QUOTE(pupa999 @ 2007 08 12, 23:10)
Sudominot su balandeliais.... as irgi niekada ju negaminus ir teisybe pasakius nelabai megdavau, ir paskutini karta valgiau seniai jau labai, bet dabar visai uzsimaniau,tik as daugiau klausimu turiu:
1. kam kopusta visa virti, juk paskui jau padaryti balandeliai vis tiek verda ?
cia gal tam, kad ivynioti mesa lengviau butu ?
2. koki farsa, kiaulienos , jautienos ar kuricos kokios nors?
3. vienai kopusto galvai kiek farso reikia ?
4. kiek balandeliu gaunasi is vieno kopusto?
5. kokiu mazdaug santykiu farsas ir ryziai ?
6. hm.... ai tas baltas padazas..... tai padarytus balandelius reikia deti i puoda be vandens ir tik to balto padazo daug pridarius ipilti ? o jei tik iki puses puode padazo pilti, tai kaip tie neapsemti balandziai isvirs?
7. keik laiko virti reikia ?
Ir siaip tik pasvaigimui..... kazkaip lyg ir prisimenu, kad kartais balandeliai tokie oranziniai buna.....

... tai gal cia kitokiam padaze virti (kecupo pvz) ?
Liabai didelis dekui kas atsakys mano klausimelius
na kadangi as balandelius labai megstu ir gana daznai gaminu, tai galiu pabandyti atsakyti i tavo kalusimelius:))
1. I nevirta kopusta tai nelabai pavyks suvynioti balandeliu... kopustas perlus. As tai daznai tingiu terliotis su karstu vandeniu, tai idedu kopusta i mikrobangine, ten ji palaikau keleta minuciu, kada suminksteja virsutiniai lapai, juos nuimu, tada ji vel dedu i mikrobangine, o tuo metu vynioju balandelius jau is tu nuimtu lapu, na ir t.t.
2. as naudoju dazniausiai kiaulienos, bet ta liesa, bet manau galima pamaisyti kiaulienos su jautienos, jei vien kialienos per riebus... vien jautienos gali buti per sausas ir per kietas...
3. niekada nematavau kiek kopusto galvai reikia farso... darau tiek, kiek turiu pasigaminus tos mases, o kiek jau lieka kopusto, tai ismetu... arba galima sriubytei dar supjauscius panaudoti:))
4. mano atveju, tai balandeliu skaicius visada priklauso nuo farso kiekio... tai net nezinau kiek ju gautusi is vieno kopusto... na dazniausiai as pridedu dvi eiles i vidutinio dydzio puoda, bet kiek ten tu balandeliu

niekada ir neskaiciavau

na nemazai... bet kopusto viso su tiek balandeliu nesunaudoju, lieka tie mazesnieji lapai viduje (dar aisku priklauso kokio dydzio kopustas)
5. as niekada nenutaikau isvirti ryzio, visada ju isverdu per daug, tai i farsa pridedu tiek, kad jie butu tankiai farse, nes neisivaizduoju koks ten tas santykis... ziuriu is akies, kadf ryziu nebutu daugiau nei farso
6. balandeliu dar niekad nebandziau daryti su baltu padazu (net negirdejau kad taip galima, bet reiks kada pabandyti). As ant balandeliu dedu tarkuotas morkytes (tarkuoju burokine tarka), sviestuko imetu gabaleli (nors riebaliuko ir is mesytes pribega), ir dar idedu kelis saukstus pomidoru tyres (ne ketcupo, jo kaip ir niekur nenaudoju...). Balandelius i puoda dedu ant to steamer'io, i dugna pripilu vandenuko, tai kai viskas susimaiso (vandenukas su sviestuku, pomidoru tyre, skystimuku is mesytes, morkytem, gaunasi toks skanus padaziukas. Kol neturejau steamer'io, i puoda dedavau tokias groteles, nes pati pirma karta, kai pati dariau balandelius, juos dejau tiesiai i puoda, tai man ten keli labai prikepe prie puodo... kopustas per daug prisispaude prie dugno...

)

o siaip kai jie pakelti nuo dugno, tai man dar ir skaniau, nes tada jie taip troskinasi garuose.
7. o verdu nepilna valanda panasiai, net nezinau tiksliai... visda isimu viena is puodo, ir ziuriu, ar kopustelis jau visai minkstas
dar zinau, kad kai kurios seimininkutes balandelius pakepina sviestuke pries dedant i puoda, bet nezinau, tiksliai, ka tai duoda...