Įkraunama...
Įkraunama...

Mandarinai 1,5 metų vaikui

mes valgom mandarinus,apelsinus, labai megstam tongue.gif
Atsakyti
Megsta ir maniskis, suvalgo 3-4 per diena, daugiau net nerodau, suvalgytu visus smile.gif
Atsakyti
Musu irgi tokia pati situacija, mums 1,2 metuku, duodu tik po 2 per diena smile.gif
Atsakyti
Maniškis 1,4 mėn., daviau paragaut ir aš mandarinų, tiko biggrin.gif . Bet daugiau vieno mandarino per dieną tikrai neduodu, nes mandarinuose, vynuogėse ir arbūzuose daugiausiai visokio brūdo ir nitratų.
Atsakyti
Duodavom, bet retai, tik saltuoju sezonu.Kol galu gale paaiskejo, kad nuo ju beria...tiksliau gydytoja sake, nuo to, kuo jie nupurksti g.gif
Atsakyti
Kazkaip duodu retai bet nelabai valgo....
Atsakyti
duodam.... labai megsta.. pats atnesa,kad nulupti.. nieko nera buve..jokiu alergiju, nei da kazko.. neriboju mandarinu.. nu aisku nevalgo jis po kg bet jei kokie 2-4 mandarinai per diena nieko blogo pas mus..
Atsakyti
Šiandien prisiminiau, tai paieškojus forume radau šią temą apie mandarinus.

Kai su mažuoju buvom vaikų chirurgijos skyriuj, palatos kaimynė (4m) buvo atvežta su pilvuko skausmais. Iš vakaro prisivalgė mandarinų, ryte atvažiavo į ligoninę ir dar tą pačią dieną turėjo apendicito operaciją.

Kaip įspėjo gydytojai, mandarinus mažiems vaikams reik labai stipriai ribot, nes būtent jie gali sukelt apendicitą (didesni kiekiai, arba jei organizmas jautrus). Jei mažiesiems norisi duot citrusinių vaisių, patarė rinktis apelsinus, kurie tokio poveikio neturi.
Atsakyti
Kažin, kiek jų reik duoti, jog atsidurti ligoninėje doh.gif
Mano vaikas 1,4 m. gauna, bet nelabai jais žavisi, gal du, gal porą daugiau į savaitę suvalgo. Bet tik sezono metu. Nelabai mes juos ir perkam vėliau, Kalėdų ir aplink jas laikotarpio vaisius biggrin.gif
Atsakyti
Na, kalba eina apie 5-10 per dieną. Tokio amžiaus vaikui (~4m), jei skanu, tai ir valgo, kiek telpa:) nelabai sužiūrėsi, kiek suvalgo, ypač jei moka pats pasiimt ir nusilupt.

Kiek supratau, palatos kaimynė maždaug tiek ir buvo suvalgius (o ir valgė turbūt ne tik vieną dieną). Sakė, kad pasiskundė jog pilvuką skauda dar bevalgydama, bet po pusvalandžio jau buvo "sveika", dar po valandos vėl blogai, o kad per naktį nepraėjo, kreipėsi į ligoninę.

Saviškiui irgi davėm šventiniu laikotarpiu, bet tik kelias skilteles per visą laiką. Patiko, bet pabijojom, kad dar per mažas (1,2m).
Atsakyti
Pradejo valgyti-bet daug veliau.
Atsakyti
Visus citrusinius labai riboju. Yra ragavusi ir apelsino ir citrinos ir mandarino ir greifurto, tik po kąsnelį.
Atsakyti