Įkraunama...
Įkraunama...

Matas

QUOTE(Kokopelli @ 2009 07 09, 11:54)
Atleiskit, bet kaip jus visos isivaizduojate  - kaip jusu sunu vadins rusakalbiai, kuriu Lietuvoje daug? - "Bli*t'"??
Mane tai ima siaubas nuo tokiu mamu. Gal vistik reiketu atsizvelti i salies kaimynus ir i supancia aplinka, kurioje gims vaikas, antraip uzkompleksuos vadinamas "svogunu"(Lukas), "bli*t'" (Matas) ar "namu" (Domas).

Dar neteko girdėti, kad Domą vadintų 'namu' blink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kokopelli @ 2009 07 09, 10:54)
Atleiskit, bet kaip jus visos isivaizduojate  - kaip jusu sunu vadins rusakalbiai, kuriu Lietuvoje daug? - "Bli*t'"??
Mane tai ima siaubas nuo tokiu mamu. Gal vistik reiketu atsizvelti i salies kaimynus ir i supancia aplinka, kurioje gims vaikas, antraip uzkompleksuos vadinamas "svogunu"(Lukas), "bli*t'" (Matas) ar "namu" (Domas).

Dar tokių kvailų motyvų dėl vaiko vardo parinkimo negirdėjau. Prie ko čia rusakalbiai?

Matas - normalus vardas. Tiesa, labai jau dažnas. Bet geriau jau dažnu vardu pavadinti nei bereikšmiu žodžiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 09 liepos 2009 - 13:13

Naudoja rusakalbiai tuos vardus nuo amžių amžinųjų ir nedarykit čia tragedijos lygioj vietoj dėl savo pačios neišprusimo.
Bažnyčiose tą patį Šventą Raštą savo kalba skaito, o ten evangelistų vardai vieni ir tie patys, tik skamba nevisai taip kaip čia prirašėt
Matas yra Матфе́й
Lukas - Лука
Kaip tik tai yra gana universalūs vardai daugiakalbiškumo prasme, nes yra ten, kur yra krikščionybė.

Nukirst nuo vardo galūnę, dar nereiškia žinot kaip vardas rusiškai skamba. wink.gif Ir Tomas neskamba kaip Tom ir t.t. ir pan.

Yra tie vardai pas juos nė kiek ne trumpiau nei pas mus, atsižvelgiant į istoriją (krikščionybės plitimo) dar ir ilgiau, taip kad neskamba ten tie vardai taip, kaip jūs čia piešiat.

O ir šiaip pats pasiūlymas dairytis dar į kaimynų žodynus doh.gif Man tarkim visai vienodai, kaip pas latvius ar rusus skamba mano vardas. Kažko nė nesusimąsčiau, kad gal kažkaip ne taip ir jau reiktų pradėt užsikompleksuot.

Elnias žinodamas, kad jis latviškai tai briedis, o briedis, kad jis latviškai elnias (alnis) turbūt irgi labai kompleksuot turėtų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi :): 09 liepos 2009 - 14:00
na labai jau dažnas vardas,ko gero kiekvienoje darželio grupėje dabar bent jau po 2-3 Matus yra, vien musu giminėje jau turim 2. ax.gif
Ir tiesa pasakius jau pabodes blush2.gif

Atsakyti
Sūnelis gavo šį vardelį... Labai gražus, trumpas, pasak šachmatininkų -- stiprus vardas... Ir prasmė labai graži. Populiarumas bent man ne esmė ax.gif
Papildyta:

Iš kur pas Jus tokios mintys??? blink.gif Rinkdama vaikui vardus irgi gal domėsitės VISŲ pasaulio tautų analogais (neduok Dieve, kur nors vaikas bus nežinia kuo išvadintas doh.gif). Absurdas... O jei ir vaikus savo auklėjat tai akcentuodama -- atleiskit tada doh.gif
Atsakyti
Matas buvo mano vardas favoritas, kol pusseserė nepavadino taip savo sūnaus (kuris yra mano krikšto sūnelis). wink.gif Taigi savojo pavadinti taip nelabai norėsis. Bet vardas man laaabai gražus, ir nė motais, kad dažnas ir t.t. smile.gif
Atsakyti
Gražus vardas,bet jau labai populiarus ir pabodęs vardas ax.gif
Atsakyti
Labai gražus vardas thumbup.gif
Atsakyti
kaip Šachmatas
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2009 07 19, 16:04)
kaip Šachmatas

Ne, nu sorry -- jei jau suaugę kabinėjasi ir vos ne ieško priekabių galimoms pravardėms, tada jau tikrai nėr ko pykt ant vaikų. Kokius pavyzdžius mato namuos ar aplinkoj -- tokie ir auga g.gif
Atsakyti
man labai negražus ir grubus. be to labai labai labai atsibodęs rolleyes.gif
Atsakyti
Atmetant biblijos asociacijas..., sachmatuose matas arba rusiskai "mat".. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daugiaziede: 19 liepos 2009 - 22:59