Įkraunama...
Įkraunama...

Vedybu sutartis : ar egzistuoja realiame gyvenime?

QUOTE(Ankara @ 2009 07 07, 09:27)
Užtat ir parašiau, kad turėtų netuokti, o dabar daug kas padaroma ir daug ko pridaroma ko išvis neturėtų būti, gal todėl tos santuokos taip greit ir yra  mirksiukas.gif

Turėtų. Tačiau tuokia. Ir niekas nėra garantuotas, kad po 10, 15 bendro vedybinio gyvenimo metų kažkuri pusė nesutiks jam dar brangesnio žmogaus ir norės su juo būti. Negali būti tikras net pats už save. Aš taip manau. Nes tikrai nesėdi užsidaręs namuose ir niekur neini. Netyčia parėjęs į kitą darbą gali tau tokia proga pasitaikyti. Aišku yra tokių, kurie ir neina, stengiasi vengti bet kokio kontakto.
Ir tokiu atveju, kai vyksta skyrybos ta sutartis puiki.
Mes su MB jau šį dalyką apsvarstėm, jis skeptiškai į tai žiūrėjo, tačiau vėliau sutiko, kad dalykas geras.
Retos skyrybos vyksta gražiai, viską be pykčių dalinantis. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(The_Dieter @ 2009 07 08, 09:46)
Turėtų. Tačiau tuokia. Ir niekas nėra garantuotas, kad po 10, 15 bendro vedybinio gyvenimo metų kažkuri pusė nesutiks jam dar brangesnio žmogaus ir norės su juo būti. Negali būti tikras net pats už save. Aš taip manau. Nes tikrai nesėdi užsidaręs namuose ir niekur neini. Netyčia parėjęs į kitą darbą gali tau tokia proga pasitaikyti. Aišku yra tokių, kurie ir neina, stengiasi vengti bet kokio kontakto.
Ir tokiu atveju, kai vyksta skyrybos ta sutartis puiki.
Mes su MB jau šį dalyką apsvarstėm, jis skeptiškai į tai žiūrėjo, tačiau vėliau sutiko, kad dalykas geras.
Retos skyrybos vyksta gražiai, viską be pykčių dalinantis. unsure.gif

Tai aišku, kad to grožio per skyrybas mažai lieka, menas ir yra išsaugot santuoką ir tikėt kad išsaugosi 4u.gif
O leidžiant sau pafilosofuot kažkaip galvoju kaip aš jausčiausi jei ta sutartis pas mane stalčiuje gulėtų, vistiek kartais už akių užkliūtų g.gif O tada ir pagalvotum va fotelis tai mano bus jei ka, sofa jo, skalbimo mašina mano, šaldytuvas jo ir t.t. kaip gražiai viskas iš anksto padalinta, bet tai ir yra, kad pasidaro tavo mano, o ne mūsų, iškart ir nelieka to bendrumo, kuris manau vienas iš santuokos kertinių akmenų smile.gif Bet aišku čia man taip atrodo, kitiems gali atrodyt kitaip visai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ankara @ 2009 07 02, 12:48)
Šiaip tai visi kurie pasirašo vedybines sutartis neturėtų būti tuokiami bažnyčioje, o tik CMB, nes kunigas jei jis paisytų visų normų neturėtų teisės jų sutuokt. Jei pasirašai sutartį tu jau galvoji, kad galimos skyrybos, reiškia netiki santuokos neišardomumu, o bažnytinė santuoka yra neišardoma (nebent atskirais retais atvejais)  lotuliukas.gif

Tada galima povedybinę pasirašyti, jei jau priešvedybinė netinkama lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Paradoksualė @ 2009 07 01, 16:21)
as uz tokias sutartis..  ax.gif
cia panasiai kaip ir su draudimais...nezinai ar reiks,bet vistiek geriaus apsidrausti  thumbup.gif

labai sutinku su sia nuomone thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,buvau pries vedybine sutarti,bet daugiau paskaitinejusi,pradedu pakeisti nuomone,buciau labai dekinga,jei kas turite pavyzdi atsiustumete man i AZ. 4u.gif
Atsakyti
Keliu temą. Turiu vedybų sutartį, bet žinokit nieko ji negelbėja...
Skiriuos ir vyras turi kreditų ir būsto paskolą iš laikų dar iki vedybų.
Ir kas iš to... nieko negelbėja. Atmetė teismas skyrybų prašymą...nes nepateikta info apie būsto paskolą kaip mokėSIM ir kreditų info kaip mokėSIM...
Atsakyti
QUOTE(rami_123 @ 2015 09 18, 08:38)
Ir kas iš to... nieko negelbėja. Atmetė teismas skyrybų prašymą...nes nepateikta info apie būsto paskolą kaip mokėSIM ir kreditų info kaip mokėSIM...

Mano manymu atmetė ne todėl, kad vedybų sutartis niekinė, o todėl kad dokumentai pateikti nepilnai. Papildysit prašymą, surašysit kaip mokėsit, t.y. kaip numatyta vedybinėje sutartyje ir viskas pajudės.
Atsakyti
QUOTE(rami_123 @ 2015 09 18, 08:38)

jei nepateiket visu reikiamu dokumentu,tai ko tikities? Kad teisejas pats suieskos ir viska padarys?
Atsakyti
Ar teko girdeti apie tokio punkto, kaip vaiko auginimo "kastai", itraukima?

Pas mus yra taip ir bus taip, kad vyras dirba ir uzdirba daugiau, darbo valandos ilgesnes, naturalu, kad moteris skiria daugiau laiko vaiko auklejimui ir prieziurai. Pirmais metais alga moka darbdavys 100%, tas aisku, o kaip toliau, pvz. kad ir iki 13 metu? Visai nesinoretu atitrukti nuo darbu, profesinio tobulejimo ir vietoj to daugiau demesio skirti vaikui, kai tuo tarpu vyras dirbtu pilnu pajegumu, butu patrauklesnis darbuotojas darbdaviams ir tuo paciu didintu pajamas, o skyrybu atveju moteris gali likti "ant ledo", nes laika investuodavo i vaika? Ir siaip dazniausiai vaikai prie mamu labiau prisirisa, tuo paciu mamos prie vaiku, tarpusavio rysys stipresnis, tai net ir esant prioritetu paskirstymo reikalui darbas ar vaikas, turbut butu pasirinkimas vaikas (neteigiu, tik speju), tai naturaliai taip susiklosto g.gif Viskas gerai, jei ne skyrybos, o kas po to buna? Ar teko girdet tokiu atveju? Vyras galvotu, kad toks punktas skyrybu atveju reikstu jo isnaudojima, o as galvociau, kodel vaiko rupestis labiau uzkraunamas ant vieno is tevu, karjeros saskaita?
Atsakyti
QUOTE(Jokubauskaite @ 2015 10 13, 11:42)
o as galvociau, kodel vaiko rupestis labiau uzkraunamas ant vieno is tevu, karjeros saskaita?

dabar yra galimybe rinktis kas ir kiek laiko augins vaika, nebutina visko ant savo peciu uzsikraut ir paskui auka vaidint.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2015 10 13, 11:58)
dabar yra galimybe rinktis kas ir kiek laiko augins vaika, nebutina visko ant savo peciu uzsikraut ir paskui auka vaidint.

Butent! Tik pas mus taip nesigautu, nes vyro darbo specifika tokia, kad darbo laikas nefiksuotas ir dazniausiai ilgesnis, kalbejom, kad jis negaletu vaiku rupintis 50%, tai aisku tada galima rinktis neturet vaiku, jei neina taip susitarti biggrin.gif na, bet idomu, gal kazkaip tai gali buti apibreziama sutartyje, ar isvis tai imanoma apibrezt kazkaip, isreiksti finansine israiska? Nes dabar gerai, abu dirbam, kas kiek nori, tiek gali tobulintis ir jokiu treciuju asmenu nera, kurie tampytu vadeles i viena ar kita puse.
Dar toks pavyzdys, nezinau, aisku, ar skyrybu atveju tada ieskoma mokejimu israsu, cekiu ir t.t., apskritai, kaip sprendziama, kai mama moka uz vaiku reikmenis, maista, o vyras uz paskola ir finale issimoka masinas ir namus sau, o mamyte buna suinvestavus savo pajamas i vaiku burelius, apranga ir to paties vyro maitinima. Gerai, jei viskas gerai baigiasi smile.gif
Atsakyti
O tai kas draudžia prieš tuokiantis aptart kaip tvarkysit šeimos biudžetą? Kaip kol nėra vaikų, kaip gimus vaikams. Kas už ką mokat, kas už ką atsakingas. Čia gi būtina aptart. Net ir be vedybinių sutarčių reikia žinot iš anksto, kaip tavo antra pusė įsivaizduoja finansų reikalus šeimoj
Atsakyti