kai ejau antra karta sviesti pilvuko, mano leliukui nustate, kad jis turi diafragmos isvarza. diafragma yra raumenine pleve, kuri skiria pilva (skrandis, kepenys, zarnos) nuo plauciu ir sirdies. tai va, pas ji diafragmoj buvo didele sklyle, per kuria islindo skrandis i sirdies puse, o sirdi nustume i desine. tai reiskia, kad plauciams nera kur vystytis ir dideti, nes ertme jau uzpildyta. kadangi gyvenu ne paciame londone, gavau ta pacia diena siuntima i viena ligonine (saint george). ten mus prieme profesorius, vel sviete pilvuka su labai moderniu aparatu, maciau netgi, kaip leliukas ziovauja, o as buvau tik 4 menesiai nescia. po to jis mus nusivede i kabineta ir sako, kad as turesiu gimdyti ju ligoninej, nes man darys cezari, isims leliuka ir tada bus aisku, ar jis isgyvens. jei leliukas verks, tai reiskia, kad plauciai issivyste ir jis gyvens, o jei jis neverks, tai reiskia, kad plauciai neissivyste, ir jis mirs. kad viskas bus gerai, jis mums duoda 60-70%. bet kartu siulo pagalvoti ir apie aborta, nes jei jis ir isgyvens, jo dar laukia ilgas kelias: inkubatorius, operacija... mes su draugu pasitare nusprandem rizikuoti, nedaryti aborta, o duoti leliukui sansa:)po keliu dienu ateina siuntimas i vietos ligonine, nueinam, o ten gydytojas siuncia mus i dar viena londono ligonine(kings college) nuvaziuojam, o rezultatai pribloskia: garsus graiku profesorius apziuri mus ir nustato, kad leliukui isgyventi yra tik 10-20%, o ana ligonine dave tiek DAUG tik todel, kad jie remiasi statistika, o cia konkretus atvejis. jis siulo procedura, po kurios leliukui bus tik tada tikimybe isgyventi 60-70%. zinoma, kad nera jau kelio trauktis atgal, ir sutinku. buciau sutikusi su bele kuom, kad viskas butu gerai. po savaites laiko atvaziuoju i londona i ligonine atsigulu jau is vakaro, o ryte- tikra operacija, man suleidzia i stubura vaistu ir numarina mano pilva ir kojas (epiduras), praduria man pilva su adata, tokia kaip tusinuko storio ir ideda mikroskopiuka maza. ten leliukui praduria su adatele gerklyte(zemiau adomo obuolio)ir ispucia mini balioniuka pilna skyscio tam, kad leliukas pilve negaletu nieko isspjauti, o skysciai kauptusi plauciuose ir jie plestusi, skranduka besipleciantys plauciai stumtu zemyn. viskas, po 3 dienu namo, apie darba reikia pamirsti, vazineti viena diena per savaite i londona tikrintis. per viena tikrinimasi pamaciau uzsienieciu porele, kuri buvo privaciai ir netycia isgirdau, kiek jie sumokejo uz viena vizita pas profesoriu=150svaru. jei man butu teke moketi uz viska, as net cia, tokiu milijonu neuzdirbu... na as tai vazineju, tikrinuos, pilvas labai smarkiai dideja. viena syki nuvaziuoju, o man nustato, per dideli vaisiaus vandenu kieki. reikia nusiurbti. duodu sutikima, per 10 minuciu viska suorganizuoja: ieinu i kabineta, manes jau laukia 6 gydytojai:nusiurbia 2 litrus, pilvas tik siek tiek pamazejo, bet jau lengviau judeti, tuo paciu gavau ir doze steroidu, kad butu mazesne tikimybe pradeti gimdyti tuojau pat, nes gimda juk vel pazeista. gerai, kad ne viena vaziavau, o su draugu, nes po to iki stoteles vos daejau, net rankinuko panesti nebegalejau, kaip galva skaudejo. as buvau jau beveik 7 menesiu nescia. po savaites atvaziuoju, labai daug padideje vandenu vel, bet nusprendziam nieko nedaryti. sako, atvaziuosiu kita savaite ir tada ziuresim:)gerai, ta antradieni kai reikia atvaziuoti, nubega vanenys. su greitaja nuveza i ligonine londone, iskviecia profesoriu, kad ta balioneli, kuri idejo leliukui, susprogdintu, nes jei jis nebus susprogdintas, jis negales kvepuoti, kai gims. vel man duria adatas... si karta be jokiu nuskausminamuju. labai skaudejo.mane paguldo i ligonine, nes nejauciu saremiu, o vandenys vis lasa ir lasa. ima man krauja kiekviena diena ir tikrina, ar nepatekusi infekcija ir laukiam, kada jau cia tie saremiai prasides. sesutes ramina, kad nesijaudinciau, jog leliukui vandenu uztenka, nes nors ir bega vandenys man, bet tuo paciu membrana juos ir gamina. gerai, nusiraminu ir laukiu, po savaites ateina gydytoja ir pasako, kad rado infekcija, o tas negerai. jei iki vakaro nepradesiu pati gimdyti, duos skatinamuju. ateina vakaras, o man ir saremiai patys prasidejo. pati gimdziau, nereikejo cezario.leliuko tevelis dalyvavo gimdyme taip pat, ir man labai patiko.jau kai uzejo stipresni saremiai, sakau as gydytoju komandai: man reikia cezario. o jie: ne, nebus tau cezario, tu gali pati. as jiems: tai kam labai skauda. o jie: bet cia dar tik pradzia, bus veliau stipresni. as: bus dar stipresni? tada as mirsiu

jie: nieko tu nemirsi

tada as: tada jus man epidura padarykit. jie: gerai, bet veiau, kai bus dar stipresni. ir staiga visi iseina, nes gretimoje palatoje jau viena moteriske gimdo, palieka mane su draugu. man uzeina saremiai, as klykiu, tas vargsas nezino ka daryti. as jam liepiu eiti i koridoriu ir pakalusti bele ko, kad tik ateitu greiciau man to epiduro padaryti. nueina vargas, grizta ir vos drebanciu balsu sako: kad ten nieko nera, visi juk uzsieme. taip kelis kartus pasiuntus man ji ant pravierkos, galiausiai as sakau, kad jei per 10minuciu niekas neateis, tai as iseisiu klykti i koridoriu, o vat tada tai tikrai kas nors pasirodys

galiausiai ateina, patikrina kakleli ir sako: na va, kokia tu saunuole, jau 7.5cm atsidare. o as vajetaus, kaip prasikankinau. ateina anesteziologe ir nori daryti man epidura, laukia, kol pasibaigs saremis ir per ta laika, kol bus kitas, duria, o man nieko nelaukus vel saremis is kartyo. as: ai! ji:skauda? as:koja! ji: kuria? as: koja! ji : kuria koja tau skauda? as: desine. na, pabando ji dar karta durti, viskas tvarkoje, saremiai lengvesni, truputi atsigaunu:) kai galvute pradejo listi, gavau net paciupineti, jausmelis tai fantastiskas:) tik gimes leliukas suverke, bet man jo nedave palailyti-is karto pasieme 4 pediatrai. nueinu pasiziureti i neisnesiotu naujagimiu skyriu: o dievuleliau, visur laidukai prijungti, visur adatu pribadyta, toks maziukas visas, pirstukai kaip degtukai... po 2 gyvenimo dienu leliukui daro operacija, nes ta problema niekur nedingo, ta skylute vis dar tebera, ir ja reikia uzsiuti. po operacijos mums pasako, kad buvo labai didele skyle, reikejo deti net pleista, kuris suaugs veliau su raumenuku,plauciai buvo labai maziuki, o tai reiskia, kad jei ne ta procedura, jis butu neisgyvenes visai. kai suneliui bus kokie 2 - 3 metukai, turetu saugti viskas ir jis lakstys su kitais vaikais, niekasnet pasakyti negaletu, kas jam buvo.inkubatoriuje praleido 5 savaites, o po to pagaliau namo. per ta laika, kol buvom ligoninej, buvo dar 3 leliukai su tokia pacia problema, bet deja, 2 mire. as esu be galo laiminga. cia 2 nuorodos internete. viena yra tas profesorius, kurio deka turiu suneli, o kita yra ta operacija, kuria man dare, kai as buvau nescia.
http://www.telegraph...27/ixworld.htmlhttp://www.ob-ultras...nicolaides.htmlsvarbiausia, kad mes jau meneasiuka esam namuciuose