Įkraunama...
Įkraunama...

Pabudimas naktimis

QUOTE(agute07 @ 2010 06 01, 23:02)
ziauru  verysad.gif mums pagal menulio fazes turbut, bet iki 1,6 m tai miegas-siaubas buvo, vartesi, sukiojosi, sauke, verke  doh.gif bet praejo..  thumbup.gif

mes irgi saukdavom naktimis.....ir ne po karta ir ne po du.. doh.gif nebetvere nuvedem pas neurologe, si pasake kad praeis... dabar karts nuo karto pageriame 'sedalia' sirupelio pries miega, tai zinokit tikras rojus, jau kazkur 2 men kai leliuzas ne cypt naktim thumbup.gif thumbup.gif aisku buna kad kartais pasikuicia naktimis, bet juk buna ir mums kad neisitaisom smile.gif bet nakties miegas vienareiksmiskai pagerejo thumbup.gif
Atsakyti
mums metai ir 6 menesiai.Dar nebuvo nakties, kad visa ismiegotu.Uzmiega mazdaug 22,o jau po pusvalandzio pradeda verkti.Bet uztenka Tada paimt ant ranku, ir vel uzmiega iki 2 nakties.Bet kai tadsa atsibunda butinai reikia duot pagert vandenuko oir eina miegot i musu lova, nes kitaip verkia.Netgi kartais palaukiu kai uzmiega, ir vel dedu i jos lovyte, tai ji automatiskai prabunda ir pradeda verkt. tada duodu jau ramybe ir vaikui ir sau, ir miega ji kartu su mumis. o antra karta kokia 6 val keliasi dar atsigert vandens.
Buna aisku naktu, kai neuztenk pagert, o siaip zirzia,nors akys uzmerktos, bet nemiega.Bet tai dazniausiai, kai kalasi dantukai
Tai va laukiu tos nakties, kai galesiu issimiegot visa nakti ramiai smile.gif
Atsakyti
Ojh pas mus kokiu tik cirku nera buve... IR dabar megejas keltis naktimis ir m valgyti. O va su uzmigimu kazkaip pastaraja savaite labai paprasta viskas. Tiek diena, tik vakare, kai matau, kad vaikas zircia aiskiai miego noredamas, tieiog paguldau i lovyte, duodu zaisla, uzkloju, ijungiu lopsine ir iseinu is kambario. Anksciau budavo, kad reikia nueiti paguldyti, nes atsistoja ir rekia, o pastaruoju metu uzsimigdo pats. Net neabejoju, kad bus vel sunkesniu uzmigimu, bet norint ipratinti vaika uzmigti viena, ji ir reikia palikti viena. Tiesa nakti be mp niekaip neuzmiega.
Atsakyti
ir pas mus visokiu cirku buvo iki metuku. Dar ir dabar pasitaiko. Buna, kai vaziuojam i baltarusija, tai keliames nakti. Uztenka vaikui viena diena taip atsikelt, kokia 2-3 nakties, tai po to savaite bunda ta pacia valanda ir rodo pirstukais i duris, atseit reikia vaziuot kazkur. Na buna pas taip karta per pusmeti, pot o savaite kenciam smile.gif Kitu laiku vaziuot neiseina, reikes pasieny puse dienos stovet eilese, irgi problematiska.
Atsakyti
aš pagaliau iš tų laimingųjų smile.gif maitinau maižuką iki 1m5mėn(3-4k keldavosi naktį),kol nepamačiau,kad nuo naktinio žindymo ant priekinių dantukų keistos baltos dėmytės-apnašos dedas (saldainių negauna) doh.gif tai greitai apsisprendžiau nujunkyt..buvo labai sunku,nes sosio ir buteliuko irgi neimantis nuo gimimo,gertuvėlis irgi nenaudojamas..bet per savaite kančių atpratom,tada maitinau tik dieną irgi retindama,galima sakyt per porą savaičių irgi atprato..pasižiūrėkit mamytės ar jūsų zuikiams dantukams nieko,nes maniškiui visgi kariesas pažeidė priekinius,nėra labai,bet būčiau žinojus,tai dar mėnesiu ankščiau bučiau nutrukus..visoms dideliausios sėkmės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jurda @ 2010 07 23, 16:06)
O tai ką naktį darydavot, kai MP norėdavo? Manasis atsisėda ir zyzia g.gif

ir myluodavomės,ir bardavomės,pradžioj dar bandydavau virintą vandeniuką pilt į buteliuką,gertuvėlį ir duodavau,tai kaip mesdavo doh.gif tiesiog sakydavau kai lysdavo prie krūtinės,kad pieniukas miega ir po savaitukės priprato..abu naktim zombiais buvom,nes nepailsėdavom,bet nuo tada naktį gert nereikia,pampersai galima sakyt sausi,tik va iš lovos sunkiai išvarau,pusę nakties prabūna ir ateina,priprato vargšiukas..
Atsakyti
QUOTE(jurda @ 2010 07 23, 15:06)
O tai ką naktį darydavot, kai MP norėdavo? Manasis atsisėda ir zyzia g.gif

geriausias budas - kai tetis prie vaiko keliasi. jie kitaip reaguoja i tecius, nei i mamas, nes zino, kad mamas galima "palauzti". mums uzteko ar vienos, ar dvieju naktu, o vaikas jau nemazas buvo 1.3men. bet as tuo paciu visus maitinimus nutraukiau iskart, o ne tik naktinius.
Atsakyti
siaip kiek teko dometis zindant eduonis atsiranda del to, kad vaiko dantys is prigimties silpni, kad uzmiega nakti isikandes i burna speneli ir pienas varva ant priekiniu dantu..arba, kad visa laika zinde netaisyklingai..tiksliau ciulpe daugiau speneli...
O taisyklingai zindant..ant dantu, juolab priekiniu labai maza tikimybe pienui patekti..
tad gaila, kad jums tai tapo priezastimi...nutraukti savo naktines kanchias..
o gal dziaugsmas..bet tai buvo galima padaryti su mazesniu stresu ir maziui ir jums...ne taip drastishkai..

QUOTE(tutii @ 2010 07 23, 15:57)
aš pagaliau iš tų laimingųjų smile.gif maitinau maižuką iki 1m5mėn(3-4k keldavosi naktį),kol nepamačiau,kad nuo naktinio žindymo ant priekinių dantukų keistos baltos dėmytės-apnašos dedas (saldainių negauna)  doh.gif  tai greitai apsisprendžiau nujunkyt..buvo labai sunku,nes sosio ir buteliuko irgi neimantis nuo gimimo,gertuvėlis irgi nenaudojamas..bet per savaite kančių atpratom,tada maitinau tik dieną irgi retindama,galima sakyt per porą savaičių irgi atprato..pasižiūrėkit mamytės ar jūsų zuikiams dantukams nieko,nes maniškiui visgi kariesas pažeidė priekinius,nėra labai,bet būčiau žinojus,tai dar mėnesiu ankščiau bučiau nutrukus..visoms dideliausios sėkmės  smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S.w.a.p: 23 liepos 2010 - 16:43
QUOTE(S.w.a.p @ 2010 07 23, 17:40)
siaip kiek teko dometis zindant eduonis atsiranda del to, kad vaiko dantys is prigimties silpni, kad uzmiega nakti isikandes i burna speneli ir pienas varva ant priekiniu dantu..arba, kad visa laika zinde netaisyklingai..tiksliau ciulpe daugiau speneli...
O taisyklingai zindant..ant dantu, juolab priekiniu labai maza tikimybe pienui patekti..
tad gaila, kad jums tai tapo priezastimi...nutraukti savo naktines kanchias..
o gal dziaugsmas..bet tai buvo galima padaryti su mazesniu stresu ir maziui ir jums...ne taip drastishkai..

galiu ir aš pasakyt..aš bandžiau daug kartų ramiai nužindyt,bet nepavyko,todėl teko imtis rimčiau(pirmam gana lengvai pavyko)..nes daug įtakojo mano vaikiuko charakteris..o dėl dantukų sutinku,gali būt kad į manę atsigimė ir nebus labai stiprūs... matint tikrai moku,nes turiu ir vyresnį sūnytį kurį maitinau iki 1m,tai patirties tikrai užtenka.. mirksiukas.gif dar ir konsultantė žindymo yra pasakius,kad gerai žinda.. smile.gif niekad nepalikdavau spenelio burnoj miegančiam,tiesiog vaikiukas gal nenurydavo viso pieniuko ir likdavo burnytėj..beja žindyt neapėmus maitinimo laukelio gan nemalonu,būtų nugraužes spenelius,bet taip buvo tik pirmom dienytėm pagimdžius.. smile.gif
o parašiau perspėjimą tik dėl to,kad ir pati buvau visada įsitikinus kad dantukų kariesas atsiranda,nuo sosyčių,buteliukų ir saldumynų,bet deja..
Atsakyti
na man tame padejo labai paprastas planas, emiausi palaipsninio zindymo mazinimo is pradziu dienom, nes lengviau nusnekinti, sudominti kitais uzsiemimais..o naktinius pradejau riboti..nuo triju, prie dvieju..nuo dvieju prie vieno...ir tame dideli vaidmeni uzeme tetis..paskutines dvi savaites ejau miegoti atskirai, ateidavau tik pazindyti...o tetis..emesi nukalbintojo vaidmens..kartais pavykdavo praleisti antra maitinima, kartais ne...bet paskutine savaite..pavykus nukalbinti - is vis nejau maitinti..ismiegojo ramiai..ir kita nakti ismiegojus vaikui ramiai su techiu..nusprendem zindyma nutraukti..

o kalbant apie migdyma be zindymo..vel geras pagalbininkas gali buti tetis..
uzgesina sviesa, uzsidaro duris...ir svelnios prievartos budu..nes vaikas judrus su charakteriu..neleidziant per daug isizaisti..nukalbinant, glostant..palaipsniui pavykdavo uzmigdyti..iz pradziu tai truko beveik valanda..bet dabar uzmiega daugiausiai per pusvalandi..maziausiai per kelias sekundes..

apie dantu eduoni pravartu paieskoti rimchiau, nes tiek eiliniai odontologai, tiek pediatrai..kalbes taip pat kaip jus galvojot, Tutii..per daug nesigilindami ..o kokia naivi mamyte paskaicius issigandus, dar neturedama jokio eduonies...ims ir pasielgs taip pat, kaip jus...nuspres daugiau nezindyti...o butu gaila..

QUOTE(tutii @ 2010 07 23, 19:03)
galiu ir aš pasakyt..aš bandžiau daug kartų ramiai nužindyt,bet nepavyko,todėl teko imtis rimčiau(pirmam gana lengvai pavyko)..nes daug įtakojo mano vaikiuko charakteris..o dėl dantukų sutinku,gali būt kad į manę atsigimė ir nebus labai stiprūs... matint tikrai moku,nes turiu ir vyresnį sūnytį kurį maitinau iki 1m,tai patirties tikrai užtenka.. mirksiukas.gif dar ir konsultantė žindymo yra pasakius,kad gerai žinda.. smile.gif  niekad nepalikdavau spenelio burnoj miegančiam,tiesiog vaikiukas gal nenurydavo viso pieniuko ir likdavo burnytėj..beja žindyt neapėmus maitinimo laukelio gan nemalonu,būtų nugraužes spenelius,bet taip buvo tik pirmom dienytėm pagimdžius.. smile.gif
o parašiau perspėjimą tik dėl to,kad ir pati buvau visada įsitikinus kad dantukų kariesas atsiranda,nuo sosyčių,buteliukų ir saldumynų,bet deja..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S.w.a.p: 23 liepos 2010 - 19:00
QUOTE(S.w.a.p @ 2010 07 23, 19:59)
na man tame padejo labai paprastas planas, emiausi palaipsninio zindymo mazinimo is pradziu dienom, nes lengviau nusnekinti, sudominti kitais uzsiemimais..o naktinius pradejau riboti..nuo triju, prie dvieju..nuo dvieju prie vieno...ir tame dideli vaidmeni uzeme tetis..paskutines dvi savaites ejau miegoti atskirai, ateidavau tik pazindyti...o tetis..emesi nukalbintojo vaidmens..kartais pavykdavo praleisti antra maitinima, kartais ne...bet paskutine savaite..pavykus nukalbinti - is vis nejau maitinti..ismiegojo ramiai..ir kita nakti ismiegojus vaikui ramiai su techiu..nusprendem zindyma nutraukti..

o kalbant apie migdyma be zindymo..vel geras pagalbininkas gali buti tetis..
uzgesina sviesa, uzsidaro duris...ir svelnios prievartos budu..nes vaikas judrus su charakteriu..neleidziant per daug isizaisti..nukalbinant, glostant..palaipsniui pavykdavo uzmigdyti..iz pradziu tai truko beveik valanda..bet dabar uzmiega daugiausiai per pusvalandi..maziausiai per kelias sekundes..

apie dantu eduoni pravartu paieskoti rimchiau, nes tiek eiliniai odontologai, tiek pediatrai..kalbes taip pat kaip jus galvojot, Tutii..per daug nesigilindami ..o kokia naivi mamyte paskaicius issigandus, dar neturedama jokio eduonies...ims ir pasielgs taip pat, kaip jus...nuspres daugiau nezindyti...o butu gaila..

aš ir nesakau,kad reikia baigti maitinti schmoll.gif tiesiog noriu patarti,kad mamytės stebėtų mažųjų dantukus,vistiek kartu valo..čia daugiau draugiškas pastebėjimas,nei gazdinimas.. dėl ėduoniuko kalbėjausi ir su savo odontologe,su vaikų ir dar su mūsų vaikučių pediatrę..yra,kaip yra,mes dabar galim tik kruopščiai prižiūrėti... o mamytėm sėkmės žindyt,nes tai pats fainiausiai bendravimas su mažyčiais smile.gif smile.gif visom sėkmės smile.gif
Papildyta:
dar dėl tėčio pagalbos tai mums su mažuoju irgi nepavyko,nes manęs net į kitą kambarį ateidavo ieškot tetuką stumdamas šonan(nors ir jį labai myli).. nebent būčiau išvažiavus kur.. tiesiog mano vaikiukas stipraus charakterio tai teko ir pavargt..
Atsakyti
As maitinau mazaji kiek norejo ir kada norejo iki 21 men, taip jau gavosi, kad man reikejo pradeti vartoti laaabai jau stiprius antibijotikus o visi bandymai mazinti maitinimus ar keisti kazkuo kitu niekaip nesigaudavo, tai kai pradejau vartoti vaistus teko tiesiog uzbaigti sia pat minute ir psio... tai ir zyzdavo ir blaiudavo ir kaip tik nesokinedavo, pora dienu...nakti duodavau bonke su vandeniu, diuena taip pat, neeme nei karves pieno nei kitu, tik veleliua pradejo... smile.gif
Atsakyti