Baisu pagalvojus kokios gali buti skiepu pasekmes.

Oi net silpna paliko, kokios reakcijos nuo skiepų
Gal tikrai ne visos mamytės pastebi tą laikiną reakciją, gal daugumai leliukų tai nutinka 
Papildyta:
Man visada nepatikimai atrodo tie skiepai, prieš leidžiant vaistukus paimdavau dėžutę nuo vakcinos ir ją paskaitydavau. Turiu du vaikučius, tai visda pirkdavau mokamus skiepus, kuo daugiau išvalytus, tada mažesnė reakcija arba išvis jos nebūna.

Papildyta:
Man visada nepatikimai atrodo tie skiepai, prieš leidžiant vaistukus paimdavau dėžutę nuo vakcinos ir ją paskaitydavau. Turiu du vaikučius, tai visda pirkdavau mokamus skiepus, kuo daugiau išvalytus, tada mažesnė reakcija arba išvis jos nebūna.
niekad nepamaniau, kad gali skiepas tokį siaubą įvaryti. Sunerimu laukiu mažylio reakcijos, nes skiepysim kitą savaitę. Tikėkimės, kad jam viskas bus gerai. Labai džiaugiuosi dėl laimingos šios šios istorijios pabaigos.

ojetau,as apsalus,skaitau ir negaliu atsigaut,mano vaikui irgi tikrai buvo bent jau susilpnejusi klausa,nes iki skiepo pilnai guguodavo ir t.t.,o po jo gal savaite laiko ejau ir pasakojau visiems,kad man ji nebetaip reaguoja i garsus ir maziau sneka,dar kaip tycia kita diena sesele skambino ir klause kaip jauciames,tai man net tas pasirode itartina,jei cia normalus skiepas,tai kam klausineti...nebegaliu kaip pyktis ima,gal rdeikia isvis tu sekanciu skiepu atsisakyt,absurdas kazkoks

Gimdziau Kauno klinikose. Buvom dviese su vyru ir is anksto apsisprende kad neskiepinsim. Is anksto kalbejomes su ginekologu, kuris priims gimdyma, bet jo atsakymas tebuvo, kalbetis su neonatologais, kurie po gimdymo ateina mazylio sverti, matuoti ir t.t.... Tai kai jau jie atejo, iskart isakem savo norus, dar bande ikalbineti, bet as visai neturejau noro ilgai diskutuoti. . dar pridejau norime pasirasyti jog dukros neskiepinsim.. To pakako

kai ateis apžiūrėti pediatras į pogimdyvinę palatą, tai jį iš karto apie savo sprendimą ir informuok. neleisk niekur nešti savo vaiko, jei tau nepaaiškina kokiu tikslu tai daro. mano puseserės vaiką paskiepijo net nepaklausę ar to ji nori. ir pasirašyti nieko nedavė. o aš iš karto pasakiau kai tik pediatras atėjo apžiūrėt. baisiai nepatenkintas veidas buvo, bet aš pasakiau, kad mano giminėje yra medikų, be to šia tema tiek perskaičiau literatūros, kad pati galiu paskaitas skaityti ir jis apsiramino. kažkodėl medikai mano, kad mamos, neskiepijančios vaikų atsibunda ryte blogos nuotaikos ir nusprendžia:"nu mes tai jau nesiskiepysim"...
o realiai, tos kurios nieko apie skiepus nežino tai ir skiepija vaikus aklai. mamos, kurios domisi savo vaiko sveikata sprendimus priima ne aklai, o motyvuotai. nebijokit apie tai diskutuoti su gydytojais. ne dievai jie. daug ko ir jie nežino.
o realiai, tos kurios nieko apie skiepus nežino tai ir skiepija vaikus aklai. mamos, kurios domisi savo vaiko sveikata sprendimus priima ne aklai, o motyvuotai. nebijokit apie tai diskutuoti su gydytojais. ne dievai jie. daug ko ir jie nežino.
kažkos siaubas...medikai vaikus žaloja.
Siaubingos istorijos; gerai, kad gerai baigesi!
Ar klausos sutrikimo reakcijos po 2 men Hib- hemofilus influensos vakcinos (vakcinos nuo kokliušo, difterijos, stabligės, poliomielito ir Haemofilus influenzae dozė)? Gal po "valytos" vakcinos klausos sutrikimu reakcijos maziau? - mums numatytas sis skiepas po 3 sav.
Ar klausos sutrikimo reakcijos po 2 men Hib- hemofilus influensos vakcinos (vakcinos nuo kokliušo, difterijos, stabligės, poliomielito ir Haemofilus influenzae dozė)? Gal po "valytos" vakcinos klausos sutrikimu reakcijos maziau? - mums numatytas sis skiepas po 3 sav.
Sveikos mamytės,
ačiū, kad apšvietėt, nors jau mes pora vakcinų susileidom, nes maniau, jog taip geriau, ir visi mano aplinkoje skiepijosi
Aišku tai nepasiteisinimas
Mano mažutei pasireiškė temperatūra, apetito dingimas, viduriavimas dirglumas
Mums dar padėdavo žvaktuės spasqueel.
Na trečio skiepo mums tikrai nebus,o dar kai kitos mamytės parašė apie patirtį
tai tikrai nuoširdziai uzjauciu.
sekmes ir kantrybes visoms
ačiū, kad apšvietėt, nors jau mes pora vakcinų susileidom, nes maniau, jog taip geriau, ir visi mano aplinkoje skiepijosi

Mano mažutei pasireiškė temperatūra, apetito dingimas, viduriavimas dirglumas

Na trečio skiepo mums tikrai nebus,o dar kai kitos mamytės parašė apie patirtį

sekmes ir kantrybes visoms
QUOTE(vataipva @ 2008 05 28, 17:29)
http://infoskiepai.l...entact_hib.html
ŠALUTINIS POVEIKIS
Ši vakcina, kaip ir kiekvienas aktyviai veikiantis produktas, kai kuriems asmenims gali sukelti ilgiau ar trumpiau trunkančių nepageidaujamų reakcijų:
skausmą, paraudimą, sukietėjimą ar patinimą injekcijos vietoje per 48 val. po paskiepijimo. Tai gali trukti kelias dienas. Kartu su šiomis reakcijomis gali atsirasti po oda mazgelis, kuris išnyksta per kelias savaites;
retais atvejais gali susiformuoti ne bakterinės kilmės abscesas;
karščiavimas virš 38°C, nepaliaujamas verksmas 24-48 val. tarpe po skiepo;
alerginiai simptomai: bėrimas, dilgėlinė ir, išskirtinais atvejais, anafilaksinis šokas ar Quincke edema (įvairi dilgėlinė su staigiu veido ir kaklo patinimu);
labai retai hipotonijos-hiporeaktyvumo priepolis, nepaliaujamo verksmo sindromas, traukuliai su karščiavimu ar be jo;
išskirtiniais atvejais ūminė encefalopatija (neurologinė liga).
Neurologiniai sutrikimai atsirandantys po skiepijimo siejami su kokliušo komponentu.
Apatinių galūnių patinimo reakcijos kartais yra lydimos karščiavimo, skausmo ir verksmo.
Pasiskiepiję asmenys privalo pranešti gydytojui ar vaistininkui apie bet kokius nepageidaujamus ir keliančius nerimą reiškinius, neaprašytus šiame informaciniame lapelyje.
ŠALUTINIS POVEIKIS
Ši vakcina, kaip ir kiekvienas aktyviai veikiantis produktas, kai kuriems asmenims gali sukelti ilgiau ar trumpiau trunkančių nepageidaujamų reakcijų:
skausmą, paraudimą, sukietėjimą ar patinimą injekcijos vietoje per 48 val. po paskiepijimo. Tai gali trukti kelias dienas. Kartu su šiomis reakcijomis gali atsirasti po oda mazgelis, kuris išnyksta per kelias savaites;
retais atvejais gali susiformuoti ne bakterinės kilmės abscesas;
karščiavimas virš 38°C, nepaliaujamas verksmas 24-48 val. tarpe po skiepo;
alerginiai simptomai: bėrimas, dilgėlinė ir, išskirtinais atvejais, anafilaksinis šokas ar Quincke edema (įvairi dilgėlinė su staigiu veido ir kaklo patinimu);
labai retai hipotonijos-hiporeaktyvumo priepolis, nepaliaujamo verksmo sindromas, traukuliai su karščiavimu ar be jo;
išskirtiniais atvejais ūminė encefalopatija (neurologinė liga).
Neurologiniai sutrikimai atsirandantys po skiepijimo siejami su kokliušo komponentu.
Apatinių galūnių patinimo reakcijos kartais yra lydimos karščiavimo, skausmo ir verksmo.
Pasiskiepiję asmenys privalo pranešti gydytojui ar vaistininkui apie bet kokius nepageidaujamus ir keliančius nerimą reiškinius, neaprašytus šiame informaciniame lapelyje.
Dar noreciau pridurti kad vaika ir prarasti galima...
QUOTE(vilniusw @ 2008 11 21, 01:01)
Dar noreciau pridurti kad vaika ir prarasti galima...
Pilnai tikiu. Mano 1 men berniukas po skiepo nuo hepatito B buvo nustojes kvepuot. Reke reke, o po to staiga nutilo... Dekui Dievui, sesute greitai sureagavo, ciupo maziu uz koju zemyn galva ir davai purtyt... Po keliolikos sekundziu jis atsigavo. Gydytoja sake, kad taip jis sureagavo i skausma. Dabar labai rimtai galvoju kitu skiepu atsisakyt, nes siaubingai bijau, kad tai nepasikartotu.
sveikos mamytes
mums jau 2 men. ir mes vakar jau susidurėm su skiepais. sesute kuri skiepijo sake kad reakcijos tikimybe po skiepo gan maza.
bet vis delto ji buvo. ačiū dievui temperatura nebuvo didele, bet sokinejo visa nakti dar ir db truputi uzkyla. klyke ne savo balsu (sake gali buti truputi nerami
)...
tad man db idomu ar kitais kartais irgi bus reakcija

mums jau 2 men. ir mes vakar jau susidurėm su skiepais. sesute kuri skiepijo sake kad reakcijos tikimybe po skiepo gan maza.
bet vis delto ji buvo. ačiū dievui temperatura nebuvo didele, bet sokinejo visa nakti dar ir db truputi uzkyla. klyke ne savo balsu (sake gali buti truputi nerami

tad man db idomu ar kitais kartais irgi bus reakcija