QUOTE(NERA @ 2006 09 20, 12:55)
Turiu patirties, kai žmogus norėjo po 10000 lt/arą, o agentūra padidino kainą iki 15000 lt/arą

Tai kiek ji užsideda nuo namo
QUOTE(NERA @ 2006 09 21, 07:59)
Tarkim aš noriu parduoti butą, už kurį noriu gauti 100000, kreipiuosi į firmą ir sakau noriu gauti tiek ir tiek. O paskui skelbime matau, kad ta firma už mano butą prašo 150000.
Nera, bet ar tikrai taip daro NTA?

Esu panašių atvejų girdėjusi praktikoje, bet niekuomet tai nevyko be tarpusavio susitarimo ( agentūra+ klientas)

. Vyksta taip: tu prašai 100 000 lt ir, tavo galva, šita suma- reali, ji tave tenkina. Agentūra žino, kad to buto vertė rinkoje gerokai didesnė, jie pasiūlo: jūs galite gauti daugiau nei prašote. Mes pardavinėsim brangiau, bet jūs gausite 120 000 lt

. Tu, ko gero, sutinki ( nes juk suma didesnė, nei tu įsivaizdavai galinti gauti

). Tuomet neatmetama galimybė, kad skelbimuose pamatysi, jog toji agentūra už tavo butą prašo 150 000 lt. Tuomet, žinoma, apie procentą NTA nebelieka nė kalbos, jų procentas ( uždarbis, atlygis) ir bus tas skirtumas, jei jie sugebės parduoti už savo numatytą kainą.
O jeigu agentūra neįspėjusi daro tokius fintus, tai- TAVO KOZIRIS

. Juk jei pirkėjas pirks už 150 000 lt. pinigus perves į tavo sąskaitą

, a la gavai savo sumą, tu neprivalai NTA grąžinti jokių pinigų, tik įsipareigotus sutartyje ( ten, greičiausiai bus tam tikras procentas už tarpininkavimą).
O tokiu atveju, jei agentūra suvokia, kad žmogus prašo gerokai menkesnę sumą, nei ji gali būti rinkoje, tą sklypą nupirks kas nors iš agentūros "draugelių", o jau tik paskui parduos brangiau.