Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas užsienyje

balandėliai... niam.... tik mano vaikai jų nevalgo doh.gif Visi kopūstai lauk būna... doh.gif
Aš kopūstą mikrobangėj darau visada. Mėsą dedu kokią turiu, ryžius dedu nevirtus. Morkas pjaustau riekutėmis ir DAUG... Man skanu nerealiai ax.gif Sudedu balandėlius į puodą, užpilu juos sultiniu (tada nededu į vandenį daugiau jokių prieskonių) ir troškinu. Kartais puodą įstatau į orkaitę. Į troškinimosi pabaigą, įdedu kelis šaukšus kokio PASTA SAUCE, kartais grietinės dar šaukštą... Niam...... Ech, užsimaniau net... Reiktų pasidaryt kada thumbup.gif
Atsakyti
As balandelius .apvolioju miltose ir apkepinu....ir tada dedu troskinti.Tada dedu tik vegeta druskyte ir piriuka,aisku morka ir svoguna sutarkuoju.
Kiti balandeliu nekepina man skaniua apkepti ir patroskinti.O miltuose kai apvolioju,tada troskinant gaunasi ir padazas...Nereik atskirai daryti padazo,tik vandenuko ipilu ir prieskoniuku .
Atsakyti
QUOTE(balselys @ 2007 08 13, 12:21)
As balandelius .apvolioju miltose ir apkepinu....ir tada dedu troskinti.Tada dedu tik vegeta druskyte ir piriuka,aisku morka ir svoguna sutarkuoju.
Kiti balandeliu nekepina man skaniua apkepti ir patroskinti.O miltuose kai apvolioju,tada troskinant gaunasi ir padazas...Nereik atskirai daryti padazo,tik vandenuko ipilu ir prieskoniuku .

Visai idomu as niekada nekepinu, bet kodel nepabandzius kita karta juolab nuo miltu turetu pasidaryti padazas, o klausyk juos vistik troskinti reikia gera pusvalandi, nepradeda nuo miltu svilt? g.gif
Atsakyti
QUOTE(doviliushka @ 2007 08 13, 10:07)
as tai tokius ala balandelius darau, kai tingiu tikrus balandelius daryti...  blush2.gif   padarau kukulius is farso, kiausinio, ryziu ir prieskoniu...  sudedu juos i verdanti vandeni, tada paverdu 5 min.  po to dedu bulves, dar paverdu kokias 10 min ir ant virsaus dedu pjausyta kopusta...  tada kai netingiu ant virsaus uzdedu tarkuotu

As ir darau sitos balandelius "GREITUS".Tik as viska sluoksniuoju,Kukuliukai -pjaustytas kopustas su morkyte,vel kukuliai-pjaustytas kopustas ir ant virsaus dedu bulve i 4 dalys supjaustyta ,bulves isvirusios vadinasi ir troskinis isitroskynes...O padaza darau miltai,vanduo ir tomatas,i pabaiga uzpilu...
LT sita patekala vadina "Lenkiski balandeliai"
ir skanu jami - jami. thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2007 08 13, 13:23)
Visai idomu as niekada nekepinu, bet kodel nepabandzius kita karta juolab nuo miltu turetu pasidaryti padazas, o klausyk juos vistik troskinti reikia gera pusvalandi, nepradeda nuo miltu svilt? g.gif

As dedu "dugneli" i puodo dugna,jis toks gelezinis su skylutemis jis ir neleidzia prisvilty.As ant virsaus dedu bulves,kai jos isvirusios,tai ir balandeliai gatavi.Man skaniau kai vienam puode kartu troskinasi ir balandeliai ir bulves.
Ir dar sukant -vyniojant mesa i lapa as nupjaunu aisku nekiaurai,bet ta vadinama lapo "stubura" man tada graziai susivinioja pats lapas.O ryizius as dedu pusiau virtus,ipili vandens kad apsemtu uzverdu ir palieku isbrinkty,atsala ir i mesa keliauje....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balselys: 13 rugpjūčio 2007 - 20:39
Niu aciu visoms uz savo receptukus, jau dabar tai tikrai viskas aisku. Tai tikriausiai ir mano mama su morkytem troskindavo, kad tokie oranziniai budavo.
Atsakyti
QUOTE(balselys @ 2007 08 13, 12:35)
As dedu "dugneli" i puodo dugna,jis toks gelezinis su skylutemis jis ir neleidzia prisvilty.As ant virsaus dedu bulves,kai jos isvirusios,tai ir balandeliai gatavi.Man skaniau kai vienam puode kartu troskinasi ir balandeliai ir bulves.
Ir dar sukant -vyniojant mesa i lapa as nupjaunu aisku nekiaurai,bet ta vadinama lapo "stubura" man tada graziai susivinioja pats lapas.O ryizius as dedu pusiau virtus,ipili vandens kad apsemtu uzverdu ir palieku isbrinkty,atsala ir i mesa keliauje....

Yra cia koks specialus dugnas, ar koki tiesiog kopusto lapa ikloji pries sudedama balandelius g.gif Nes as paprastai morkyciu papjaustau visada ant dugno iskloju ir tik tada dedu balandelius 4u.gif O del kopusto ir as tuos stubrus nupjaustau, ryzius irgi apvirtus tik sudedu pilnai neisverdu ju, nesicackinu vistiek isverda veliau normaliai viskas. O bulvytes as megstu atskirai isvirti smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puiki_mamyte: 13 rugpjūčio 2007 - 22:45
As balandeliu niekad neverdu schmoll.gif man nepatinka kai viskas perslapia.As saviskius greitpuody verdu thumbup.gif (skaravarkej vadinamoj) ir sveikas ir greitas gaminimo budas.Mesa tai tik kalakutiena su morkytem,salieru,kartais kukuruzu idedu,prieskoniais,ryziais-cia ,kad vaikai darzoves valgytu,nes vienu jie i burna neima doh.gif.Viskas buna gatava per 30 min(neturiu laiko cackinimuisi smile.gif ),o padaziuka irgi darau labai paprastai ir greitai: aliejus,miltai ir pomidoru padazas skirtas makaronams arba ketciupas,na ir zinoma valgom juos su bulvytem,virtom atskiram puode arba su rudais ryziais.
Pas mane sian kaip tik balandeliai vakarienei tongue.gif

Balselys taviskis apkepintu balandeliu receptas gan gundanciai skamba,reiks pabandyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2007 08 13, 15:44)
Yra cia koks specialus dugnas,

jo specelus dugnas....As ji pirkau Ikejoje,bet ju yra ir targete pitkti.....as ji dedu kai kotletus troskinu.Nes jos pries apkepinima ir apvolioju miltu ir dziuvesio misini.Ir tada man vel nereik atskirai daryti padazo,ikelciau cia bet nemoku....parodyti ta dugneli ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2007 08 13, 13:44)
Yra cia koks specialus dugnas, ar koki tiesiog kopusto lapa ikloji pries sudedama balandelius  g.gif Nes as paprastai morkyciu papjaustau visada ant dugno iskloju ir tik tada dedu balandelius  4u.gif O del kopusto ir as tuos stubrus nupjaustau, ryzius irgi apvirtus tik sudedu pilnai neisverdu ju, nesicackinu vistiek isverda veliau normaliai viskas. O bulvytes as megstu atskirai isvirti  smile.gif  4u.gif


As irgi morkom dugna iskloju, biski pritruakia nieko baisaus, bet kad prisviltu tai taip nera buve. Bulves irgi atskirai verdu, tik vyras mano nesupranta, ryziu ir bulviu kartu valgymo doh.gif

QUOTE(balselys @ 2007 08 13, 16:36)
jo specelus dugnas....As ji pirkau Ikejoje,bet ju yra ir targete pitkti.....as ji dedu kai kotletus troskinu.Nes jos pries apkepinima ir apvolioju miltu ir dziuvesio misini.Ir  tada man vel nereik atskirai daryti padazo,ikelciau cia bet nemoku....parodyti ta dugneli  ax.gif



Tai nor linka imesk website, jei neiseina paveiksiuko ax.gif

Mamia, pas mane irgi balandeliai, is ryto atsikelus paskaiciau SM ir nusprendziau balandzius daryti lotuliukas.gif , galvos nereikejo kamuoti "kas vakarienei? "
Atsakyti
as tai noriu ta spizini puoda nusipirkti... ale brangus zalciai... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(maya @ 2007 08 13, 19:23)
Tai nor linka imesk website, jei neiseina paveiksiuko ax.gif

Vacia,tas daiktas jo saitas
http://www.ikea.com/...oducts/90112531
tik maniskis nupjove kojales apacios,tada reik didelio puodo,o tie sparneliai lankstosi gali deti i bet koki poda,ir nera tos rankenos per viduri pasmane,jis primena liaudiskai tariant "durslek" nukostuva,ar kaip cia pavadinus....
Papildyta:
QUOTE(doviliushka @ 2007 08 13, 21:22)
as tai noriu ta spizini puoda nusipirkti...  ale brangus zalciai...  blush2.gif

Nuvaziuok i meksiuku tugu....ten pigiau.
As sau puoda dideli pirkau kokiu 12 litru uz 13$.Jie ten nauji ir seip geru dalyku yra...manisis kardus ten perka (cia nors ne i tema)jo hobi...... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(balselys @ 2007 08 13, 20:34)
Nuvaziuok i meksiuku tugu....ten pigiau.
As sau puoda dideli pirkau kokiu 12 litru uz 13$.Jie ten nauji ir seip geru dalyku yra...manisis kardus ten perka (cia nors ne i tema)jo hobi...... blush2.gif


cia downtown'e ar Alsip'e kur turgus yra?
Atsakyti