Įkraunama...
Įkraunama...

Nekalbus mažylis...

QUOTE(Mijos mama @ 2008 02 27, 01:29)
na mums tuoj bus du metukai.dar kalbam mazokai doh.gif bet nieko,manau persilausim ir viskas atsiras savaime 4u.gif
seip pasako:mama,teti,gersti,aciu,dar,noriu,mamam,auku(lauku),yja(lyja),uka(ruko) ir dar keliatas...susikalbam kazkaip labai parastai,nes ji viska supranta ka mes sakom,o ir mes suprantam ko ji nori ar ko jei reikia...aisku paburba savo kalba,tik pasakai,kad jos nesupranti,apsisuka ir nueina doh.gif  lotuliukas.gif labai va megsta dainuoti,tai tokio proceso eigoje atsiranda zodeliu daugiau(gal taip ir prades kalbeti) mirksiukas.gif labai megsta abecele mokintis(as jai sakau raide,o ji kartoja;arba buna kad sakau raide,o ji net pasako zodi,pvz f-fui,m-mama) smile.gif
as labai laukiu nesulaukiu,kada viska galesime suprasti,kada visis gales ja suprasti 4u.gif

mum irgi greitai du met.ir maniskis kalba panasei..as skaitau cia normalu.. thumbup.gif buna vaikai ir keturiu metu taip sniaka.. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Mums 1.2 metu, sneka tik sava kalba. Samoningai pasako niam-niam, bet logopede sake, kad cia nesiskaito kaip zodis, tai tik garsas. Ir dar ji sake, kad metuku vaikas turi sakyti taisyklingai ir butinai samoningai ne maziau kaip viena zodi. Musiskis dar nesako doh.gif
Atsakyti
mums metukai ir desimt menesiu bet tik sakom auaua (suniukas), dar, tetetete (tetis), niam niam (valgyt) ir ate, ir kas man kelia nerima kad nieko nekartoja, nors pamaiva yra be proto didziule schmoll.gif nors ka paprasai viska padaro g.gif
Atsakyti
Manoji gan maza,bet susisneket imanoma thumbup.gif labai anksti viska pradejo daryt,ir vaiksciot ir sneket ir valgyt pati biggrin.gif
sako: kas cia,kur,mama,tete,Egle,Auri,Zygi,niamni,gerti,ateik cia,dink is cia,popa,papi,bamba,noriu,nenoriu,ciuce,kate,Nori (suns vardas ) ,sexi (suns vardas,taria- sesi),nera (kai kazko iesko ir neranda tai nera to ar ano,pvz :nera teti.) tepam,didi,karsta,salta,didele,koja, ir t.t. puse neatsimenu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(inga-uk @ 2008 03 08, 22:27)
mums metukai ir desimt menesiu bet tik sakom auaua (suniukas), dar, tetetete (tetis), niam niam (valgyt) ir ate, ir kas man kelia nerima kad nieko nekartoja, nors pamaiva yra be proto didziule  schmoll.gif nors ka paprasai viska padaro  g.gif

Musiske lygiai tokia pat! Taip pat taria tik tete, au au, miau, niam niam, ate. Ko paparasai, ta padaro. Kartot nieko nekartoja! schmoll.gif Na, tikekeimes greit mes ju neusciaupsim! bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Krisstulka: 09 kovo 2008 - 12:51
mums 1m7men, sako mama, niam (kai pati nori ir mato kitus valgant), uuuuu (ku-kū), be (bėk)...nu ir daugiau nieko. Labai nerimauju, prisiskaiciau visokiu metodiku, atseit reikia pradet nuo zvereliu garsų, mūūū karvyte sako, au suniukas, miau kaciukas.. turim labai daug knygeliu, zaidimu su zvereliais, zaisliuku, kartais visa diena mūkiu, loju ir t.t. bet atgal nieko, bando deliot lūpas taip kaip mato, bet garso nera.Einam ir i muzikos pamokeles, labai jai patinka, soka, maivosi kaip tik gali. siaip viska supranta ir ka mes sakom ir svetimi suauge, padaro ka paprasai, atnesa kur reikia, nunesa, nuotraukose parodo kur seneliai, tevai... Kazka savo kalba ciauska bet kad nieko totaliai neina suprast... Buvom sutike lygiai tokio pat amziaus mergyte, tai ji pasako einam mociute, noriu namo...tai man kaip stebuklas kazkoks... nu laukiam ir mes to stebuklo....
Atsakyti
sveiki,
mano sunui beveik 2 metai...mes snekam lb mazai...pagrindinius zodzius(mama tete...gerti-apa....apapa-pakelk....aciu-aci.....sulciu siusiu...sss-sysiot.....kaka....noriu nenoriu kartais.....brrr...) zodziu tikrai mazai...apie miau muuu koko gagag kalbet ner ko nesidomi tiesiog turim knygeliu su gyvunais bet nors tu ka galiu mukti ar miaukti visa diena jis neatkartos.....sava kalba kalba ir mano kad ji visi supranta.....jis nemegsta naujoviu net gerti is naujo buteliuko nenori....gulki ir geria is buteliuko su papsiu...nu zodziu jam kudikiu lb but patinka nei dideliu g.gif va megsta loginius zaidimus deliot deliones(rades ir skaiciu formas) kaip priverst vaika kalbet nezinau... doh.gif na PATARKIT unsure.gif
Atsakyti
Sveiki,
mums 1.5metu mes irgi snekam labai mazai sese tokiu laiku sakiniais kalbejo ir labai aiskiai ,o mes net mama nenorim sakyti doh.gif ,bet manau kad prabilsim biggrin.gif
Atsakyti
Maniške irgi nelabai nori kalbėti žmonių kalba,va sava kalba tai pliurpia rolleyes.gif Pasako ate,aciū,mamam ax.gif Kartais netyčia išeina mama,anksčiau sakydavo tetis,dabar jau nebe g.gif Nieko,ateis laikas ir kalbės smile.gif
Atsakyti
Mano dukrytė irgi nenori kalbėti žmonių kalba, tik savaip sako kai kuriuos žodelius. Liūdna, nes kai kurie jos bendraamžiai jau sakinukais kalba. Bet kiekvienam vaikui savo metas biggrin.gif Tai vis laukiu tos dienos biggrin.gif
Atsakyti
laukiam visos tų žodelių,deja verysad.gif maniškė mama nesako.bet jau kelis kartus ašiu[ačiū] pasakė.daktarė liepė neverst kartot primigus,nes vaikams tai nepatinka,šnekinti,žaisti ir prakalbs smile.gif lauksi smile.gif
Atsakyti
kiekvienam vaikui matyt savas laikas yra kalbėt pradėt,vaikščiot....
Mano sūnus buvo 2 metų ir mažai palyginus su kitais vienmečiai kalbėjo. Pradėjo į daržiuką eiti 2m.4mėn. po savaitės pradėjo vaikas sakiniais kalbėt,mes su vyru apakę blink.gif blink.gif buvom.. thumbup.gif . Ir nešveplavo labai,aiškiai,raiškiai prabilo. Tik kartais skiemenis žodyje sukeisdavo.
Dukrytei dabar greit pusantrų,man atrodo,kad jinai dar mažiau kalba,nei sūnus tokio amžiaus būdamas g.gif . Bet nesikremtu labai ir netempiu už liežuvio,kad kartotų. Tiesiog laukiu,"kol liežuvis atsiriš". O va neseniai poliklinikoj buvom,tai vienmetė mergytė šitaip gražiai kalbėjo thumbup.gif thumbup.gif ,kad visi susižavėję žiūrėjo į tą gražuolę. Maniškiai palyginus su kitais anksti sėdėt,ropot,vaikščiot pradėjo.... O va kalbėt matyt vėliau nei kiti g.gif
O dukrytės žodynėlis maždaug būtų- mama,tete,a-pa(pakelk),caca(glosto ir sako,tipo geras),au-au(ant šuniuko),miau(ant katytės),cip-cip(paukščiukai),anam(einam),mama atei,tete atei(tipo ateit šaukia),myju,myju(myliu,myliu), mamam(valgyt),pa(kai bučkio nori wub.gif ) g.gif g.gif g.gif na panašiai viskas turbūt.Ai dar vienas iš pagrindinių žodžių Atiū(ačiū)...ir Ate ate atsisveikinant doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rritukas: 10 balandžio 2008 - 12:23