zadetasis
fried rice receptas
reikes:
vistienos
jautienos
ryziu
kiausiniu
morku
baltojo kopusto
konservuotu pievagrybiu
svoguno laisku
baltojo vyno
prieskoniu
galima deti zirneliu arba konservuotu kukuruzu jei patinka.
gamyba

:
issiverdame ryzius, bet paliekame truputi nedavirusius, nes jie dar tures 'kepti'.
vistiena supjaustome norimo dydzio kubeliais ir apkepame isprieskoniave+ su trupuciu soy sauce.
taip pat darome su jautiena- supjaustome, suprieskoniuojame ir apkepame.
morkas supjaustome siaudeliais.
kopusto galva pjauname per puse ir pjaustom kaip salotoms.
grybukus supjaustome 'riekelemis'.
kiausinius isplakame, iberiam truputeli druskytes ir iskepam kaip kiausiniene. geriausia is keptuves isimti vientisa 'blyna', atvesus pjaustome norimo storio siaudeliais.
visos darzoves suberiamos i didziule keptuve su trupuciu aliejaus, lengvai apkepinamos. ant ju pilami ryziai ir prieskoniai pagal skoni: pipirai, druska, ne per daug soy sauce, kad viskas igautu lengvai rusva atspalvi. nereikia padauginti

viskas kepama pamaisant.
kai ryziai tampa beveik tinkami valgyti, t.y. tampa pakankamai minksti, bet truksta minutes kitos, ipilamas baltas vynas, suberiama vistiena ir jautiena+ kiausiniai.
paskutinis ingridientas- grezineliais pjaustyti svogunu laiskai. jie dedami baigus gaminti, kai visas keptuves turinys perkeliamas i puoda.
MB gamina specialu cesnakini 'padaza'. niekad nemaciau darant. jis deda cesnaka, raudonuju cili pipiriuku, vandens, acto, druskos ir cukraus. viska i blenderi. turi gautis skystis. man labai skanu, bet ji moka padaryti tik jis taip skaniai. man tie ryziai sausoki, tad uzpylus sio padazo

, tiesa, jis gana astrus....