na nzn del tos reakcijos
? mums sesute duvo davus dvd pasizet apie skiepus. kiek pamenu tai ten buvo kalbama apie mokamus skiepus. o esme yra tame, kad ir mokami, bet kai kuriems vaikams gali sukelti taip pat reakcijas kaip ir nemokami skiepai, tik skirtumas tas, kad tu reakciju skaicius mazesnis, nes ten isvalytas skiepas ir maziau vaiku i tai reaguoja. taigi pasizejus ta filmuka
as nusprendziau, kad savo maziui darysiu nemokamus skiepus, nes taigi nera jokios garantijos, kad jam nebus reakcijos ir nuo mokamu skiepu
, taigi vaikas neistirtas kas jam sukelia reakcijas , o kas ne
. tai va , ir neapsirikau
, kad ir emiau nemokamus, tai jokios reakcijos nesam aptureje
, o mums beliko tik vienas skiepas, ir tas dabar jau bus isvalytas
, uz kuriuos tiek pinigu susirinkta

QUOTE(Pūkis @ 2007 02 21, 11:53)
as nusprendziau, kad savo maziui darysiu nemokamus skiepus, nes taigi nera jokios garantijos, kad jam nebus reakcijos ir nuo mokamu skiepu
Jei vaikas sureaguoja stipriai i valytą vakciną tai baisu net pagalvot kaip jis reaguotų į nevalytą

isvalytos vakcinos neturetu sukelti jokios reakcijos. viena gera pediatre man pasakojo kad pas ja atvede viena mergyte su istinusia koja, temperatura po tokio skiepo,ir ji suabejojo kad jai buvo darytas isvalytas skiepas. ejo i skiepu kabineta aiskintis kas ten per nesamone, bet mano manymu "pakisti" nevalyta skiepa tai yra baudziamojoi atsakomybe...
kai pamaciau siandien savo vaikiuko rankyte tai net persigandau toks kaip zirnis puliuotas butu ir aplink paraude , tikrai persidandau sirdis tik sokinet pradejo
bet gal cia nieko blogo dabar skaitau
, nezinau labai neramu man tikrai su pirmuoju nieko panasaus nebuvo

Prieš dvi dienas skiepijo dukrytę valyta (bent jau tikiuosi, nes prieš tai 2 ir 4 mėn. skiepijomės mokama, tai juk ir dabar turėjo valytą duoti?) vakcina. Ankstesni skiepai be jokio poveikio praėjo, o šįkart sukilo temperatūra ir nekrenta jau antra diena
Išsigandau, kad ilgokai, bet paskaičiau, jog 3-5 dienas gali būti temperatūra.. tikiuosi, kad susitvarkys greičiau

Sveiki visi. Noreciau atsisakyti skiepyti vaikeli jau gimdymo namuose. Ar teko, kam nors is jusu, mamytes, susidurti su atsisakymu? Patarkit, prasau, kaip ta reikaliuka issprest? Kaip reagavo gydytojai? Planuoju gimdyti VGN, gal kas nors zino kaip ten reaguoja i skiepu atsisakancias mamytes?
Skaičiau kitose vakcinų temose, kad kai kurios mamos atsisakė vakcinų gimdymo namuose Lietuvoje ir kad tai nėra per daug sudėtinga. Galbūt jos ir čia parašys Tau.
Mano patirtis nėr iš Lietuvos, bet mes pasirinkom sūnaus visiškai nevakcinuoti.
Mano patirtis nėr iš Lietuvos, bet mes pasirinkom sūnaus visiškai nevakcinuoti.
Saunuole!!! Matau jam jau greit 5 metukai bus.
ar teko isvengti ligu, nuo kuriu daromi skiepai?
Labai tikiuosi susilaukt atsakymo nuo mamyciu, kurie atsisake skiepyti mazyli gimdymo namuose. Skaiciau kaip tai darosi kitose salyse, bet kaip Lietuvoje reaguoja i skiepu atsisakyma gimdymo namuose- neteko skaityt...
Kada ta prasyma reiketu parasyti - ar iki gimdymo ar jau po? Kokia turi but prasymo forma?

Labai tikiuosi susilaukt atsakymo nuo mamyciu, kurie atsisake skiepyti mazyli gimdymo namuose. Skaiciau kaip tai darosi kitose salyse, bet kaip Lietuvoje reaguoja i skiepu atsisakyma gimdymo namuose- neteko skaityt...

QUOTE(Green.apple @ 2007 03 19, 02:30)
Matau jam jau greit 5 metukai bus.
ar teko isvengti ligu, nuo kuriu daromi skiepai?

Jis - iki dabar - iš viso yra mažai kuo sirgęs. Rimčiausia iki šiol buvusi liga buvo Rota virusas: be ligoninių išsivertėm, bet tąsyk buvo sunkoka...
kodel man niekas neraso?
Nejau nera nei vienos mamytes siame forume, kuri butu atsisakusi skiepyti mazyli gimdymo namuose? Pasidalinkit, prasau, patirtim!!!

QUOTE(Green.apple @ 2007 03 20, 12:14)
kodel man niekas neraso?
Nejau nera nei vienos mamytes siame forume, kuri butu atsisakusi skiepyti mazyli gimdymo namuose? Pasidalinkit, prasau, patirtim!!! 

Sveika! As savo sunaus irgi neskiepijau. Jam dabar 10 menesiu. Isskyrus sloga ir nesmarku persalima jokiom kitom ligom dar nesirgo:) Pas mus, Autrijoje, naujagymiu niekas neskiepija is viso. Pirmos vakcinos nuo 3 menesiu. O Lietuvoje atsisakyt skiepu nera taip sudetinga. Aisku taves gal 20 kartu pasiklaus, ar zinai, ka darai, pagasdins dar, bet jei tu ryztingai nusiteikus, tai niekas negales paskiepyti. Is pazistamos girdejau, kad mamai duoda kazhkoki popiergali pasirasyt, bet kiek tai teisiskai legalu, nezinau. Is esmes geriau pasidomek pati kokia tvarka ligoninej, kur gimdysi. Nueik ir pasiklausk. Taip bus tau ramiau. Ir dar visada zinok, jog be tavo leidimo tavo vaikui niekas negali nieko padaryt. Net ir ligoninej.