Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdos daržely

QUOTE(panelė Prym @ 2006 12 18, 10:14)
Ar jūs norite pasakyti, kad tėvų komitetas yra nekritikuojamas? Kai paskutinį kartą domėjausi, lyg ir gyvenome valstybėje, kur žodžio laisvė nebuvo draudžiama...

Gali kritikuoti, bet kitais metais pati busi pasiulyta i komiteta. O to niekas nenori, tenka tiems kurie sneka. As taip 3m. - kiti nepatenkinti, bet patys nieko nesiulo ir nesiima, tik uz akiu sneka. Bet kiekviena rugseji vardais isgirsta pasiulymus dalyvauti "malonioje veikloje" - tada atsisako lotuliukas.gif
T.y. noredama kritikuoti turi kazka siulyti, o ne tik buti nepatenkinta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo #Mia#: 18 gruodžio 2006 - 10:25
QUOTE(#Mia# @ 2006 12 18, 11:24)
Gali kritikuoti, bet kitais metais pati busi pasiulyta i komiteta. O to niekas nenori, tenka tiems kurie sneka. As taip 3m. - kiti nepatenkinti, bet patys nieko nesiulo ir nesiima, tik uz akiu sneka. Bet kiekviena rugseji vardais isgirsta pasiulymus dalyvauti "malonioje veikloje" - tada atsisako  lotuliukas.gif
T.y. noredama kritikuoti turi kazka siulyti, o ne tik buti nepatenkinta.

Mielai sudalyvaučiau. Bet ne tai yra esmė - jei prisiimate kažkokias pareigas, tai ir turite jas atsakingai vykdyti, o jei manote, kad negalite to padaryti, tai nedarykite visai.
Atsakyti
Pareigu nieks neprisiima, jos buna primestos. O ir ne del kritikos sneka, o del nepagristu priekaistu, pvz.-"o kodel siemet nera bananu, mano vaikas juos megsta!". O kai reikia susirinkima susaukt, buna taip-"taigi nuspreskit jus, viskas mums tinka "-kad tik netektu paciam kokios smulkmeneles padaryt.
Atsakyti
QUOTE(Aushrine @ 2006 12 18, 11:34)
Pareigu nieks neprisiima, jos buna primestos. O ir ne del kritikos sneka, o del nepagristu priekaistu, pvz.-"o kodel siemet nera bananu, mano vaikas juos megsta!".

dieve dieve koks absurdas doh.gif ir kokiu tik zmoniu nera doh.gif nu nera tu bananu ir nereikia, namie maitink i sveikata. Gi nenumirs tas vaikas dazelyje banano neatsikandes. Ale kokie zmones buna nepakantus ir smulkmeniski. schmoll.gif Tikrai uzjauciu tevu komiteto narius. Pas mus irgi visi droviai patylejo kai rinko.
Pinigelius sudejom tik vaikams dovanelei, aukletojoms, seniui uz vaidinima. O apie vaises grupeje, net neuzsiminta. Cia kaip savaime suprantama? O jei pirmas vaikas ir pirmos kaledos darzelyje? Is aplinkiniu suzinojau, po ligu atejom, bet taip ir nesupratau bus tas "pratesimas" grupeje ar ne blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Aushrine @ 2006 12 18, 11:34)
Pareigu nieks neprisiima, jos buna primestos. O ir ne del kritikos sneka, o del nepagristu priekaistu, pvz.-"o kodel siemet nera bananu, mano vaikas juos megsta!". O kai reikia susirinkima susaukt, buna taip-"taigi nuspreskit jus, viskas mums tinka "-kad tik netektu paciam kokios smulkmeneles padaryt.

Pareigų prisiimti niekas neverčia. Aš jums asmeniškai tikrai jokių priekaištų neturiu, bet nepatinka pats įsitikinimas, kad tėvų komitetas - nekritikuojamas. Ir turbūt problema didžiausia ne tame, kad nėra bananų, o tame, kad niekas nepasidomėjo, ką tėvai norėtų matyti ant vaišių stalo, kuris ruošiamas, beje, už jų pinigus. Bent jau pas mus taip yra. Aš manau, kad jei kas nors jaučiasi turįs teisę reikalauti iš manęs pinigų, tai aš lygiai taip pat turiu teisę reikalauti, kad jei būtų leidžiami, kaip man atrodo tinkama.

QUOTE(ramyra @ 2006 12 18, 11:44)
dieve dieve koks absurdas  doh.gif ir kokiu tik zmoniu nera  doh.gif nu nera tu bananu ir nereikia, namie maitink i sveikata. Gi nenumirs tas vaikas dazelyje banano neatsikandes. Ale kokie zmones buna nepakantus ir smulkmeniski.  schmoll.gif Tikrai uzjauciu tevu komiteto narius. Pas mus irgi visi droviai patylejo kai rinko.
Pinigelius sudejom tik vaikams dovanelei, aukletojoms, seniui uz vaidinima. O apie vaises grupeje, net neuzsiminta. Cia kaip savaime suprantama? O jei pirmas vaikas ir pirmos kaledos darzelyje? Is aplinkiniu suzinojau, po ligu atejom, bet taip ir nesupratau bus tas "pratesimas" grupeje ar ne  blink.gif

Tai, kad neinformuojama apie šventę ir kas jos metu bus, ir yra tėvų komiteto kaltė - jie organizuoja, jie turi informuoti.
Atsakyti
QUOTE(Aushrine @ 2006 12 16, 20:37)
Siaip zvakidziu galima uzduot prigamint patiems vaikams-is paprasciausiu stiklainiu juos ispaisant ar apelsino zievej...

apelsino žievėj įdomi mintis. pabandysiu namie thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(panelė Prym @ 2006 12 18, 10:55)
Ir turbūt problema didžiausia ne tame, kad nėra bananų, o tame, kad niekas nepasidomėjo, ką tėvai norėtų matyti ant vaišių stalo, kuris ruošiamas, beje, už jų pinigus. Bent jau pas mus taip yra. Aš manau, kad jei kas nors jaučiasi turįs teisę reikalauti iš manęs pinigų, tai aš lygiai taip pat turiu teisę reikalauti, kad jei būtų leidžiami, kaip man atrodo tinkama.

Nezinau kaip pas jus, bet pas mus visada pries bet kokias sventes kvieciamas tevu susirinkimas(pranesant apie tai bent tris dienas pries) ir prasoma tevu isdestyt savo norus.Dazniausiai ganamas atsakymas, kad viskas tinka, o kai kurie net nesivargina ateiti...Ir skaudina butent toks kai kuriu tevu poziuris, kad uz viska atsakingas tevu komitetas, kuris, beje, pinigu irgi daugiausiai isleidzia, nes buna teveliu,kurie pries tai sutike, paskui vis "pamirsta" tuos kelis litus. O ir visu norus patenkinti, kai grupeje 26 vaikai, beveik neimanoma-juk nenupirksi visiems skirtingu megstamu rusiu saldainiu ar butent tokiu sulciu...O kai pasiulai pirkt atskirai patiems, tai-"kad laiko labai nera, gal jus geriau viska..."
Ko tai as sitoj temoj vis ne i tema nuvarau, sorry blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Aushrine @ 2006 12 18, 12:35)
Nezinau kaip pas jus, bet pas mus visada pries bet kokias sventes kvieciamas tevu susirinkimas(pranesant apie tai bent tris dienas pries) ir prasoma tevu isdestyt savo norus.Dazniausiai ganamas atsakymas, kad viskas tinka, o kai kurie net nesivargina ateiti...Ir skaudina butent toks kai kuriu tevu poziuris, kad uz viska atsakingas tevu komitetas, kuris, beje, pinigu irgi daugiausiai isleidzia, nes buna teveliu,kurie pries tai sutike, paskui vis "pamirsta" tuos kelis litus. O ir visu norus patenkinti, kai grupeje 26 vaikai, beveik neimanoma-juk nenupirksi visiems skirtingu megstamu rusiu saldainiu ar butent tokiu sulciu...O kai pasiulai pirkt atskirai patiems, tai-"kad laiko labai nera, gal jus geriau viska..."
Ko tai as sitoj temoj vis ne i tema nuvarau, sorry blush2.gif

Iš vienos pusės, suprantu jūsų pasipiktinimą, kad kiti nenori prisidėti. Bet ir jūs pabandykite suprasti tuos tėvus. Aš pati vienais metais buvau tėvų komitete, beje. Taigi, jūs sutinkate būti tėvų komiteto narė, vadinasi, prisiimate atsakomybę. Natūralu, kad ne visi nori tokios atsakomybės - tai jų teisė. Į susirinkimą taip pat ne visi gali ateiti, ir ne dėl to, kad "nesivargina". O nejaugi taip sunku būtų pakabint klausimyną, pasiūlymų žurnalą ar dar ką nors grupėje? Pvz., kokių vaišių pageidaujate, kokių pasiūlymų turite. O jau tada galėtume argumentuotai atsikirsti, kodėl pasiūlymų žurnale nebuvo pasiūlymo apie bananus, jeigu jie sudaro šventės esmę. Pvz., aš šiemet negalėjau sudalyvauti tėvų susirinkime ir tik dabar sužinojau, kad už trijų dienų šventė ir turiu dukrai pasiūt suknelę. Kai pradėjau aiškintis, kodėl niekas nepateikė informacijos, auklėtojos kaltina tėvų komitetą, o tėvų komitetas - nepasiekiamas. Nors kai reikėjo pinigus "išmušti", tai moteriškė skambino be pertraukos, kol neatlaikiau spaudimo ir sumokėjau "duoklę", tačiau tarp tų skambučių nematė reikalo paminėti, kada bus šventė ir ko jai reikia!
Atsakyti
QUOTE(panelė Prym @ 2006 12 18, 11:43)
Iš vienos pusės, suprantu jūsų pasipiktinimą, kad kiti nenori prisidėti. Bet ir jūs pabandykite suprasti tuos tėvus. Aš pati vienais metais buvau tėvų komitete, beje. Taigi, jūs sutinkate būti tėvų komiteto narė, vadinasi, prisiimate atsakomybę. Natūralu, kad ne visi nori tokios atsakomybės - tai jų teisė. Į susirinkimą taip pat ne visi gali ateiti, ir ne dėl to, kad "nesivargina". O nejaugi taip sunku būtų pakabint klausimyną, pasiūlymų žurnalą ar dar ką nors grupėje? Pvz., kokių vaišių pageidaujate, kokių pasiūlymų turite. O jau tada galėtume argumentuotai atsikirsti, kodėl pasiūlymų žurnale nebuvo pasiūlymo apie bananus, jeigu jie sudaro šventės esmę. Pvz., aš šiemet negalėjau sudalyvauti tėvų susirinkime ir tik dabar sužinojau, kad už trijų dienų šventė ir turiu dukrai pasiūt suknelę. Kai pradėjau aiškintis, kodėl niekas nepateikė informacijos, auklėtojos kaltina tėvų komitetą, o tėvų komitetas - nepasiekiamas. Nors kai reikėjo pinigus "išmušti", tai moteriškė skambino be pertraukos, kol neatlaikiau spaudimo ir sumokėjau "duoklę", tačiau tarp tų skambučių nematė reikalo paminėti, kada bus šventė ir ko jai reikia!

Pala pala, o pati ar tokius žurnalus pageidavimų rašei, būdama komiteto nare huh.gif ? Ir dar. O kodėl pati nepasidomėjai, kas ketinama rengti šventei? Gerai, suprantu, jei susirinkime negalėjai dalyvaut. Kas trukdė viso to paklaust auklėtojos rytojaus dieną? Gal auklėtoja nepasakys smulkmenų apie dovanėles, bet kada šventė, tai tikrai sužinotum. Galų gale auklėtoja pasakytų telefoną tų kas apsiėmė organizuot šventę rolleyes.gif . Ir nereiktų tada putot ant visų, kad visi kalti tik ne AŠ blink.gif .
Atsakyti
QUOTE(Kuzia @ 2006 12 18, 12:56)
Pala pala, o pati ar tokius žurnalus pageidavimų rašei, būdama komiteto nare huh.gif ? Ir dar. O kodėl pati nepasidomėjai, kas ketinama rengti šventei? Gerai, suprantu, jei susirinkime negalėjai dalyvaut. Kas trukdė viso to paklaust auklėtojos rytojaus dieną? Gal auklėtoja nepasakys smulkmenų apie dovanėles, bet kada šventė, tai tikrai sužinotum. Galų gale auklėtoja pasakytų telefoną tų kas apsiėmė organizuot šventę rolleyes.gif . Ir nereiktų tada putot ant visų, kad visi kalti tik ne AŠ  blink.gif .

Ant nieko neputoju, juo labiau ant jūsų, todėl taip nesipiktinkit. Tėvų komiteto narių telefonai negali būti niekam pateikiami - kodėl, manęs neklauskit - todėl nelabai buvo ko paklausti. Darželyje nebuvom, nes sirgom, todėl vėlgi "gyvai" negalėjau paklausti. Juo labiau, kad iš tėvų komiteto man skambino net kelis kartus, tai nebuvo sunku ir papasakot, ką ruošiamasi daryti, bet panašu, kad tėvų komiteto veikla baigiasi pinigų išmušinėjimu. Todėl tikrai ruošiuosi ir pasidomėti, kur padėjo tuos kelis šimtus "šventėm" iš tėvų išreikalautus pinigus, ir kritikuoti, jei kas nors nepatiks, nes turiu tokią teisę. Kai pati buvau tėvų komitete, bent jau skelbimą apie Kalėdų šventę sugebėjau atspausdint.
Atsakyti
QUOTE(panelė Prym @ 2006 12 18, 10:55)
Pareigų prisiimti niekas neverčia. Aš jums asmeniškai tikrai jokių priekaištų neturiu, bet nepatinka pats įsitikinimas, kad tėvų komitetas - nekritikuojamas. Ir turbūt problema didžiausia ne tame, kad nėra bananų, o tame, kad niekas nepasidomėjo, ką tėvai norėtų matyti ant vaišių stalo, kuris ruošiamas, beje, už jų pinigus. Bent jau pas mus taip yra. Aš manau, kad jei kas nors jaučiasi turįs teisę reikalauti iš manęs pinigų, tai aš lygiai taip pat turiu teisę reikalauti, kad jei būtų leidžiami, kaip man atrodo tinkama.
Tai, kad neinformuojama apie šventę ir kas jos metu bus, ir yra tėvų komiteto kaltė - jie organizuoja, jie turi informuoti.

Nu atsiprasau ir pagal pasiulymus perki: 2 bananus, 1/3 meliono, 1 apelsina, 2 maroko mandarinus..... Pinigu niekas sau nereikalauja, man nuo tevu komiteto nera jokio navaro ir as manau, jei renkam 10LT is grupes vaisiams, tai bus vaisiai ir as tikrai neklausiu kiekvieno asmeniskai, ka jam uz jo lita nupirkti.

QUOTE(panelė Prym @ 2006 12 18, 11:43)
Pvz., aš šiemet negalėjau sudalyvauti tėvų susirinkime ir tik dabar sužinojau, kad už trijų dienų šventė ir turiu dukrai pasiūt suknelę. Kai pradėjau aiškintis, kodėl niekas nepateikė informacijos, auklėtojos kaltina tėvų komitetą, o tėvų komitetas - nepasiekiamas. Nors kai reikėjo pinigus "išmušti", tai moteriškė skambino be pertraukos, kol neatlaikiau spaudimo ir sumokėjau "duoklę", tačiau tarp tų skambučių nematė reikalo paminėti, kada bus šventė ir ko jai reikia!

Tu negalejai dalyvauti, o is tevu komiteto turi tau skambinti ir kartoti, kas buvo kalbama susirinkime, kodel? Kodel tu pati nesidomi savo vaiku doh.gif o kazkas turi sukelti tavo susidomejima. Mes niekam neskambinom, idejom rastelius i spinteles "iki tada tiek", kas norejo paskambino ir pasiklause, kam neidomu jo reikalas.

QUOTE(panelė Prym @ 2006 12 18, 13:09)
Todėl tikrai ruošiuosi ir pasidomėti, kur padėjo tuos kelis šimtus "šventėm" iš tėvų išreikalautus pinigus, ir kritikuoti, jei kas nors nepatiks, nes turiu tokią teisę. Kai pati buvau tėvų komitete, bent jau skelbimą apie Kalėdų šventę sugebėjau atspausdint.

Jeigu jau taip is jusu reikalauja, gal atsisakykit moketi "atkatus", nes suprantu, kad tie pinigai skirti ne vaikams ir ne grupei. o jei nebuvai darzeli, nesidomejai, is kur zinai kad skelbimo nebuvo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo #Mia#: 18 gruodžio 2006 - 17:17
QUOTE(Kuzia @ 2006 12 18, 10:48)
Agfa, kokias dovanėles pirkai rolleyes.gif ?

saldainių dežutesvisiems...berniukams lėktuvus grojančius, dainuojančius, kaukiančius..o mergaitėms rankinukus...šuniukai-pudeliukai...
QUOTE(panelė Prym @ 2006 12 18, 11:28)
Mielai sudalyvaučiau. Bet ne tai yra esmė - jei prisiimate kažkokias pareigas, tai ir turite jas atsakingai vykdyti, o jei manote, kad negalite to padaryti, tai nedarykite visai.

...žinoma...jei jau apsiėmiau tai ir darau. Bet ar galvojat 20-čiai tėvų įtikt....vienam visad bus blogai. Ir svarbiausia burbuliuoja už nugaros. Nors galū gale pasiteirautų kaip sekas ruošt šventę, patartų, padėtų...bet ne...iškalba kitiems.... doh.gif
Atsakyti