Įkraunama...
Įkraunama...

Juka

niu atrodo neper dažnai laistau, tiksliau tau purškiu lapus... o gal g.gif dar pastebėjau, kadi perslenku kai tvarkausi as ka, tai po vazonu tokia dregme yra, net nemoku pasakyt kas, kazkas panašays y rasą gal g.gif cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Samanta @ 2006 12 08, 10:48)
Gėlytes Juka  4u.gif

p.s. ar tikrai juka. Man labiau į draceną panaši  blush2.gif  mastau.gif

Čia tikrai ne juka,tai dracena mirksiukas.gif reiktų pabandyt persodint,jei baltuoja žemė(joje kalkių per daug),nelaikyti skersvėjyje ir ne perlieti,nes nuo drėgmės pertekliaus ir atsiranda "rasa"po vazonu,ypač jei vazonas plastikinis,nes molinis drėgmės perteklių išgarina per sieneles.Tekę patirti ir man tai ax.gif
Atsakyti
niu vazonas tai molinis. kas kiek laiko jus liejat? as kazkaip kas 3 kokias savaites wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Gėlyte @ 2006 12 08, 10:48)
Aš maniau, kad juka  ax.gif  g.gif  na, bet vis tiek, gal kas ką patarsit, nes labai man jos gaila, kai taip atrodo...

Tikslingiausia būtų pratęst pašnekelius Dracenos temoje. Gal ten įkelt tavo foto mirksiukas.gif

QUOTE(pupute @ 2006 12 08, 11:13)
niu vazonas tai molinis. kas kiek laiko jus liejat? as kazkaip kas 3 kokias savaites  wub.gif

Žiemos metu laistau kas mėnesį. Po biškį auga, ir meta apatinius lapus ax.gif
O tu į kokias žemes sodinai savo juką? Ir kokios firmos? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Samanta: 08 gruodžio 2006 - 11:47
doh.gif doh.gif jooooo.. paklausei biggrin.gif neatsimenu... wub.gif zinau kad senukuose pirkom ir prasem jukai tai dave kazkokias ir sake kad tinka jukai ax.gif
ni udabar jau ir as kas menesy laistysiu, gal pasikeis padetis drinks_cheers.gif
Atsakyti
Jukos lapai kietesni, žymiai platesni,šviesesni,krašteliai aštrūs.Stiebas storas,tarsi žvynuotas,nuo nukritusių lapų.Ir dar dracenų šaknys geltonis,nupjovus stiebą,per vidurį matos tarsi skylutė. 4u.gif Ties nupjautų šakų viršūnėm pavasarį turėtų pradėt augt lapai,taip kad be lapų ji bus neilgai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @asta: 08 gruodžio 2006 - 12:05
ką tik padovanojo man mažytę juką suvargusioje žemėje bei plastikiniame mažytyje vazonėlyje. bandžiau nuo pradžių viską perskaityti šioje temoje,bet kad jau daug prirašėt blush2.gif
supratau kad nemėgsta tiesioginių saulės spindulių. bet žiemą ant pietiniės palangės gal gali būti? beje, po apačia yra radiatorius. rojaussodai.lt skaičiau kad jis mėgsta žiemoti vėsiai. tai kaip su tuo radijatoriumi?
ir kada persodinti? juk nelauksiu pavasario g.gif
Atsakyti
as kai gavau tam plastikiniam vazonelyje tai kokia pusmety dar neprisiruosiau persodinti vis, nors jau saknys lindo per dugna ax.gif blush2.gif niu bet nieko - gyva dar vis. kaip tik su broliena apie juka dabar kalbejom, del tos baltos zemes, tai sake nuokalkiu. ir dar sake reikia vis kokiu pagaliuku ar sakute papurenti zemes pavirsiu jukai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(krika @ 2007 01 01, 19:30)
bet žiemą ant pietiniės palangės gal gali būti? beje, po apačia yra radiatorius. rojaussodai.lt skaičiau kad jis mėgsta žiemoti vėsiai. tai kaip su tuo radijatoriumi?
ir kada persodinti? juk nelauksiu pavasario  g.gif

Gal ir nieko blogo žiemą ant pietinės, nes saulutė taigi vos kada ne kada pasirodo, o dėl radiatoriaus tai sunku pasakyti g.gif
Bandyk dabar persodinti, nes šiaip nėra būtina laukti pavasario, jeigu jauti, kad gėlytei ankštoka dabartiniame vazoniuke. Nebus labai blogai irnesakyk.gif Aš pora gėlyčių esu persodinusi sausio mėnesį per nemenkus šalčius ir nieko nenutiko. 4u.gif

QUOTE(pupute @ 2007 01 01, 19:33)
del tos baltos zemes, tai sake nuokalkiu. ir dar sake  reikia vis kokiu pagaliuku ar sakute papurenti zemes pavirsiu jukai

Papurenimas padeda tik tiek, kad nesimato tų nuosėdų, bet kalkės iš žemių nuo to nepasišalina. Reikėtų laistyti arba gerai nusistovėjusiu vandeniu iš čiaupo arba, jeigu jau labai jis kalkėtas, nepagailėti pinigiukų ir nupirkti kokį 5 litrų butelį geriamo vandens specialiai gėlyčių laistymui - žiemą tokio kiekio užteks gana ilgai, jeigu gėlyčių namuose ne dešimtys, o vos keletas. ax.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,

padėkite patarkite. Ant mano Jukos nauju lapu atsirado toks kaip cukrus baltas ir juodi tokie kaip sakyciau vabaliukai, bet nejuda. Anksciau nebuvo. Nezinau paemiau, nejuda nieko. Bet nusivalo irgi sunkiai, o kai nusivalo lapas blizga toje vietoje. Tai as su siurbliu istraukiau. Daugiausia ju yra kur lapas naujas prie koto toje vietoje. Ka daryti?
Atsakyti
Aš savo juką (ne tą, jurios čia nuotrauką dėjau, ir kuri, pasirodo, yra dracena blush2.gif ) žiemą laikau įstiklintam balkone ir ji labai patenkinta biggrin.gif
Praeitą žiemą, kai buvo tie didieji šalčiai, pernešiau į kambarį, kad nenušaltų, nes šiaip balkone gal kokie +7, o kai lauke buvo -30, tai galvojau, kad ji nušals man, vos ne vos nutysiau, nes ji jau didelė labai, o ji ėmė gelsti, lapus mesti, teko vėl atgal į balkoną tempti ir iš karto atsigavo, kai tik šaltuką pajuto...
Atsakyti
o as jau šoke doh.gif
musu juka turi leliuka, kaip vadinam - atsakele, tiks jau nera maziukas, kokia 12 lapu jau turi, tai tie lapukai maziukai pradejo trauktis, vysti ir jau 2 nukirpaus, nzn kas darosi. o tie senieji lapai, mamytes-zali,pasistiebe, grazus, atsigave jau g.gif
kudel taip yra? unsure.gif
Atsakyti