Įkraunama...
Įkraunama...

Nekalbus mažylis...

Pasiskaitinejusi jusu mintis, supratau kad ir mano vaikas valgo normaliai 4u.gif
nors palyginus kaip jis valge iki metuku, tai dabar sumazino porcija kaip turi buti sad.gif
Nuo tokiu jo porciju mazinimo gelbsti multivitaminia, tikrai pradejo vyrukas geriau valgyti 4u.gif Bet zinoma ir jam buna nevalgedieniu, kaip ir mums-suaugusiems smile.gif Tad nera cia ko per daug nerimauti smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes. Mano sunus taip pat nevalgiukas, jei daugiau pavalgo , tai buna tikra svente. Per daug nepergyvenu, gal jau pripratau. Geriam vitamina C, o siaip dazniausiai buna netyciom koki nauja patiekala atrandam, tai savaite gali valgyti pilna burnyte, kol atsibosta.

Dabar daznai papraso kreveciu.
Taip pat mums issigelbejimas : buvo pomidoras ,mozzarella suris , siek tiek cesnako, baziliko, druskytes ir alyvuogiu aliejaus, turi atrodyti kaip sumustinis, apacioje pomidoras, ant virsaus suris ir visa kita. Labai skaniai valgo ir ilgai neatsibosta, manau ir sveika 4u.gif
Kartais isverdu manu koses ir uztarkuoju per burokine tarka sokolado, taip daugiau nepagailedama, tai ta kosyte irgi skaniai suvalgo .
O dazniausiai neisiulysi nieko.
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2010 11 15, 08:11)
Dar šis tas. Delfi skaičiau apie tyrimą ,kad trečdalis Lietuvos mamų mano, jog jų vaikas nedavalgo, o anot Vingro, nuo bado išsekusių vaikučių pasitaiko gal koks procentas... Taip kad mes gal per daug jaudinamės 4u.gif
Na ir, rašėt, kad anksčiau valgydavo daug, o dabar vis mažiau, kartais atrodo, kad augdamas vaikas, nes yra didesnis, turėtų valgyt vis daugiau palyginti su tuo, kai buvo kūdikis, aš irgi buvau ant to "pasimovus", bet mąstom logiškai, jei valgytų vis daugiau, tai ir augtų vis spartesniais tempais, pvz., trimetinukas svertų kokius 40 kg, jei priaugtų tiek, kiek per pirmuosius metus... Tai reik susitaikyt su tuo, kad palyginti su pusmetinuku, vaikas valgo vis mažiau - ot įdomybė, a?
Aišku, kai vaikas suvis mažai priauga, tada gal sunkiau atsipalaiduot... Maniškė ant tų skystų košių auga kaip ant mielių (aš patyliukais džiaugiuosi, kad jai irgi vis mažiau jų reik, gal pamažėl ims ir pripras prie rimto maisto kasdien - arba ne lotuliukas.gif), tai kartais net galvoju, kad galėtų lėtint tempus... Nes nesulaukus dviejų metų sveria kaip 2,5 metų vaikas doh.gif O panešiojama nori būt kaip 1,5 metų vaikas...

tai vat, gerai kai puikiai priauga ir nera jokiu problemu, tai tada aisku, kad vaikui pilnai pakanka jo suvalgyto kiekio ir tai ka jis valgo mirksiukas.gif

o kai mes nuo pat 3 menesiuku sunkiai augam, tai niekaip prie tu nevalgymu nepriprantam ir jaudulys ir nerimas niekaip nepraeina.... verysad.gif
aisku visada save ramini, kad vaikas sveikas, nors siek tiek ir mazesnis, kad juk ne visi vaikai auga pagal nustatytus standartus knygose( musu gydytoja ir sesela visada atsivercia knyga ir pasako kiek mums truksta blink.gif doh.gif ) tai tokie dalykai ir varo i nevilti, bet siaip jau visus imanomus gydytojus aplankem, nieko blogo nerado, tai tuo ir dziaugiames rolleyes.gif o kai uzeina noras valgyti, tai buna viena du kart i menesi, bet vistiek tos dienos smagios buna blush2.gif

o vitaminai isties jokie nepadeda... kai buvo 5men kazkur gerem net 4 preparatus padedancius skatint apetita, nei vieni nepadejo ir iki sios nepadeda...
Atsakyti
QUOTE(Anadi @ 2010 11 14, 15:57)
Mamytė, jus be reikalo panikuojate jūsų mažylis tikrai DAUG šneka, kaip tokio amžiaus vaikui yra tikrai DAUG  mirksiukas.gif  4u.gif
Papildyta:
Įdomus požiūris  g.gif Pati jus sakot, kad jūsų vaikas mažai kalba, pati tai teigiate, o vesti pas logopedą nenorit, nes nenorit pripažinti biggrin.gif  bet juk jus tai jau pripažinote  biggrin.gif
aišku, čia jums spręsti, bet mano nuomonė tokia, kad logopedas tikrai vaikui nepakenks.
Tuo labiau, kad  logopedas su tokiu mažiuku vaiku tik "žaidžia"  4u.gif

Tas poziuris tikrai visai normalus blush2.gif. As is tu mamu, kurios vaiku po ligonines ir pas daktarus del kiekvieno niekniekio nevedu, kartais reikia pasikliauti savo izvalgumu smile.gif.
Atsakyti
mano manymu vieni vaikuciai pradeda anksciau kalbeti, tarti zodelius, sakinukus, o kiti truputi veliau, ir jei vaikeliui dar tik 2 metukai tai ko gero dar nera ko pergyventi smile.gif
Atsakyti
Jau metai praėjo, kai kalbėjau apie vaiko nevalgymą. doh.gif Labai greit laikas bėga.
Matau, kad daugiau neatsirado tokių, kuriems yra problemos pradedant valgyti susaugusiųjų maistą. Ir dėl to labai džiaugiuosi. Mano vaikas valgo daug ką, bet ne viską. Tiesiog jis toks yra, jam nepatinka ragauti, užtenka to, ką valgo dabar, prisiragaus dar ateityje visko. smile.gif
Atsakyti
mamytes pabandykite i blynu tesla itarkuoti pora obuoliu, ir toliau kepkite blyneli ant jo keptuveje idekite varskes sumaisytos su uogiene ir ant virsaus dar tos teslos, gaunasi skanus blyneliai, ir nemazai vitaminu.
Atsakyti
Hm... labai idomu buvo paskaitineti smile.gif As irgi anksciau labai pergyvenau, dabar apsipratau, apsisarvojau kantrybe ir laukiu kokiu nors kalbejiomo protrukiu... Maniskiui 2,7m. kalbam ivairiai (ir pauksciu kalba ir isdesto ko nori) galima suprasti nemazai. Sudelioja is kokiu 4-5 zodziu jau sakinukus trumpus (aisku istarti zodeliai nera idealus). O kai prasau kad pakartotu viena ar kita zodi tai jis tik paskutini skiemeni kartoja doh.gif tai ir susimasciau ar cia koks nors rodiklis kad yra kokiu nors problemeliu ar tik jo uzsispyrimo reikalas (ar toks zodziu kartojimo iprotis)?
Atsakyti
QUOTE(nuliaX @ 2010 11 16, 22:07)
mamytes pabandykite i blynu tesla itarkuoti pora obuoliu, ir toliau kepkite blyneli ant jo keptuveje idekite varskes sumaisytos su uogiene ir ant virsaus dar tos teslos, gaunasi skanus blyneliai, ir nemazai vitaminu.

Ačiū už receptuką, vis neprisiruošiu blynų iškept su obuoliais blush2.gif ,gal, kad pati nemėgstu biggrin.gif . Rytoj bandysiu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(nuliaX @ 2010 11 17, 00:07)

thumbup.gif skaniai skamba tongue.gif
Atsakyti
kepk nekepes , kai nieko nevalgo, tai nieko, tai cielu tortu syki gundziau - schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Bluebell @ 2010 11 18, 20:08)
kepk nekepes , kai nieko nevalgo, tai nieko,  tai cielu tortu syki gundziau -  schmoll.gif

tai ka siulote?
mano vaikas 9 metai, niekada tu tortu nevalge ir nevalgys
Atsakyti