Įkraunama...
Įkraunama...

Piršliai vestuvėse

QUOTE(-t-a-m-s-i- @ 2008 05 05, 14:00)
o as galvoju kad jei jau imi viena imk ir kita(cia liecia tik susituokusius)...

O jei tas antras man nepatinka? unsure.gif Na, sakykim, pvz., su kokia broliene biolaukai nesutampa, o brolį noriu šalia savęs tokiu momentu šalia turėt. Arba geriausios draugės diedas nuokvaka ir nuoplauka paskutinis? Nejau tokią dieną turiu save prievartaut ir apsimest, kad smagu?
O dėl krikšto tėvų- kad ir nelabai į temą- juk sako, krikšto vaikai paskui į juos panšūs būna rolleyes.gif Toliau- skaityti viršuje mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciocia Polia @ 2008 05 05, 16:08)
O jei tas antras man nepatinka?  unsure.gif Na, sakykim, pvz., su kokia broliene biolaukai nesutampa, o brolį noriu šalia savęs tokiu momentu šalia turėt. Arba geriausios draugės diedas nuokvaka ir nuoplauka paskutinis? Nejau tokią dieną turiu save prievartaut ir apsimest, kad smagu?
O dėl krikšto tėvų- kad ir nelabai į temą- juk sako, krikšto vaikai paskui į juos panšūs būna  rolleyes.gif Toliau- skaityti viršuje  mirksiukas.gif

jei taip butu..... del nuokvaku arba biolauku... tai paziureciau i tai is kitos puses.... juk tiems zmonems kartu gerai! jie yra seima ...ir neturiu teises issakyti savo nuomones netgi neakivaizdziai(pasirenkant i pirslius ar kriksto tevus viena is dvieju).... automatiskai jei pasirenkamas vienas is dvieju, nepasirinktajam kyla klausimas kas ne taip..... ir ateityje tai tikrai atsilepia santykiams .... paprastas pavydys.... i kriksto tevelius, sakykim, pasiriktas vienas is seimos..... nepakviestas i kriksto tevelius jauciasi izeistas..... ir manau prireikus vaziuoti i kriksto vaiko gimtadieni ar siaip kokia svente gali kilti ivairiausiu nemaloniu situaciju... aisku tai priklauso nuo zmoniu....... bet kokiu atveju skirti zmoniu negalima!!!!!! arba renkiesi abu vienisus zmones.... arba renkiesi seima.... cia tik mano kukli nuomone..... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -t-a-m-s-i-: 05 gegužės 2008 - 14:55
automatiskai jei pasirenkamas vienas is dvieju, nepasirinktajam kyla klausimas kas ne taip...

Būtent. O paskui randamas atsakymas ir stengiamasi savo elgesį koreguoti taip, kad būtų gerai visoms pusėms.
Šitoj situacijoj, ko gero, kiekvienas ir liekam prie saviškės nuomonės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciocia Polia @ 2008 05 05, 17:13)
Būtent. O paskui randamas atsakymas ir stengiamasi savo elgesį koreguoti taip, kad būtų gerai visoms pusėms.
Šitoj situacijoj, ko gero, kiekvienas ir liekam prie saviškės nuomonės  mirksiukas.gif

atsakymo niekada nesurandama po tokio pasirinkimo ..... tokiu atveju ne atsakymo ieskoma....zmogus nepasikeis ven del krikstynu ar vestviu.... ir tuo labiau zmones nori buti priimti tokie kokie jie yra... su savo ydom ir privalumas...... nes man susidaro toks vaizdas kad kvieciant i sventes, kartais pradedama zaisti.... mat tu man neitikai tada.... tai as taves neimsiu.... po tokio fakto pranesimo pradeda groti ambicijos..... ir tikrai nepakvietasis nepuls klausti kas yra negerai... kodel manes nepakviete...ar kaip as turiu pakeisti save kad mane pakviestumet...... 4u.gif 4u.gif
taip, kieviena liekam prie savo nuomones.. tiesiog smagu padiskutuoti civilizuotai ir nesipykstant.... imk balioniuka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(flesi @ 2008 05 04, 18:06)
drinks_cheers.gif  Skaičiuoju viską: rūbų nuomą, dovaną ir t.t. (o kaip gi kitaip, argi visa tai nėra vestuvėms?)

Sutinku, kad visa tai įeina į vestuvių kainą, bet man vis tiek " nesigauna" tokia suma blink.gif smile.gif Gaunu apie 1700 lt. biggrin.gif Čia , aišku, kiekvienos skaičiavimai skirsis. Bet aš išleidau per paskutines vestuves bent jau tiek smile.gif drinks_cheers.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nersim: 07 gegužės 2008 - 19:29
QUOTE(Nersim @ 2008 05 07, 20:29)
Sutinku, kad  visa  tai  įeina  į  vestuvių  kainą, bet  man  vis  tiek  " nesigauna"  tokia  suma blink.gif  smile.gif Gaunu  apie  1700  lt. biggrin.gif Čia  , aišku, kiekvienos  skaičiavimai  skirsis. Bet  aš  išleidau per  paskutines  vestuves  bent  jau  tiek smile.gif drinks_cheers.gif  4u.gif

parašysiu smulkiau po vestuvių (liepos mėn) dabar tik planuoju tiek, o jeigu gausis mažiau tai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(flesi @ 2008 04 30, 18:54)
Apie piršlių pareigas: parašykite, kuo dalijatės su jaunaisiais: pvz gėles sau perka svočia ar jaunoji? Bažnyčioje moka piršlys?.... na ir taip toliau. Aš žinokite pradėjau pirktis smulkmenas  blink.gif  pagal preliminarų išlaidaraštį gaunasi 2-3 tūkst. nu kaip ir nemažai. Stengiuosi, kad tos smulkmenos būtų vėliau "naudotinos" kad nereikėtų išmesti arba padėti kaip dulkių gėriklius

blink.gif Kokios kainos. Mūsų piršliai sakė, kad piršliavimas bus jų dovana mums, bet dabar pradedu nepatogiai jaustis. Jie kaip suprantu ir šeimos židiniu ir visokios kitokios smulkmenom rūpinasi.
QUOTE(Ernesta @ 2008 05 02, 12:31)
Aš už puokštę užsimokėsiu pati, o toliau nežinau, dėl bažnyčios nekalbėjom  schmoll.gif
Tai pas Jus gal labai didelės vestuvės, kad tiek viskas kainuoja, ar čia su visai rūbais skaičiuojate  g.gif
Aš irgi pradėjau visokias smulkmenas pirkti, žinoma jos dedasi Lt prie Lt gaunasi sumelė.
Pvz.: anksčiau piršliai mokėdavo foto atelje, bet tada kainos būdavo visai kitos, dabar įsivaizdotkite nuvažiavus į kokią foto studiją kiek piršliams kainuotu  doh.gif , kur apytiksliai viena poza 80 Lt. kainuoja  doh.gif

Už visas gėles mokėsiu aš pati. Gerai, kad už atelje papildomai mokėti nereikės, nes už tą pačią kainą fotografas mus dar ir ten fotogtafuos. Gerai, kad jūs čia apie Bažnyčią užsiminėt, bet manau, kad iš mūsų pusės būtų per daug įžūlu tikėtis, kad piršliai sumokės už ją.
Atsakyti
QUOTE(Monikutė @ 2008 05 08, 09:01)
blink.gif Kokios kainos. Mūsų piršliai sakė, kad piršliavimas bus jų dovana mums, bet dabar pradedu nepatogiai jaustis. Jie kaip suprantu ir šeimos židiniu ir visokios kitokios smulkmenom rūpinasi.

Už visas gėles mokėsiu aš pati. Gerai, kad už atelje papildomai mokėti nereikės, nes už tą pačią kainą fotografas mus dar ir ten fotogtafuos. Gerai, kad jūs čia apie Bažnyčią užsiminėt, bet manau, kad iš mūsų pusės būtų per daug įžūlu tikėtis, kad piršliai sumokės už ją.

Na kad nekelčiau bangų, pasakysiu, ką jau suplanavau arba išleidau (ir tai nėra viskas)
pvz. suknelės nuoma apie 300 Lt + grožis (šukuosena, manikiūras, pėdkelnės ir t.t.) 200 Lt (na čia galima ir "sutaupyti jeigu turi suknelę, manikiūrą pasidarai pati...)
Piršliui (kostiumą ir batus jau turi, tai tarkim 100 Lt (marškiniai, kaklaraištis)
bažnyčioje 200 + vargoninkui 50
svočios saldumynai (pyragas, sūris, saldainiai) 200 lt
stiprieji gėrimai 100 Lt
smulmenoms jau išleidau doh.gif (šeimos židinys 35+ žvakės 10 Lt, taurės 70 + graviravimas 33 Lt, smulkioms dovanėlėms irgi apie 100 Lt) ir čia tik pradžia doh.gif bet jau neskaičiuoju to, ką pasisiūsiu ar pasigaminsiu pati
viso:1400 Lt
dovana jauniesiems (karinė paslaptis lotuliukas.gif )
na kaip matote į 2000 neįsipaišau niekaip, o gėles man ir į atlapą piršliui perka nuotaka, fotografą irgi susirado ir susimokėjo patys jaunieji
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flesi: 08 gegužės 2008 - 09:25
SOS. Liekame be pirsliu. ka daryti patartumte? Vieni negali, kiti kaip ir atsisako. schmoll.gif Ar galima tik liudininkus vadinamuosius tureti. Jau susipainiojau su tom tradicijom.
Atsakyti
QUOTE(kvalaseviit @ 2008 05 08, 12:01)
SOS. Liekame be pirsliu. ka daryti patartumte? Vieni negali, kiti kaip ir atsisako.  schmoll.gif  Ar galima tik liudininkus vadinamuosius tureti. Jau susipainiojau su tom tradicijom.

o vestuvės tradicinės, didelės? galima tik su liudininkais, koks skirtumas?
Atsakyti
QUOTE(flesi @ 2008 05 08, 12:07)
o vestuvės tradicinės, didelės?  galima tik su liudininkais, koks skirtumas?

kazkiek tradicines. Bus vadinamasis pulkas, tik visi zenoti, todel vadinamasis. Susitiksim tik baznycioje, is namu nelsilydesime. o liudininku kokios pareigos? Tik pasirasyti, ar ir ka daugiau ju galima prasyti?
O zmoniu vestuvese apie 40 planuojam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kvalaseviit: 08 gegužės 2008 - 11:34
QUOTE(kvalaseviit @ 2008 05 08, 12:32)
kazkiek tradicines. Bus vadinamasis pulkas, tik visi zenoti, todel vadinamasis. Susitiksim tik baznycioje, is namu nelsilydesime. o liudininku kokios pareigos? Tik pasirasyti, ar ir ka daugiau ju galima prasyti?
O zmoniu vestuvese apie 40 planuojam.

jeigu kažkiek tradicinės, tai vis tiek į juos žiūrės visi ir lauks kokio žodžio, bent jau tokių esminių dalykų, kaip šeimos židinio uždegimas, palinkėjimai. Tokiu atveju reikia gerų muzikantų, kurie patys vestų vakarą ir prie liudininkų labai nepriekabiautų. Sunku pasakyti, nežinant visos situacijos ir nepažįstant žmonių
Atsakyti