Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 5

QUOTE(indraika @ 2007 08 06, 12:37)
Sviekos, merginos. pasiskaitinejus pas jus nutariau kreiptis pagalbos 4u.gif  mano tetai vezys verysad.gif , ji yra girdejusi apie PET tyrima, ir prase man surasti daugiau informacijos apie tai.
  Ar sis tyrimas jau daromas Lietuvoje? Jei ne, gal kas zinot kur ir kaip. Buciau labai dekinga uz naujienas ax.gif



PET tyrimas (PET scan - pozitronu emisijos tomografija) Lietuvoj kol kas dar nedaroma, tik ruosiamasi pradeti santariskiu klinikose (jei zinios nepasene). Arciausiai ji daro Lenkijoje, Bydgoszcz'e.
Papildyta:
QUOTE(simuks @ 2007 07 27, 10:18)
Gal kas nors žinot kur Kaune galima nusipirkti knygą "Kelionė per vėžį" 4u.gif


Jei kada butum Vilniuje, gali uzsukti i vezio informacijos centra onkologiniam institute. Ten pas juos buvo, dar bent sia vasara.
Arba kaip pataria Adis, galima pirkti internetiniame knygyne www.super.lt
Tik tuo metu, kai bandziau, kazkas ten pas juos strigo, dabar patikrinau veikia smile.gif
Atsakyti
PET tyrimą daro ŠVEDIJOJE,LUNDO onkologinėje klinikoje.Čia besilankančiom buvau pažadėjusi sužinoti jo kainą,deja... kiek klausinėjau ten dirbančių medikų,bei skambinau į tam skirtas vietas,niekas negalėjo man suteikti tokios informacijos...
Atsakyti
Man siandien dare PET tyrima galiu atsiusti aprasyma anglu kalba. Suleidzia i vena radioaktyvia gliukoze ir paskui skanuoja. Tikslas nustatyti tikslu vezio isplitima, metastaziu isplitima ir stadija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kareen: 28 rugpjūčio 2007 - 21:41
QUOTE(kareen @ 2007 08 28, 21:39)
Man siandien dare PET tyrima galiu atsiusti aprasyma anglu kalba. Suleidzia i vena radioaktyvia gliukoze ir paskui skanuoja. Tikslas nustatyti tikslu vezio isplitima, metastaziu isplitima ir stadija.

Abejoju ar tai PET tyrimas g.gif Mano vyrui jis buvo atliktas Švedijoje po pusės metų gydymo cistostatikais,kad nustatyti tiksliai,ar nėra kur organizme užsilikusi bent viena gyva vėžinė lastelė-taip mums sakė gydytojas...
Atsakyti
QUOTE(Ramunike @ 2007 08 28, 23:31)
Abejoju ar tai PET tyrimas  g.gif Mano vyrui jis buvo atliktas Švedijoje po pusės metų gydymo cistostatikais,kad nustatyti tiksliai,ar nėra kur organizme užsilikusi bent viena gyva vėžinė lastelė-taip mums sakė gydytojas...


Nera tikslo meluoti. Issamiau parasiau i az.
Atsakyti
QUOTE(kareen @ 2007 08 29, 01:26)
Nera tikslo meluoti. Issamiau parasiau i az.


Kareen,aš juk nerašiau,kad Tu meluoji,tik pasidalinau tuo kaip buvo mano vyrui ir ką sakė jo gydytojas...visi kiti pažeidimai jam buvo nustatyti tomografiniu rengenu ir atlikus kepenų biopsiją...Nesu šios srities specialistė ir nesiginčysiu.
Stiprybės Tau,o mano vyras jau metai ir mėnuo remisijoj,o stadija-tai dar nieko nereiškia,nes tapačią turėjo ir maniškis.Vilties ir tikėjimo Tau.
Atsakyti
4u.gif
QUOTE(kareen @ 2007 08 28, 21:39)
Man siandien dare PET tyrima galiu atsiusti aprasyma anglu kalba. Suleidzia i vena radioaktyvia gliukoze ir paskui skanuoja. Tikslas nustatyti tikslu vezio isplitima, metastaziu isplitima ir stadija.



Laba diena, kokie rezultatai?
Gal teikiantys vilčių? Linkiu jų, nuoširdžiai. smile.gif

O kur atlikote šį tyrimą?

P. s. Aš Birštone, sanatorijoje, atvykau reabilitacijai, nupunktuoja operuotą vietą, mankštelė, masažas, neblogas maistas. Šiek "vartėsi" širdelė, tai pasirodo buvo po operacijos visai nemažas leukocitų kritimas, jau atsigaunu. Buvau Vytauto kalne doh.gif , su pasilsėjimais įlipau, labai jau garžu ten. Tai ir savotiškas mano jėgų testas. ax.gif
Vyras aplankė, žino mano silpybę, tongue.gif laptopą atsivežė, tai paskaitinėjau, kas naujo. Visai gerai laikotės... tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2007 09 02, 11:24)
4u.gif
Laba diena, kokie rezultatai?
Gal teikiantys vilčių? Linkiu jų, nuoširdžiai. smile.gif

O kur atlikote šį tyrimą?



Deja vilciu man niekas neduoda. Patvirtinta baisiausia diagnoze, baisiau nebuna. Vien nuo diagnozes numirti gali.
Atsakyti
Ką tik grįžau po atostogų, bet darbai jau spėjo gerokai apkramtyti... sad.gif

Adis, pas tave didžiuliai įvykiai, bet kalbi apie juos labai šykščiai. Kam tuos limfmazgius pašalino – tyrimams ar dėl viso pikto, kad auglys, jei toks yra, neplistų toliau? Jau tu man atleisk, už kvailus klausimėlius... Net nenutuokiu, kaip čia dabar pas tave yra – gerai ar ne labai, ir džiaugtis dabar reikia ar liūdėti. Tai kaip?
Maniškis pastaruoju metu gausiai ir su protu domėjosi vėžinių susirgimų tema. Susiurbti gausybę informacijos, ją susisteminti ir padaryti teisingas išvadas – jo kasdienis darbas, tad jis šitai gerai moka daryti. Be kitų išvadų, man paporino ir tokią (išdėstysiu ją paprastais žodžiais) – ne tiek svarbu susirgimo stadija, kiek auglio rūšis, kurių yra tūkstančiai, ir pasireiškia ji, liaudiškai tariant, piktumu. Todėl vieni su IV stadija kartais gyvena ilgiau, nei kiti su I. Beje, jis pažinojo moteriškę, kuri su IV krūties vėžio stadija nugyveno 15 metų. Auglio piktumą jie kol kas nustato elementariai ir netiksliai, nes nemoka kitaip. Jie, aplamai, nieko tiksliai nežino, ir todėl, nepaisant jų diagnozės bei prognozės, galima teigti, jog nėra nei visiškai beviltiškų, nei absoliučiai saugių atvejų. Visada būna taip, kaip Dievo duota. Pas tave, adis, matosi, jog padariuks ne iš pikčiausių – toli nelandžioja. Tikėkimės, kad tolimai kelionei jam ir ateityje ukvatos pritrūks. Taip būna, ir tau taip turi būti. Privalo.

Į tą laiką, kol čia nebuvau, maniškiui atliko techninę apžiūrą. Kol kas viskas ok. Tuoj bus 2 metai, kai tą padarą pas jį surado ir pašalino.

Atsakyti
QUOTE(jurda @ 2007 08 27, 13:55)
Sveiki, kaip laikosi jusu artimieji? Kiek gydytojai prognozuoja gyvent be skrandžio? Man tai aktualu

Na, aciu dievui, pasalintam visam skrandyje nerado ne vienos blogos lasteles, zodziu sveikut sveikutelis, tik be skrandzio. Daktaras sake, kad jeigu nuolat tikrinsis, saugos save, tai galima gyventi ilgai. Kai uzklupo sita beda, pradejau dometis ir zinau zmones, kurie gyvena 14, 18, 12 metu, sunkiausia yra pirmas pusmetis, bet as tikiu, kad viskas bus gerai. Labai tikiu ir tuo, kad kaip pats sergantis zmogus nusiteikia, taip ir buna, nes mano teitis per visa laika kol buvo ligoninej net neleido sau pagalvoti , kad jam gali buti blogai. ( bent jau mums taip sake, o juk minciu ir sveikam zmogui visokiu buna).
Mamai pirma stadija, neisplites niekur tas veziukas, bet nustate, kad tai yra hormoninio tipo, todel siandien jau 9 spinduline terapija is 27.
Zinau kad labai sunku, kai apninka juodos mintys ir kai atrodo, kad nera vilties, bet reikia tiketi, kad viskas bus gerai, arba susitaikyti, jog visi mes is cia iseisim ir is likusio gyvenimo laiko ispesti kuo imanoma daugiau. rolleyes.gif
Nors man 26 metai, bet po sios vasaros is tamsiaplaukes pasidariau zila mociute... va ko labiausiai nekenciu, kad apgaudineju save jog nesinervinu, bet nervinuosi kaip niekas kitas, todel stiprybes jums . drinks_cheers.gif
Atsakyti
Labas Vi_,
atostogos , deja, baigiasi...Pailsėjot?
Vėl šeštadienis vėl nešiojams kompikas tongue.gif Yra Birštone bibliotekoje kompiuteriai, galėčiau prisėsti, bet žinodama savo priklausomybę, geriau visai neinu. Gražus oras, daug laiko praleidžiu vaikštinėdama Panemune ir kalbindama mielas močiutes. Vieną tokią vakar Vytauto kalne sutikau, su dveim ramentais pasiramsčiuodama užlipo ir nulipo, labai jau norėjo pasidairyti ir sakė tuo, ką pamatė, liko labai patenkinta. Daug žmogus gali, tik noro reik turėti.
Visiškai sutinku vi_ dėl stadijų su tavo vyru ir dėl to, kad viskas dievo valioje. Dabar turiu naują hobi, kolekcionuoju gerus pavyzdžius, tuos, kur išgyvena 10 ir daugiau, nemažai žinau. Man drąsiau. tongue.gif
QUOTE(vi_ @ 2007 09 04, 18:48)
[Kam tuos limfmazgius pašalino - tyrimams ar dėl viso pikto, kad auglys, jei toks yra, neplistų toliau? 

Būtent taip, tyrimams, o jei pasirodytų, kad tai piktybiniai dariniai, kad neplistų toliau. Tie limfmazgiai vis kliuvo beveik metus, kol nepasidarė visiškai panašūs į negeriečius. Tokia visai rimta operacija - pakitusių ir aplinkinių limfmazgių pašalinimas + dar iš krūties pašalinta įtartinas audinys, ten nuo pavasario echoskopu mato "dėmelę", nors kovą atlikta biopsija nieko blogo nerodė, dėl visa ko...Nesismulkina. Galvojau, paims vieną limfmazgį ar atliksime Lenkijoje PET, bus aišku. Dėl PET pasakė, kad neverta, daug ir taip gavusi šįmet radioktyvių medžiagų. Negalėjau apsispręsti kaip elgtis, operuoti ar laukti, pasiklioviau medikų nuomone. Kaip jie siūlė, taip ir padarėme. Tiesa, prieš operacją buvo pasiūlyta dėl profilaktikos šalinti ir antrą krūtį, nesutikau, to jau buvo per daug. Pagalvojau, spėsiu, reik sulaukti atsakymų, vizualiai audinys iš krūties lyg ir nepakitęs, o limfmazgiai chirurgui nepatiko...
Kmuk tikras pragaras, kiekvieną dieną po tris krūtų operacijas, visos piktybinių...Atvažiavau į sanatoriją, čia vėl 12 moterų su krūties, kelios su gimdos, vienos išvažiuoja, kitos atvažiuoja...Epidemija. Nemažai pojaunių 40-45 m.Tik tiek guodžia, kad jų ne taip pažengęs. Vienos labai stiprios, kitos labai išsigandę ir pasimetę. Kažkodėl labai nori patekti į nepagydomus 20 procentų, lyg nebūtų kitų 80...Drąsinu - negirdi.
Operuota ranka nenori kilti. Pakeliu ne aukščiau peties, toliau nei iš vietos, lyg koks pleištas būtų prie mentės įkištas. Dešinė tiek laiko praleidus sanatorijoje visai gerai kilo. Guodžiuosi, kad dar išmankštinsiu, laiko reikia...
P.s. vis dar viliuosi, kad bus neigiami rezultatai, kaip kriro tėveliui, nors didžiulis absurdas, netekti skrandžio, tam, kad išgirstum - pikta nerasta. Tokia liga, kartais reikia kažko netekti, kad sužinotum, jog nesergi...arba sergi.
Atsakyti

ADIS-STIPRYBĖS TAU.VISKAS BUS GERAI console.gif
Atsakyti