Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas užsienyje

QUOTE(Ode @ 2007 05 04, 22:38)
Aga, pas mano mamą termostatas jau 100 metų sugedęs, ale pas ją viskas puikiai iškepa, pyragai iškyla. O aš ir su savo termostatu sugebu prisvilint.  lotuliukas.gif
Mano vyras prie anties kepė, bet ne su cukrum, o su medum. Čia truputį paveiksliuke matosi, kaip jie atrodė. Buvo tikrai skanu.  drinks_cheers.gif


As jau i tuos obuoliukus tavo vyro keptus jau seniai seile varvinu, tai speju darysiu taip kaip jis ten parases, desiu obuoliuku i orkaite 175 laipsniu (cia C ar F ???? ) ir kepsiu 20-25 minutes mirksiukas.gif
O anties nors ir nemegstu(nes kazkokia sausa man ji su storu rievbaliniu sluoksniu schmoll.gif ), bet toj nuotraukytej taaaaaip skaniai atrodo, kad isbandysiu kuria diena, nes nuotraukyte tai suvalgyti galeciau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2007 05 04, 21:47)
O anties nors ir nemegstu(nes kazkokia sausa man ji su storu rievbaliniu sluoksniu  schmoll.gif  ), bet toj nuotraukytej taaaaaip skaniai atrodo, kad isbandysiu kuria diena, nes nuotraukyte tai suvalgyti galeciau  thumbup.gif

Tikrai ne sausa, patikėk. Riebaliuko yra (nors didžioji dalis nubėga bekepant), bet tai daugiau riebi skūrytė, kuri man visai skaniai valgosi. Jei nenorėsi - nusipjausi. biggrin.gif
Atsakyti
zadetasis fried rice receptas

reikes:
vistienos
jautienos
ryziu
kiausiniu
morku
baltojo kopusto
konservuotu pievagrybiu
svoguno laisku
baltojo vyno
prieskoniu
galima deti zirneliu arba konservuotu kukuruzu jei patinka.

gamyba biggrin.gif :

issiverdame ryzius, bet paliekame truputi nedavirusius, nes jie dar tures 'kepti'.
vistiena supjaustome norimo dydzio kubeliais ir apkepame isprieskoniave+ su trupuciu soy sauce.
taip pat darome su jautiena- supjaustome, suprieskoniuojame ir apkepame.
morkas supjaustome siaudeliais.
kopusto galva pjauname per puse ir pjaustom kaip salotoms.
grybukus supjaustome 'riekelemis'.
kiausinius isplakame, iberiam truputeli druskytes ir iskepam kaip kiausiniene. geriausia is keptuves isimti vientisa 'blyna', atvesus pjaustome norimo storio siaudeliais.
visos darzoves suberiamos i didziule keptuve su trupuciu aliejaus, lengvai apkepinamos. ant ju pilami ryziai ir prieskoniai pagal skoni: pipirai, druska, ne per daug soy sauce, kad viskas igautu lengvai rusva atspalvi. nereikia padauginti smile.gif viskas kepama pamaisant.
kai ryziai tampa beveik tinkami valgyti, t.y. tampa pakankamai minksti, bet truksta minutes kitos, ipilamas baltas vynas, suberiama vistiena ir jautiena+ kiausiniai.
paskutinis ingridientas- grezineliais pjaustyti svogunu laiskai. jie dedami baigus gaminti, kai visas keptuves turinys perkeliamas i puoda.
MB gamina specialu cesnakini 'padaza'. niekad nemaciau darant. jis deda cesnaka, raudonuju cili pipiriuku, vandens, acto, druskos ir cukraus. viska i blenderi. turi gautis skystis. man labai skanu, bet ji moka padaryti tik jis taip skaniai. man tie ryziai sausoki, tad uzpylus sio padazo thumbup.gif , tiesa, jis gana astrus....
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2007 05 05, 00:02)
Tikrai ne sausa, patikėk. Riebaliuko yra (nors didžioji dalis nubėga bekepant), bet tai daugiau riebi skūrytė, kuri man visai skaniai valgosi. Jei nenorėsi - nusipjausi. biggrin.gif



O temp tam recepte C ar F ?
Atsakyti
i fried rice dar ir krevetes dedamos, visai pamirsau doh.gif doh.gif doh.gif
jos ruosiamos kaip ir vistiena+ jautiena, tik prieskoniu deti nereikia ir pakepinamos labai trumpai.
Atsakyti
Aciu butinai gaminsiu.
Atsakyti
Bet ta antyte tai super atrodo reiks butinai isbandyti
Atsakyti
QUOTE(danguolet @ 2007 05 04, 11:00)
As noriu "namu gamybos".


jei tu nori butent fried rice, tai as pas kiniete dirbu... mirksiukas.gif nors jau maciau mazulinka parase receptuka, imetu ir ta, pagal kuri ji/as darome.... biggrin.gif
ryzius naudoja jie ne tuos baltuosius, bet kaip jie vadinasi, nepasakysiu blush2.gif brown turbut... g.gif juos isverda, i dideli puoda musami kiausiniai, maisant jie "iskepami" , gaunasi kiausiniene mazdaug, tada sudeda ryzius, prideda darzoviu - saldytu zirneliu, kukuruzu, mazyciais kubeliais supjaustytu morku, brokoliu, kalafijoru.... kai jau darzoves buna minkstos, uzpila siek tiek sojos padazo ir fried rice baigta thumbup.gif labai elementaru, paprasta ir greita... nu ir net man skanu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2007 05 05, 12:05)
O temp tam recepte C ar F  ?

Celsijus.
Šiaip jau kai būna Farenheitu, tai būna nuo kokių 325 mažiausiai. Jei rašo 200, tai vos ne pašildymui tinka. smile.gif

Skanaus. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2007 05 04, 21:38)

Mano vyras prie anties kepė, bet ne su cukrum, o su medum. Čia truputį paveiksliuke matosi, kaip jie atrodė. Buvo tikrai skanu.  drinks_cheers.gif


ANTIS yra nerealuuuuuu niam niam thumbup.gif thumbup.gif Daznai ja kepu, nors ji ir riebi skaitosi, bet kaip iskepa tas riebalas is jos isbega visas o tada jau skanuma, aisku is anties irgi lieka tik karvelis, bet as jau uz ta "karveli" linkus ir patriusti ilgiau nes skonis jos gaunasi nerealus. Isbandyti receptai odes vyro taip kad tvirtinu kad begalo SKANU! mirksiukas.gif thumbup.gif Beja anties pastetas irgi labai skanus gavosi, aisku ten darbelio dar daugiau bet tikrai verta ! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2007 05 05, 18:41)
Celsijus.
Šiaip jau kai būna Farenheitu, tai būna nuo kokių 325 mažiausiai. Jei rašo 200, tai vos ne pašildymui tinka. smile.gif

Skanaus.  4u.gif



Aciu mirksiukas.gif

As i 200 orkaite nagu nekisu, todel nezinojau, kad ten saltoka tokioj temperaturoj. Palyginus su lauko temp man ir 200 daug skamba ax.gif Is klausimu matosi, kad patyrusi vireja esu lotuliukas.gif Todel man receptukai labiausiai patinka tokie ne "is akie" , bet su visom smulkmenom... kad nebutu kur durnu klausimu uzdavineti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mazhulinka @ 2007 05 05, 17:01)
zadetasis fried rice receptas

reikes:
vistienos
jautienos
ryziu
kiausiniu
morku
baltojo kopusto
konservuotu pievagrybiu
svoguno laisku
baltojo vyno
prieskoniu
galima deti zirneliu arba konservuotu kukuruzu jei patinka.

gamyba biggrin.gif :

issiverdame ryzius, bet paliekame truputi nedavirusius, nes jie dar tures 'kepti'.
vistiena  supjaustome norimo dydzio kubeliais ir apkepame isprieskoniave+ su trupuciu soy sauce.
taip pat darome su jautiena- supjaustome, suprieskoniuojame ir apkepame.
morkas supjaustome siaudeliais.
kopusto galva pjauname per puse ir pjaustom kaip salotoms.
grybukus supjaustome 'riekelemis'.
kiausinius isplakame, iberiam truputeli druskytes ir iskepam kaip kiausiniene. geriausia is keptuves isimti vientisa 'blyna', atvesus pjaustome norimo storio siaudeliais.
visos darzoves suberiamos i didziule keptuve su trupuciu aliejaus, lengvai apkepinamos. ant ju pilami ryziai ir prieskoniai pagal skoni: pipirai, druska, ne per daug soy sauce, kad viskas igautu lengvai rusva atspalvi. nereikia padauginti smile.gif viskas kepama pamaisant.
kai ryziai tampa beveik tinkami valgyti, t.y. tampa pakankamai minksti, bet truksta minutes kitos, ipilamas baltas vynas, suberiama vistiena ir jautiena+ kiausiniai.
paskutinis ingridientas- grezineliais pjaustyti svogunu laiskai. jie dedami baigus gaminti, kai visas keptuves turinys perkeliamas i puoda.
MB gamina specialu cesnakini 'padaza'. niekad nemaciau darant. jis deda cesnaka, raudonuju cili pipiriuku, vandens, acto, druskos ir cukraus. viska i blenderi. turi gautis skystis. man labai skanu, bet ji moka padaryti tik jis taip skaniai. man tie ryziai sausoki, tad uzpylus sio padazo thumbup.gif , tiesa, jis gana astrus....


Aciuks tau uz receptuka,gundantis.
As gal kazka ne taip parasiau, bet as noriu "spanish rice" recepto. Reiks man skambint savo buvusiom bendradarbem,viena labai skaniai pagamindavo ji, ir atsimenu kad mesa i ta recepta tikrai neiejo.
Atsakyti