Įkraunama...
Įkraunama...

Dėl vaiko pašalpos Airijoje

QUOTE(rikke @ 2008 10 20, 11:48)
Sveikos
Noriu paklausti,jei vyras dirba Airijoje ,o mes LT , ar galima pasalpa uz vaikus susitvarkyti Airijoje (ta prasme jei LT atsisakytume) aciu

galima, reik atsisakyt pasalpos LT ir uzpildyt forma socialiniam,kad vaikai LT, jie ismoka apie tukst per metus- kitokia tvarka nei cia gyvenantiems. Mano vyras taip dukrytei yra padares. Ji gyvena su mama LT.
Atsakyti
QUOTE(RutaPuta @ 2008 10 20, 19:05)
galima, reik atsisakyt pasalpos LT ir uzpildyt forma socialiniam,kad vaikai LT, jie ismoka apie tukst per metus- kitokia tvarka nei cia gyvenantiems. Mano vyras taip dukrytei yra padares. Ji gyvena su mama LT.

Tai šitą pašalpą galima gauti, nors vaikai ir ne čia, tačiau tų kas mėnesį mokamų 168 eurų (ar daugiau dabar?) tai berods negalima, vaikas turi būti čia.
Atsakyti
QUOTE(mamaEgle @ 2008 10 20, 18:12)
Tai šitą pašalpą galima gauti, nors vaikai ir ne čia, tačiau tų kas mėnesį mokamų 168 eurų (ar daugiau dabar?) tai berods negalima, vaikas turi būti čia.

na taip, jie ismoka metine ismoka, truputi maziau gaunasi ax.gif bet daugiau nei LT. O dabar 168, kai paskutini kart domejausi buvo 164, gerai,kad kyla smile.gif

Tiesa, reikia orginalu gimimo liudijimu ir ju verstu ir patvirtintu kopiju. Ir gausit tol,kol kas is tevu bus Airijoj.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RutaPuta: 20 spalio 2008 - 19:19
QUOTE(RutaPuta @ 2008 10 20, 19:05)

aciu mirksiukas.gif ,o cia nepriklauso nuo vaiku amziaus g.gif
Atsakyti
QUOTE(rikke @ 2008 10 20, 19:29)
aciu  mirksiukas.gif  ,o cia nepriklauso nuo vaiku amziaus  g.gif

Šitie 1000 eurų per metus (dabar kažkiek daugiau, bet čia mamytės, kurios gauna tuos pinigėlius, gali pasakyti tiksliau) mokami kol vaikui sueis 6 metai (pagal naują 2009 metų biudžetą juos mokės iki vaikui sueis 5,5 metų). O kas mėnesį mokamų 168 eurų, kurie mokami vaikams iki 16 metų visiems, o iki 19 metų kol vaikas mokosi dieninėse studijose, nemokės, nes vaikas turi būti Airijoje.
Atsakyti
Noriu papasakot savo istorija , nes jau nebezinau kur kreiptis ir ko cia laukt. Mazdaug pries 2 metus vyras grizo i LT. O dar mazdaug pries metus buvo pradejes tvarkyti dokumentus pasalpai gauti.Viso gaunasi pries 3 metus ( mazdaug). Kai grizo i Lt , mazdaug po metu t.y. pernai rugseji gavome laiska is Airijos , cia i Lt, su dokumentais tais jo surasytais, buvo prasoma nurodytose vietose pasirasyti, bei atsiusti originalius vaiko metrikus. Siunciau metrikus, rizikuodama jog jie negriž jau. Bet kazkur po menesio gryzo metrikai, bei lapas jog dokumentai priimti. Na ir laukem, jau ir pamirsom. Kai pries mazdaug 2 savaites is miesto savivaldybes gaunu laiska, kuriame :(cituoju) "Kadangi jus nuo 2006-10-01 gaunate ismokas uzsienyje, Lietuvoje skirta ismoka nuo 2006-10-01 iki 2007-01-08 nepriklause.Susidariusia ismoka ...Lt prasome pervesti i AB SEB banka ir t.t."
Zinoma tuoj pat paskambinau i savivaldybe, ten man pasake jog ateje uzklausa is Airijos ar mes gauname pasalpa Lietuvoje. Todel sake jeigu jus sumokesite nurodyta suma, tai parasysime jog jus negaunate.
Na sumokejau t.y. grazinau. Bet sakau ar galiu palaukti paziureti kas bus,sako ne, nes kol nesiusiu atsakymo tol niekas nejudes. Betgi galvoju jau ir taip metai praejo ir tik po metu vel judet pradejo.
Taigi kas gudresne atsakykite ko man laukti ir kas cia bus. Galvoju rasyti jiems laiska e-meilu. Nes jau nieko nesuprantu. g.gif
Atsakyti
o jus visi lietuvoj?? ir kiek laiko vaikui, 7 metai?
Atsakyti
Vyras grizo jau 2007 08 22 o as su dukra lietuvoj anksciau. Bet jau lietuvoj mums bunant siuntinejo laiskus ir mes siuntinejom dokumentus. Tai as kaip supratau uz atgalini laika lyg ir moketu. Bet kiek dar laukt cia ko. Kaip gaut kazkoki atsakyma? O jei ir gausiu, tvarkant dokum,entus viskas buvo rasyta vyro vardu, o i Lt atejo kad pasalpas grazinti turiu as. Galvoju jeigu moketu tai dabar jau man butu patogiau gauti opinigus i savo saskaita, o ne vyro....
Papildyta:
O be to va dabar 2008 10 16 T.y. pries kelias dienas vaikui suejo 7 metai.
Atsakyti
mano manymu, uz atgaline data gali moketi,nemanau kad uz visa laikotarpi, bet uz dali, kol buvot airijoj turetu moket. ir jai mokes, mokes i saskaita kuri nurodyta pildymo blankuose. belieka laukti, turetu greit isaisket jau. g.gif
Atsakyti
Oi jeigu mokes i ta saskaita kur nurodyta tai bus labai blogai. Nes mes lietuvoje o ta saskaita stovi tuscia ir nenaudojama. Ka daryt tada? unsure.gif
Papildyta:
skristi i airija tam kad nusiimti pinigus? Monkes biznis gaunasi tada.Zodziu as kiek supratau vyras dar budamas padave dokumentus , o uzklausa i Lietuva parejo tokiam laikotarpui 2006 10 01 iki 2007 08 22 , nes vyras 2007 07 15 dar isejo atostogu ir turejo gryzti i darba 2007 08 22, tai taip iseitu jog iki to laiklo. Nes manes prase sumoketi atgal i sasakita nuo 2006 10 01 iki 2007 01 08 , nes nuo sitos dienos as pradejau dirbti lietuvoje. Kai paskambinau i savivaldybe sakau tai gal man sumoketi iki to rugpjucio visas tas pasalpas sakau gal gausim daugiau. Man atsake jog ir taip gausim ir isvis sako labai gerai kad jus pradejot dirbti, nes butu reike daugiau sugrazint.
tikiuosi aiskiai surasiau blush2.gif
Atsakyti
o pacia kortele turit ten??? arba kol iseina skambinkis cia ar rasyk laisku tuo adresu kuriuo siuntei metrikus kad pakeist banko detales g.gif
Atsakyti
yra banko kortele ten. O kur rasyt ? Ir ar tas duomenu pakeitimas vel neuztruks metus laiko?
Dar truputi duomenu. As gavau laiska 10.09 grazinti tuos pinigus savivaldybei. Grazinau 10.13 ir manau 10.14 kaip ir turejo issiusti popierius i airija. Kazin mazdaug kada turetume jau gaut kad ir ta saskaita? Nes mazum jau rasyt jiems be sansu, galbut jie jau saskaitoj...
O idomumo delei kazin kiek turetu buti tu pinigu , nes jeigu kokie 300 eur tai nepasimoka skrist ju pasiimt. Jeigu mokes nuo prasymo padavimo datos tai iseitu 2006 trys menesiai ir 2007 metu astuoni menesiai. ?
O mergaite isvis buvusi airijoj nuo 2005 kovo iki 2005 gruodzio tik.
Papildyta:
O be to kokiu adresu siunciau metrikus jau nebezinau, nes buvo pries metus laiko kazkur cia. Tai jau nepamenu unsure.gif
Atsakyti