Įkraunama...
Įkraunama...

Žemas hemoglobinas

mano lelytei tik 2,5 mėn. darėmė kraujo tyrimus ir pasakė, kad žemas hemoglobinas. kokias sultys davėte?
Atsakyti
Kad tokiam mazuliukui sultys gal nelabai g.gif Jei pati maitini, tai tiesiog stenkis pati vartoti kuo daugiau gelezies turinciu produktu: jautienos, spinatu, kepenu, galima Hematogeno sokoladuko kasdien suvalgyti.
O jei maitini misinukais, tai gal geriau pagal sudeti parinkti kas tinka.
O ka gydytoja rekomendavo?
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2006 07 29, 16:56)
Kad tokiam mazuliukui sultys gal nelabai g.gif Jei pati maitini, tai tiesiog stenkis pati vartoti kuo daugiau gelezies turinciu produktu: jautienos, spinatu, kepenu, galima Hematogeno sokoladuko kasdien suvalgyti.
O jei maitini misinukais, tai gal geriau pagal sudeti parinkti kas tinka.
O ka gydytoja rekomendavo?

pati nemaitinu verysad.gif , todėl duodu jai mišinuką su geležimi. o gydytoja sakė duoti mėlynių ir naminių obuolių kai atsiras. iš mėlynių sulčių gi neišspausi, o tyrelėms dar ankstokai aš manau
Atsakyti
na del melyniu nereiketu bijoti. smile.gif tai juk tyrele o ne uogos.tik reiketu pradzioje su virintu vandenuku skiesti ,pratinti reikia po truputi.mano rolleyes.gif dukrytei irgi 2men.buvo mazas hemoglobinas .pati jau nemaitinau.sake pereinamas laikotarpis nuo mp ant misinuku.dabar viskas gerai. wub.gif
Atsakyti
O ar tavo mažulė jau geria kažkokias sultis ?Man rodos ankstoka dar g.gif
Na aš ne gydytoja , bet ar nesiūlė kokių nors geležies preparatų smile.gif
Aš vietoj tavęs pasikonsultuočiau dar su kitu gydytoju, gali net pasiskambinti telefonu gi yra tos mamų linijos ten konsultuoja pediatrai.Manau , kad iš kelių nuomonių tikrai išsirinksi. 4u.gif
Linkiu sėkmės.
Atsakyti
hmg gali butu mazas ir del gelezies stokos (tada reikia ja vartot) ir del kitu priezasciu (tada skiria foline rugsti). bet reikia, kad gydytojai nustatytu.

mano dukrytei uzsitesusi gelta sukele mazakraujyste (jei teisingai atsimenu).

manau, kad melynes ir sultys dar per anksti g.gif
Atsakyti
Melynes vidurius kietina. Nezinau g.gif keistokas gydytojos patarimas g.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės. Mes nuo pat gimimo susidūriame su ta problema , žemu hemoglobinu.Nes gimėme neišnešioti. Tai va aš ir po šiai dienai duodu po 6 lašiukus geležies , jis vadinasi HEMOFER. Bet aišku viską turi paaiškinti gydytoją ir apskaičiuoti pagal vaiko svorį kiek lašiukų reikia duoti.Bet gal nėra tokios būtinybės kad nepriskyrė vaistų , gal tikrai užtenka kaip kažkas siūlė uogų .
Atsakyti
Sultys tik nuo 4 mėn., manau, kad parodyk vaiką kitam gydytojui, arba ,bent išsiaiškink kokia ta mažakraujystė, gal ji nedidelė, tai užteks geležies mišinuke, jei didesnė, galima duoti geležį lašiukais, kaip jau minėta.
Atsakyti
QUOTE(VidaT @ 2006 08 03, 18:08)
Sveikos mamytės. Mes nuo pat gimimo susidūriame su ta problema , žemu hemoglobinu.Nes gimėme neišnešioti. Tai va aš ir po šiai dienai duodu po 6 lašiukus geležies , jis vadinasi HEMOFER. Bet aišku viską turi paaiškinti gydytoją ir apskaičiuoti pagal vaiko svorį kiek lašiukų reikia duoti.Bet gal nėra tokios būtinybės kad nepriskyrė vaistų , gal tikrai užtenka kaip kažkas siūlė uogų .

Na mes jau dabar dideli, bet prieš tris metus buvome tokie mažučiai doh.gif Gimėme taip pat neišnešioti, todėl turėjome šią problemą. Naudojome HEMOFER, bet po kelių katų mažylis pradėjo ją atpylinėti. Tada gydytoja išrašė FERUMLEK. Su šia draugavome visus metus ir viskas pasitaisė thumbup.gif
Sėkmės ir jums, bet pasitarkite su gydytoju. Maža ką - juk čia vaistai...
Atsakyti
QUOTE(rasa1470 @ 2006 07 29, 15:53)
mano lelytei tik 2,5 mėn. darėmė kraujo tyrimus ir pasakė, kad žemas hemoglobinas. kokias sultys davėte?

Patarčiau pirmiausia pakeist gydytoją. Aš rimtai. Nes labai jau nemokšiški jos patarimai protest.gif . Paprastai visiems 2-3mėn. kūdikiams hemoglobinas "krenta" net iki 90, bet tai yra normalu, atsistato savaime, tikrai nereikia gydyti. O jau sultys tokiam mažuliui schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif . Maitink tuo pačiu mišiniu su geležim ir būk rami mirksiukas.gif .
Atsakyti
Kai mano sunui buvo 3menesiai taip pat pasake kad mazakraujiste,emem duot gelezies sirupuka-FERRUM LEK.jis labai skanus,karameles skonio,tai vaikas noriai ji geria.O dabar tai stengiuos kasdien duoti kanors mesinio,perku virta jautienos liezuvi ir itarkuoju jo pietum i darzoviene ar sriubyte...
Atsakyti