Įkraunama...
Įkraunama...

Nekalbiukų klubas...

QUOTE(cute @ 2007 12 18, 10:41)
Nu vat šita vieta man pastoviai ir užkliūna. Ta prasme sensorinė dalis. Skamba kaip intelekto nebuvimas ar protinis atsilikimas.
Pažvelgę į Tarptautinių žodžių žodyną, perskaitysime: sensorinis - juntamasis, jutiminis, susijęs su pojūčiais. Labai sudėtinga paaiškinti tokius dalykus g.gif ...
Tarkim regėjimas geras, tačiau žmogus negali pasakyti, ką mato, nes tam tikri smegenų centrai neanalizuoja to, ką mato akys; klausa gera, bet smegenys neapdoroja girdimos informacijos, todėl žmogus nesupranta, kas jam sakoma. Yra aprašyta atvejų, kai žmogus nesuvokia taktilinių (lytėjimo) pojūčių: nejaučia didelio sužalojimo/skausmo arba, atvirkščiai, kenčia didelius skausmus dėl menkiausio prisilietimo.

Esame girdėję, kad nekurie vaikai rėkia, jog jiems skauda kerpant nagus, plaukus. Žinome, kad to negali būti, bet, patikėkit, tie vaikai tikrai junta skausmą, nes tam tikrus dalykus vaikai kartais suvokia iškreiptai, t.y., junta skausmą.

Nusiraminkit, sensorinė alalija tikrai netapati protiniam atsilikimui 4u.gif .
Atsakyti
Ačiū klopedija 4u.gif Už kantrybę, lojalumą, profesionalumą, bei supratimą (... žinau, kad tikrai ne pirmoji tai įvertinu 4u.gif )
Tavo pavyzdžiai labai taiklūs. Kas liečia klausą, tai mes neseniai atlikom timponogramą (vidinės ausies funkcijos), - viskas liuks. Galvoju, kad kaip tu sakai "neapdoroja girdimosios informacijos" tai ir yra panašu į tai, kaip anksčiau minėjau, tas kartkartis vaiko "konfūzas" uždavus jam klausimą. Nors vidinės ausies funkcijų tyrimas dar nepilnai įvertiną klausą (reikėtų klausos nervą patikrinti), bet aš manau, kad su klausa jai tikrai viskas tvarkoj.
Dėl skausmo pojūčio: maniškė tikrai būdavo skaudžiai užsigauna, o elgesys, toks, kad jai visiškai neskauda arba nuduoda, kad neskauda. Tiesa, dabar (gal tai daželyje nusižiūrėjo) užsigavusi demonstratyviai verkia. Bet, vėlgi,- atrodo, kad ne ištikrųjų, o dėl to, kad taip reikia.
Gal ir ne į temą, bet turim didelę fobiją gyvūnams, ypač žuvims g.gif Tiesa, tai įvyko apie trečius metus ir labai staiga, po to, kai pamatė tėtį dorojant žuvį, su kuria prieš tai žaidė. Naca, o tokie dalykai negali būti mutizmo pasekmė? g.gif
Ir dar klausimukas: gal verta atlikti specialų smegenų funkcijų tyrimą (nepamenu kaip vadinasi), kad įsitikinti ar tikrai kuri nors dalis nėra pažeista. Tiesą sakant nežinau ką tai duotų vaikui. Nebent tik žinojimą, kad yra toks faktas. O gal visgi nustačius tai yra specifiniai gydymo metodai?
Atsakyti
tikrai nera tu specifiniu gydymo metodu schmoll.gif . isvis pasakykit , kas yra isgydoma g.gif . tik tokie dalykai, kuriuos galima ispjauti doh.gif

greiciau mutizmas tokio budo pasekme.
mutizmas retai buna kaip atskiras izoliuotas sutrikimas. tai irgi budinga elgesio, psichikos sutrikimams,pagaliau charakterio keistumams, kurie nediagnozuojami kaip sutrikimai. dazniau buna vaikams turintiems ir autistiniu bruozu (nebutinai diagnozuota autizma). o taip pat ir vaikams turintiems ir kitu kalbos sutrikimu, pvz, vaikas galvoja, kad neiseis pasakyti ir net nebando.
as cia bandau paaiskinti paprasciau, kad jums butu aiskiau mirksiukas.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naca: 19 gruodžio 2007 - 23:12
QUOTE(naitas @ 2007 12 19, 14:55)

o kaip buvo su fiziologine gelta? Ar nebuvo ji labai stipri ar užsitęsusi?
Pavyzdžiui, maniesiems abiems buvo labai stipri gelta, ypatingai sustiprėjusi 3 -4 jų gyvenimo dieną. Taikė fototerapiją 1,5 paros. Kaip sakė naujagimių gydytojai, gelta kyla dėl motinos ir vaiko kraujo grupių konfliktų, ypač kai "susitinka" 0 grupė ir kokia kita. Taip, kaip pas mane...Papildyta:

Taip pas maniski irgi buvo stipri gelta del tos pacios priezasties - mano kraujo grupe 0, o jo A, man aiskino, kad del siu grupiu. Pragulejom 5 dienas ligoninej, be sviesos terapijos netaike, sake, kad nereikia. Rezus faktorius mano nenustatytas - bet tai jau kita istorija, tikiuosi bent per si nestuma issiaiskinsiu iki galo, koks gi mano Rh. Tuo metu buvo galvojama, kad mano RH -. Vaikas irgi Rh-.

QUOTE(cute @ 2007 12 19, 18:41)
Tiesą sakant nesu tikra, ar priklausė, bet gal tai ir turėjo įtakos, kad po abrazijos man nebuvo suleistas gama globulinas. Dukra gimė su savo krauju,- I grupė ir rezus + . Vėlgi, man kaip ne medikei, tai nonsensas  g.gif
Abu šitie dalykai: tiek gelta tiek kraujo konfliktas oficialios medicinos yra pripažįstami kaip rizikos faktorius vaiko raidai, bet va dėl skiepų tai pikta.

Kazka viena ausim esu girdejus, kad po abortu, persileidimu ir pan. leidziamas globulinas, bet profesionalai geriau turetu zinoti, as ne medike g.gif

O kraujo konfliktas tai cia turima omeny visi konfliktai - tiek del rezus faktoriaus, tiek del kraujo grupiu? blink.gif Kazkaip sito nesu uzfiksavus, labai idomu g.gif
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2007 12 19, 22:51)
greiciau mutizmas tokio budo pasekme.

Tai ir turėjau omeny (sukeičiau žodžius vietomis ir prasmė pasikeitė doh.gif )

QUOTE(SiDo @ 2007 12 20, 09:42)

O kraujo konfliktas tai cia turima omeny visi konfliktai - tiek del rezus faktoriaus, tiek del kraujo grupiu?  blink.gif Kazkaip sito nesu uzfiksavus, labai idomu g.gif

Taip.
Atsakyti
QUOTE(cute @ 2007 12 18, 11:41)
Aš su PPT išvada esu buvusi pas vieną labai vertinamą Klaipėdos logopedę. Tai ji 5 min. pastebėjus vaiką, pasakė, kad su intelektu jokių problemų.

O gal galima būtų sužinoti tos logopedės pavardę ax.gif ? Gal kartais Vilkienė? Nes mes pas ją buvom ir ji mums tą patį po 5 min pasakė. O aš tik išėjus iš jos susiprotėjau, kad nepaklausiau, iš kokių požymių ji tai sprendžia blush2.gif . Tiesiog tiek klausimų turėjau, o laiko mažai g.gif .
Šiaip tai aš apie tą logopedę iš seniau turiu susidariusi labai gerą nuomonę, bet galvoju, kad reikėtų dar pas kokią nors nueiti ax.gif . Tai laukiu rekomendacijų 4u.gif . Nors mano pupa pradėjo labai aktyviai kartoti kai kuriuos žodžius (tik dar bijau prisišnekėti...). Bet prasilaužimas buvo labai sunkus - iš pradžių tą patį vieną žodį jai kartojau visą dieną, gal kokį 50 kartų doh.gif . Ir po to ji pakartojo thumbup.gif .

Mane šiandien jau užplūdo kalėdinės nuotaikos wub.gif , užtat linkiu visiems nekalbiukams greičiau pradžiuginti savo mamas ir pradėti tarti tuos taip laukiamus pirmuosius žodelius 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Britva: 22 gruodžio 2007 - 00:19
QUOTE(Britva @ 2007 12 22, 00:17)
O gal galima būtų sužinoti tos logopedės pavardę ax.gif ? Gal kartais Vilkienė? Nes mes pas ją buvom ir ji mums tą patį po 5 min pasakė. O aš tik išėjus iš jos susiprotėjau, kad nepaklausiau, iš kokių požymių ji tai sprendžia blush2.gif . Tiesiog tiek klausimų turėjau, o laiko mažai g.gif .
Šiaip tai aš apie tą logopedę iš seniau turiu susidariusi labai gerą nuomonę, bet galvoju, kad reikėtų dar pas kokią nors nueiti ax.gif . Tai laukiu rekomendacijų 4u.gif . Nors mano pupa pradėjo labai aktyviai kartoti kai kuriuos žodžius (tik dar bijau prisišnekėti...). Bet prasilaužimas buvo labai sunkus - iš pradžių tą patį vieną žodį jai kartojau visą dieną, gal kokį 50 kartų doh.gif . Ir po to ji pakartojo thumbup.gif .

Mane šiandien jau užplūdo kalėdinės nuotaikos wub.gif , užtat linkiu visiems nekalbiukams greičiau pradžiuginti savo mamas ir pradėti tarti tuos taip laukiamus pirmuosius žodelius 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Taip, Vilkienė smile.gif Supratau, kad ir VRC ji yra žinoma, nes liepė, kai nuvažiuosim, drąsiai pasakyt, kad Vilkienė sakė taip ir taip dėl PPT išvados (ta prasme, kad jos nuomonė kitokia). Daugiau nieko negaliu pasakyti, nes turėjom tik tą vieną konsultacinį vizitą. Rekomendavo ją kito nekalbiuko mamytė.

Prisijungiu ir aš prie Kalėdinių sveikinimų.
Kalbingų metų visiems 4u.gif
Atsakyti
bus perduota mano mamos geriausiai studiju draugei S.Vilkienei, kad tokia gera nuomone apie ja mirksiukas.gif . o patyres logopedas tikrai gali ir per 5 minutes nustatyti diagnoze mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2007 12 22, 14:29)
bus perduota mano mamos geriausiai studiju draugei S.Vilkienei, kad tokia gera nuomone apie ja mirksiukas.gif . o patyres logopedas tikrai gali ir per 5 minutes nustatyti diagnoze mirksiukas.gif
Visiškai taip mirksiukas.gif !
O čia ta pati Vilkienė, kuri su Andrijanova parašė "Garsų tarimą?". bigsmile.gif
Atsakyti
butent - ta pati mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2007 12 22, 18:07)
butent - ta pati mirksiukas.gif
Kaip faina wub.gif . Gali dar perduot, kad yra tokių, kurios tą knygą vadina "Mano protas" bigsmile.gif .
Atsakyti
perduosiu abiem autorem friends.gif
Atsakyti