Įkraunama...
Įkraunama...

Priešmokyklis ugdymas

QUOTE(Ferda @ 2014 02 18, 16:44)
Bėda ir yra tame, kad į mokyklą susirenka skirtingo lygio vaikučiai - vieni labiau pasiruošę, kiti mažiau. manau, svarbu, kad nebūtų perlenkta lazda nei į vieną pusę. labai daug žinantis tikrai nuobodžiaus ir kad ir kaip besiplėšytų, net superinė mokytoja į 20 dalių nepasidalins...

Skirtingus lygius diktuoja patys tevai, maziau mokantys turi pasivyti daugiau zinancius net pries mokykla, o cia ir prasideda lenktyniavimas. Nesakau, kad tai blogai, visi mes norime, kad musu vaikai gerai pasiruostu mokyklai: pradedame mokinti raideles, skaiciukus, taip zaidimo forma net ir nepastebim, kad vaikas 6 metu jau skaito, nereikia skubinti laika, viska ismokstama 1 klasej, anksciau gi taip ir buvo, ir isaugome ir igyjome profesija ir darba gavome mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, norėjau paklausti ką reiktų daryti norint pereiti į priešmokyklinę grupę iš darželio į mokyklą , kur reiktu rašyti prašymą, ar daržely, ar mokykloj, ar ten ir ten?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silvaja: 20 kovo 2014 - 09:00


NAMŲ DARBAI

Nuo pat pirmos klasės tėvų nuostatos turėtų rodyti vaikui, kad už namų darbus visiškai atsako vaikas ir jo mokytojas. Tėvai neturėtų nuolat raginti vaikus ruošti namų darbus. Jie neturėtų prižiūrėti ar tikrinti, kaip vaikai juos atlieka (nors tokia politika gali prieštarauti mokytojų reikalavimams), išskyrus tą atvejį, kai vaikas pats to paprašo. Kai tėvai prisiima per didelę atsakomybę už vaikų namų darbus, vaikai mielai leidžia jiems tai daryti, ir tėvai jau niekada nebeatsikrato šios naštos. Namų darbai gali tapti vaiko ginklu, naudojamu savo tėvams bausti, šantažuoti ir išnaudoti.

Pagrindinė namų darbų reikšmė yra ta, kad jie suteikia vaikams savarankiško darbo patirtį. Tačiau, kad turėtų šią reikšmę, namų darbai turi atitikti vaiko galimybes, kad jis galėtų dirbti savarankiškai, kitiems mažai tepadedant. Tiesioginė pagalba ruošiant namų darbus gali tik parodyti vaikui, kad vienas jis yra bejėgis. Tačiau netiesioginė parama gali būti naudinga, pavyzdžiui, sukurta tinkama pamokoms ruošti aplinka ar pagalba pasirenkant tinkamą šiam darbui laiką, buvimas netoliese, kai vaikas mokosi ir pan.

Vaiko namų darbų ruošimas neturėtų būti pertraukiamas klausimais ar pastabomis, kurie nėra neatidėliotini. Mes turime likti fone, savo buvimu suteikdami vaikui komfortą ir nebylią paramą, bet ne nurodinėti ir aiškinti. Retkarčiais galime padėti suprasti klausimą ar paaiškinti sakinį, uždavinį. Mūsų pagalba turėtų būti saikinga, bet teikiama su palankumu.

Tėvų požiūris į mokyklą ir mokytoją gali turėti įtakos vaiko požiūriui į namų darbus. Jei tėvai nuolat keiksnos mokyklą ir menkins mokytoją, vaikas padarys aiškias išvadas. Tėvai turi palaikyti mokytoją ir pritarti jo reikalavimui atsakingai atlikti namų darbus.

Pasipriešinimas mokymuisi nėra paprasta problema, kuri gali būti išspręsta griežtu arba atlaidžiu elgesiu su vaikais. Didesnė prievarta gali padidinti vaiko pasipriešinimą, o visiškas nesidomėjimas gali byloti apie tai, kad tėvams yra priimtinas vaiko nebrandumas ir atsakomybės stoka. Sprendimas nėra nei greitas, nei lengvas. Kai kuriems vaikams reikalinga pagalba iš šalies. Tačiau aksioma yra tai, kad šio darbo neturi dirbti tėvai. Mūsų tikslas yra parodyti vaikui, kad jis yra atskiras individas ir pats – nepriklausomai nuo mūsų – atsako už savo sėkmes ir nesėkmes.

H.G. Ginott "Tarp tėvų ir vaiko" 4u.gif
Atsakyti
Kokias pratybas, užduotėlių knygeles perkat priešmokyklinėje grupėje?
Ar visiems vaikučiams vienodas ar individualiai?
Atsakyti
QUOTE(eellii @ 2014 09 08, 14:45)
Kokias pratybas, užduotėlių knygeles perkat priešmokyklinėje grupėje?
Ar visiems vaikučiams vienodas ar individualiai?

Į darželį pirkome atskirai kiekvienas sau, tai apsistojome ties https://www.knygos.l...s/as-mokausi-1/, jų yra kelios dalys, tai užteko visiems metams, o namo pasirinkome rankos lavinimo pratimus ir dar daugybę visokiausiu pratybų, bet mėgstamiausias buvo žurnaliukas "Nykštukas" thumbup.gif
Atsakyti
Turiu klausima apie priesmokyklinio ugdymo apmokejima, gal kas patars. Mano dukra lanko tokia grupe mokykloje. As ja pasiimu iskart po uzsiemimu, t.y. kazkur 12 valanda dienos. Kokios yra galimybes nemoketi uz maista ir moketi tik uz ugdyma??? ax.gif
Atsakyti
Mes predėjom eiti į priešmokyklinę grupę darželyje, nes nėra galimybės kam nors pusdienį prižiūrėti, kad galėtų eiti į paruošiamąją klasę mokykloje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mignonne: 11 rugsėjo 2014 - 10:06
QUOTE(Kvota9 @ 2014 09 09, 14:07)
Turiu klausima apie priesmokyklinio ugdymo apmokejima, gal kas patars. Mano dukra lanko tokia grupe mokykloje. As ja pasiimu iskart po uzsiemimu, t.y. kazkur 12 valanda dienos. Kokios yra galimybes nemoketi uz maista ir moketi tik uz ugdyma???  ax.gif

Tiesiog pasakykite dukrą ugdančiam pedagogui, kad vaikas mokykloje nepusryčiaus, nepietaus, kad lankys tik pamokas. Nejaugi neleis atsisakyti maitinimo g.gif
Atsakyti
Sveiki, labai norėčiau sužinoti, gal kas pradėjo lankyti priešmokyklinę grupę Sausio 13 m-kloje Vilniuje? Kaip sekasi, mano vaikas ten turėtų eiti po poros metų. Ar viskas tinkamai parengta priešmokyklinukams? Labai gaila, kad iš tokio darželio kaip Rytas iškeltos priešmokyklinukų grupės vien tam, kad nors kiek pakelti netikusios mokyklos reitingu ir surinkti
mokinių krepšelio pinigus sad.gif
Atsakyti
Mes rinkomės priešmokyklinę grupę darželyje, o ne priešmokyklinę klasę mokykloje. Savo pasirinkimu esam labai patenkinti. Vaikas užimtas visą dieną, ugdymo kokybė mūsų atveju tikrai ne prastesnė, gal net geresnė.
Atsakyti
Gal yra kas susidūrę su tokia situacija? Dukra lanko privatų darželį, bet priešmokyklinės grupės ten nėra. Todėl reikia ieškoti darželio su priešmokykline grupe, bet atrodo nepriima į valstybinį darželį, jei jo nelankei anksčiau, o ir vietų greičiausiai nebus. O mokykloje, kuri mums priklauso nėra priešmokyklinės grupės.
Atsakyti
QUOTE(ndr @ 2014 12 12, 13:02)
Gal yra kas susidūrę su tokia situacija? Dukra lanko privatų darželį, bet priešmokyklinės grupės ten nėra. Todėl reikia ieškoti darželio su priešmokykline grupe, bet atrodo nepriima į valstybinį darželį, jei jo nelankei anksčiau, o ir vietų greičiausiai nebus. O mokykloje, kuri mums priklauso nėra priešmokyklinės grupės.


Galima ieskoti privataus darzelio su priesmokykline grupe arba privacios mokyklos su priesmokykline grupe. Mano patirtis buvo tokia, kad nuo triju metu stovejusi eileje dukra gavo vieta i priesmokykline grupe valstybiniame darzelyje. Taciau mes jos atsisakeme, tuomet po poros menesiu gavo vieta kitame valstybiniame darzelyje priesmokyklineje grupeje. Tad i jas lengviau patekti nei kad i mazesniuju grupes valstybiniuose darzeliuose. Gal del to, kad kai kurie vaikuciai iseina i mokyklas anksciau nei priklauso (nuo 6, o ne nuo 7 metu), nezinau. Bet vietu sulaukem. Dar vienas dalykas jei tik leidzia galimybes - ta priesmokykline grupe nera privaloma, daug vaiku ateina i mokykla tiesiai be sios grupes.
Atsakyti