o del ko reikia pradeti duoti kazka, ar mazai sovrio [priauga??
jeigu taip, tai vis delto pagal naujausias rekomendacijas reiektu pradeti nuo darzoviu ir butent nuo morkos, nes ji yra skanesne uz morka ir sveikesne, ir labaiu primena mamos piena. as taip ir dariau, po to pridejau bulve po savaites, po to dar kita darzove ir t.t. o kruopu kose reikia pradeti duoti tik nuo 8 men (pasiziurek www.mamostelefonas.lt, kur mamos telefono klubas, ten rasi visa lentele apie papildoma primaitinima), jeigu aisku viskas gerai. as pvz. pradejau duoti anksciau, nes irgi turjeom problmeu su svoriu, be to, mazylis kazkaip labai jau domejosi kitu maistu, tad teko pradeti duoti nuo 7 men. panasiai
o kai kurie gydytojai is tikruju visgi siulo pradeti nuo grudu kose, ti kas niekaip nesuprantu del ko.... paprastai grudines koses vaikai megsta labiau, tada reiketu pradeti butent nuo darzoviu, kadir jas pamegtu... o buna ir taip, kad darzoviu nevalgo, tad lieka grudines kosytes. tikiuosi, kazka paaiskinau
sekmes
[quote=tauskalyte,2005 01 25, 15:46]
Misinelius duodu savo
,tai daktare liepe jau 4 menesiu duoti kieto maistelio.Svorio tai mes gerai priaugame
Misinelius duodu savo
Man gydytoja liepė duoti nuo 4 mėn manų ar kitų kruopų košės, nes priaugo mažai svorio. Bet aš plačiau pasidomėjau ir nusprendžiau duoti daržovių. Pradėjom nuo bulvės su mano pienu, HIPP tyrelių bulvė su morka, bulvė su moliūgu - labai patinka. Kai išviriau morką su bulve - lygtai pabėrė, todėl morkų neduosiu kolkas
Šiaip jei užtenka svorio man atrodo geriau daržovės.
Šiaip jei užtenka svorio man atrodo geriau daržovės.
O jei to svorio pakankamai, nuo kada pradet primaitint?
Aš skaičiau keliose vietose, kad nuo daržovių košės geriau pradėti, kai vaikui svorio netrūksta, o nuo kruopų - kai trūksta. Turbūt todėl, kad kruopų košė sotesnė. O apskritai, tai didelio skirtumo nėra. Bent jau taip sakė viena gydytoja, kuria labai pasitikiu maitinimo klausimais. Be to, ji taip pat sakė, kad net ir primaitinant mišinukais nebūtina iškart nuo 4 mėnesio duoti kietą maistą, galima ir nuo 6, kaip ir mamos pienu maitinamiems. Aš pradėjau nuo kruopų, nes neturiu iš kur gauti vaikučiui gerų daržovių, o pirktinėm tyrelėm nenorėjau pradėti primaitinėti, be to, ir mūsų pediatrė liepė nuo kruopų pradėt.
QUOTE(Betsi @ 2005 01 25, 22:45)
O jei to svorio pakankamai, nuo kada pradet primaitint?
Jei maitini savo piena tai nuo 6 menesiu,o jei misinukais tai visi liepia 4 menesiu.pasiklausk savo daktares
Primaitinti pradedama nuo darzoviu koses. Geriausia tinka morku su MP arba misiniu. Is pardziu duodama kelis arbatinius saukstelius, po 2-3 paru tyres kiekis didinamas keliais arbatiniais sauksteliais. Kai vaikas suvalgo apie 100gr., galima siulyti kita darzove, pvz. bulve.
Kai kudykis pripranta prie darzoviu tyres, ja gali nuryti ir per viena maitinima suvalgo ne maziau 100-140gr.duodama kruopu kose
labai moksliskai prirasiau, bet mes taip pradejom ir dabar jau gerai kerta
Kai kudykis pripranta prie darzoviu tyres, ja gali nuryti ir per viena maitinima suvalgo ne maziau 100-140gr.duodama kruopu kose
labai moksliskai prirasiau, bet mes taip pradejom ir dabar jau gerai kerta
Maitinu leliuka savo pienu, bet jau taip noriu duoti kazkokio kito maisto, kad net nagai niezti.
Kazi ka patars pediatre kai nueisim 4 men.? Jeigu pasakys kad laukti iki 6 men tai
kaip reikes iskenteti? Gal man visai kuku?
Gal nieko bloga jei duosiu po maza sauksteli nuo 4 men darzoviu tyreles su MP?
Labai noriu kad priprastu prie ivairiu skoniu ir butu veliau valgus, o ne vien makaronus valgytu
Nors kolkas tai labai putlus ir daug priaugam
Siaip nuo keturiu menesiu gali pabandyti duoti vaisiu ryteles, geriausia obuoliuka, kuo paprastesni, ne egzotini koki. Pradek nuo saukstelio, dvieju, paskui didink. Tai duodama tarp maitinimu. Turek omeny, kad naujas maistas, gali prapusti pilvuka, tai geriausiai duoti diena, ne i vakara.
Koses reiktu pradeti nuo darzoviu. Pamatysi pati, kada nores jau stipriau, maniskiai pvz. nuo penkiu menesiu gavo, nes pradedavo labai daznai noreti valgyti, vadinasi jau nebesotu. Tiesio pietu maitinima pakeiti darzovemis, zinoma velgi pradedi nuo keliu sauksteliu. Ziuri reakcija. Reiktu atsargiai su morka, nes ji elergizuoti gali. Geriausiai moliugas su bulve, tikrai nieko nebus. Ir siaip geriausiai pradeti nuo pirktiniu, ten atitaikytos normos. Nes pati gali perdaug prideti kazko. AS pvz. maitinau Hipp, vaisiai labiau patiko Mazas, tik be jogurto zinoma. O pieniskas kosias ivedziau tada, kai pradejo daznai keltis nakti. Tai gal apie 6-7 men. vakare duodavau, o apie 7 men ir ryte ir vakare. Siaip mityba labai gerai paaiskinta www.mamostelefonas.lt
Koses reiktu pradeti nuo darzoviu. Pamatysi pati, kada nores jau stipriau, maniskiai pvz. nuo penkiu menesiu gavo, nes pradedavo labai daznai noreti valgyti, vadinasi jau nebesotu. Tiesio pietu maitinima pakeiti darzovemis, zinoma velgi pradedi nuo keliu sauksteliu. Ziuri reakcija. Reiktu atsargiai su morka, nes ji elergizuoti gali. Geriausiai moliugas su bulve, tikrai nieko nebus. Ir siaip geriausiai pradeti nuo pirktiniu, ten atitaikytos normos. Nes pati gali perdaug prideti kazko. AS pvz. maitinau Hipp, vaisiai labiau patiko Mazas, tik be jogurto zinoma. O pieniskas kosias ivedziau tada, kai pradejo daznai keltis nakti. Tai gal apie 6-7 men. vakare duodavau, o apie 7 men ir ryte ir vakare. Siaip mityba labai gerai paaiskinta www.mamostelefonas.lt
QUOTE(Merlote @ 2005 01 27, 13:55)
Maitinu leliuka savo pienu, bet jau taip noriu duoti kazkokio kito maisto, kad net nagai niezti.
Kazi ka patars pediatre kai nueisim 4 men.? Jeigu pasakys kad laukti iki 6 men tai
Labai noriu kad priprastu prie ivairiu skoniu ir butu veliau valgus, o ne vien makaronus valgytu
Labutis,jei pati maitini tai reiks dar laukti
QUOTE(Merlote @ 2005 01 27, 13:55)
Aš dar iki šiol maitinu savo pienu, bet nuo 4 mėn. pradėjau duoti vaisines tyreles ir košytes daržovių.Bent jau man gydytoja sakė kad galima pratinti po truputį.Iš pradžių gi tik po puse šaukštelio ragaujam.Manąjam l. patinka
As irgi nuo anksciau, nei 6 men. pradejau po truputi pratinti prie kieto maisto, bet po labai mazai, tik po koki sauksteli. Ir ne todel, kad truko svorio, o kad ismoktu nugurkti ir pripazintu kazka daugiau, nei vien mano piena
Tai dabar jau be problemu valgo
Bet as tai siulyciau nuo darzovienes pradeti, nes paprastai paragave skanios vaisiu tyreles, nebenori kitokiu nesaldziu kosiu