Įkraunama...
Įkraunama...

Magnetinis rezonansas

Turiu beda del nugaros ir galvos skausmu. Rankos kojos atitirpsta. verysad.gif Neurologe Dave siuntima atlikti si tyrima. Temoje buvo mineta kad kai kurioms sis tyrimas buvo nemokamas. Noreciau suzinoti kodel? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Erikiux @ 2010 03 25, 14:21)
Turiu beda del nugaros ir galvos skausmu. Rankos kojos atitirpsta.  verysad.gif  Neurologe Dave siuntima atlikti si tyrima. Temoje buvo mineta kad kai kurioms sis tyrimas buvo nemokamas. Noreciau suzinoti kodel?  blush2.gif

Sveika, man buvo darytas šis tyrimas su neurologės siuntimu ir jis buvo atliktas nemokamai. Aš tiksliai visko nežinau, bet galvoju, kad jei yra siuntimas ir gydytojo nurodymu MRT turi būti atliktas, kompensuoja ligonių kasos. Jums nieko neminėjo apie tai? Dar gali būt, kad jūs lankotės pas gydytoją privačiai, dėl to ji neturi teisės skirti nemokamą tyrimą. Mano atveju gydytoja dirbo valstybinėje įstaigoje,kurioje ir yra MRT . Buvau užrašyta į eilę, bet ilgai laukt neteko- kiek pamenu apie savaitę,
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silmgreen: 25 kovo 2010 - 18:44
QUOTE(silmgreen @ 2010 03 25, 18:40)
Sveika, man buvo darytas šis tyrimas su neurologės siuntimu ir jis buvo atliktas nemokamai. Aš tiksliai visko nežinau, bet galvoju, kad jei yra siuntimas ir gydytojo nurodymu MRT turi būti atliktas, kompensuoja ligonių kasos. Jums nieko neminėjo apie tai? Dar gali būt, kad jūs lankotės pas gydytoją privačiai, dėl to ji neturi teisės skirti nemokamą tyrimą. Mano atveju gydytoja dirbo valstybinėje įstaigoje,kurioje ir yra MRT . Buvau užrašyta į eilę, bet ilgai laukt neteko- kiek pamenu apie savaitę,

Man pasake kad reikia atlikti MRT israse siuntima ir dave nr. pasiskambinti uzsirasyti. Minejo jog sis tyrimas man kainuos 180. Gydausi neprivaciai.
Atsakyti
QUOTE(Erikiux @ 2010 03 25, 20:35)
Man pasake kad reikia atlikti MRT israse siuntima ir dave nr. pasiskambinti uzsirasyti. Minejo jog sis tyrimas man kainuos 180. Gydausi neprivaciai.

Siandiena buvau pas seimos gyditoja. Paske kad be siuntimo butu brangiau. Tai ta likuti apmoka ligoniu kasos, todel lieka sumoketi 180lt man. O apie nemokamus tyrimus pirma kart girdi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erikiux: 26 kovo 2010 - 16:23
Man labai isiskaudejo kelio sanari (buvo traumuotas pries 8 metus). Chirurgas dave siuntima ir Vilniaus Centro poliklinikoje atliko MR tyrima. Nieko nemokejau.
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2010 03 26, 21:18)
Man labai isiskaudejo kelio sanari (buvo traumuotas pries 8 metus). Chirurgas dave siuntima ir Vilniaus Centro poliklinikoje atliko MR tyrima. Nieko nemokejau.

Tai vat as nesuprantu kodel man reikia moketi g.gif , na bet ka padarysi reikes susimoketi...
Atsakyti
sveikutes, man skauda stubura nuo strenu i apacia iki uodegikaulio...nuejau pas seimos gyd.israse siuntima pas neurologa.Ten apziurejo ir pasake kad iskrypes stuburas ir gal isvarza.tai sakau gal mrt tiksliau parodytu smile.gif tai po velyku eisiu... bet klausimas ar butina pirkti nuotrauka,nes kompe vistiek matys viska aprasyta? su siuntimu tyrimas man kainuos 70 ar 90lt ir+ 50lt nuotrauka taip ji minejo.bet kaip bedarbei tai gal dar pagalvosiu ar verta ta nuotrauka imt ? beje ten su dzinsais kogero negalima bus guleti,nes uztrauktukas,tai gal treningus reik nestis ? g.gif manau saltoka isgulet valanda bus...beto jei nosi pasikasyt noresiu,ar nusiciaudeti,tai skaitos sujudesiu,o tai kaip pinigus ir negrazins jei nepavyks tyrimas? kas galit patart blush2.gif aciukas
Atsakyti
QUOTE(meilute1 @ 2010 03 27, 16:02)
sveikutes, man skauda stubura nuo strenu i apacia iki uodegikaulio...nuejau pas seimos gyd.israse siuntima pas neurologa.Ten apziurejo ir pasake kad iskrypes stuburas ir gal isvarza.tai sakau gal mrt tiksliau parodytu smile.gif tai po velyku eisiu... bet klausimas ar butina pirkti nuotrauka,nes kompe vistiek matys viska aprasyta?  su siuntimu tyrimas man kainuos 70 ar 90lt ir+ 50lt nuotrauka taip ji minejo.bet kaip bedarbei tai gal dar pagalvosiu ar verta ta nuotrauka imt ? beje ten su dzinsais kogero negalima bus guleti,nes uztrauktukas,tai gal treningus reik nestis ?  g.gif  manau saltoka isgulet valanda bus...beto jei nosi pasikasyt noresiu,ar nusiciaudeti,tai skaitos sujudesiu,o tai kaip pinigus ir negrazins jei nepavyks tyrimas? kas galit patart  blush2.gif aciukas

dariausi si tyrima praeita menesi... del rubu tai nepergyvenk biggrin.gif , duos persirengti spec rubais, liksi tik su kelnaitem ir liemenele, gausi nenormalaus dydzio kelnes biggrin.gif ir svarka, bei slepetes. Dar i rankas gausi toki kaip pulteli, jeigu pasidarytu bloga ar siaip panika suimtu, paspausdus ji tyrimas nutraukiamas ir isvaduoja tave is tos dezes biggrin.gif Salta nebus, apkloja ten. nuotrauka gerai butu, nes mano neurologe sako, kad butu nuotrauka galeciau placiau pakomentuot liga.Keista, kad moket reiks, man su siuntimu nieko nekainavo, tik laukiau gal 2 men ax.gif
Atsakyti
[quote=Lietaus lasas,2010 03 27, 16:52]
dariausi si tyrima praeita menesi... del rubu tai nepergyvenk biggrin.gif , duos persirengti spec rubais, liksi tik su kelnaitem ir liemenele, gausi nenormalaus dydzio kelnes biggrin.gif ir svarka, bei slepetes. Dar i rankas gausi toki kaip pulteli, jeigu pasidarytu bloga ar siaip panika suimtu, paspausdus ji tyrimas nutraukiamas ir isvaduoja tave is tos dezes biggrin.gif Salta nebus, apkloja ten. nuotrauka gerai butu, nes mano neurologe sako, kad butu nuotrauka galeciau placiau pakomentuot liga.Keista, kad moket reiks, man su siuntimu nieko nekainavo, tik laukiau gal 2 men ax.gif

seip man sake kad puse atseit ligoniu kasos finansuoja 229lt kazkas tokio ,tai be siuntimo apie 300lt butu, ta skirtuma apei 70lt lyg reiks man susimoket g.gif . tai va ir nesuprantu kada kam nemokamai buna kam mokamai... as silainiu poliklinikoj darysiu. ir seip skaiciau kazkur kad 18lt foto kainuoja . g.gif beje gal geriau tada savo rubus nusivest ,nei ten kazkokius duos,ar atseit ten vienkartiniai bus ? biggrin.gif o liemene tai suprantu kad reiks nusimt nes metalo gi yra. beje jeigu man seniai yra deti keli metalo karamikos vainikeliai tai tada nedarytu galvos mrt del ju gal?ar tik kai implantai ir kabes yra?
Atsakyti
[quote=meilute1,2010 03 27, 17:35]
[quote=Lietaus lasas,2010 03 27, 16:52]
seip man sake kad puse atseit ligoniu kasos finansuoja 229lt kazkas tokio ,tai be siuntimo apie 300lt butu, ta skirtuma apei 70lt lyg reiks man susimoket g.gif . tai va ir nesuprantu kada kam nemokamai buna kam mokamai... as silainiu poliklinikoj darysiu. ir seip skaiciau kazkur kad 18lt foto kainuoja . g.gif beje gal geriau tada savo rubus nusivest ,nei ten kazkokius duos,ar atseit ten vienkartiniai bus ? biggrin.gif o liemene tai suprantu kad reiks nusimt nes metalo gi yra. beje jeigu man seniai yra deti keli metalo karamikos vainikeliai tai tada nedarytu galvos mrt del ju gal?ar tik kai implantai ir kabes yra?
[/quote]
Jūs pasiklauskit,nes šiaip rašo,kad nedaro tyrimo,jei bet kur kūne yra metalinis svetimkūnis.Net jei tau reiktų daryt galvos MRT,o kojoj varžai-nedarytų.Negalima net su spiralėmis moterims daryt.
Atsakyti

del savu rubu tai nezinau, bet ten duoda visiems, tokiam kambarelyje persirengti reikia, gal ten spec. tai procedurai jie skirti. o del metalo, tai reiks lapa uzpildyt toki, kaip klausimynas, tai tikrai vertetu pasiklausti del jo.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lietaus lasas: 28 kovo 2010 - 06:49
tyrimas gal ir geras, bet tj jei lietuvoj nemato daktarai tj kita beda. Man kelio sanariui dare si tyrima, diagnoze tyrimo buvo vienokia, operacijos metu isoperavo viai ka kita.
Atsakyti