Įkraunama...
Įkraunama...

Nekalbiukų klubas...

renata ax.gif Aš asmeniškai eisiu kitą savaitę kalbėt su logopede...reik daryt kažką.....bet man širdį drąsko ,kai vaikas taip jau nesuprantamai bendrauja su aplinkiniais doh.gif
O sakyk ar dukros isterijos nesumažėjo,kai išėjo įdarželį?,,,visgi ten kita aplinka,tvarka ir pan....? manoji,kaip suprantu daržely neisterikuoja, nu abejočiau ar jai kas tai leistų..bet kai pareina namo...tai truputika prasideda- nelabai nori savęs valdyti..iš dalies suprantu...jui visą dieną buvo "gera mergaitė...parėjo namo, nori pabūti "bloga"...Dar galvoju,kad manajai, tęsiasi adatacijos naujoje aplinkoje etapas- nes daržą lanko tik 3 mėn....
Atsakyti
Sveikos,
Jungiuos ir as i jusu tarpa. Mano sunui jau 3 m., o kalbam labai prastai. Pavieniai zodziai, kai kurie labai leliukiski. Nejungiam i sakinius. Pvz. noredamas pasakyti mama eina jis sako mama tiap tiapu. kartais kai gera nuotaika pakartoja nemazai zodziu, bet paskui ne visi jie atsiranda jo zodyne.
del darzelio panasi situacija kaip Ramuneles. darzelyje ramus, geras vaikas, namie uzeina isterijos. irgi einam nuo rugsejo, bet daugiau sirgom nei ejom. Dabar dar prasidejo nenoras eiti i darzeli, tai bliaunam kol atsisveikina.
Nerimauju del nekalbejimo. Darzelyje logopedes neuzsiima pas mus su 3-meciais, tai kai pasvieksim keliausiu ir prasysiu, kad priimtu bent jau privaciai. Mus irgi visi ramina, kad prakalbes, dar mat vyras pradejo tik virs 3 m. kalbeti, bet man visviena neramu, kai jo bendraamziai jau graziais sakinukais kalba.
Atsakyti
[COLOR=blue]Ramunele,
Paula darzeli lanko nuo 1,10 men.,oi nesumazejo isterijos schmoll.gif gal net padidejo...klausiau aukletoju,kokia ji darzeli,sake pali leciausia grupeje blink.gif tai va,o parsivedu namo,net nespeju parsivest doh.gif ,kai ateinu pasiimt pradeda rodyt savo nervus,tai nesirengia,tai su tapkem eit nori,ir niekaip neperkalbesi doh.gif pradeda klykt,dauzyt su kumsciu sau i kakta,metyt viska kas po ranka.... ziauru...Psichologai sako,kad ji prie svetimu buna uzsisklendus savy,o prie savu,ypac mamos,issilieja...O tuos nervus ytakoja tai,kad ji negali saves issreiksti verysad.gif
Na o kas del kalbejimo,tai pas mus akivaizdus pagerejimas thumbup.gif nezinau ar cia logopedes deka,ar siaip jau laikas atejo,bet jau keli menesiai kaip vis daugiau sneka.Vasara dar tardavo pavienius zodzius ir tuos ne visai suprantamai,pries kiek laiko pradejo jungt po du zodelius,o va dabar ziuriu jau ir tris ir daugiau sujungia thumbup.gif tik daug ko neistaria teisingai,bet bando sakyt viska biggrin.gif
Atsakyti
Labutis 4u.gif dziugu girdeti kad jusu tyleniai jau po truputi bando kalbeti thumbup.gif .mano sunelis tai tingi toliau verysad.gif ,taciau jau kelis zodelius moka pasakyti-labas,pagulek,teve.As labai dziaugiuosi nors keliais zodeliais biggrin.gif tikiuos greitai prakalbesime jau kiek gi galima tyleti g.gif . sunglasses2.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata 76 @ 2006 11 30, 14:18)
Na o kas del kalbejimo,tai pas mus akivaizdus pagerejimas  thumbup.gif  nezinau ar cia logopedes deka,ar siaip jau laikas atejo,bet jau keli menesiai kaip vis daugiau sneka.Vasara dar tardavo pavienius zodzius ir tuos ne visai suprantamai,pries kiek laiko pradejo jungt po du zodelius,o va dabar ziuriu jau ir tris ir daugiau sujungia  thumbup.gif  tik daug ko neistaria teisingai,bet bando sakyt viska  biggrin.gif

O kiek jau laiko su mergyte uzsiima logopede? g.gif
Atsakyti
Logopede su mano Paula dirba nuo sio rugsejo smile.gif
Atsakyti
ai nesusilaikau neįsikišus, nes pati esu logopedė lotuliukas.gif
mielos mamos nelaukit kol jūsų vaikučiai kadanors pradės kalbėti, ir ne tingėjime čia esmė. yra vaikučių ,kurie tikrai vėliau pradeda kalbėti ir laiku pasiveja bendraamžius. bet didesnė tikimybė, kad jei 3metis dar nekalba, tai yra kalbos sutrikimas, kurį greičiau reikia kooreguoti, nes tos bėdos, kurios gal kalbėjime, tarime ir savaime susitvarkys ( nors dažnai ir nesusitvarko) atsilieps mokykloje rašyme, skaityme, žodinių uždavinių sprendime ir kt.
ir nesitikėkit, kad nuvedus į darželį logopedė su mažiais užsiims - ten apstu ir vyresnių, kuriems labiausiai reikalinga pagalba, o daugiau etatų niekas neskiria unsure.gif
atleiskit, skamba kaip moralas ax.gif , nors visai nenorėjau. pati esu mama ir žinau kaip sunku su tais mažiais tąsytis į visokias poliklinikas schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2006 12 01, 00:10)
ai nesusilaikau neįsikišus, nes pati esu logopedė lotuliukas.gif
mielos mamos nelaukit kol jūsų vaikučiai kadanors pradės kalbėti, ir ne tingėjime čia esmė. yra vaikučių ,kurie tikrai vėliau pradeda kalbėti ir laiku pasiveja bendraamžius. bet didesnė tikimybė, kad jei 3metis dar nekalba, tai yra kalbos sutrikimas, kurį greičiau reikia kooreguoti, nes tos bėdos, kurios gal kalbėjime, tarime ir savaime susitvarkys ( nors dažnai ir nesusitvarko) atsilieps mokykloje rašyme, skaityme, žodinių uždavinių sprendime ir kt.
ir nesitikėkit, kad nuvedus į darželį logopedė su mažiais užsiims - ten apstu ir vyresnių, kuriems labiausiai reikalinga pagalba, o daugiau etatų niekas neskiria unsure.gif
atleiskit, skamba kaip moralas ax.gif , nors visai nenorėjau. pati esu mama ir žinau kaip sunku su tais mažiais tąsytis į visokias poliklinikas schmoll.gif

naca -labai gerai,kad atėjai į mūsų skyrelį..prašom vis dažniau čia užsukti ir mums duot 'kalbos" mirksiukas.gif biggrin.gif ...nes,man asmeniškai jau pabodo, artimųjų ir šiaip žmonių replikos-nepergyvenk,kalbės.... doh.gif ..nugi matau,kad nekalba,.arba kalba leliukiška kalba,kurią girdint man stogą rauna blush2.gif .....vakar,kalbėjom su darželio logopede...nelabai ji nori mūsų priimt doh.gif ...tipo daug 5-6 metų vaikų...
tai vat, nežinau,ką bedaryti..iš tikro, nežinau doh.gif ...naca -rašyk man į až..kokie logoedo pasaugų įkainiai g.gif ..bent jau vidurkį..dėkui iš anksto
Atsakyti
nemanau, kad čia kokia paslaptis tie įkainiai todėl rašau čia. pati privačiai neužsiimu, tai tiksliai nežinau. be to priklauso nuo miesto, logopedo kvalifikacijos, ar jūs, ar ji eis į namus. bent jau šiauliuose apie 10 - 15 Lt. dažnai skelbiasi ir studentės, tai manau dar pigiau. kiti tariasi su darželio logopede, kad paimtų kažkiek ir jai moka - žinoma tai nelegalu, tai geriau kitiems apie tai neskelbti . mirksiukas.gif dar kai kuriuose miestuose yra privačių kabinetų, bet aš nemanau, kad ten kažkokius stebuklus daro - viskas priklauso nuo žmogaus ar privačiai ar ne.
o darželinukus,kurie negauna logopedinės pagalbos ypač mažo amžiaus, priima ir logopedės poliklinikose - bent jau pas mus taip.
oi kiek priporinau doh.gif rolleyes.gif
Atsakyti
biggrin.gif naca- didelis ačiū ....
lauksim ir kitą kart tavęs čia ax.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano sunus taip pat ne is kalbuju. Ir labai nerimavau, ar neatsilieka jo raida. Mano akimis koki pusmeti veluoja, bet cia jau mano nuomone g.gif
Labai stiprus progresas atsirado, kai pradejo eiti i darzeli. Tada jam buvo 2m 7men. O kalba buvo labai skurdi, sakiniais nekalbejo. Visas mano lavinimas nedave rezultatu, net apmaudu budavo, kad jis nenori atkartoti zodziu doh.gif
Dabar pastebejau didziule pazanga. Nezinau, as cia nauja aplinka ji paveike, ar tiesiog atejo tam laikas. Bet zodziai pasipyle kaip is aruodo. Aisku, iki tobulybes dar toli, bet judam i prieki. Svarbu eme dometis, atkartoti zodzius. Su pagalba jau 2 gaidelius padainuoja, lengvus ketureilius atsimena, kitas daineles kurias darzelyje pamokina. thumbup.gif Vis tik kai bus 3m, parodysiu logopedui, nes kudikysteje turejo per trumpa liezuvio pasaiteli (pakirpo), o dabar dar likes virsutines lupos pasaitelis. Taria visas raides, iskyrus R.
Linkiu visiem nekalbiukams prabilti, o mamytems daug daug kantrybes
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Jungiuosi ir aš prie jūsų su savo nekalbiuke. Mums 3m. ir 2 mėn.
Kalbam po vieną žodį ir labai nedaug. Prieš mėnesį pradėjom eiti į darželį. Žinoma dedu į jį daug vilčių. Per tą mėnesį parsinešė keletą naujų žodžių. Auklėtojos labai susirūpinusios, kad ji tiek nedaug kalba, juolab, kad visi grupiokai beria sakiniais kaip žirniais. Tik mažas niuansas: jie visi "seniai" atėję iš lopšelio, o maniškė vienintelė iš namų.
Namuose pasidarė labai nervinga, pyksta, kai prašau, kad pasakytų ko nori, pyksta, kad negali savęs išreikšti. Įtariu, kad darželyje pradėjo suvokti, kad ji biški kitokia... Oiiii, kad tik neužsisklęstų savyje visai verysad.gif
Nemanau, kad mano vaikas atsilikęs protiškai, bet su kalba tai faktas nekaip...
Paradoksas tame, kad nors atsilieka su kalbos raida, ji jau senokai pažįsta skaičius, spalvas visą abėcėlę. O jau dainas kaip dainuoja (visas Kelio į žvaigždes repertuaras doh.gif )- žodžius įsidėmi greičiau nei aš, tik kartais besistengdama suspėti į ritmą, sumala juos bele kaip (jai melodija matyt svarbiau tongue.gif )
Nors ji trimetukų grupėje, bet logopedė kelis vis pasiima užsiėmimams. Tik mes kadangi ne nuo rugsėjo lankom o nuo spalio, tai vaikai jau buvo atrinkti. Planuoju specialiai nueiti pasikalbėti, kad vestųsi ir maniškę (jeigu leisis - visiems nepažystamiems sako ate ate).

Noriu visoms parekomenduoti straipsnį thumbup.gif :
http://www.mama.lt/i...mp;limitstart=0
Būtų malonu išgirsti ir logopedės nuomonę 4u.gif
Turiu vilties, kad mano vaikas būtent toks, o ne kas nors blogiau ax.gif
Atsakyti