Įkraunama...
Įkraunama...

Arbatų mėgėjos

šviežio imbiero šaknies keli grežinėliai su medumi ir citrina
Atsakyti
QUOTE(jadzka @ 2008 10 29, 22:52)

PU ERH
Pu Erh – garsėjanti savo gydomosiomis savybėmis arbata iš Junanio provincijos. Žmonės, gyvenantys Junanio ir Tibeto pasienyje šią arbatą geria nuo senų senovės. Tradiciškai arbata nuo aukštų kalnų perdirbimui ir pardavimui buvo gabenama dideliuose krepšiuose siauriais tūkstantmečių girių takeliais į Pu’er miestelį. Nuo jo ir kilo šios visame pasaulyje pripažintos arbatos pavadinimas.

Fermentacija: tai dalinės fermentacijos arbata.

Arbatos auginimo regionai: ši arbata gaminama tik Kinijoje.

Savybės ir poveikis: šios arbatos savybės ir spalva yra specifinės fermentacijos, o tiksliau “konservavimo” pasekmė. Arbatžolės iš pradžių fermentuojamos, po to tam tikromis bakterijomis apkrečiamos ir po to vėl fermentuojamos. Toks rauginimas suteikia Pu Erh arbatai unikalių savybių. Ši arbata greitina medžiagų apykaitą, mažina nutukimą, cholesterolio kiekį kraujyje. Tyrimai rodo, kad reguliariai, 3-4 kartus per dieną, geriant Pu-Erh arbatą ir valgant įprastą maistą, netenkama dalies antsvorio.

Pu Erh arbatos paruošimas: vienam puodeliui reikia vieno šaukštelio arbatžolių. Paprastai žalioji arbata plikoma verdančiu filtruotu vandeniu, pritraukimo laikas – 7-10 min

PU ERH arbata „ŽEMUOGĖ"  Sudėtis: Pu Erh arbata, žemuogių gabalėliai ir lapeliai.
Pu Erh arbata su vanilės gabaliukais. Pu Erh arbata su Burbono vanilės gabaliukais, kvapiosios medžiagos.

o kur perkat tikrą (ne lenkišką smile.gif ) Pu Erch? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(majaliza @ 2008 11 10, 11:07)
o kur perkat tikrą (ne lenkišką smile.gif ) Pu Erch?  rolleyes.gif

www.delona.lt
Atsakyti
Labai ačiū 4u.gif

mačiau tą parduotuvėlę, bet niekad neužsukdavau rolleyes.gif

patikrinsim mirksiukas.gif
dar baltosios arbatos ir prieskonių yra wub.gif
Atsakyti
mm,aš tai paskutiniu metu arbatų maniakė patekau.jei pamatau kokią nors kuri akį patraukia,tai perku.
labai skani man ta juodoji arbata,popieriniuose maišeliuose..junanio rodos vadinasi smile.gif
Atsakyti
Skaniausios man japoniškos žalios genmaicha ir kokeicha. Po jų eitų baltoji arbata, tada paprasta žalioji.
Dar patinka raudona ne vaisinė (pvz. roibos arba pu-erh, kuri ne visai ir raudona). Žolelių, ypač namie augintų ar pačių susirinktų irgi puiki, ypač melisos arbata. Kartais dar su šviežiom mėtom pamaišom.
O juodą geriu tik anglišku stiliumi - su pienu.
Atsakyti
QUOTE(Schroedingers Cat @ 2008 11 29, 16:06)
Skaniausios man japoniškos žalios genmaicha ir kokeicha. Po jų eitų baltoji arbata, tada paprasta žalioji.

aha man jos irgi labai skanios.
bet brangios kokios unsure.gif
nepamenu kuri,genmaicha rodos (na ta rudoj dėžutėj] ypač skani.ir kvepia skaniai.
Atsakyti
O pora savaitghaliu teko dirbti PC "Panoramoj" ir ten buvo moterys, kurios vaisino tikra kiniska arbata smile.gif va ten tai skanumelis, geriamas is mazu puodeliu 3 gurksniai.. lb susibendravom su tomis moterimis, tai vis per pertruakele nubegdavau pas jas arbatos isgert... tik jau kaina doh.gif bet arbata to verta. Nes kaip sake, kiniska arbata uzplikoma minimum 10 kartu tos pacios arbatzoles ir skonis nenukencia, vis kitoks atsiskleidzia:)
Atsakyti
Žalią mėgstu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Schroedingers Cat @ 2008 11 29, 16:06)
Dar patinka raudona ne vaisinė (pvz. roibos arba pu-erh, kuri ne visai ir raudona). Žolelių, ypač namie augintų ar pačių susirinktų irgi puiki, ypač melisos arbata. Kartais dar su šviežiom mėtom pamaišom.
O juodą geriu tik anglišku stiliumi - su pienu.

o kur perkat tas japoniskas zalias arbatas ir baltaja smile.gif ?
Atsakyti
Ilga laika geriau tik juoda ir nieko kito nepripazindavau. Labai gera yra su cinamonu. Bet va dabar, pradedu atrast raudona. Ypac patiko su kavos pupelem. Matyt reikes daugiau ka isbandyt
Atsakyti
Savo megstamas arbateles perku tik "Skonis ir kvapas" parduotuvelese rolleyes.gif siuo metu geriu zaliaja su cinamonu (nepamenu pavadinimo), labai gardziai kvepia. Megstu ir zaliaja ir juodaja arbatas, bet butinai tik plikomas bigsmile.gif Labai patiko juodoji arbata su viskiu ir vysniomis thumbup.gif
Atsakyti