skaitau ir plaukai šiaušiaisi, vis galvoju, ir kaip mus mamos gimdė?

kaip koks siaubo filmas

Teko matyti dokumentiniu filmu apie "tuos" laikus, siaubas
Medalis mamai uz drasa ir ryzta dar vienam vaikiukui
Bet patikekit, "siais" laikais buna lygiai taip pat.
Belieka tiketis kad nepapulsim i tokiu mediku glebi

Medalis mamai uz drasa ir ryzta dar vienam vaikiukui

Bet patikekit, "siais" laikais buna lygiai taip pat.
Belieka tiketis kad nepapulsim i tokiu mediku glebi

Šioje ligoninėje gimiau ir aš. Mama pasakojo, kokios baisybės ten dėjosi
Tikrai, kartais žmonėse bėda būna, bet čia kur kas giliau viskas, manau

Ir as gimiau toj Zydu ligoninej. Mama pasakodavo daug kartu apie savo gimdyma, kaip ja skatino, nors dar is tikruju ne laikas buvo pagal tikraja data, kuria zinojo tiktai mano mama. Taciau tais laikais kazkodel "uzsidedavo" moterys savaite virsaus, kai sakydavo gydytojams savo duomenis... O mamai pasitaike sena gydytoja, kuriai buvo "ne onoras", kad jos apskaiciavimai velinasi... Na ir isprase mane is siltos, saugios vietos pirma laiko...
Bet as kazkodel vistiek jauciuosi gimus per anksti.

Bet as kazkodel vistiek jauciuosi gimus per anksti.

net siurpuliukai nugara perbego... saunuoles mamos, kurios nepabugsta po tokiu isbandymu
o del mediku.. gaila, kad pasirenka specialybe ir jos nepateisina

Apiem tu laiku tvarka gana nemazai zinau,tai kazkodel si istorija manes labai nepasiurpino...Mama man pasakojo,ir daug galeciau parasyti,kaip jai buvo,bet tikriausiai nelabai idomu bus,na bet trumpai -mano mamai dare cezari,nors visiskai to nereikejo...Ir po jo neleisdavo matinti 2 paras(jei tiksliai pamenu pasakojima),tai atnesdavo visom leliukus maitinti,o jai visai neatnese 1para,o veliau tik patureti kelias minutes kol kitos maitina...O del tu rasteliu
Tai skaiciau juos,nes mama visus issaugojo mano tevo rasytus,labai grazus ir net gi graudinantys jie...Tevas ateidavo prie lango,o mama rodydavo per langa mane...Atsiprasau,kad ne i tema,bet nuostabus prisiminimai mamos papasakoti mane uzpludo

zydu ligonineje ir mes broliu gimem ,iki paskutines minutes mamai sake kad bus vienas didelis vaikas ,o mama sake kad bus du ,ir gimem du mazuciukai sverentys po 1,5ir1,7 kg irgi atsiliepimai nekokie ,mus parsiveze tik kaledom nors gimem rugsejo menesi ,brolis iki gavos issutes viena istisa zaizda ,negaliu suprasti ar tos seseles nesugebejo leliuku priziureti ar nenorejo

Sioje "Zydu ligonineje" gimiau as ir mano brolis, veliau paaiskejo, kad vyras ten pat
Bandau susidaryti vaizda, kaip ten kudikeliais rupinosi
O mano mama nepakluso nurodymas ir negule i ligonine atejus terminui. Ir abu vaikucius siek tiek pernesiojo. Bet ka reiskia kelios dienos?
Bet vis tiek skatino, kad tik greiciau
cia tokia tvarka anksciau buvo....

O mano mama nepakluso nurodymas ir negule i ligonine atejus terminui. Ir abu vaikucius siek tiek pernesiojo. Bet ka reiskia kelios dienos?
Bet vis tiek skatino, kad tik greiciau

Pasirodo, čia renkasi nemažai... kaip čia pasakius,... iš vieno "lizdo"... Ne tik mano sūnus, bet ir aš pati toj ligoninėj gimus, tik tada ji dar tikriausiai ne tokia nušiurus buvo.
Bet norėjau papasakot apie kitką (tos, kurios ten gimėt, pačios neatsimenat
bet mamų paklauskit, gal prisimins, tikriausiai taip buvo ir tada, kai Jūs gimėt): siauro, tamsaus (o gal tik mano prisiminimuose tamsus?) koridoriaus gale buvo ant grindų skersai NUBRĖŽTA STORA RAUDONA LINIJA IR TOKIOM PAT RAIDĖM (pusės metro dydžio) UŽRAŠYTA "STOP".
Aš čia rimtai... Iki tos linijos buvo palatos, o už jos - nežinau... aš paklusniai vykdžiau tokį akivaizdų reikalavimą ir netikrinau, o gal ten buvo gimdykla, kurioj pati gimdžiau - ten einant ne linijos rūpėjo, galėjau nepastebėt...
Beje, apie pernešiojimus (ramyrai): nuoširdžiausiai netikiu, kad kelios dienos po gydytojų nustatyto termino gimę vaikai - jau pernešioti, net jeigu pastojimo data žinoma minučių tikslumu. Žvilgtelėkit į kokią obelį ar vyšnią - net ant vieno medžio ne visi vaisiai tą pačią dieną sunoksta, o daktarai kažkodėl įsitikinę, kad skirtingų mamų vaikiukai privalo gimti po absoliučiai vienodo laiko... Beje, mano vaikai abu gimę savaitę po "termino" (sūnus netgi su skatinančiais, o dukra - tik su mano parašu, kad atsisakau važiuot gimdyt ir niekam pretenzijų nereikšiu), ir absoliučiai jokių pernešiojimo požymių...
Ir ačiū už gerus žodžius visoms. Nei aš didvyrė, nei dar kokia teigiamybė, juk iš anksto nežinai, kas bus, o paskui jau nepabėgsi...
Bet ir žinodama būčiau ryžusis, kaip, tikriausiai, ir visos mes, argi ne?
Bet norėjau papasakot apie kitką (tos, kurios ten gimėt, pačios neatsimenat

Beje, apie pernešiojimus (ramyrai): nuoširdžiausiai netikiu, kad kelios dienos po gydytojų nustatyto termino gimę vaikai - jau pernešioti, net jeigu pastojimo data žinoma minučių tikslumu. Žvilgtelėkit į kokią obelį ar vyšnią - net ant vieno medžio ne visi vaisiai tą pačią dieną sunoksta, o daktarai kažkodėl įsitikinę, kad skirtingų mamų vaikiukai privalo gimti po absoliučiai vienodo laiko... Beje, mano vaikai abu gimę savaitę po "termino" (sūnus netgi su skatinančiais, o dukra - tik su mano parašu, kad atsisakau važiuot gimdyt ir niekam pretenzijų nereikšiu), ir absoliučiai jokių pernešiojimo požymių...
Ir ačiū už gerus žodžius visoms. Nei aš didvyrė, nei dar kokia teigiamybė, juk iš anksto nežinai, kas bus, o paskui jau nepabėgsi...

tiesa pasakius ir as toje zydu ligoninej gimdziau savo abu vyresnius vaikus....ir ta raudona linija atmenu.
tik man labai pasiseke,kad gimdant dalyvavo nuostabus gydytojas .gerai prisimenu ir jo pavarde,jei ne jis tai mano mergaite butu uzdusus
ir dar- kai plysau mane labai siaubingai susiuvo,o kai po metu ir triju men. gimdziau antra,tai ta pati akusere stebejosi,kas mane taip baisiai susiuvo....
net pajuokavo,kad labai prasta siuveja,tik as neisdrysau jai pasakyti ,kad tai ji pati
tik man labai pasiseke,kad gimdant dalyvavo nuostabus gydytojas .gerai prisimenu ir jo pavarde,jei ne jis tai mano mergaite butu uzdusus

ir dar- kai plysau mane labai siaubingai susiuvo,o kai po metu ir triju men. gimdziau antra,tai ta pati akusere stebejosi,kas mane taip baisiai susiuvo....

net pajuokavo,kad labai prasta siuveja,tik as neisdrysau jai pasakyti ,kad tai ji pati