
MAKARONAI SU KALAKUTIENOS FILĖ
200 g spagetti makaronų
1 vištienos sultinio kubelis
15 juodųjų alyvuogių
50 g rūkytos kalakuto file
50 g fermentinio sūrio
1 valgomasis šaukštas sviesto
1 valgomasis šakštas grietinės
vegetos,kario, džiovintų salierų lapelių
Makaronus išvirti vištienos sultinyje. Sviestą, grietinę ištirpdyti, ideti vegetos ir kario ir pakaitinti iki užvirimo. Alyvuoges perpjauti per pusę, sūrį ir kalakutienos file supjaustyti kubeliais. Makaronus sudėti i lėkštę, užpilti padažu, į viduriuką suberti sumaišytas alyvuoges, sūrį ir file. viską apibarstyti džiovintais smulkintais salierų lapeliais.

KALAKUTO KRŪTINĖLĖ SU MEDUMI
700-800g kalakuto krūtinėlės
200-300 g medaus
1/4 stiklinės balto vyno
100 g lazdynų riešutų
100 g razinų
100 g abrikosų
100 g migdolų drožlių
5 gvazdikėliai, 1 šaukštelis cinamono, druskos, pipirų.
Druska įtrintą mėsą kepti orkaitėje (iš pradžių 200°C, po 15 min.-160°C temperatūroje) dažnai palaistant tirpintu medumi. Vaisius nuplauti ir apvirti su vynu. Gvazdikėlius sugrūsti, sumaišyti su likusiu medumi, pipirais, cinamonu, vaisiais ir pakaitinti. Iškepusią mėsą supjaustyti ir sudėti į lėkštę. Į vidurį sukrėsti karštą mišinį

KALAKUTO KRŪTINĖLĖ SU PERSIKAIS
500 g kalakuto krūtinėlės
5 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai medaus
7 šaukštai persikų nektaro
truputi svogūnų laiškų, krapų
1 skiltelė česnako
500 gpersikų iš dėžutės
1 šaukštas vyno acto
2 šaukštai aliejaus, druskos, 1 šaukštas miltų.
Mėsą nuplauti, išdžiovinti ir supjaustyti šiaudeliais. Sojos padažą, medų ir nektarą sumaišyti ir užpilti mėsą, palikti 2 val. pastovėti. Česnaką, persikus,svogūną ir krapus supjaustyti. Mėsą išimti iš marinato ir kepti aliejuje apie 10 min. ant stiprios ugnies. Į marinatą įpilti vyno acto ir 50 ml vandens. Į kepančią mėsą sudėti visas daržoves ir persikus. kai svogūnai apkeps įdėti miltų, supilti marinatą ir dar kepti 15 min. Paskaninti druska ir imbieru. patiekti su ryžiais

KALAKUTIENOS PLOVAS
450 g kalakuto krūtinėlės
200 g svogūnų
3 susmulkintos česnako skiltelės
200 g geltonos paprikos
200 g raudonos paprikos
4 šaukštai razinų
150 g ryžių
2 stiklinės sultinio
1/2 šaukštelio ciberžolės
1/3 šaukštelio maltų gvazdikėlių, druskos, pipirų
Mėsą supjaustyti 2 cm dydžio kubeliais, smulkiai supjaustyti svogūną. Paprikas nuplauti, išimti sėklas ir supjaustyti juostelėmis. Mėsą pakepinti aliejuje, poto sudėti svogūnus, paprikas, razinas, česnaką ir ryžius. kepti toliau, kol ryžiai pasidarys skaidrūs, tada užpilti sultiniu. Sudėti prieskonius ir troškinti dar 50 min., kol suminkštės mėsa.

VIRTA KALAKUTIENA SU BALTUOJU PADAŽU
1 kg kalakutienos
prieskonių
prieskoninių daržovių
druskos
stiklinė baltojo padažo
Mėsa sukapojama arba supjaustoma gabalais ir verdama prieskonių bei prieskoninių daržovių sultinyje.
Virta kalakutiena tiekiama sudėta į pašildytą pusdubenį, užpilta baltuoju padažu, su virtomis bulvėmis, troškintomis morkomis arba ryžių koše. Atskirai duodama šviežių daržovių salotų arba marinuotų vaisių.
SKANAUS