kita vertus, vaiko negalima izoliuot nuo nelygybes. ji gi visur. net gimdymo namuose ,kur pradziu pradzia...yra komercines palatos su tv saldytuvu ir atskiru dusu uz 80 lt/para. ir yra paprastos, kur dvi oteriskes vienoj palatoj. nieko nepadarysi. kartais tikrai stebina suaugusiu zmoniu kalbos apie lygybe...nera jos. nebuvo ir nebus. ir vaikai turi tai suprast taippat. kad po 15 metu jonukas nesistebetu kodel onute egzaminus 10 islaike, nors vidurkis 5 buvo...gal skamba neteisingai bet mes cia ir gyvenam.tokie esam ir patys taip elgiames.
As suprantu kad viskas dabar jau taip yra ,bet as jau savo kailiu patyriau kaip vaikai yra lepinami ir popinami,nenoriu,nes jau didzioji tokia mokykla lnke kad ten irgi suskirstyti,aciu ,man labai taip nepatinka ,bet jau tokios gyvenimo taisykles

man tas lepinimas irgi nepatinkair popinimas, nes gyvenimo salygos keiciasi lb greitai ir vaikui didelis sresas jei staiga jo nepopintu...bet manau tose grupese tikrai pats bendravimas su vaiku nesiskiria nei paprastose, gal tiesiog teko susitikt jums su vaiku kurio seimoj tokios vertybes ir tai papreziama.netikiu kad darzely aukletojos pasakoja vaikams apie grazias ir paprastas grupes...greiciau cia tevai ta skirtuma daro...
QUOTE(vikaPika @ 2008 05 27, 01:24)
man tas lepinimas irgi nepatinkair popinimas, nes gyvenimo salygos keiciasi lb greitai ir vaikui didelis sresas jei staiga jo nepopintu...bet manau tose grupese tikrai pats bendravimas su vaiku nesiskiria nei paprastose, gal tiesiog teko susitikt jums su vaiku kurio seimoj tokios vertybes ir tai papreziama.netikiu kad darzely aukletojos pasakoja vaikams apie grazias ir paprastas grupes...greiciau cia tevai ta skirtuma daro...
tai butent tevai ,bet vaikai vistiek girdi ka tevai sneka ,o gal dar kartais ir pabrezia ,kad ta grupe geresne ,nes ten brabgus zaislai,grazus baldeliai.....

QUOTE(Deja @ 2008 05 21, 13:04)
O cia ,manau, Jus vel klystate. Dukra pradejo lankyti paprasta lopselio grupe ir ten nebuvo vaiku maximumo.Grupeje tebuvo 4 vaikuciai. Siais metais situacija panasi.Kad metu begyje vaikuciu daugeja, tai naturalu.Ju daugeja ir ,,turciu" grupeje, ir bet kuriame kitame Kauno lopselyje. Pasidomekite, vietu i lopselius Kaune labai truksta. Kiek as zinau, nei viena sio darzelio grupe nevirsyja vaiku skaiciaus (normas nustato ne darzelis, o svietimo ministerija).
O piktintis nera ko. Darzelio direktore turi svietimo skyriaus leidima steigti pusiau privacias grupes.Jei yra teveliu isgalinciu ten leisti savo atzalas, prasau, tai tik Ju pasirinkimo laisve... Mano vaikuciams puikiai sekasi ir paprastose grupese.Demesio tikrai pakanka (tai suprantu, nes vaikai nenori eiti namo, nori kuo ilgiau buti su draugais, atostogu, laisvadieniu metu piesia dovanas aukletojoms...) Ar tai yra blogai?
O piktintis nera ko. Darzelio direktore turi svietimo skyriaus leidima steigti pusiau privacias grupes.Jei yra teveliu isgalinciu ten leisti savo atzalas, prasau, tai tik Ju pasirinkimo laisve... Mano vaikuciams puikiai sekasi ir paprastose grupese.Demesio tikrai pakanka (tai suprantu, nes vaikai nenori eiti namo, nori kuo ilgiau buti su draugais, atostogu, laisvadieniu metu piesia dovanas aukletojoms...) Ar tai yra blogai?
AS nesipiktinu, tik sakau faktus, nes gerai zinau, kad si rudeni musu lopseliuku grupe pradejo lankyti 10-12 vaiku rudeni, ziema jau buvo 15 ( kas ir yra vaiku maximumas lopselyje), o dabar ko gero jau bus 17 nors vis dar lopseline grupe...
Del turciu grupiu, pvz musu teveliai per susirinkima nusprende pasistatyti supynes savo vaiku zaidimu aiskteleje, tad patys nupirks ir pastatys, ir niekas lauke nebesiskirs nuo turciu grupes, tad jei nori savo vaikui gerai ta galima padaryti ir nesumokant direktorei stafkes

Prisiskaičiau čia visokių komentarų, negaliu neisiterpti. Mano du vaikai lanke darželį "Gandriukas". Tureciau trecia, tikrai nevesciau, ir ne del "stafkiu", o del paparasciausio bendravimo. Direktore vaidmaine. Šitokia aukletoju kaita viska pasako. Pacios geriausios( kurioms tiesiog duota dirbti su vaikais), zinau ka sakau, nepadirbo, buvo priverstos iseiti. Lieka tos, kurios geros direktorei arba naujos, jaunos, dar "kvailelės". Atmosfera darzelyje.....
Mamytes, o kokia "stafke" yra direktorei ?? Ir kokia kaina yra tose "turčiu" grupėse.. nors aš ju taip nevadinčiau..paprasčiausiai komercinės grupės ir tiek. Klausimas dar toks, ar pakliuti i komercine grupę irgi reikia "stafke" mokėti direktorei..

QUOTE(Poskis @ 2008 08 21, 18:40)
Mamytes, o kokia "stafke" yra direktorei ?? Ir kokia kaina yra tose "turčiu" grupėse.. nors aš ju taip nevadinčiau..paprasčiausiai komercinės grupės ir tiek. Klausimas dar toks, ar pakliuti i komercine grupę irgi reikia "stafke" mokėti direktorei.. 

Sveikos, mamytės! Gandriukyje yra viena privati grupė, t. y. tėvų remiama grupė (taip ji pristatoma oficialiai). Kiek žinau, norint patekti į šią grupę, reikia eti pas direktorę ir konkrečiai kalbėti apie reikalą, tada ji duoda koordinates vienos mamytės, kuri ir tvarko visus piniginius reikalus. Kuo didesnis vaikas, tuo didesni pinigai. Pirmas vienkartinis mokestis yra nuo 2000 iki 3000 Lt. Bent toks buvo prieš gerus metus, gal dabar pakilo, nežinau, na , o po to, kas mėnesį dvigubai didesnis mokestism nei oficialus. Ir , žinoma, papildomai įvairiom smulkmenom renkami pinigėliai.
Man sakė, kad jau ne viena tokia grupė yra "Gandriukuose", o keletas..na rytoj aš pasiskambinsiu ir pasiklausiu.. Aciu
O tai kiek vaiku priima i ta grupe?? Ar ten vaikai nuo 2metu iki 6metu eina ??
Kam panaudojami tie 3000lt, kurie yra pradinis mokestis?? Kas menesi kaip supratau reikia mokėti kokius apie 300lt..

O tai kiek vaiku priima i ta grupe?? Ar ten vaikai nuo 2metu iki 6metu eina ??
Kam panaudojami tie 3000lt, kurie yra pradinis mokestis?? Kas menesi kaip supratau reikia mokėti kokius apie 300lt..

Manyčiau, kad skambutis nepadės
jei rimtai galvojate apie šią grupę, reikia eiti ir tiesiai šviesiai kalbėti. Dėl pinigėlių panaudojimo - tokių smulkmenų nežinau, žinau tik tiek, kad ši grupė skiriasi tuo, jog yra žymiai erdvesnė nei paprastos grupės, žinoma interjeras ir ugdomoji aplinka yra turtingesnė, pedagogai tie patys, kurie dirba gandriukyje, nieko ten antgamtiško nėra, vaikų skaičius grupėje bent prieš metus buvo 20, yra keletas vaikučių su negalia.

QUOTE(lunalu @ 2008 08 22, 21:38)
Manyčiau, kad skambutis nepadės
jei rimtai galvojate apie šią grupę, reikia eiti ir tiesiai šviesiai kalbėti. Dėl pinigėlių panaudojimo - tokių smulkmenų nežinau, žinau tik tiek, kad ši grupė skiriasi tuo, jog yra žymiai erdvesnė nei paprastos grupės, žinoma interjeras ir ugdomoji aplinka yra turtingesnė, pedagogai tie patys, kurie dirba gandriukyje, nieko ten antgamtiško nėra, vaikų skaičius grupėje bent prieš metus buvo 20, yra keletas vaikučių su negalia.

Ačiu