Sveiki,
Peržiūrėjau visas temas nuo 1-3m., bet būtent apie tai niekas nekalba. Situacija tokia:
Sūnui 2m. ir 5 mėn greit. Tačiau, mano vaikas navalgo mūsų maisto:aš jį maitinu kūdikiškomis košėmis, daržovės su mėsa, su žuvim, su kiaušinu, bet viskas trinta. Verdu košes pati. Rytais ir vakarais valgo kruopų košes, bet tas pirktines, kur skirta mažyliams. Didžiausia problema- pergyvenau dėl sąkandžio, bet kas keisčiausia, jis graužia pačius kiečiausius džiuvėsius, kietas barankytes, trapučius, duoniukus. Dar geria actimel ir valgo vienos rūšies ekologišką jogurtą, bet tai jau būna rečiau. Pasiekimas-tik visai neseniai pradėjo valgyt žalią morką

Nieko nėra ragavęs iš mūsų meniu:nieko kepto, nieko troškinto, nieko konservuoto. Nėra ragavęs nei pomidorų, nei agurkų. Uogų nėra valgęs-šiaip ne taip šią vasarą įmaišydavau trintų uogų į kruopų košytę, bet kad paimtų ir paragautų-ne
Mano vaikas net nėra valgęs jokio saldainio. Vėl dėl tos pačios priežasties-neima.
Jau kartais lyg atrodo, kad domisi mūsų maistu, vis siūlom viską paragauti, tačiau kad ir paima į rankytę jau deda į burną, bet tuo viskas ir baigiasi. Neapžioja, neragauja

Esu kelis kartus įsiūliusi sriubytės, paragavo šaukštelį ir pabėgo. Jokiais kitais būdais daugiau neįsiūliau. Geria tik paprastą vandenį ir ryte bei vakare pieno mišinį. Taip pat nepavyksta įsiūlyt karvės pieno. Negeria jokių arbatų bei jokių sulčių.
Į mus, daugelis žiūri, kaip į nenormalius tėvus, tiek kurie nežino situacijos.
Vaikas yra judrus, nors ir prie mažesnių, bet atitinka ūgio ir svorio normas. Dantukai išaugę visi. Kraujo tyrimai normalūs, nes vis stebim.
Išbandyta nemažai dalykų, kad įsiūlyt jam mūsų maisto, tik nesiėmėm drastiškiausio-nesam atėmę jo užkandžių ir nedavę valgyt jo maisto dieną ar dvi. Aš manau, kad vaikui, kurio jautrus žarnynas nuo gimimo pasirinkus tokį būdą, galima greit sugadinti skranduką.
Mes nuolat lankomės pas gyd. Ji mano, kad greičiausiai vaikas yra principingas, bet kol visi fiziniai duomenys normalūs, nemato reikalo kažką daryti.
Aš vis tikiuosi, kad vaikas išaugs ir vis tiek pradės valgyt. Kaip jau minėjau, gal bene didžiausią nerimą man kelia, kad per mažai kramto kieto maisto ir galima sugadinti sąkandį.
Tiesa, vaiką jau vedam į darželį. Vylėmės, kad nuėjęs ten, atkreips dėmesį į kitus vaikus ir pats kartu ims valgyt-tačiau taip neįvyko!!!Išbūdavo alkanas visą dieną. Kartą ir ten vakare paragavo suvirusios daržovių košės kelis šaukštelius, tuom viskas ir pasibaigė. Daugiau auklėtojos nesugebėjo įsiūlyti taip pat. Kol kas nešam auklėtojom savo maistelį, jos geranoriškai maitina, nes jau per kelis mėnesius pamatė, koks vaikas ir kame problema.
Tai nežinau: ar čia man reik jau labai susirūpint ar vis dar galiu "laukti" kol ims pats ragauti mūsų maistą.
Kaip apie savo vaika paskaiciau! Kartais is nevilties pazliumbiu. Siandien eisim pas gydytoja pasitarti