Sveikos, man irgi endometrioze. Pries metus isoperavo "sokoladine" cista VGPL Danguole Vildaite. Sake kad pridegino visus zidinukus. Nustate IV stadijos endometrioze, daugiausiai ta leme didele cista (ape 8 cm) ir zidinuku daug daug...
Tada 3 menesius leidausi dipherelina (fu kaip bjauriai jauciausi)... tada dar beveik metus - mercilo geriau ir dabar labai noriu pastoti, bet turiu tokia paniska baime kad nepavyks...
Neseniai dare man echoskopija ir mate subrendusi folikula, bet as darydamasi arbritos testa, nematau tu paparciu niekaip (ovuliacijos kaip ir ner...) Nu dar tik pirma menesi dariausi siaip... ir per apziura man ten giliai skauda, sako kad ten paprastai kaupiasi zidinukai...
Su tuo folikulu tai pradziugino, bet nezinau tiksliai kas per endometrioze trukdo pastot? Folikulai nebrestatntys, ar kitos priezastys? Ar tiesa, kad endometrioze daza negimdiniu nestumu priezastis?
Ir dabar taip noreciau pakeist darba, nes dabartinis - tai tobulas streso fabrikas, o kiek zinau stresas endometriozei patinka... Ir taip kvailai jauciuosi... Labai nekaip bus, jei iseisi i kita darba ir iskart pastosiu... o jei neiseisiu, tai dar galiu cia kankintis ilgai ilgai ir niekaip nepastot...
Gydytoja sako, kad jei nepavyks, tai po metu darys vel laparoskopija ir tada bandyt... bet taip lgai laukti