QUOTE(skruzdeda @ 2008 01 05, 17:33)
Gal turite patirties, kaip reikia skatinti vaika bendrauti? Mes zaidziame ir ziurime knygutes. As labai noreciau, kad mano vaikas daugiau bendrautu su mumis. Nes dabar jis dazniausiai kalba kai kazko nori arba tada kai as jo klausiu visokiu klausimu. O pats labai retai klausia "kas cia?" O daugiau klausimu jam nekyla. Gal per tiek metu iprato, jog negali paklausti...
Galbūt, reikėtų paieškoti kokių nors stalo žaidimų, pvz. žodžių loto ar dar ten kokių nors įdomesnių

. Maniškė dar mažytė, tai jai tokie žaidimai dar nelabai tinka, bet šiaip jau galvoju paieškoti

.
Iš tiesų tai manau, kad reikia labai daug bendravimo su vaiku. Tiesiog, šnekėti ir šnekėti...

. Tada gal įpras ir pats klausinėti, ir savo jėgomis labiau pasitikėti.
Nors mano vyresnioji pradėjo šnekėti anksti - 1m. 7 mėn., bet niekada nieko nepasakodavo net ir būdama 3 su viršum metų. Reikėdavo visko klausti: 'kaip sekėsi darželyje?' - 'gerai', ką veikei?' - 'žaidžiau' ir t.t. Žodžiu, nebuvo mėgėja pasakoti

. Bet nieko, dabar geriausiai mokosi klasėje (bent jau kol kas) ir geriausiai sekasi kalbos

.
O aš tai dabar bandau įvairias raides mokyti, nes labai jau daug jų nesiseka ištarti

. Gal kas nors patartų, kurie priebalsiai yra lengvesni, ir kuriuos pirmuosius reikėtų pradėti mokytis

. Vakar išmokome pasakyti 's' ('sesė'), o šiandien bandėm 'š' (bet dar gerai neišmokom)