Įkraunama...
Įkraunama...

Ar duodat vaikui sukramtytą maistą?

Sveikutės mielos mamos.Noriu ir turiu savo tvirtą nuomonę pareikšti,kad baisesnio dalyko kaip iš burnos duoti vaikui maistą turbūt nebūna blink.gif Siaubas kažkoks,šlykštu...Atrodo gyvenam jau 21amžiuj,o dar tokių dalykų pasitaiko,net pati tai mačiau neperseniausiai savo akim.Dirbau maitinimo įstaigoj,kur mama pati gerdama svaigujį gėrimą maitino vaiką pakramtydama,patikėkit vos "neatpyliau"pati...
Atsakyti
Sukramtytas maistas?! Fu blink.gif , juk burnoj tiek daug bakteriju, sie laikai civilizuoti manau smile.gif
Nesuprantu... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandrag @ 2006 11 22, 14:33)
Savo vaikams stengiausi nekramtyti, o trinti sakute arba per sieteli, nes smulkintuvu nebuvo tuo laiku 4u.gif taciau niekada nedarydavau problemos is to, kad nulaizyti nukritusi ciulptuka. Jei motinos dantys tvarkingi-vaikai negaus jokiu bakteriju schmoll.gif Tai toks naturalus procesas, kaip ir maitinimas krutimi-vaikas gauna motinos piena su tomis paciomis bakteijomis, kurias mama turi kune, tuo paciu ir burnoje. Plius seilese yra priesbakteriniu medziagu, kurios neleidzia baisesnems ligoms uzpulti. Neveltui suo zaizdas issilaizo 4u.gif Ir net medikai pirmiausia pataria, jei susizeidete ir neturite vaistineles-laizykite zaizda mirksiukas.gif isvengsite kraujo uzkretimo 4u.gif

atleiskit, jei įžeisiu...bet jau tokias mintis/pasisakymus pasilaikykit pati sau doh.gif palaižyti žaizdą.... doh.gif gal dar šuniuko paprašykit, gi senovėj tikėjo, kad... doh.gif taip seilės svarbios pradiniam virškinimau, imunogenezei, bet burnoje be pastoviųjų bakterijų, kartais atkeliauja ir nepastoviosios (negeros). taigi seilės turi būti burnoje, kur joms ir vieta mirksiukas.gif .
2. nukritęs čiulptukas...netingėkit jo nuplauti ne su seilėm, o su vandeniu. pati esu susijusi su odontologija ir patikėkit tvarkingi mamos dantys tikrai dar ne viskas schmoll.gif (aš iš vis prieš čiulptukus) schmoll.gif
3. na o paskaičius apie maitinimą krūtimi...vos nuo kėdės nenukritau, o mokslininkai,gydytojai, mamos turbūt visai netektų žado g.gif unsure.gif kokios dar kūno bakterijos, esančios mamos piene? ar gi daugelį metų nebuvo tvirtinama, kad mamos pienas yra unikalus, nepakartojamas savo sudėtimi kūdikiui ir vaikui??? pienas, kuris turi įvairių imuninę sistemą stiprinančių medžiagų, mineralų, vitaminų. net mišinėlio gamintojai negali išgauti jo sudėties, tik bando karvės piena keisti lyg mamos pieno, tačiau mamos sudėtis - tobulai unikali. thumbup.gif aišku, jei mam nevalyva...gali visko būti.
o apie kramtymą griežtai NE. žinau, kad mane maitino ir kramtytu maistu, mamai papraščiausiai trūko kaime informacijos. tačiau, tai buvo prieš daug metų. prieš kokius 3metus, pamačiau kaip brolis sukramtė 1 metų sūnui maistą, pašiurpau, bet jis nereagavo, tikuosi gal bent pagalvojo ką pasakiau. ar ne karštas maistas galima priliest prie lūpų, bet ne kramtyt... o smulkint, aš puikiai išsiverčiau su šakute, peiliu, o į kavines iki metų veždavomės maistą dukrelei, vėliau parašydavau papildomų įrankių. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -simona-: 11 kovo 2007 - 02:20
niu as ir esu maciusi toki dalyka kaip,teta sukramto maista ir duoda pusseserei bet tai buvo pries 18 metu.Dabar pati turiu vaika ir tikrai nesiruosiu maitinti tokiu budu,nes man vien pagalvojus bloga darosi,o ka tie maziukai leliukai jiegi nieko nesupranta o valgyt tai nori.
Atsakyti
nu ziaurus vaizdas, fuuu rimtai kai pagalvoji kad tau kas duotu suziaumota maista feee, niekada taip nedariau, o kas teisinasi kad anksciau mikseriu nebuvo, tai manau sakutes buvo, sieteliai irgi, kai kas ir siandien neturi tu blenderiu, tai su kitom priemonem sutrina, bet ne su dantim. Kazkoks akmens amzius lotuliukas.gif
Atsakyti
Kažkas baisaus,sukramtytą maistą vaikui įspjaut doh.gif schmoll.gif .Tikrai neapsidžiaugčiau sužinojusi,kad mane taip maitino mad.gif .Nors artimą giminaitę mačiau,kaip ji savo vaiką maitina būtent taip,bet neišdrysau pasakyt doh.gif
Atsakyti
Fui! Dar taip negirdejau! Kas cia prisiklause bubuciu psaku? Tai gal dar vietoj misineliu karves piena duokit! Arba aguonu nuovirelio, kad ramesnis butu, juk mociutes taip ir darydavo! blink.gif Pasiskaitykit daugiau literaturos, kad burnoj pilnu pilniausia mikrobu, net ciulptuko aplaizyt nepatariama.
Atsakyti
QUOTE(villu @ 2007 04 03, 23:55)
Fui! Dar taip negirdejau! Kas cia prisiklause bubuciu psaku? Tai gal dar vietoj misineliu karves piena duokit! Arba aguonu nuovirelio, kad ramesnis butu, juk mociutes taip ir darydavo!  blink.gif  Pasiskaitykit daugiau literaturos, kad burnoj pilnu pilniausia mikrobu, net ciulptuko aplaizyt nepatariama.

Tesa, siandien paklausiau mociutes apie situos sukramtymus, tai ji sako, kad net jos laikais taip nebedarydavo! O trindavo per "tarka", merle.. Taip, kad cia isvis Vytauto Didziojo laikai.. cool.gif
Atsakyti
O dėl kramtymo, nu tai gal jei staiga dingtų visi civilizacijos pasiekimai (nebūtinai blenderiai, bet ir visos šakutės, peiliai, sieteliai), nieko kito neliktų. Bet dabar doh.gif

i 
Pašalinta off-topic žinutės dalis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo HappyAngel: 26 lapkričio 2009 - 18:03
o ten del maisto kramtymo tai gal ysigykit smulkintuva rankini ar bent jau sakute nes kramtyti vaikui blink.gif tai nusikaltimas

i 
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo HappyAngel: 26 lapkričio 2009 - 18:04
o del kramtymo tai esu neutralios nuomones, nes mes cia internetu apsikrovusios mamytes galim sau leist smulkintuvus pirkt ir tai gal ne visos, o vat tom kurios negali - ka daryt? taip kad visai nieko ir kramtyt ,maistely smile.gif

i 
Atsakyti
QUOTE(Ledute @ 2007 04 05, 12:34)
o del kramtymo tai esu neutralios nuomones, nes mes cia internetu apsikrovusios mamytes galim sau leist smulkintuvus pirkt ir tai gal ne visos, o vat tom kurios negali - ka daryt? taip kad visai nieko ir kramtyt ,maistely smile.gif

Manau, kad net pačiuose vargingiausiuose namuose galima rasti šakutę ar sietelį maistui sutrinti ax.gif
Atsakyti