Niekada net minties tokios neturėjau, kam vaikui perduoti savo zarazas ?
QUOTE(_Draugė_ @ 2010 03 28, 21:47)
Niekada net minties tokios neturėjau, kam vaikui perduoti savo zarazas ?
Drauge, dabar paskaityk, ka as parasiau siek tiek auksciau, idemiai paskaityk. Tada issigydyk savo zarazas.

Taigi, galimai grybelinetos kojos mindo delikatesines uogas ir visi pasicepsedama tai vartoja

Net minciu tokiu nebuvo kyle, duoti pacios sukramtyta maista. Taigi ne akmens amziuja gyvename, galima peiliu susmulkinti, jei jau neturite kombaino ar smulkintuvo specialaus prie mikserio. Beto daug produktu galima nusipirkti ir kuriu jau nereiketu smulkinti.
nu mociutes blenderiu neturedavo tai ir kramtydavo, negi kisi vaikui gabalais kad paspringtu. O musu laikais manau technikos netruksta maisto smulkinimui. Tai kazkaip net nepagalvociau pati sukramtyt ir po to vaikui duot...
siaubas, negi mes valgem mazos kazkieno sukramtyta maista
bijau net pagalvoti apie tai. labai tikiuosi, kad man maldavo mesmale

Pati tokiu minciu neturejau,kad kramtyti,manau tai ir nefigieniska.Musu mamos,mociutes zinau kramtydavo,nes tai buvo greiciau ir paprasciau nei sugalvoti buda kaip tai padaryti

Fui kai bjauru niekada net mintis nekilo vaikui duoti sukramtyta maista
Negalvoju kad man duodavo sukramtyta maista,taigi galima ji sutrinti

QUOTE(Tomana @ 2010 08 20, 15:18)
siaubas, negi mes valgem mazos kazkieno sukramtyta maista
bijau net pagalvoti apie tai. labai tikiuosi, kad man maldavo mesmale 

kam dabar kramtyti, kai rankiniu būdu galima su trintuve (ta, kur bulvių košei trint), arba blenderiu, ar mikseriu, ar kokiu biesu.
nors mano viena brolienė kramto

Gal tai ir nėra pats didžiausias blogis, kokį bandytų įpiršt ka nors, bet kam? Juk nebe akmens amžius

IDOMI TEMA SIAIS LAIKAIS

QUOTE(Murlyka @ 2010 03 28, 11:39)
Ruta, as manau tau mama kramte maista arba tavo mociute tavo mamai
Be to, gal as naturaliste, o paruosta pirktine tyrele man slyksciau uz slyksciausia
Gal ten biesas zino kaip ta tyre ruosia, o kazkas labai uztikrintai savo vaikucius maitina jomis
O gal tiesiog nereik per daug kazka vaidint idant pasirodytum geriau negu is tikro gali
Zodzio laisve zinoma 
Papildyta:
Beje, prasau i AZ man parasykit fraze, kuria ivedus google paieskos sistemoj ismestu info apie maisto kramtymo zala kudikiui, as nerandu
Aciu.
Del bakteriju ir mikroorganizmu.
Apsauga nuo įvairių žalingų mikroorganizmų. Valgydami maistą dažniausiai kartu suvalgome ir daugybę bakterijų, ypač tai pasakytina apie termiškai neapdorotą maistą: vaisius, daržoves. Kramtymo metu su seilėmis išskiriamos medžiagos naikina bakterijas ir kitus mums pavojingus mikroorganizmus. Tačiau šis barjeras tinkamai veikia tik tada, jei maistą kramtome. Tai nereiškia, kad gerai kramtant, maisto plauti nebūtina, tiesiog sąžiningai maistą sukramtydami savo kūną papildomai apsaugosime nuo nepageidaujamų įnamių.
Seilėms būdingas bakteriocidinis ir bakteriostatinis poveikis. Jose yra fermento lizocimo, kuris skaido bakterijų sieneles ir ištirpina bakterijas; laktoferino (geležies turintis glikoproteinas), kuris slopina mikroorganizmų dauginimąsį, taip pat imunoglobulinų, daugiausia A klasės (IgA), kurie apsaugo gleivines ir virškinamąjį kanalą nuo bakterijų įsiskverbimo.
Paruošta: Tomo Lenart
Recenzuota šeimos gydytojos Tamaros Pečiuro
Cia ne apie kudikius, bet apie kramtymo nauda.
3w.sveikaszmogus.lt
Taigi, jeigu kazka teigiat ar irodinejat, bent pasidomekit to teiginio teisingumu.

Papildyta:
Beje, prasau i AZ man parasykit fraze, kuria ivedus google paieskos sistemoj ismestu info apie maisto kramtymo zala kudikiui, as nerandu

Del bakteriju ir mikroorganizmu.
Apsauga nuo įvairių žalingų mikroorganizmų. Valgydami maistą dažniausiai kartu suvalgome ir daugybę bakterijų, ypač tai pasakytina apie termiškai neapdorotą maistą: vaisius, daržoves. Kramtymo metu su seilėmis išskiriamos medžiagos naikina bakterijas ir kitus mums pavojingus mikroorganizmus. Tačiau šis barjeras tinkamai veikia tik tada, jei maistą kramtome. Tai nereiškia, kad gerai kramtant, maisto plauti nebūtina, tiesiog sąžiningai maistą sukramtydami savo kūną papildomai apsaugosime nuo nepageidaujamų įnamių.
Seilėms būdingas bakteriocidinis ir bakteriostatinis poveikis. Jose yra fermento lizocimo, kuris skaido bakterijų sieneles ir ištirpina bakterijas; laktoferino (geležies turintis glikoproteinas), kuris slopina mikroorganizmų dauginimąsį, taip pat imunoglobulinų, daugiausia A klasės (IgA), kurie apsaugo gleivines ir virškinamąjį kanalą nuo bakterijų įsiskverbimo.
Paruošta: Tomo Lenart
Recenzuota šeimos gydytojos Tamaros Pečiuro
Cia ne apie kudikius, bet apie kramtymo nauda.
3w.sveikaszmogus.lt
Taigi, jeigu kazka teigiat ar irodinejat, bent pasidomekit to teiginio teisingumu.
tai ka jus parasete a suprantu paprastai ir aiskiai kad zmogus pats kramtydamas maista savo seilemis naikina tam tikras bakterijas ir t.t. cia nekalbama apie ukramtyta maista ir atiduodama suvalgyti vaikui. Cia kaip suprantu kalbama apie pacias seiles kaip po tokias. Bet be seiliu kiekvieno burnoje yra likuciai tarkim uzkandziu, kavos, cigareciu, vyno ir t.t.
na nezinau man niekada nekilo mintis duoti vaikui kramtyto maisto . Tai gal butu dar sveikiau pakramcius nuryti o paskui ,, atrajoti" juk jis jau butu apvirskintas maziau darbo tektu vaiko skrandukui

buvo kalbama apie gyvunus kad jie maitina savo vaikucius is snapo/burnos. Nu klausykit nemanau kad gyvunai sugebetu susiblenderiuoti ar kazkokiu kitu budu surinti maista mazyliams

atsimenu tuos laikus kai visos aplink kramtė savo vaikiukams, ir žindukus laižė
dabar tai pamačius pasibjaurėtų ne vienas
aš tikrai prieš

man net minties tokios niekada nebuvo
pati nenoreciau valgyti kazkieno kito sukramtyto maisto ir vaikui tokio nedaviau