QUOTE(Kokopelli @ 2009 07 09, 10:54)
Atleiskit, bet kaip jus visos isivaizduojate - kaip jusu sunu vadins rusakalbiai, kuriu Lietuvoje daug? - "Bli*t'"??
Mane tai ima siaubas nuo tokiu mamu. Gal vistik reiketu atsizvelti i salies kaimynus ir i supancia aplinka, kurioje gims vaikas, antraip uzkompleksuos vadinamas "svogunu"(Lukas), "bli*t'" (Matas) ar "namu" (Domas).
Naudoja rusakalbiai tuos vardus nuo amžių amžinųjų ir nedarykit čia tragedijos lygioj vietoj dėl savo pačios neišprusimo.
Bažnyčiose tą patį Šventą Raštą savo kalba skaito, o ten evangelistų vardai vieni ir tie patys, tik skamba nevisai taip kaip čia prirašėt
Matas yra Матфе́й
Lukas - Лука
Kaip tik tai yra gana universalūs vardai daugiakalbiškumo prasme, nes yra ten, kur yra krikščionybė.
Nukirst nuo vardo galūnę, dar nereiškia žinot kaip vardas rusiškai skamba.

Ir Tomas neskamba kaip Tom ir t.t. ir pan.
Yra tie vardai pas juos nė kiek ne trumpiau nei pas mus, atsižvelgiant į istoriją (krikščionybės plitimo) dar ir ilgiau, taip kad neskamba ten tie vardai taip, kaip jūs čia piešiat.
O ir šiaip pats pasiūlymas dairytis dar į kaimynų žodynus

Man tarkim visai vienodai, kaip pas latvius ar rusus skamba mano vardas. Kažko nė nesusimąsčiau, kad gal kažkaip ne taip ir jau reiktų pradėt užsikompleksuot.
Elnias žinodamas, kad jis latviškai tai briedis, o briedis, kad jis latviškai elnias (alnis) turbūt irgi labai kompleksuot turėtų.