Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas užsienyje

QUOTE(wicked @ 2007 08 12, 21:23)
o as naudoju, ypac darzovems steam'inti.....  ax.gif man nepatinka maisto, ismirkusio vandeny, skonis  schmoll.gif nors greiciausiai kad padazas visai kitaip "suveikia".... reiks kada bandyt, bo pradejau megti balandelius, tai ir norisi ismokti, nors mielu noru virtuve uzleisciau MB.....  blush2.gif jam zymiai geriau sekasi nei man....  ax.gif

tai nenusirashyk taip lengvai tongue.gif zinoma, svarbiausia padazas, juk nevirsi balandeliu vandeny biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Raskyte @ 2007 08 12, 21:30)
tai nenusirashyk taip lengvai  tongue.gif


ka jau ka, bet kad esu beviltiska virtuvej tai tikrai zinau biggrin.gif plius, neturiu tam meiles schmoll.gif man tai tik pareiga ir nemiela dar blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(wicked @ 2007 08 12, 21:33)
ka jau ka, bet kad esu beviltiska virtuvej tai tikrai zinau  biggrin.gif plius, neturiu tam meiles  schmoll.gif man tai tik pareiga ir nemiela dar  blush2.gif

visi skirtingi esam 4u.gif pas mane jei butu kas valgytu, tai as ishtisa para virtuvej stoveciau biggrin.gif bet baigesi tie laikai, kai pas tevus gyvenau, tai susitaikiau jau 4u.gif
Atsakyti
Sudominot su balandeliais.... as irgi niekada ju negaminus ir teisybe pasakius nelabai megdavau, ir paskutini karta valgiau seniai jau labai, bet dabar visai uzsimaniau,tik as daugiau klausimu turiu:

1. kam kopusta visa virti, juk paskui jau padaryti balandeliai vis tiek verda ?
cia gal tam, kad ivynioti mesa lengviau butu ?
2. koki farsa, kiaulienos , jautienos ar kuricos kokios nors?
3. vienai kopusto galvai kiek farso reikia ?
4. kiek balandeliu gaunasi is vieno kopusto?
5. kokiu mazdaug santykiu farsas ir ryziai ?
6. hm.... ai tas baltas padazas..... tai padarytus balandelius reikia deti i puoda be vandens ir tik to balto padazo daug pridarius ipilti ? o jei tik iki puses puode padazo pilti, tai kaip tie neapsemti balandziai isvirs?
7. keik laiko virti reikia ?


Ir siaip tik pasvaigimui..... kazkaip lyg ir prisimenu, kad kartais balandeliai tokie oranziniai buna..... g.gif ... tai gal cia kitokiam padaze virti (kecupo pvz) ?

Liabai didelis dekui kas atsakys mano klausimelius 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2007 08 12, 23:10)
Sudominot su balandeliais.... as irgi niekada ju negaminus ir teisybe pasakius nelabai megdavau, ir paskutini karta valgiau seniai jau labai,  bet dabar visai uzsimaniau,tik as daugiau klausimu turiu:

1. kam kopusta visa virti, juk paskui jau padaryti balandeliai vis tiek verda ?
cia gal tam, kad  ivynioti mesa lengviau butu ?
2. koki farsa, kiaulienos , jautienos ar kuricos kokios nors?
3. vienai kopusto galvai kiek farso reikia ?
4. kiek balandeliu gaunasi is vieno kopusto?
5. kokiu mazdaug santykiu farsas ir ryziai ?
6. hm.... ai tas baltas padazas..... tai padarytus balandelius reikia deti i puoda be vandens ir tik to balto padazo daug pridarius ipilti ? o jei tik iki puses puode padazo pilti, tai kaip tie neapsemti balandziai isvirs?
7. keik laiko virti reikia ?


Ir siaip tik pasvaigimui..... kazkaip lyg ir prisimenu, kad kartais balandeliai tokie oranziniai buna.....  g.gif  ... tai gal cia kitokiam padaze virti (kecupo pvz) ?

Liabai didelis dekui kas atsakys mano klausimelius  4u.gif



na kadangi as balandelius labai megstu ir gana daznai gaminu, tai galiu pabandyti atsakyti i tavo kalusimelius:))

1. I nevirta kopusta tai nelabai pavyks suvynioti balandeliu... kopustas perlus. As tai daznai tingiu terliotis su karstu vandeniu, tai idedu kopusta i mikrobangine, ten ji palaikau keleta minuciu, kada suminksteja virsutiniai lapai, juos nuimu, tada ji vel dedu i mikrobangine, o tuo metu vynioju balandelius jau is tu nuimtu lapu, na ir t.t.

2. as naudoju dazniausiai kiaulienos, bet ta liesa, bet manau galima pamaisyti kiaulienos su jautienos, jei vien kialienos per riebus... vien jautienos gali buti per sausas ir per kietas...

3. niekada nematavau kiek kopusto galvai reikia farso... darau tiek, kiek turiu pasigaminus tos mases, o kiek jau lieka kopusto, tai ismetu... arba galima sriubytei dar supjauscius panaudoti:))

4. mano atveju, tai balandeliu skaicius visada priklauso nuo farso kiekio... tai net nezinau kiek ju gautusi is vieno kopusto... na dazniausiai as pridedu dvi eiles i vidutinio dydzio puoda, bet kiek ten tu balandeliu g.gif niekada ir neskaiciavau g.gif na nemazai... bet kopusto viso su tiek balandeliu nesunaudoju, lieka tie mazesnieji lapai viduje (dar aisku priklauso kokio dydzio kopustas)

5. as niekada nenutaikau isvirti ryzio, visada ju isverdu per daug, tai i farsa pridedu tiek, kad jie butu tankiai farse, nes neisivaizduoju koks ten tas santykis... ziuriu is akies, kadf ryziu nebutu daugiau nei farso tongue.gif

6. balandeliu dar niekad nebandziau daryti su baltu padazu (net negirdejau kad taip galima, bet reiks kada pabandyti). As ant balandeliu dedu tarkuotas morkytes (tarkuoju burokine tarka), sviestuko imetu gabaleli (nors riebaliuko ir is mesytes pribega), ir dar idedu kelis saukstus pomidoru tyres (ne ketcupo, jo kaip ir niekur nenaudoju...). Balandelius i puoda dedu ant to steamer'io, i dugna pripilu vandenuko, tai kai viskas susimaiso (vandenukas su sviestuku, pomidoru tyre, skystimuku is mesytes, morkytem, gaunasi toks skanus padaziukas. Kol neturejau steamer'io, i puoda dedavau tokias groteles, nes pati pirma karta, kai pati dariau balandelius, juos dejau tiesiai i puoda, tai man ten keli labai prikepe prie puodo... kopustas per daug prisispaude prie dugno...smile.gif) blush2.gif o siaip kai jie pakelti nuo dugno, tai man dar ir skaniau, nes tada jie taip troskinasi garuose.

7. o verdu nepilna valanda panasiai, net nezinau tiksliai... visda isimu viena is puodo, ir ziuriu, ar kopustelis jau visai minkstas 4u.gif 4u.gif

dar zinau, kad kai kurios seimininkutes balandelius pakepina sviestuke pries dedant i puoda, bet nezinau, tiksliai, ka tai duoda...

Atsakyti
QUOTE(Raskyte @ 2007 08 13, 03:30)
..., juk nevirsi balandeliu vandeny  biggrin.gif

lotuliukas.gif O aš verdu, ir visai skaniai gaunasi be jokių kečiupų thumbup.gif
Tiesa, gaminu juos su Savojos kopūstu (Wirsing). Kaip iš SM kulinarinių išmokau, išpiovusi kotą įkišu jo galvą 5 minutėm mikrobangėn , leidžiu praaušti. Per tą laiką paverdu ryžius, tuos maišelyje, 10 minučių (jie nevisai išverda, bet ir siaubingai nebebrinksta ), nuvarvinu, ataušinu. Imu faršą, kokio būna - arba kiaulienos, arba per puse, pusės kilo pokelį ir du maišelius tyžių. Be prieskonių (druskos, pipirų, mairūno) įdaran dar dedu kiaušinį. Kažkur skaičiau, kad jautienos faršas paskaninamas šaukštu grietinės ar įpilama grietinėlės. Išeina kokie 24 balandėliai, juos glaudžiai sudedu plačian žeman puodan, kad neliktų jokių tarpų (jei kur lieka, įgrūdu lapo likučių), užpilu verdančiu vandeniu, kad vos apsemtų (jo tarp kitko labai mažai prireikia), įmetu lauro lapą, pipirų, kokių žolių, kartais burokine tarka užtarkuoju morkos, kad gautųsi patalėliai, kartais - tik likusių supiaustytų lapų, užmetu žolinio sviesto skiautelių (jo būna pirkti paruošto), sandariai uždengiu, užvirus sumažinu ugnį iki minimumo, ir po 20 min. galima valgyt. Iš tų kelių likusių skysčio šaukštų nesunku pasidaryti ir baltą padažą, tik jau be kečiupo (pastarojo mes nevalgom iš viso). Man mama yra aiškinusi, kad apkepinti lapai geriau laikosi - ji juos dar miltuose apvoliodavo, kad nereikėtų apvynioyi siūlais. Ji mane ir išmoke, standžiai juos vieną šalia kito grūsti, kad susispaudę vienas kitą laikytų. Jinai juos orkaitėj šutindavo, bet irgi vandeny, ne padaže - nuo miltų jis sutirštėdavo.
Atsakyti
Kai darysiu kitą sykį balandėlius, tai būtinai nufotografuosiu patį balandėlių viniojimo procesą. Niekada nenaudoju siūlų ir jie nei išsiardo, nei išsivinioja. Nors pamenu, kad buvo toks laikas, kad mama viniodavo. Paskui kažkur perskaičiau kaip galima be siūlų daryti, pabandžiau ir super gavosi.

O faršo ir ryžių santykį, tai maždaug 1:1. Jei pusę kilogramo garšo, tai du pakeliai po 100 g. apvirtų ryžių.

Darau su pačiu įvairiausiu faršu: kiaulienos, jautienos, kalakutienos, tik avienos nedarau, nes iį esmės aviena nepatinka ir tiek. Jei faršas riebesnis, tai nededu jokių riebalų, kaip sviesto ir t.t., jei liesas - dedu šaukštą kitą.

Virimo laikas priklauso nuo balandėlių didžio. Jei vidutinio didžio, tai apie 45 minutes ant nedidelės ugnies. Jei didesni, tai visa valanda, jei mažęsni, tai pusvalandžio užtenka. Svarbu juos daryti panašaus didžio. Svarbu nepervirti, nes tada tikrai neskanu.

Ant puodo dugno dedu visada pjaustytą, o kartais burokine tarka tarkuotą morką. Bet man asmeniškai skauniau griežinėliais pjaustyta. Bandžiau be morokos virti, bet skonis kitoms ir mano gomuriui nepatiko taip, kaip su morkomis.

Likus kokiom 5 minutėm, aš visada įdedu porą šaukštų grietinės, kartais tik šaukštą, bet tai priklauso nuo kokį faršą dedu į balandėlius.

Likusius kopūstus praprastai smulkiai supjaustau ir dedu ant dugno, po morkomis. Man patinka sultinyje ta makalošė ax.gif
Atsakyti
Balandelius myliu wub.gif Bet maniskiai ne per daugiausia. verysad.gif
Darau juos taip, kaip jau ne viena rase. Apkepintu balandeliu lapai man zymiai skanesni(ypac kai tie kopustai "naujoviski" ir lapai kieti). Bet jau paskutinius 10 metu darau balandelius orkaiteje. Pritarkuoju morku i skarda truputi smulkiai pjaustytos svoguno galvos. Ant virsaus dedu vienu sluoksniu balandelius, uzpilu buljonu(bet kad nevisiskai apsemtu). Ant kiekvieno balandelio dedu po mazyti sviesto gabaleli. Kai virsus balandeliu apkepa, juos apverciu ant kito sono, kad vel apkeptu. Pabaigoje, jei reikia dapilu buljono, dedu pomidoru tyres ir grietines. Gaunasi padazas. ax.gif
Karta bandziau su vistienos farsu. Buvo skanu, bet kitoks skonis(neiprastas, dietinis)
Atsakyti
Maya steaminau ta chicken, paskutinis sss gavos, nebandyk visi tie receptai kur surasyti nieko panausaus nesigauna, nebent yra kokie kitokie steaminimo puodai labai sandarus, nes as tai turiu puodas puodan kur dedasi dangtis uzsidengia ir fsio, nesigavo, teko sugalvot is tos mesos ant greicio poto kazka kita, tai su ryziai brokoliais kukuruzais makala toki padariau ale visai skaniai sueejo. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(RamuneM @ 2007 08 13, 07:07)
Kai darysiu kitą sykį balandėlius, tai būtinai nufotografuosiu patį balandėlių viniojimo procesą. Niekada nenaudoju siūlų ir jie nei išsiardo, nei išsivinioja. Nors pamenu, kad buvo toks laikas, kad mama viniodavo. Paskui kažkur perskaičiau kaip galima be siūlų daryti, pabandžiau ir super gavosi.


Likus kokiom 5 minutėm, aš visada įdedu porą šaukštų grietinės, kartais tik šaukštą, bet tai priklauso nuo kokį faršą dedu į balandėlius.



Man niekada dar nebuvo balandeliai issivynioje ir net nezinojau, kad juos kas su siulu vynioja... g.gif ;tereikia juos viena prie kito suglausti ir jie sau smagiai ten troskinasi tongue.gif

O MB tai balandelius su grietine irgi valgo, bet ja dedasi jau i lekste, bet man kazkaip mesa su grietine nesiderina... ir apskritai as grietines nelabai megeja..
Atsakyti
QUOTE(Foggy @ 2007 08 13, 08:56)
Man niekada dar nebuvo balandeliai issivynioje ir net nezinojau, kad juos kas su siulu vynioja... g.gif  ;tereikia juos viena prie kito suglausti ir jie sau smagiai ten troskinasi tongue.gif

O MB tai balandelius su grietine irgi valgo, bet ja dedasi jau i lekste, bet man kazkaip mesa su grietine nesiderina... ir apskritai as grietines nelabai megeja..

Na man irgi neissivynioja niekada, juk kopustas apvirtas pries vynojant ta farsa kaip gali isivyniot doh.gif dar negirdejau nei karto kad kazkas su siulais juos vyniotu biggrin.gif as valgau irgi su grietine man skanu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(wicked @ 2007 08 12, 19:06)
parasykit kuri nors, kaip darot balandelius.... nuo A iki Z... nuo to momento, kada jie i puoda keliauja  biggrin.gif kaip tushinat? ka dedat, kiek ilgai ir taip toliau..... niekada gyvenime ju nesu darius  blush2.gif buvo laikas, kai nevalgiau as ju.... tik mesa, o dabar pradejo patikti, tik deja, nemoku pati pasigamint  blush2.gif


as tai tokius ala balandelius darau, kai tingiu tikrus balandelius daryti... blush2.gif padarau kukulius is farso, kiausinio, ryziu ir prieskoniu... sudedu juos i verdanti vandeni, tada paverdu 5 min. po to dedu bulves, dar paverdu kokias 10 min ir ant virsaus dedu pjausyta kopusta... tada kai netingiu ant virsaus uzdedu tarkuotu morkyciu ir troskinu kol viskas issitroskins... 4u.gif

QUOTE(pupa999 @ 2007 08 12, 22:10)
Sudominot su balandeliais.... as irgi niekada ju negaminus ir teisybe pasakius nelabai megdavau, ir paskutini karta valgiau seniai jau labai,  bet dabar visai uzsimaniau,tik as daugiau klausimu turiu:

1. kam kopusta visa virti, juk paskui jau padaryti balandeliai vis tiek verda ?
cia gal tam, kad  ivynioti mesa lengviau butu ?
2. koki farsa, kiaulienos , jautienos ar kuricos kokios nors?
3. vienai kopusto galvai kiek farso reikia ?
4. kiek balandeliu gaunasi is vieno kopusto?
5. kokiu mazdaug santykiu farsas ir ryziai ?
6. hm.... ai tas baltas padazas..... tai padarytus balandelius reikia deti i puoda be vandens ir tik to balto padazo daug pridarius ipilti ? o jei tik iki puses puode padazo pilti, tai kaip tie neapsemti balandziai isvirs?
7. keik laiko virti reikia ?



1. tam kad jis suminkstetu ir butu galima lengviau vynioti mesa i ji
2. as visada maisau kiauliena su jautiena.
3. priklausomai kokio dydzio kopustas...
4. priklauso kiek mesos dedi i lapa ir kokio dydzio kopustas
5. dedu is akies, ir visa laika dedu nevirtus ryzius, nes jie iserda kol viskas troskinasi...
6. as pilu vandeni arba sultini (nors sultinys isverda troskinant balandelius).. o padaza jau darau isvirus - grietine sumaisau su ketcupu ir gaunasi toks oranzinis...
7. virti kol isvirs 4u.gif (as tai istraukiu viena is puodu, perpjaunu ir paziuriu ar isvires).

Atsakyti