QUOTE(mimuliuke @ 2008 08 20, 18:12)
as siandien isvykstu i lt tai pabdysiu savo suneliui isimiti gimimop liudijima lietuviska ir gauti pasalpa kaip sekes parasysiu

RutaPuta gal galetum papsakot apie ta vaistu kortele kokus popierius pilde ir kas ja gali gauti
Na , perkant vaistus as vis gaunu tokius didelius cekius. Nezinojau ka su jais daryti. Tai nuvaziavau ten kur medical card isduoda. Paklausiau ju ka su tais cekiais man daryti, tai jie visus juos pasieme ir paklause ar as turiu vaistu kortele. Sakau nezinau kas tas yra, tada jie dave uzpildyti forma: vardas pavarde, adresas, pps. Uzpildziau visiems seimos nariams ir atidaviau, Sake kortele atsius namo, tai ir laukiu dabar. Beto, maciau vaistineje iskabinta dideli posteri ' ar zinote,kad galite isigyti drugs card? del info kreipkites i personala' Va taip. mano istorija
Papildyta:
QUOTE(mamaEgle @ 2008 08 21, 15:01)
Vienkartinė pašalpa mokama tik nuolatiniams Lietuvos gyventojams, tad jeigu esate deklaravusios išvykimą į užsienį, pirmiausiai reiktų deklaruot gyv. vietą Lietuvoje. Čia panašus puslapis kaip Laura nurodė
spcentras. Ir dar džiugi nauijiena (o gal jau žinot, aš praleidau): nuo liepos 1 d. padidinta ši išmoka iki 11 MGL, dabar jinai yra 1430Lt. Daugiau apie tai
čia
Siandie ir mes jau gavom airiska pasa mazajai !!!

taip iseina, kad jei as issideklaravus is LT tai man ta lietuviska vienkartine pasalpa nepriklauso ?

mane automatiskai isdeklaravo, kai pasa keiciausi ambasadoj. Dar teko vaiko pasalpa grazinti, kuria ismokejo Ievai iki 3 metu

tada gavau grasinanti laiska, kad vos ne apvagineju Lietuvos valstybe ir jei negrazinsiu busiu isieskoma per anstolius