QUOTE(stripulis @ 2010 11 15, 08:11)
Dar šis tas. Delfi skaičiau apie tyrimą ,kad trečdalis Lietuvos mamų mano, jog jų vaikas nedavalgo, o anot Vingro, nuo bado išsekusių vaikučių pasitaiko gal koks procentas... Taip kad mes gal per daug jaudinamės
Na ir, rašėt, kad anksčiau valgydavo daug, o dabar vis mažiau, kartais atrodo, kad augdamas vaikas, nes yra didesnis, turėtų valgyt vis daugiau palyginti su tuo, kai buvo kūdikis, aš irgi buvau ant to "pasimovus", bet mąstom logiškai, jei valgytų vis daugiau, tai ir augtų vis spartesniais tempais, pvz., trimetinukas svertų kokius 40 kg, jei priaugtų tiek, kiek per pirmuosius metus... Tai reik susitaikyt su tuo, kad palyginti su pusmetinuku, vaikas valgo vis mažiau - ot įdomybė, a?
Aišku, kai vaikas suvis mažai priauga, tada gal sunkiau atsipalaiduot... Maniškė ant tų skystų košių auga kaip ant mielių (aš patyliukais džiaugiuosi, kad jai irgi vis mažiau jų reik, gal pamažėl ims ir pripras prie rimto maisto kasdien - arba ne

), tai kartais net galvoju, kad galėtų lėtint tempus... Nes nesulaukus dviejų metų sveria kaip 2,5 metų vaikas

O panešiojama nori būt kaip 1,5 metų vaikas...
tai vat, gerai kai puikiai priauga ir nera jokiu problemu, tai tada aisku, kad vaikui pilnai pakanka jo suvalgyto kiekio ir tai ka jis valgo
o kai mes nuo pat 3 menesiuku sunkiai augam, tai niekaip prie tu nevalgymu nepriprantam ir jaudulys ir nerimas niekaip nepraeina....
aisku visada save ramini, kad vaikas sveikas, nors siek tiek ir mazesnis, kad juk ne visi vaikai auga pagal nustatytus standartus knygose( musu gydytoja ir sesela visada atsivercia knyga ir pasako kiek mums truksta

) tai tokie dalykai ir varo i nevilti, bet siaip jau visus imanomus gydytojus aplankem, nieko blogo nerado, tai tuo ir dziaugiames

o kai uzeina noras valgyti, tai buna viena du kart i menesi, bet vistiek tos dienos smagios buna
o vitaminai isties jokie nepadeda... kai buvo 5men kazkur gerem net 4 preparatus padedancius skatint apetita, nei vieni nepadejo ir iki sios nepadeda...