apie skiepo vietos supuliavima mus informavo sesele ,kai buvome nuvazeve pasisverti menesio amziaus ,tai man nebuvo staigmena

QUOTE(kregzde @ 2006 03 05, 17:05)
QUOTE(mamytee @ 2006 03 18, 21:10)
Tikrai skiepas turi pulioti,užsideda šašiukas,o poto ilgai išlieka raudona dėmelė.mūsų daktarė dar kaskart apžiūrinėdavo.
Visiskai pritariu. Ir daktare taip jau kelis kartus sake.

Mums tenais dar jokios reakcijos nėr
o mum jau 1 mėn ir 19 d. įdomu, kada turėtu prasidėt toji reakcija? nes kažkaip pamiršau sesutės paklaust maždaug kada toji vieta puliuot pradeda...

QUOTE(kregzde @ 2006 03 05, 17:05)

Taip ir turi būti. Pas mus irgi puliavo, dabar jau beveik viskas ižgijo.
o mums nepuliavo ir nepuliuoja
ir nezinau ar cia blogai ar ne

mano mazylei tai is pradziu pasirode didelis raudonas guzas, kazka buvau girdejus kad taip turi buti. o pries pora dienu uzsidejo sasas, kuris po maudyniu atmirko ir atsilupo, tai dabar bega pulinukai. daktare sake kad taip turi buti, bet man baisoka del tu pulinuku kad dar kokia infekcija neisirangytu. tai as vis uzklijuoju dienai pleistriuku.
mano mazyliai puliavo nuo pat gimimo iki 3men.O dabar jau viskas gerai

merginos, visaj salia temoj yra parasyta daug informacijos kaip turi atdoryt skiepo vieta ir kaip a priziureti, jokiais antiseptikais valyti negalima, taippat uzklijuoti negalima
QUOTE(Mazule @ 2004 11 04, 14:31)
Mes tai visa laika darem mikamus skiepus ir nebuvo jokiu reakciju
Bet norejau visai ka kita pasakyt - valstybinese poliklinikose - kaip nebutu liudna - jus daznai nematote, kokia vakcina leidzia maziui - sumokat uz mokama, o ileidzia paprasta
- juk net skiepu knyguciu del to ir neduoda, nes ten reikia vakcinos numeri uzrasyt.............
Pati tokia sesute uz rankos pagavau todel ir kalbu.......
Bukite budrios - gal tai ir paaiskins kodel kartais reakcija ira o kartais ne........

Bet norejau visai ka kita pasakyt - valstybinese poliklinikose - kaip nebutu liudna - jus daznai nematote, kokia vakcina leidzia maziui - sumokat uz mokama, o ileidzia paprasta

Pati tokia sesute uz rankos pagavau todel ir kalbu.......
Bukite budrios - gal tai ir paaiskins kodel kartais reakcija ira o kartais ne........

As taip ir maniau.2 kartus darem mokama,jokios reakcijos nebuvo.Ir sesute kaskart parodydavo man uzpakuota vakcina,kad cia tikrai mokama.Bet viena paskutini karta kai darem,sesele net nieko neparode.Ir man kazkaip itartinai pasirode.Kai paklausiau savo gydytojos ar gali taip buti,mane uztikrino,kad taip nebuna.Bet reakcija buvo pas vaika,ir temperaturos turejo ir rieke visa vakara.Dar girdejau,kad po mokamu jau nebegalima daryti nemokamu.Ar nebus cia toks triukas,kad nepaleisti pirkeju?
Natute , alergine reakcija buna ne del imuniteta, o del esamu vaksinos sudažetyj pagalbinių medziagu, pvz. baltymo, kai kuriu cheminiu elementu kurie naudojami kaip adjuvantai.
Supertevai, tikrai galima skiepyt po mokamu nemokamais, tiktais kad darys keliais duriais, nes pvz kombinuotoj mokamoj vakcinoj jau yra IPV ir HIb, o jei skiepytu nemokama darytu dar papildomai IPV prie KDS. taigy apgauti kad daro mokama skiepa o istiesu daro nemokama tikrai neimanoma.
Supertevai, tikrai galima skiepyt po mokamu nemokamais, tiktais kad darys keliais duriais, nes pvz kombinuotoj mokamoj vakcinoj jau yra IPV ir HIb, o jei skiepytu nemokama darytu dar papildomai IPV prie KDS. taigy apgauti kad daro mokama skiepa o istiesu daro nemokama tikrai neimanoma.