Įkraunama...
Įkraunama...

Dėl vaiko pašalpos Airijoje

QUOTE(Mylima26 @ 2008 08 21, 13:34)
Na as tai ka padariau, tai issiverciau santuokos liudijima i anglu kalba, nuejom su vyru i tax ofisa ir uzsiregistravom kaip vedusi pora, tiksliau pasikeitem statusa is single i merried...

Dar priklauso ar nori bendrai skaiciuoti taxus ar ne...  ax.gif T.y. dalintis po lygiai, arba galima procentaliai, kuris daugiau uzdirba tas pasiima didesni procenta... Nu zodziu taip  4u.gif

O vat pajamų mokestį iš karto sumažino ar reikėjo laukti naujų mokestinių metų?
Atsakyti
nors as is kauno, bet pagal sita suprantu kad vienkartine ismoka vistiek ismokes

http://www.zarasai.l...p...s=3&ids=148
Atsakyti
Vienkartinė pašalpa mokama tik nuolatiniams Lietuvos gyventojams, tad jeigu esate deklaravusios išvykimą į užsienį, pirmiausiai reiktų deklaruot gyv. vietą Lietuvoje. Čia panašus puslapis kaip Laura nurodė spcentras. Ir dar džiugi nauijiena (o gal jau žinot, aš praleidau): nuo liepos 1 d. padidinta ši išmoka iki 11 MGL, dabar jinai yra 1430Lt. Daugiau apie tai čia
Atsakyti
nei tada deklaravau isvaziavima, nei dabar, tik as ir sunus gavos isregistruoti nes pasa cia daremes, na priregistruot lt nesunku, jai tik tiek reikia

o cia paskaiciau jai vaikas gimsta negyvas, neismokama, o koki tada skaiciau, zarasu ar koks ten blush2.gif net gimus negyvam vaikui ismokama g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laura1115: 21 rugpjūčio 2008 - 22:25
QUOTE(mimuliuke @ 2008 08 20, 18:12)
as siandien isvykstu i lt tai pabdysiu savo suneliui isimiti gimimop liudijima lietuviska ir gauti pasalpa kaip sekes parasysiu 4u.gif  RutaPuta gal galetum papsakot apie ta vaistu kortele kokus popierius pilde ir kas ja gali gauti 4u.gif

Na , perkant vaistus as vis gaunu tokius didelius cekius. Nezinojau ka su jais daryti. Tai nuvaziavau ten kur medical card isduoda. Paklausiau ju ka su tais cekiais man daryti, tai jie visus juos pasieme ir paklause ar as turiu vaistu kortele. Sakau nezinau kas tas yra, tada jie dave uzpildyti forma: vardas pavarde, adresas, pps. Uzpildziau visiems seimos nariams ir atidaviau, Sake kortele atsius namo, tai ir laukiu dabar. Beto, maciau vaistineje iskabinta dideli posteri ' ar zinote,kad galite isigyti drugs card? del info kreipkites i personala' Va taip. mano istorija biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(mamaEgle @ 2008 08 21, 15:01)
Vienkartinė pašalpa mokama tik nuolatiniams Lietuvos gyventojams, tad jeigu esate deklaravusios išvykimą į užsienį, pirmiausiai reiktų deklaruot gyv. vietą Lietuvoje. Čia panašus puslapis kaip Laura nurodė spcentras. Ir dar džiugi nauijiena (o gal jau žinot, aš praleidau): nuo liepos 1 d. padidinta ši išmoka iki 11 MGL, dabar jinai yra 1430Lt. Daugiau apie tai čia

Siandie ir mes jau gavom airiska pasa mazajai !!!
thumbup.gif taip iseina, kad jei as issideklaravus is LT tai man ta lietuviska vienkartine pasalpa nepriklauso ? verysad.gif mane automatiskai isdeklaravo, kai pasa keiciausi ambasadoj. Dar teko vaiko pasalpa grazinti, kuria ismokejo Ievai iki 3 metu doh.gif tada gavau grasinanti laiska, kad vos ne apvagineju Lietuvos valstybe ir jei negrazinsiu busiu isieskoma per anstolius lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
uz vaika negali gaut 2 salyse, iki 3 metu, del to lt ir paprase money back. vienkartine isduodama gimus vaikui, lietuvos pilieciui, naitui gavau, manau ir su leila butu dabar lengvai, prisiregistruot lt ruta puta nera sunku, bet girdejau kad dviguba pilietybe prezidentas vetavo, tai po kol kas jokiu lietuvisku pasiuku negausim unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(laura1115 @ 2008 08 22, 20:11)
uz vaika negali gaut 2 salyse, iki 3 metu, del to lt ir paprase money back. vienkartine isduodama gimus vaikui, lietuvos pilieciui, naitui gavau, manau ir su leila butu dabar lengvai, prisiregistruot lt ruta puta nera sunku, bet girdejau kad dviguba pilietybe prezidentas vetavo, tai po kol kas jokiu lietuvisku pasiuku negausim  unsure.gif

Liux, geros naujienos thumbup.gif dekui drinks_cheers.gif
Atsakyti
tik nesupratau ruta puta ko dziaugiesi biggrin.gif negausim lietuvisko paso, negausim pilietybes ir beabejo vienkartines
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laura1115: 22 rugpjūčio 2008 - 21:26
QUOTE(RutaPuta @ 2008 08 22, 20:18)
Siandie ir mes jau gavom airiska pasa mazajai !!!
thumbup.gif  taip iseina, kad jei as issideklaravus is LT tai man ta lietuviska vienkartine pasalpa nepriklauso ?  verysad.gif  mane automatiskai isdeklaravo, kai pasa keiciausi ambasadoj. Dar teko vaiko pasalpa grazinti, kuria ismokejo Ievai iki 3 metu  doh.gif  tada gavau grasinanti laiska, kad vos ne apvagineju Lietuvos valstybe ir jei negrazinsiu busiu isieskoma per anstolius  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Lietuvoj tai greitai deklaruosi gyv. vietą irnesakyk.gif nuvažiuoji į seniūniją su buto savininku ir viskas irnesakyk.gif
O kodėl tau reikėjo grąžinti pinigus, kuriuos mokėjo iki dukrai sueis 3 metai? Juk mergytei jau beveik 7 metai? Kiek metų tu jau Airijoje?
Atsakyti
QUOTE(RutaPuta @ 2008 08 22, 18:18)

thumbup.gif  taip iseina, kad jei as issideklaravus is LT tai man ta lietuviska vienkartine pasalpa nepriklauso ?  verysad.gif  mane automatiskai isdeklaravo, kai pasa keiciausi ambasadoj. Dar teko vaiko pasalpa grazinti, kuria ismokejo Ievai iki 3 metu  doh.gif  tada gavau grasinanti laiska, kad vos ne apvagineju Lietuvos valstybe ir jei negrazinsiu busiu isieskoma per anstolius  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Priklauso, tik reikia vel deklaruoti gyv. vieta LT mirksiukas.gif kai gausi pasalpa isideklaruok ir viskas mirksiukas.gif
Atsakyti
bet jai prezidentas vetavo dviguba pilietybe? kaip su vienkartine jai lietuvisko paso negausim?
Atsakyti
Vienkartine ismoka skirta tik LT pilieciams mirksiukas.gif
Atsakyti