QUOTE(jadzka @ 2008 10 29, 22:52)
PU ERH
Pu Erh garsėjanti savo gydomosiomis savybėmis arbata iš Junanio provincijos. Žmonės, gyvenantys Junanio ir Tibeto pasienyje šią arbatą geria nuo senų senovės. Tradiciškai arbata nuo aukštų kalnų perdirbimui ir pardavimui buvo gabenama dideliuose krepšiuose siauriais tūkstantmečių girių takeliais į Puer miestelį. Nuo jo ir kilo šios visame pasaulyje pripažintos arbatos pavadinimas.
Fermentacija: tai dalinės fermentacijos arbata.
Arbatos auginimo regionai: ši arbata gaminama tik Kinijoje.
Savybės ir poveikis: šios arbatos savybės ir spalva yra specifinės fermentacijos, o tiksliau konservavimo pasekmė. Arbatžolės iš pradžių fermentuojamos, po to tam tikromis bakterijomis apkrečiamos ir po to vėl fermentuojamos. Toks rauginimas suteikia Pu Erh arbatai unikalių savybių. Ši arbata greitina medžiagų apykaitą, mažina nutukimą, cholesterolio kiekį kraujyje. Tyrimai rodo, kad reguliariai, 3-4 kartus per dieną, geriant Pu-Erh arbatą ir valgant įprastą maistą, netenkama dalies antsvorio.
Pu Erh arbatos paruošimas: vienam puodeliui reikia vieno šaukštelio arbatžolių. Paprastai žalioji arbata plikoma verdančiu filtruotu vandeniu, pritraukimo laikas 7-10 min
PU ERH arbata ŽEMUOGĖ" Sudėtis: Pu Erh arbata, žemuogių gabalėliai ir lapeliai.
Pu Erh arbata su vanilės gabaliukais. Pu Erh arbata su Burbono vanilės gabaliukais, kvapiosios medžiagos.
o kur perkat tikrą (ne lenkišką


QUOTE(majaliza @ 2008 11 10, 11:07)
www.delona.lt
Labai ačiū
mačiau tą parduotuvėlę, bet niekad neužsukdavau
patikrinsim
dar baltosios arbatos ir prieskonių yra

mačiau tą parduotuvėlę, bet niekad neužsukdavau

patikrinsim

dar baltosios arbatos ir prieskonių yra

mm,aš tai paskutiniu metu arbatų maniakė patekau.jei pamatau kokią nors kuri akį patraukia,tai perku.
labai skani man ta juodoji arbata,popieriniuose maišeliuose..junanio rodos vadinasi
labai skani man ta juodoji arbata,popieriniuose maišeliuose..junanio rodos vadinasi

Skaniausios man japoniškos žalios genmaicha ir kokeicha. Po jų eitų baltoji arbata, tada paprasta žalioji.
Dar patinka raudona ne vaisinė (pvz. roibos arba pu-erh, kuri ne visai ir raudona). Žolelių, ypač namie augintų ar pačių susirinktų irgi puiki, ypač melisos arbata. Kartais dar su šviežiom mėtom pamaišom.
O juodą geriu tik anglišku stiliumi - su pienu.
Dar patinka raudona ne vaisinė (pvz. roibos arba pu-erh, kuri ne visai ir raudona). Žolelių, ypač namie augintų ar pačių susirinktų irgi puiki, ypač melisos arbata. Kartais dar su šviežiom mėtom pamaišom.
O juodą geriu tik anglišku stiliumi - su pienu.
QUOTE(Schroedingers Cat @ 2008 11 29, 16:06)
Skaniausios man japoniškos žalios genmaicha ir kokeicha. Po jų eitų baltoji arbata, tada paprasta žalioji.
aha man jos irgi labai skanios.
bet brangios kokios

nepamenu kuri,genmaicha rodos (na ta rudoj dėžutėj] ypač skani.ir kvepia skaniai.
O pora savaitghaliu teko dirbti PC "Panoramoj" ir ten buvo moterys, kurios vaisino tikra kiniska arbata
va ten tai skanumelis, geriamas is mazu puodeliu 3 gurksniai.. lb susibendravom su tomis moterimis, tai vis per pertruakele nubegdavau pas jas arbatos isgert... tik jau kaina
bet arbata to verta. Nes kaip sake, kiniska arbata uzplikoma minimum 10 kartu tos pacios arbatzoles ir skonis nenukencia, vis kitoks atsiskleidzia:)


QUOTE(Schroedingers Cat @ 2008 11 29, 16:06)
Skaniausios man japoniškos žalios genmaicha ir kokeicha. Po jų eitų baltoji arbata, tada paprasta žalioji.
Dar patinka raudona ne vaisinė (pvz. roibos arba pu-erh, kuri ne visai ir raudona). Žolelių, ypač namie augintų ar pačių susirinktų irgi puiki, ypač melisos arbata. Kartais dar su šviežiom mėtom pamaišom.
O juodą geriu tik anglišku stiliumi - su pienu.
Dar patinka raudona ne vaisinė (pvz. roibos arba pu-erh, kuri ne visai ir raudona). Žolelių, ypač namie augintų ar pačių susirinktų irgi puiki, ypač melisos arbata. Kartais dar su šviežiom mėtom pamaišom.
O juodą geriu tik anglišku stiliumi - su pienu.
o kur perkat tas japoniskas zalias arbatas ir baltaja

Savo megstamas arbateles perku tik "Skonis ir kvapas" parduotuvelese
siuo metu geriu zaliaja su cinamonu (nepamenu pavadinimo), labai gardziai kvepia. Megstu ir zaliaja ir juodaja arbatas, bet butinai tik plikomas
Labai patiko juodoji arbata su viskiu ir vysniomis


