Įkraunama...
Įkraunama...

Kalakutas, kalakutiena

paskutiniu metu ypac pamegom kalakutiena thumbup.gif na skani mesyte buvo ir anksciau, bet retai pirkdavau, o siuo metu-pati skaniausia mesyte tapo biggrin.gif
tai va galiu pasiulyti toki recepteli, super paprasta ir nieko naujo, bet visgi:

orkaitėje kepti kalakutienos petukai
kalakutienos petukai - 2vnt.
keletas saukstu majonezo
petrazoliu rysuliukas
krapu rysuliukas
sviesto apie 50 gr
svogunas
kokios 6 skilteles cesnako
prieskoniai is pakeliu ( as dedu Santa Marijos 'penkiu pipiru misinio' ir saldvos 'prieskonius steikui' -labai gausiai (jie be konservantu ir druskos) )
druskos

garnyras:
bulves
keletas morku
kalafijoras
(vyras dar pomidoru su grietine reikalauja smile.gif, o man labai skanu svieciai marinuoti agurkai... )
druska, pipirai, truputis kmynu

kartais is vakaro pamarinuoju mesyte, o kartais visai ne, vistiek labai skanu buna. taigi mesa itrinu prieskoniais ir majonezu , dedu i skarda, tada mesyte subadau. taip pat visur i skarda pripjaustau poros centimetru ilgio ,morku gabaleliu, stampiai kalafijora ir sveikas bulvytes sukaisioju... tada darzoves pabarstau druska, pipirais, kmynais ir po gabaliuka sviesto uzdedu ir truputi vandens ipilu, bet labai nedaug. viskas -i orkaite ir kepa mazdaug 220 laipsniu temperaturoj apie 1val-1.15 min. keleta kartu bekepant darzoves apvartau su saukstu, o ant mesytes vis uzpilu susidariusio skyscio. tada ji buna labai sultinga thumbup.gif

geroji puse sio patiekalo man yra ta, kad vaikai tokiu budu suvalgo ir morkas ir kalafijorus, ko siaip niekada nebuna g.gif
nuo tokio kiekio pavalgom visa seima, ir dar lieka uzkasti veliau, kai akys nori... biggrin.gif

skanaus ! stai ir ukisko dydzio , vyriska porcija
Atsakyti
Nu mums su vyru, tai abiems tokios porcijos užtektų, o gal dar ir trečiam liktų. biggrin.gif
Atsakyti
as juk taip ir sakiau wink.gif
Atsakyti
Suplanavau mamai gimtadienio proga nupirkti ir iškepti kalakutą. Bet pržiūrėjau, kad čia niekas ir neparašė apie viso kalakuto kepimo subtilybes. Ar jis farširuotas kepamas? Koks įdaras geriausiai tiktų? Ar čia man ieškoti prie vištienos patiekalų g.gif
Atsakyti
jei zadi laaabai dideli kalakuta, tai daug subtilybiu ten, kad ji skanu , grazu ,toki kaip " is paveiksliuko" smile.gif iskepti... kepiau 4 kartus, bet dar karta ,jei kepciau-vel is naujo kuisciau info... ja randu cia: apie kalakuta
Atsakyti
QUOTE(une @ 2005 08 10, 17:51)
jei zadi laaabai dideli kalakuta, tai daug subtilybiu ten, kad ji skanu , grazu ,toki kaip " is paveiksliuko" smile.gif iskepti... kepiau 4 kartus, bet dar karta ,jei kepciau-vel is naujo kuisciau info... ja randu  cia: apie kalakuta

nu joooooooo, va taip žmogus būni priverstas tobulinti užsienio kalbos žinias blink.gif na ką, einu ieškoti kaip kalakutas angliškai biggrin.gif nelengva bus.......angliškai apie maistą mažiausiai sugebėčiau pasakyti g.gif
vienok, ačiū už info cool.gif

bingo, radau, turkey
na dabar aš jam duosiu garo thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 11 rugpjūčio 2005 - 11:48
kažkaip pastaruoju metu tenka man saviveikla užsiimti g.gif
panaršiau po internetą, pasimokiau anglų kalbos smile.gif ir supratau, kad kalakutai kepimui marinuojami labai panašiai kaip vištiena, pagrindinės marinatų sudėtinės dalys daugiausiai minimos receptuose yra sojos padažas, vynas, česnakas, citrusinių vaisių sultys ir pan. Teks panaršyti po virtuvės spinteles ir susirinkti tinkamą puokštę mano kalkutui cool.gif
Atsakyti
na taip, bet visas menas paciame kepime wink.gif
vakare prisesiu ir parasysiu,kokias atsimenu smuklmeneles ,kad turkis butu pats tas -lyg is knygos puslapio trauktas wink.gif
Atsakyti
QUOTE(une @ 2005 08 11, 15:07)
na taip, bet visas menas paciame kepime wink.gif
vakare prisesiu ir parasysiu,kokias atsimenu smuklmeneles ,kad turkis butu pats tas -lyg is knygos puslapio trauktas wink.gif

labai labai lauksiu 4u.gif
gal tarp tų smulkmenėlių dar kokį sėkmingą įdarą pasiūlytum? Tik aš nemėgstu paprikos, taigi malonėkite jos išvengti blush2.gif
Atsakyti
sveikutes 4u.gif
pries kelias dienas irgi gaminau kalakutiena, pries tai uzsukau cia unsure.gif ir radau tik pora recepciuku kurie nors kiek vilioja mano skrandi...
vis del to bandziau daryti kazka panasaus i tecio receptuka nu ten tai skonis blink.gif aisku ir kaloriju bomba bet.... kartais galima ax.gif
zodziu darom taip:
1. dvi kalakuto slauneles
2. daug morku (as sunaudojau pakeli ale nepaziurejau kiek ten buvo nu bet kazkur apie 500-700g)
2. du porai.
3. dziovintos slyvos (pagal skoni. as dejau kokias 10-15)
4. grietineles (as pyliau 500ml, bet kitam kartui pairuosciau 1l)
5. sviesto.
6. druskytes, galima pipiriuku cia jau pagal skoni...

o ruosiam taip:
is vakaro MB nuvilko skuryte ir supjauste gabaliukais (mazdaug 2*2cm) sudruskino ir i saldytuva.
kita diena susipjausciau morkas ir porus griezineliais. ir dejau i molini puoda (galima spizini) pora saukstu sviestuko, morkyciu, poru, slyvu, mesytes (puse), tada viska uzpyliau grietinele (irgi mazdaug puse) ir vel pora saukstu sviestuko.. tada vel dedam kaip nuo dugno: morkyciu, poru, slyvu, mesytes, sviestuko, morkytes, poru, slyvu, sviestuko uzpilam grietinele ir saunam i orkaite.. apie 1,5val ir "sedevras" paruostas.. salia virem bulves ir padeliojom griezineliais pjaustytus pomidorus ir agurkus (be jokiu grietiniu ar alieju, nes butu ko gero per riebu)... nu zinokit skanumelis essen.gif
tikrai rekomenduoju 4u.gif
Atsakyti
Receptėlis su kalakutiena 4u.gif


4 porcijoms reikės:

1 žiedinių kopūstų gūžės (600 g),
500 g kalakutienos filė,
1 pundelio svogūnų laiškų su galvutėmis,
4 pomidorų,
3 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
,altų juodųjų pipirų,
250 ml daržovių sultinio,
250 ml grietinėlės,
250 ml tamsaus alaus,
2 valg. šaukštų miltų,
1 žiupsnelio cukraus,
petražolių šakelės,
druskos pagal skonį.

Žiedinius kopūstus nuvalyti, nuplauti ir supjaustyti. Virti 12 minučių verdančiame pasūdytame vandenyje, išgriebti sieteliu ir leisti nutekėti vandeniui.

Kalakutienos filė nuplauti ir supjaustyti juostelėmis arba kubeliais. Svogūnų laiškus nuvalyti, nuplauti ir supjaustyti stambiais žiedais. Pomidorus nuplauti, supjaustyti skiltelėmis.

Įkaitinti puode alyvuogių aliejų ir apkepti kalakutienos gabaliukus iš visų pusių. Sudėti svogūnų laiškus ir pomidorus, lengvai apkepti, pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Supilti sultinį, alų, grietinėlę, užvirinti ir sutirštinti miltais.

Sudėti žiedinius kopūstus ir pakaitinti. Pagardinti druska, maltais juodaisiais pipirais ir cukrumi. Išdėlioti į lėkštes ir papuošti petražolės lapeliais.

Atsakyti
Įdaryta kalakuto krūtinėlė kepta folijoje
Kalakuto krūtinėlė, 2 kiaušiniai, 2 šaukštai maltų džiūvėsėlių, 20g sviesto, 0,5 šaukšto cukraus, 2 šaukštai razinų, truputis muskalo riešuto, druskos, 1 šaukštas aliejaus.
Krūtinėles mėsa giliai įpjaunama ir pasūdoma.
Paruošiamas įdaras: sviestas išsukamas iki purumo, sukant sudedami tryniai, įberiama muškato riešuto, cukraus, sudedamos nuplikytos ir nusausintos razinos, įmaišomi su džiūvėsėliais išplakti baltymai. Įdaras šaukštu sudedamas į krūtinėlėje padarytą pjūvį.
folija ištepama aliejumi, pabarstoma džiūvėsėliais, ant jos dedama įdaryta krūtinėlė, viskas susukama ir užlenkiami folijos krašteliai. Kepama skardoje, įpylus į ją truputį vandens, karštoje orkaitėje.

Kalakuto krūtinėlė su džiovintomis slyvomis
kalakuto krūtinėlė, 100gr rūkytųlašinių, 50gr riebalų, 250g džiovintų slyvų, 1 šaukštas riešutų branduolių, 2 šaukštai cukraus, 0,5 stiklinės raudonojo vyno, pusė citrinos, 1 šaukštas miltų, gvazdikėlių, druskos.
Nuplautos slyvos užpilamos 1 stikline vandens, sumaišyto su vynu, įtarkuojama citrinos žievelės, suberiamas cukrus bei gvazdikėliai ir troškinama uždengus, kol skystis beveik išgaruoja. Troškiniui truputį pravėsus, išimami slyvų kauliukai.
Kalakuto krūtinėlė supjaustoma storais griežinėliais, prismaigstoma juostelėmis supjaustytų lašinių, pasūdoma, pašlakstoma citrinos sultimis. Krūtinėlės griežinėliai apibarstomi miltais ir kepami riebaluose ant silpnos ugnies, kol gražiai parusvėja (mėsa turi būti minkšta).
Krūtinėlė sudedama į apvalų pusdubenį, ant kiekvieno griežinėlio uždedant po kelias virtas slyvas ir užbarstant sukapotais riešutais.
Atsakyti