Sveikos, mergaites! Pirma karta prisijungiau ir rasau, tai dar cituoti nepasiziurejau kaip teisingai reikia:) Maniskis uzsiima gipskartonio montavimu, o kazkiek - ir susijusiais darbais, del to pamaniau, kad kazkiek jums galesiu padeti.
Naminuke klause del ikainiu. Taigi galimi tokie variantai:
1. skaicuojamas sienos plotas neatmetant langu / duru etc. ploto. Priezastis - reikia padaryti tiesius ir lygius lango krastus, o su jais dazniausiai prasiterliojama daugiau nei darant lygu sienos plota. Tai dazniausiai taikomas budas.
2. suskaiciuojamas sienos plotas be angu ploto. Uz angu pakrascius tada imama papildomai, ir jie skaiciuojami pagal tai, kiek metru krasto susidaro. Dazniausiai taip gaunasi daug brangiau.
Pastaba - jeigu langai vitrininiai (iki zemes), tada skaicuoti turetu pirmuoju budu.
Tikiuosi bus naudinga:) Jei bus kokiu klausimu - kreipkites. O as kreipsiuos i savaji:)
Naminuke klause del ikainiu. Taigi galimi tokie variantai:
1. skaicuojamas sienos plotas neatmetant langu / duru etc. ploto. Priezastis - reikia padaryti tiesius ir lygius lango krastus, o su jais dazniausiai prasiterliojama daugiau nei darant lygu sienos plota. Tai dazniausiai taikomas budas.
2. suskaiciuojamas sienos plotas be angu ploto. Uz angu pakrascius tada imama papildomai, ir jie skaiciuojami pagal tai, kiek metru krasto susidaro. Dazniausiai taip gaunasi daug brangiau.
Pastaba - jeigu langai vitrininiai (iki zemes), tada skaicuoti turetu pirmuoju budu.
Ar tokie skaiciavimo budai galioja ir dazymui - glaistymui????

Padekite prasom surasti plytas imituojancias plokstes prekyboje Vilniuje. Va tokios kaip paveikslelyje, tik jos pilkos spalvos, vadinasi "Brick white". Anksciau jos buvo ir tuose paciuose "Senukuose", o dabar jau tokiu nera

sveikutes, merginos gal kas turit kokia samatele pasidare mazdaug 190kv.m. namuko vidaus apdailos ? sprendziam klausima ar bristi i sita bala ar ne..bandem patys skaiciuoti, bet kaip visada skaiciai labai abstraktus
gal kazkas konkreciai kazka turit jau pasidare ir galit pasidalinti
neseniai su architekte diskutavom, tai ji be 500t neisivaizduoja namo irengimo, mes tikimes i 200t ir maziau sutilpti..

neseniai su architekte diskutavom, tai ji be 500t neisivaizduoja namo irengimo, mes tikimes i 200t ir maziau sutilpti..

QUOTE(Bufeto vedėja @ 2008 12 23, 20:39)
...

už pusę mln gali visą namą pasistatyti, už 200 - tikrai neprasta apdaila jau gausis.
QUOTE(raganele @ 2008 12 23, 21:59)
už pusę mln gali visą namą pasistatyti, už 200 - tikrai neprasta apdaila jau gausis.
nu matai paprastu zmogeliu ir architektu/dizaineriu supratimai apie apdailas skiriasi

zodziu galiu turet vilti, kad bent grindis geras ir sienas bei san mazgus isirengsim ania

QUOTE(Bufeto vedėja @ 2008 12 23, 22:41)
nu matai paprastu zmogeliu ir architektu/dizaineriu supratimai apie apdailas skiriasi
aisku cia ejo kalba apie telikus, sofkutes, uzuolaidas karnizus ir pan. As sakiau, kad man karnizas bus paskutinej vietoj, jei uzteks pinigu
bet esme isirengti manau turetu 200t tikrai uztekt..sake neturet iliuziju, va taip vat
uztat ir pasimeciau, bet ir ne apie marmurines grindis kalba ejo, o apie normalaus gerumo medziagas
zodziu galiu turet vilti, kad bent grindis geras ir sienas bei san mazgus isirengsim ania

manau kad įrengsite, tik šitą dizainerę iškart spirkti lauk

200K - tikrai yra dideli pinigai įrengimui, ypač šiam laikui, kai tiek darbų, tiek ir medžiagų kainos grįžta į savo vietas. Beje, ta proga patarimas. Neklauskit kiek meistrai prašo už darbus - siūlykit savo kainas

Mes savo įrengimo norus smarkiai apkarpėm, kai tokie neaiškūs laikai - užteks ir kokio 100 tūkst (200m2 namui). Nedarysim kai kurių sprendimų, kurie priskirtini prie prabangos, tačiau iškart juos numatysim, prasivesim laidus/vamzdžius, kad sugalvojus būtų galima nenugriovus namo padaryti

QUOTE(axa @ 2008 12 23, 22:52)
manau kad įrengsite, tik šitą dizainerę iškart spirkti lauk
Mes savo įrengimo norus smarkiai apkarpėm, kai tokie neaiškūs laikai - užteks ir kokio 100 tūkst (200m2 namui). Nedarysim kai kurių sprendimų, kurie priskirtini prie prabangos, tačiau iškart juos numatysim, prasivesim laidus/vamzdžius, kad sugalvojus būtų galima nenugriovus namo padaryti
Bet dalį planuotų normalios kokybės medžiagų keisim pigiom (pigiausiom), su mintim kad persidarysim jei situacija pagerės.

nu spirt neiseis, nes ji gera musu seimos drauge, uztat draugiskai ir patare - neturet iliuziju

o kai pradejau vardint, kad zmones uz tiek ir tiek pasistate, tai aisku pradejo klausinet - koks stogas, kokios sienos, kokie pamatai ir t.t. ir pan. tai ir priejom isvados, kad pigiom medziagom i puse milijono gal ir imanoma itilpt, bet siaip tai milijono reikia normaliom medziagom statant

tiksliau as seniau saukdavau, kad be milijono ne is vietos, o dabar pakeitus nuomone buvau, alia kazkaip nemaloniai liepe man iliuziju neturet

QUOTE(Bufeto vedėja @ 2008 12 23, 23:06)
nu spirt neiseis, nes ji gera musu seimos drauge, uztat draugiskai ir patare - neturet iliuziju
o kai pradejau vardint, kad zmones uz tiek ir tiek pasistate, tai aisku pradejo klausinet - koks stogas, kokios sienos, kokie pamatai ir t.t. ir pan. tai ir priejom isvados, kad pigiom medziagom i puse milijono gal ir imanoma itilpt, bet siaip tai milijono reikia normaliom medziagom statant
tiksliau as seniau saukdavau, kad be milijono ne is vietos, o dabar pakeitus nuomone buvau, alia kazkaip nemaloniai liepe man iliuziju neturet

arba mūsų supratimas apie 'normalias' medžiagas labai skiriasi, arba....

Mes už 200 baigiam susitvarkyti. Taupėm ant darbų, bet mano vyras auksarankis. Užtat viską darėm gerom medžiagom (grindys ąžuolo masymas ir ąžuolo parktetlentės, plytelės ispaniškos ir t.t.). Bet dabar darbų kaino nukrito, o medžiagų irgi, tai manau, problemų neturėsit.
Aišku, pas turtuolius savi įpročiai

QUOTE(axa @ 2008 12 23, 23:33)
na as normaliom isivaizdavau, kad 200t turetu uztekt, bet parasiau, ka man svieziai architekte isdeste

QUOTE(niekasnenorėjomirti @ 2008 12 23, 23:37)
Mes už 200 baigiam susitvarkyti. Taupėm ant darbų, bet mano vyras auksarankis. Užtat viską darėm gerom medžiagom (grindys ąžuolo masymas ir ąžuolo parktetlentės, plytelės ispaniškos ir t.t.). Bet dabar darbų kaino nukrito, o medžiagų irgi, tai manau, problemų neturėsit.

nu super vadinasi, nors mano vyras ne auksarankis, bet siaip nusimanantis, tai manykim kad 200t uzteks