musu darzelio (kuris veliau "pavirsta ir i prad.klasiu mokykla) direktore pasakojo, kad visada atsiranda tevu, kurie apie savo vaikus galvoja, kad jie vunderkindai ir paleidzia i mokykla anksciau nei priklausytu. sake, kad labai retai tokie vaikai tampa lyderiais, retai issiskiria vunderkindiskais mokslais - tik vienas kitas. Dazniausias scenarijai du: arba grazinamas i darzeli (arba paliekamas antriems metams), arba tampa vidutinioku ir tokiu nenustoja buti visa gyvenima.
Kai as labai stipriai svarsciau, kada mano vyresniajai patapti pirmoke, ji man patare neskubeti: geriau stipri pirmoke, nei besivejanti jaunele.
suaugusiems gal ir geriau mokytis su labiau pazengusiais (pvz uzsienio kalbos), bet maziukams tai gali kainuoti kruva kompleksu ir pan dalyku. Arba tiesiog zmogus pripras buti vidutinioku, o ne geriausiu, stai ir viskas.
Mano 6.5 metu mergiote siemet eis dar i paruosiamaja grupe - ten pies, soks, lipdys moli, prades mokytis smuiku, sportuos ir pan. Veiklos per akis, ir ner ko skubet i ta mokykla.
Kazkas cia minejo, kad kruvis pasunkeja velesnese klasese ir tuomet pasijaucia visi sunkumai, tai man ta pati sake ir mano minetoji direktore.
www.penelopiuklubas.lt
Ištekėjusioms už Lietuvos kariuomenės