei vienos dienos nera cia dyrbusios,svarbu kad tevelis dirbtu oficeliai,as taip pat laukiu atsakymo is benifitu pries 3 men kazkur isiunciau,skambinausi tai jie man atsiunte laiska, kad nelabai suprato musu klausimo ir negali atsakyti.o mes paskambine klauseme ar gausime.tai nezinau laukiam.o gal mamytes dar zinote kokiu galima pasalpeliu dubline susitvarkyti?buciau labai dekinga

Atsakyti
QUOTE(ugneee @ 2007 02 09, 12:03)
sveikos mamyte,as esu is dublino,as kiek zinau kad pasalpa gauna ir tos mamos kurios nei vienos dienos nera cia dyrbusios,svarbu kad tevelis dirbtu oficeliai,as taip pat laukiu atsakymo is benifitu pries 3 men kazkur isiunciau,skambinausi tai jie man atsiunte laiska, kad nelabai suprato musu klausimo ir negali atsakyti.o mes paskambine klauseme ar gausime.tai nezinau laukiam.o gal mamytes dar zinote kokiu galima pasalpeliu dubline susitvarkyti?buciau labai dekinga

siaip seimoms tai tik vaiko pasalpa, mazai uzdirbanciom seimoms... paskui dar vienisom mamoms... o siaip gali paskaityt cia, apie lengvatas

mokesciai
Atsakyti
tai ta prasme mes turime "benefitu"ta pasalpele gauti?ar ne?ir labai dekui uz informacija apie lengvatas.
Atsakyti
labutis airijos mamytes.
kodel jus visos dubline? sad.gif

as wicklow blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(wicklowmamyte @ 2007 02 24, 00:05)
labutis airijos mamytes.
kodel jus visos dubline? sad.gif

as wicklow  blush2.gif

tikrai ne visos Dubline mirksiukas.gif aš ir norėčiau, kad forumiečių arčiau manęs atsirastų ax.gif
Atsakyti
[quote=airara*,2007 02 27, 22:27]
tikrai ne visos Dubline mirksiukas.gif aš ir norėčiau, kad forumiečių arčiau manęs atsirastų ax.gif

susirasim draugu, tik ieskoti reikia drinks_cheers.gif
Atsakyti