Įkraunama...
Įkraunama...

Sunkus vaikas klasėje

Aš gyvenu kaime,ir pas mus mokykloje yra tik viena pirma klasė,o į miestą vežioti į mokyklą nelabai man išeitų.Kartais pagalvoju o gal tikrai mano sūnui kas nors netaip,tik gal aš nematau,nes esu jo mama?Šeip labai norėčiau kokios pažymos,tada bent būčiau tikra ar viskas gerai ar ne,tik va bėda nežinau kur kreiptis pas psichologą ar psichiatrą,kad nustatytų ar turi mano vaikas dėmesio sutrikimų ir t.t Šiandien sūnelis buvo pas mokyklos psichologą tai grįžęs pasakė:aš einu pas tą mokytoją,kad mane paprotintų,nes esu biški tupas blink.gif blink.gif blink.gif Kartais pagalvoju,kad greitai man reikės psichologo pagalbos
Atsakyti
Tada kitas variantas: palikti vaikelį kartoti kursą, taip automatiškai pateks pas kitą mokytoją. Aišku, dabartinė mokytoja bus "paruošusi" kolegę... g.gif bet gal ir vaikelis jau bus labiau susitupėjęs? mirksiukas.gif
Atsakyti
pasakyti kas jūsų vaikui yra internetu neįmanoma. Aš nelabai suprantu ką tas vaikas daro, kokios tos dėmesio problemos pagal mokytoją. Ką jis veikia pamokus metu? Ar jis išsėdi tas 35 minutes, ar rašo diktantus, daro papildomus darbus? Koks suvokimo lygis. Kad jums jis pats geriausias tai tas yra suprantama- bet vis dėl to.
siūsti jus turėtų ne pas psichiatrą- o į PPT . Ir darželis ten turėjo nukreipti.
Tiesą pasakius tai nemanau, kad viską ką jūs rašot jam mokytojos sako- didesnę dalį manau sako vaikai.
Atsakyti
QUOTE(Blyksnis @ 2010 11 20, 12:04)
Sveikos.Pradejau susirupinti savo pirmokeliu,ir tiesiog dabar esu visai susipainiojusiir nezinau,ar cia tikraimano vaikas toks blogietis,ar cia tik mokytoja truputi perdeda.Kiekviena kart kai ateinu pasiimt vaiko is mokyklos girdziu nusiskundimus(buna kartais kad ir pagiria),neklauso,nesiklauso per pamoka,uzsiima pasaline veikla.Nors mokosi is labai gerai,bet mokytoja nesugeba isreikalauti is jo.Ir jau dabar eme mums paisyti elgesio sutrikimus.Na musu vaikas gal truputi ir yra kitoks,nes uzaugo tarp suaugusiu,seimoje vienas,ir mes jau esam pastebeja kad jam sunkokai sekasi bendraut su savo bendraamziais.O siaip tai jis tikrai nera agresyvus,kad ten mustu ar skriaustu ka nors.Ir kazkaip imu pastebet kad mokytoja eme lyg atskirt ji nuo visu,tarkim per kuno kultura zaidzia kvadrata,o maniskis ne,klausiu vaiko kodel tu nezaidi,sako,mokytojai nepatinka kad as zaidziu doh.gif Per muzika:mokytoja skundziasi,kad per muzika jis aplamai nieko nedaro,uzsiima savo veikla,gryzom namo,klausiu vaiko kodel taip darai,sako ,kad visiems vaikams mokytoja dave dudeles ir visi grojo,oman nedave ir as neturejau ka veikt.Kitadiena klausiu mokytojos kodel cia taip,sako vat pritruko klaseje vienos dudeles,tai jam ir nedaveme.Tik nesuprantu niekaip kodel mano vaikui!! Nupirkau ta dudele pati.Na nezinau,galcia jau man paranoja bet as nesuprantu mokytojo tokio elgesio.Ir kai vaikas triuksmauja,ar neklauso,ne bando kazkaip su juo tartis,o stato tuoj ikampa.Vat man neramu ar toks vaiko isskirimas nepakenks jam dar labiau atety,o jei ir klases vaikai ims ji atstumt.Juolab kad mokytoja drysta girdint kitiems vaikams ar tevams garsiai sakyt ,kad mano vaikas kitoks nei kiti kad jis turi elgesio sutrikimu(kuriu mums niekas nenustate),nu zodziu-jis blogas.Ir labai reta i kada isgirstu pagirimu,nors tikrai zinau ,kad vaikas labai gabus,labai gerai skaito,raso,ir matematikos uzduotis daro be problemu.Jau ir nebesuprantu kas dedasi,ar cia problema su mano vaiku,ar ir su mokytoja.

Labas vakaras,dabar sedziu ir taip pat nagrineju ta pacia problema apie savo pirmokeli.Lygiai tokia pat situacija ir pas mane,net nebezinau ko ir griebtis.Jau praejo truputi laiko,kaip jus issprendeta ta situacija? ax.gif
Atsakyti
Asmeniškai aš kreipiausi į PPT,dabar laukiu ką jie pasakys smile.gif
Atsakyti
Gal tiesiog sunkesne adaptacija pirmoje klaseje
Atsakyti
O kas ta PPT?
Atsakyti
Pedagoginė psichologinė tarnyba, tirianti vaikų specialiuosius ugdymosi poreikius ir skirianti specialiąją pedagoginę, socialinę, psichologinę pagalbą vaikui. Be šios tarnybos rekomendacijų nei viena mokykla negali teikti specialiosios pedagoginės pagalbos. Pati mokykla gali teikti tik švietimo pagalbą (pvz. logopedo pagalbą).
Atsakyti
Sveikos,
mano dukra pirmokė pasodinta suole su sunkiu vaiku (mergaite). Prie tos mergaitės sėdi ir spec. pedagogė, kiek supratau iš dukros. Kai atėjau pasikalbėti su mokytoja (jau gi pusantro mėnesio nuo rugsėjo 1 d.), mokytoja bandė išvengti temos, net neužsiminė apie tą spec. pedagogą, o pradėjo man įrodinėti, kad viskas gerai, kad mano dukra ir ta mergaitė normaliausiai bendrauja. Pradėjau mokytojai sakyti, kad dukra nuolat pasakoja, skundžiasi. O ji - kuo konkrečiai, parašykit man apie tai, aš perduosiu mamai. Kai sakau, kad mano dukra stumdoma, iš pradžių buvo žnaiboma, nuolat pasakoja, kad ta mergaitė neklausė mokytojos, atsikalbinėjo, ėmė kitų daiktus neatsiklaususi ir pan. Tada mokytoja pripažino, kad ji problemiška, kad dėl jos ji tarėsi su spec. pedagogais ar net psichologais, kad jei persodintų ji mergaites, tai ana patirtų traumą, kad negalima su tokiais vaikais nieko per prievartą daryti. Ir išėjau aš nieko nepešusi. Ji tiesiog pasidžiaugė, kad "va, kaip gerai, kad pasikalbėjome". O aš nemiegosiu visą naktį, nes man atrodo, kad neapgyniau savo vaiko, kad man kitos mergaitės problemos neturėtų rūpėti, kad kiti vaikai, matydami kad mano dukra yra stumdoma tos mergaitės, ilgainiui ir jie pradės ją stumdyti. Argi ne taip prasideda smurtas mokykloje - vaikai pamato, kad kažkas nesipreišina, kai yra kažkokios kvaišos stumdomas, tai ilgainiui vis daugiau "užsėda" ant to vieno vaiko.
Atsakyti
QUOTE(čelsė @ 2013 10 10, 00:51)
Sveikos,
mano dukra pirmokė pasodinta suole su sunkiu vaiku (mergaite). Prie tos mergaitės sėdi ir spec. pedagogė, kiek supratau iš dukros. Kai atėjau pasikalbėti su mokytoja (jau gi pusantro mėnesio nuo rugsėjo 1 d.), mokytoja bandė išvengti temos, net neužsiminė apie tą spec. pedagogą, o pradėjo man įrodinėti, kad viskas gerai, kad mano dukra ir ta mergaitė normaliausiai bendrauja. Pradėjau mokytojai sakyti, kad dukra nuolat pasakoja, skundžiasi. O ji - kuo konkrečiai, parašykit man apie tai, aš perduosiu mamai. Kai sakau, kad mano dukra stumdoma, iš pradžių buvo žnaiboma, nuolat pasakoja, kad ta mergaitė neklausė mokytojos, atsikalbinėjo, ėmė kitų daiktus neatsiklaususi ir pan. Tada mokytoja pripažino, kad ji problemiška, kad dėl jos ji tarėsi su spec. pedagogais ar net psichologais, kad jei persodintų ji mergaites, tai ana patirtų traumą, kad negalima su tokiais vaikais nieko per prievartą daryti. Ir išėjau aš nieko nepešusi. Ji tiesiog pasidžiaugė, kad "va, kaip gerai, kad pasikalbėjome". O aš nemiegosiu visą naktį, nes man atrodo, kad neapgyniau savo vaiko, kad man kitos mergaitės problemos neturėtų rūpėti, kad kiti vaikai, matydami kad mano dukra yra stumdoma tos mergaitės, ilgainiui ir jie pradės ją stumdyti. Argi ne taip prasideda smurtas mokykloje - vaikai pamato, kad kažkas nesipreišina, kai yra kažkokios kvaišos stumdomas, tai ilgainiui vis daugiau "užsėda" ant to vieno vaiko.

reikalaukite kad persodinti,neturetu Jusu vaikas kenteti,jeigu jai nepatinka...nesutarsite su mokytoja,uzsiminkit kad eisite tiesiai pas direktore ir tt,nu turite gi ir Jus savo teises
Atsakyti
QUOTE(čelsė @ 2013 10 09, 22:51)
Sveikos,

nu tai jus irgi pasitarkit su psichologais ir lai duoda jums rekomendacijas, kad jusu vaikui tai kenkia.. g.gif Nu kokia nesamone, kiek susinervinau, negaliu. Galu gale juk ir mokslams tai trukdo, jei jusu mergaite per pamokas sedi ir akies krastu vis stebi, ar jos neskriaus doh.gif Kodel turetu suprastet jos rezultatai?
Kaip mano laikais atsimenu buvo mada gerai besimokancius sodint su prastai besimokanciais.. Vaje atsimenu koks diskomfortas buvo..nors kai pagalvoji nepiktybiniai jie buvo..o cia agresyvi merga.. doh.gif
Atsakyti
vaikai pamato, kad kažkas nesipreišina, kai yra kažkokios kvaišos stumdomas, tai ilgainiui vis daugiau "užsėda" ant to vieno vaiko.

O kodel jusiske nesipriesina kai kazkokia kvaisa ja stumdo? Tegu stumia atgal, gal po to nebus "trauma" persodint mirksiukas.gif
Atsakyti