sveikos,gal galit pasakyt ar patart kiek kartu ir kokias koses duot,jau pasimeciau nes daktare sake ,kad tik viena karta tokio amziaus vaikui duot o sesele atejus sako du kartus jau reik,tik viena darzoviu kita kruopu,o as darzoves duodu per pietus o kruopas vakare,nors aisku cia kaip mano Marijonui uzplaukia kartais tik viena karta valgo,dar duodu is hipp nuo4men.misko uogu kosyte visai jam patinka,ir tyreles.Tiesa gal kas zinot ar butinai tas tyreles reikia vienos firmos duot ar galima viena karta pvz.hipp kita mazas,mes perkam tik vaisines tyreles,ar kaip ir misinelis vienos firmos turi but.O tos darzoviu tyreles tai taip smirda ,kad net bloga darosi ir vaikas net nelabai valge jam skaniau mano virta bulvyte su morka.Laukiu patarimo!
Na gal 4 men kudikiui dar nereiktu apkraut skranduko ir virskinimo kisant ir darzoves, ir kruopas, ir vaisiu tyreles.
Jei jau tokiam mazyliui nusprendei duot papildomo maisto, tai jam pilnai uztenka vienos koses ar tyreles. Ir zinoma, geriausia butu jei virtum pati. Ner ko stebetis, kad vaikui skanesne tavo svieziai isvirta bulve.
As pradejau duot semper dviovintu slyvu tyreles nuo 5 men, nes viduriukai buvo labai kieti, o koses po truputi pradejo valgyt nuo 6 men. Nedaviau vienos firmos. Valge ivairias.
As pradejau duot semper dviovintu slyvu tyreles nuo 5 men, nes viduriukai buvo labai kieti, o koses po truputi pradejo valgyt nuo 6 men. Nedaviau vienos firmos. Valge ivairias.
As savo 4 men. mergytei duodu 2 kartus koses: apie 12 val. 3 saukstukus darzovienes, sumaisytos su mano pienu ir vakare po maudyniu 3 saukstus pieniskos Hipp koseles..siaip maitinu savo pienu, kurio turiu nemazai, bet gan lieso. Primaitinti pradejau sociau, nes priaugo mazai svorio, kakojo 1 karta savaiteje ir siaip buvo pradejusi valgyti kas 1 val. ir diena ir nakti...
Dabar jau ramiau abi issimiegam ir kakoja vaikas vel kiekviena diena. Zinau, ka sakysit, kad laaabai ankti primaitinau kosem, bet sotesnio misinuko negeria, nes nemegsta buteliuku ir soskiu...o sauksta ir papa megsta
| QUOTE (krika @ 2004 10 24, 15:08) |
| mes kai susitvarkysim viduriukus, gydytoja sake, reikes maitinti ryziais. o tai kur morka, bulve |
O kodel tik ryziaIS:blink:
Mano truputeli vyresnis, tai as duodu 2 koses ir siandien dar daviau slyvu tyreles. Koses ruosiu su savo pienuku. Tyrele irgi skiedziau, nes tokios tirstos is parduotuves, maniskis nevalge. Kadangi pieniska kruopu kose pradejau duoti dar tik kelios dienos, tai pastebejau, kad vaikutis nelabai nori valgyti darzoviu
Tiek koses, tiek tyreles, tikrai neturi buti vienos firmos
Kosytes as ruosiu pati ir tai tikrai neuzima daug laiko, bet zinai, kad tikrai darzoves sio derliaus
Mano vaikutis kosytes gauna vienam maitinimui. Paprastai paruosiu apie 150 ml ir jis visa suvalgo. Poto dar pasiulau kruti. Ant aviziniu dribsniu pokelio (MILUPA) parasyta, kad iki 6 men porcija iki 150 ml, nuo 6 men.- 200 ml
mums gydytoja patare kad iki metu vaikeliui uztenka ir dvieju koseliu vienos darzoviu ikta kruopu
tai manau kad 4 men tikrai uztenka vienos ir kokios vaisiu tyreles. siaip is pradziu duodama tik viena kosele pasirinktinai ar nuo darzoviu atr nuo kruopu pradesi ir po truputi didinant kieki ir ivairinant sudeti ir tik po menesio galima pereiti prie kitos koses t.y. prie kruopu jei pradejai nuo darzoviu.
tad geriau duoti sulciu ar tyreliu jei leliuko toks didelis apetitas
tai manau kad 4 men tikrai uztenka vienos ir kokios vaisiu tyreles. siaip is pradziu duodama tik viena kosele pasirinktinai ar nuo darzoviu atr nuo kruopu pradesi ir po truputi didinant kieki ir ivairinant sudeti ir tik po menesio galima pereiti prie kitos koses t.y. prie kruopu jei pradejai nuo darzoviu.
tad geriau duoti sulciu ar tyreliu jei leliuko toks didelis apetitas
Mums 4,5 men. tai tik pora dienu,kai pradejau duot po sauksteli koses.Pradedu nuo ryziu,sako kruopu kosyte geriau pradet.
Tik nezinau savo pienuka reikia duot pries ar po koses
Tik nezinau savo pienuka reikia duot pries ar po koses
As duodu per pietus apie 70ml darzoviu koses (kartais pirktines kartais savo...), po to dar uzgeria misinuko, pavakary duodu (ne visada) kokios nors tyreles (dabar valgom melynes) nedaug (gal koki 20ml
), o jei nori gerti duodu nestle sulciu
O pieniskos koses zadu duot ne anksciau kaip 4.5men., bet gal palauksim ir 5 menesiu
As savo 4 men. maziui kol kas neduodu jokiu kosiu. Tik viena karta i diena duodu "Similac" misinuka. Jis ir taip labai valgus, tai sakiau suspes prisiragauti tu kosiu
Papasakokit, prasau, kaip tas koses verdat? Ar kosyte darzoviu buna tik su bulve ir morka?
O kaip kruopu koses ruosiat? Jas turbut smulkint dar reikia? Kokias kruopas naudojat?
O kaip kruopu koses ruosiat? Jas turbut smulkint dar reikia? Kokias kruopas naudojat?
QUOTE(Pupce @ 2005 01 02, 02:25)
Noreciau paklaust, kaip jus verdat kruopu koses (tik vandeny, ar su pienu)? Esu pasimetus, nes daug girdejau, kad iki 1 metu negalima duoti pieno. O tai kaip visos pieniskos koses?
Kaip as suprantu, tai tos kruopu koses yra skaninamos mamos pienu, o kai jo neturi, misineliu, jei esi prisiskaiciusi ir prisiklausiusi patarimu kaip as, kad karves pienas kudikiui iki metu nera gerai. As pati jokiu kruopu koseliu dar vaikui nedaviau. Mums pediatre patare nuo darzoviu kosyciu po truputi pradeti, tai mes nuo 4 men. po sauksciuka, po du ir pradejom. Ilgai dedavom kelis valgomus saukstus i geriama misineli karta dienoje ir taip dukra darzoviu "kokteili" siurbdavo. Gerai yra pradzioje kuo paprastesnes is poros komponentu darzovienes vaikeliui duoti kelias dienas. Taip isryskeja ar vaikas visas darzoves priima ar kokios netoleruoja. Pvz. mano dukrai nuo morkos alergija, tai as darau kosytes pasirinkdama kazka is saraso: bulve, cukinija, moliugas, kopustas. Artimiausiomis dienomis zadu saraseli paivairinti zirniais, brokoliais ir ziediniais kopustais.
Labas mamytes
.Tuoj mano leliui bus 4 menesiai.Ir mums jau reiks valgyti kosytes.Tik nezinau nuo ko pradeti ar nuo kruopu,ar darzoviu?Daktare liepe pradeti nuo kruopu,bet kur skaitau tai visur raso nuo bulves.Tai prasau patarkyte kaip jus darete?Labai idomu